Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skontroluj świece żarowe , po 48kkm ? parodia jakaś ?

Featured Replies

Napisano

dzisiaj zimny silnik odpalam ( -4 na dworzu ) ,a zaczyna migac kontrola swiec zarowych i po odpaleniu wywala skontroluj swiece zarowe ... gasze silnik i ponownie odpalam i to samo ... pojechalem 2km , zgasilem i juz jest ok , samochod postal okolo godziny i odpalil ok , ale silnik nie byl super zimny. Pytanie jak GP to sprawdza , czy jedna swieca nie domaga i on sypie bledem ? Bosz ja oglupieje , co chwile cos sie sypie , zmieniac komplet swiec , czy szukac tej ktora robi problem , czy to wybryk elektroniki ?

Napisano

ee panikujesz.... tyle co ty jezdzisz z domu do roboty to jest psu w d00pe a nie dystans na doladowanie aku. Zabijasz baterie i tyle. Masz ujemny bilans pradowy. Wiecej zuzywasz na rozruch diesla niz potem w drodze to odrobi altek.

Zapnij prostate do baterii i bedzie uzdrowiona dusza twoja 20.GIF

Napisano
  • Autor

> ee panikujesz.... tyle co ty jezdzisz z domu do roboty to jest psu w

> d00pe a nie dystans na doladowanie aku. Zabijasz baterie i

> tyle. Masz ujemny bilans pradowy. Wiecej zuzywasz na rozruch

> diesla niz potem w drodze to odrobi altek.

> Zapnij prostate do baterii i bedzie uzdrowiona dusza twoja

no Cinek tez mowi ze aku , w sumie z tad te bledy z wysoka temp ; kurde ale po trasie 120km z duzymi predkosciami nie mow ze sie nie naladuje ? Ale ok podlacze prostownik wink.gif

Napisano

> no Cinek tez mowi ze aku , w sumie z tad te bledy z wysoka temp ;

> kurde ale po trasie 120km z duzymi predkosciami nie mow ze sie

> nie naladuje ? Ale ok podlacze prostownik

ale do pracki jak sie pyrka 5 kilometrow to radyjko musi byc , szybka z tylu sie grzeje nono.gif Ja to nawet nadmuchu nie puszczam , raz zeby silnikowi nie odbierac tych pojedynczych stopni dwa wiatraczek tysz na prad wink.gif Aku z gumy nie jest..

Napisano

> no Cinek tez mowi ze aku , w sumie z tad te bledy z wysoka temp ;

> kurde ale po trasie 120km z duzymi predkosciami nie mow ze sie

> nie naladuje ? Ale ok podlacze prostownik

Ja swojego tez doladowuje od czasu do czasu, ale u mnie to audio mi zjada aku oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> ale do pracki jak sie pyrka 5 kilometrow to radyjko musi byc , szybka

> z tylu sie grzeje Ja to nawet nadmuchu nie puszczam , raz

> zeby silnikowi nie odbierac tych pojedynczych stopni dwa

> wiatraczek tysz na prad Aku z gumy nie jest..

no dobra to sprawdzilem dzisiaj , maly test aku :

ostygniety silnik po kilku godzinach , przejechal ~4km i sprawdzamy :

normalnie , 12 z groszem , po odpaleniu stacyjki nie zmienilo sie za bardzo , przy odpaleniu spadlo do troche powyżej 9V , po odpaleniu klekota 14V z groszem ; ponowne uruchomienie miało podobne liczby ok.gif

moim zdaniem aku ok , bo test na stilo benzyna ktora latwiej odpala 1.6 16v :

po przekreceniu stacyki , 11,88 V , przy kreceniu spadło nawet do 8,2 V , pozniej normalnie laduje - 14V z groszem ok.gif

orientuje sie ktoś moze czy swiece żarowe są podpięte do jednej lini diagnostycznej , strzelam ,ze tak wiec jak jedna padnie to wywali blad ; pytanie w sumie wazniejsze czy tam jest jakis czujnik ich temp , ktory sprawdza temp i w razie potrzeby je zalacza ( watpie ze maja je w sobie bo do za duzej temp sie nagrzewaja ) ? Przy jakiej temp zew. mowimy o zimnym silniku powinny grzac swiece zarowe ?

Napisano
pojawiło się to więcej razy niż raz ?? Jak nie to daj sobie spokój, bo widze w paranoję wpadasz.
Napisano
  • Autor

> pojawiło się to więcej razy niż raz ?? Jak nie to daj sobie spokój,

> bo widze w paranoję wpadasz.

3 razy po dłuższym postoju na zimnym

Napisano

> 3 razy po dłuższym postoju na zimnym

To sprobuj go inaczej uruchamiac. Po pierwszym przekreceniu kluczyka poczekaj az pompa w zbiorniku sie wylaczy, wylacz zaplon, zalacz jeszcze raz i uruchom silnik jak tylko zgasnie kontrolka od swiec.

Napisano
  • Autor

> To sprobuj go inaczej uruchamiac. Po pierwszym przekreceniu kluczyka

> poczekaj az pompa w zbiorniku sie wylaczy, wylacz zaplon, zalacz

> jeszcze raz i uruchom silnik jak tylko zgasnie kontrolka od

> swiec.

problemw tym ze jak to wystapi to od razu miga od swiec i pokazuje blad , ponowne wylaczenie i wlaczenie zaplonu nie nie pomaga , odpalenie , zgaszenie , ponowne uruchomienie nic nie pomaga , dopiero jak sie rozjezdzi to niby jest ok ok.gif

Napisano

tak zerkam od czasu do czasu na ten kacik z sentymentu bo w podobnym czasie pozbylismy sie punto 2, ale widze ze non stop masz jakies problemy z tym dieselkiem, oslabiony.gif

czy aby nowe punciaki były naprawde tak felerne??

Napisano

> ale do pracki jak sie pyrka 5 kilometrow to radyjko musi byc , szybka

> z tylu sie grzeje Ja to nawet nadmuchu nie puszczam , raz

> zeby silnikowi nie odbierac tych pojedynczych stopni dwa

> wiatraczek tysz na prad Aku z gumy nie jest..

no prosze Cie, to po kiego to wszystko jest??

ogrzewanie ma grzac, idac tym tropem to auto trzeba na plecach nosic a nie jezdzic, mam obecnie fabke i robie czeste krótkie odcinki własnie po ok 5-7 km do pracy, z pracy, odbior zony z pracy, wszystko własnie w obrebie ok 5-7 km od zapalenia do zapalenia, ale ogrzewanie zawsze na max

+ nawiew + radio, auto kupiłem jesienia i nawet do akuma nie zagladałem paliła od kopa przy -24.

rok temu w punto 2 biegałem z akumem co 2 tygodnie przy takich samych trasach, moim zdaniem to altek wpunto poprostu przy krótkich odcinkach nei doładowuje akuma nic wiecej.

Napisano

> tak zerkam od czasu do czasu na ten kacik z sentymentu bo w podobnym

> czasie pozbylismy sie punto 2, ale widze ze non stop masz jakies

> problemy z tym dieselkiem,

> czy aby nowe punciaki były naprawde tak felerne??

to jest kwestia dbania... kazaa dostaje po dupie za niedbanie poprzednika... albo za wałek przy sprzedaży

ew za jedno i drugie

Napisano
  • Autor

> to jest kwestia dbania... kazaa dostaje po dupie za niedbanie

> poprzednika... albo za wałek przy sprzedaży

> ew za jedno i drugie

wałek bym odrzucił bo auto było sprawdzane i pewne szczegóły cięzko sfingować przy zmianie przebiegu , auto miał starszy koleś , podejrzewam ,że nie jeździł szybko nim i tylko jeździł po mieście , więc egr moment sie przytkał , aku też dostał , rozrząd to chyba wypada ,że przypadek albo trik złośliwości mojego aso po małej wojnie

Napisano

> wałek bym odrzucił bo auto było sprawdzane i pewne szczegóły cięzko

> sfingować przy zmianie przebiegu , auto miał starszy koleś ,

> podejrzewam ,że nie jeździł szybko nim i tylko jeździł po

> mieście , więc egr moment sie przytkał , aku też dostał ,

> rozrząd to chyba wypada ,że przypadek albo trik złośliwości

> mojego aso po małej wojnie

Nie kupuje się sporta po to tylko żeby jeździć nim do kościoła, starsi ludzie sami z siebie nie kupują aut nacechowanych sportowo w PL. Przy kręceniu przebiegu wszystko można sfingować kwestia tylko chęci, nakładów i czasu.

Wszystko można wytłumaczyć, tylko pytanie po co, ale ja Twojego światopoglądu nie będę burzył.

Napisano

> no prosze Cie, to po kiego to wszystko jest??

> ogrzewanie ma grzac, idac tym tropem to auto trzeba na plecach nosic

> a nie jezdzic, mam obecnie fabke i robie czeste krótkie odcinki

> własnie po ok 5-7 km do pracy, z pracy, odbior zony z pracy,

> wszystko własnie w obrebie ok 5-7 km od zapalenia do zapalenia,

> ale ogrzewanie zawsze na max

> + nawiew + radio, auto kupiłem jesienia i nawet do akuma nie

> zagladałem paliła od kopa przy -24.

> rok temu w punto 2 biegałem z akumem co 2 tygodnie przy takich samych

> trasach, moim zdaniem to altek wpunto poprostu przy krótkich

> odcinkach nei doładowuje akuma nic wiecej.

1/chcialbym miec 5-7km smile.gif

moja trasa przedstawia sie nastepujaco:

1. pod blokiem odpalam

2. zjezdzam z calego osiedla na luzie bo z gorki.

3. wyjazd z osiedla dochodze do 2 biegu - krzyzowka ze swiatlami.

4. Za swiatlami max 100-120kmh na 4 ewentuaaalnie zima na 5 zeby nie katowac na obrotach i puszczam luz.

5. Dojezdzam do swiatel na ktorych max dwojka i stop pod pracka.

3200m dieslem z czego polowa to bieg jalowy wiec nie dziw sie ze "oszczedzam" prad 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Nie kupuje się sporta po to tylko żeby jeździć nim do kościoła,

> starsi ludzie sami z siebie nie kupują aut nacechowanych

> sportowo w PL. Przy kręceniu przebiegu wszystko można sfingować

> kwestia tylko chęci, nakładów i czasu.

> Wszystko można wytłumaczyć, tylko pytanie po co, ale ja Twojego

> światopoglądu nie będę burzył.

Mi nie musisz burzyć światopoglądu , nie tylko ja sprawdzałem to auto ,ale i ludzi którzy w tym pracują. Takie szczegóły jak stan tapicerki , zapach ,głupia naklejka na lusterku pasażera , wygląd turbiny , uwierz mi że sąsiad za płotu bawi się wałki z samochodami i wiem jak wygląda auto przypicowane , różni się szczegółami ok.gif ale to jest już inny temat , wiem ,że będziesz miał swoje zdanie nie widząć auto także bez sensu dyskusja , wolałbym odp na mój temat adekwatne ok.gif Jeżeli chodzi o starszych właściecieli aut nie każdy ma matiza , szczególnie w większych miastach gdzie ich stać na dobre auto , znam gościa co ma ponad 60 lat i jeździ cougarem , matka szefowej ponad 60 lat i jeździ eosem z otwartym dachem i słucha disco polo ; czasami stereotypy są przełamane ok.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

dzisiaj diagnoza elektryka wygląda następująco :

aku bdb

świece bdb

także podejrzewam centralkę , już składam zamówienie wink.gif

Napisano
  • Autor

bylem na egzaminerze wykazal blad przekaznika swiec , jednak przy testach na egzaminerze slychac cykanie przekaznika swiec , takze dziwne....

najdziwniejsze jest to ze wystepuje to tylko na zimnym silniku , po paru godzinach postoju , kreci jak traktor , dzisiaj bylo +17 stopni na dworzu , samochod stal pare godzin , takze nie powinien grzac swiec przy takiej temp zew. , i nie chcial odpalic za 1 razem , trzymalem go naprawde dlugo ( z 7-8 sekund , juz lapal i ciekzo , lapal i ciekoz ), odpuscilem ,za drugim odpalil tez po czasie i wtedy dopiero pokazal sie blad swiec zarowych , na egzaminerze czujnik temp. silnika pokazywal poprawne wartosci , akumulator wg testera sprawny , 10V z groszem przy rozruchu , laduje poprawnie , testy ok

wiec wychodzi ze centralka swiec sprawna , takze ja juz sie poddaje , nie wiem co robic , samochod ledwo odpala , wykonalem wszystkie diagnozy , odwiedzilem aso i elektryka najlepszego w moim miescie i nadal jestem w kropce sciana.gif

Napisano
  • Autor

> A ciśnienie sprężania i ciśnienie paliwa sprawdzałeś ?

logowany był u Cinka i wszystko w normie , wtedy już ten błąd świec występował ... ale podejrzany był aku , teraz jestem pewny ,że aku jest ok a odpala jeszcze gorzej sick.gif

Napisano

> logowany był u Cinka i wszystko w normie , wtedy już ten błąd świec występował ... ale podejrzany

> był aku , teraz jestem pewny ,że aku jest ok a odpala jeszcze gorzej

Generalnie na mój rozum, to żeby zapalić takiego diesla to potrzeba

- prądu

- sprężania

- paliwa

- jak jest zimno to świec żarowych

- wtryskiwaczy

- komputera sterującego czasem wtrysku

- czujnika temperatury

To chyba wszystko ?

Skoro prąd masz, sprężanie ok i paliwo jest, świece sa ok, to został czujnik temperatury, wtryski i komp.

Czy na zimnym silniku za wolno kręci czy po prostu nie odzywa się ?

Napisano
  • Autor

> Generalnie na mój rozum, to żeby zapalić takiego diesla to potrzeba

> - prądu

> - sprężania

> - paliwa

> - jak jest zimno to świec żarowych

> - wtryskiwaczy

> - komputera sterującego czasem wtrysku

> - czujnika temperatury

> To chyba wszystko ?

> Skoro prąd masz, sprężanie ok i paliwo jest, świece sa ok, to został czujnik temperatury, wtryski i

> komp.

jak pisalem czujnik temp pokazuje dobrze na egzaminerze

> Czy na zimnym silniku za wolno kręci czy po prostu nie odzywa się ?

kręci normalnie , tyle ,że nie odpala , najczęściej za drugim razem jest ok , często po kilkukrotnym odpaleniu puści bąka , czyli jak rozumiem nie spalone paliwo , więc dostaje dawkę , filtr powietrza nowy , naprawdę nie rozumiem czemu nie odpala , oczywiście dzieje się to po naprawdę długim postoju , towarzyszy zawsze temu komunikat : skontroluj świece żarowe , zapala się zaraz po odpaleniu silnika ( kiedy już chodzi ) , bo podczas prób odpalania nie wywali ten błąd sick.gif

Napisano

> towarzyszy zawsze temu komunikat : skontroluj świece żarowe , zapala

> się zaraz po odpaleniu silnika ( kiedy już chodzi ) , bo podczas prób odpalania nie wywali ten

> błąd

bo to tak działa, błędu podczas odpalania nie wywala tylko jak silnik już chodzi. Więc tym się nie sugeruj.

A świece żarowe to jak sprawdzałeś, na opór czy podmianę?

Napisano

> bylem na egzaminerze wykazal blad przekaznika swiec , jednak przy testach na egzaminerze slychac

> cykanie przekaznika swiec , takze dziwne....

> najdziwniejsze jest to ze wystepuje to tylko na zimnym silniku , po paru godzinach postoju , kreci

> jak traktor , dzisiaj bylo +17 stopni na dworzu , samochod stal pare godzin , takze nie

> powinien grzac swiec przy takiej temp zew. , i nie chcial odpalic za 1 razem , trzymalem go

> naprawde dlugo ( z 7-8 sekund , juz lapal i ciekzo , lapal i ciekoz ), odpuscilem ,za drugim

> odpalil tez po czasie i wtedy dopiero pokazal sie blad swiec zarowych , na egzaminerze czujnik

> temp. silnika pokazywal poprawne wartosci , akumulator wg testera sprawny , 10V z groszem przy

> rozruchu , laduje poprawnie , testy ok

> wiec wychodzi ze centralka swiec sprawna , takze ja juz sie poddaje , nie wiem co robic , samochod

> ledwo odpala , wykonalem wszystkie diagnozy , odwiedzilem aso i elektryka najlepszego w moim

> miescie i nadal jestem w kropce

U mnie czasem tez tak jest, ale bardzo rzadko, tylko nie wywala bledu swieczek. Wg mnie jest to problem z czasem grzania swiec, jest za krotki gdy cieplo. Jak byly mrozy, zero problemow. A jak jest cieplo, to swiece bardzo szybko sie wylaczaja. Po np: 3 podgrzaniach odpali normalnie. Zrob taki test, ze 3 razy wlacz zaplon i za kazdym razem czekaj do wylaczenia sie pompy paliwa. Jesli po takich 3 grzaniach odpali normalnie, to problem z grzaniem swiecami.

Napisano
  • Autor

> bo to tak działa, błędu podczas odpalania nie wywala tylko jak silnik już chodzi. Więc tym się nie

> sugeruj.

> A świece żarowe to jak sprawdzałeś, na opór czy podmianę?

opór ok.gif

Cinek stawia na centralke , także nie pozostaje mi nic innego jak poczekać za paczką od niego i podmienić ok.gif

Napisano
  • Autor

> To może za dużo paliwa dostaje ?

Quote:

Korekcje na wtryskach miałeś wzorowe, wydatek raila itd. tez, jeśli bylby jakis problem od razu swiecilby się check

tak jak pisalem , czekam za centralka grzania swiec , bez podmiany nic sie nie wyjasni ok.gif

Napisano

Ale chyba jak temperatura jest powyżej ileśtam to świece w ogóle nie grzeją ?

Napisano

No chyba że będziesz miał możliwość podmiany smile.gif oby się powiodło ok.gif

Napisano

> Ale chyba jak temperatura jest powyżej ileśtam to świece w ogóle nie grzeją ?

Pewnie nie grzeja, jak silnik jest cieply. Ale gdy samochod postoi kilka godzin w temperaturze 20st, to wg. mnie swiece beda grzaly, ale moge sie mylic.

Napisano

> Quote:

> Korekcje na wtryskach miałeś wzorowe, wydatek raila itd. tez, jeśli bylby jakis problem od razu

> swiecilby się check

> tak jak pisalem , czekam za centralka grzania swiec , bez podmiany nic sie nie wyjasni

To tak juz podmienisz zdaj relacje?? Jaka wogole jest jej cena w ASO??

Napisano
  • Autor

> Ale chyba jak temperatura jest powyżej ileśtam to świece w ogóle nie grzeją ?

wydaje mi sie ze po dlugim czasie mimo temp. zew. powyzej 10 ^C komp bedzie chcial podgrzac swiece , nawet na chwile ,ale sprawdza , nie wiem, ale na logike musi byc cos z tym zwiazane bo zawsze dlugie odpalanie towarzyszy blad swiec zarowych ok.gif

Napisano
  • Autor

> To tak juz podmienisz zdaj relacje?? Jaka wogole jest jej cena w ASO??

oczywiscie ,ze dam relacje wink.gif cena Cinkowa jest , w ASO nawet nie wiem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Pewnie nie grzeja, jak silnik jest cieply. Ale gdy samochod postoi kilka godzin w temperaturze

> 20st, to wg. mnie swiece beda grzaly, ale moge sie mylic.

Grzeją nawet wtedy jak kontrolka gaśnie po chwili...

Pozdro

Napisano

> Grzeją nawet wtedy jak kontrolka gaśnie po chwili...

> Pozdro

A jak bedzie trafiony sterownik od swiec, to juz pewnie niekoniecznie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A jak bedzie trafiony sterownik od swiec, to juz pewnie niekoniecznie

mi to już chyba w ogole nie grzeje ,albo padnięta centralka i coś jeszcze ....

jak jezdze i zostawie na kilka godzin to odpala od razu , wystarczy ,ze postoi 8 godzin nawet w garażu i wygląda to tak sciana.gif

za centralką czekam , dziwi mnie ,że kiedyś jak odpalal od razu i też pokazywał błąd świec , teraz jest masakra , kiedyś nie dojade do pracy sick.gif

Napisano

> za centralką czekam , dziwi mnie ,że kiedyś jak odpalal od razu i też pokazywał błąd świec , teraz

> jest masakra , kiedyś nie dojade do pracy

To u mnie nie ma takie masakry, ale mam przypadki, ze za pierwszym razem nie chce mi odpalic po calym dniu stania i to o dziwo w cieple dni.

Napisano

> mi to już chyba w ogole nie grzeje ,albo padnięta centralka i coś jeszcze ....

> jak jezdze i zostawie na kilka godzin to odpala od razu , wystarczy ,ze postoi 8 godzin nawet w

> garażu i wygląda to tak

> http://www.youtube.com/watch?v=vo1uUEhxHMw

> za centralką czekam , dziwi mnie ,że kiedyś jak odpalal od razu i też pokazywał błąd świec , teraz

> jest masakra , kiedyś nie dojade do pracy

Masz tam kogoś w okolicy kto sensownie sprawdzi wydatek rozruchowy, cisnienie itd? To jeszcze bym sprawdzil niemniej jak Ci pisałem przy edc16 od razu będzie bląd w ecu

Pozdro

Napisano

> Masz tam kogoś w okolicy kto sensownie sprawdzi wydatek rozruchowy, cisnienie itd? To jeszcze bym

> sprawdzil niemniej jak Ci pisałem przy edc16 od razu będzie bląd w ecu

> Pozdro

A przekaznik od swiec zarowych jest gdzies na wierzchu?? Z ciekawosci bym sie podlaczyl pod niego i sprawdzil zaleznosc jego dzialania w stosunku do swiecenia kontrolki na desce.

Napisano
  • Autor

> Masz tam kogoś w okolicy kto sensownie sprawdzi wydatek rozruchowy, cisnienie itd? To jeszcze bym

> sprawdzil niemniej jak Ci pisałem przy edc16 od razu będzie bląd w ecu

> Pozdro

słabo ... bynajmniej problem dotyczy zimnego silnika , takze jakby bylo cos z dawka rozruchowa to problem bylby z kazdym odpaleniem , chyba ze sie myle ? Egzaminer tylko mowil o bledzie centralki .... takze czekam za czesciami 20.GIF

Napisano
  • Autor

> A przekaznik od swiec zarowych jest gdzies na wierzchu?? Z ciekawosci bym sie podlaczyl pod niego i

> sprawdzil zaleznosc jego dzialania w stosunku do swiecenia kontrolki na desce.

na wprost pod przednia szyba , czarny szescian przykrecony na 1 srube, ida 2 kostki do niego i + od aku ok.gif

Napisano

> słabo ... bynajmniej problem dotyczy zimnego silnika , takze jakby bylo cos z dawka rozruchowa to

> problem bylby z kazdym odpaleniem , chyba ze sie myle ? Egzaminer tylko mowil o bledzie

> centralki .... takze czekam za czesciami

Na zimnym dawka jest większa, jakby nie palił na ciepłym to patrzyłbym w stronę paliwa również. Poczekamy az paczka przyjdzie, a poki co sprawdz to co Ci pisałem na maila.

Pozdro

Napisano

> na wprost pod przednia szyba , czarny szescian przykrecony na 1 srube, ida 2 kostki do niego i + od

> aku

To dzis sobie pociagne tam jeden kabelek pod pin od swiec zarowych i popatrze jak dlugo grzeja oraz czy faktycznie to robia po zgasnieciu kontrolki na desce.

Napisano
  • Autor

> Na zimnym dawka jest większa, jakby nie palił na ciepłym to patrzyłbym w stronę paliwa również.

> Poczekamy az paczka przyjdzie, a poki co sprawdz to co Ci pisałem na maila.

> Pozdro

okey zrobilem jak kazałeś , efekt jest , tylko co to oznacza ? Po czekaniu 1min odpalil elegancko , czy wskazuje to na centralke ? ( auto nie odpalane przez 9h , wczoraj po tym czasie było to samo co w filmiku wcześniejszym )

EDIT: 9^C i postój auta na 3,5h i problem z odpaleniem bez czekania na zapłonie , kilka razy włączanie zapłonu nie pomaga , także moim zdaniem nie grzeją świece , więc świece dobre to drogą logiki wina centralki ...

EDIT2: temp w garazu 14^ , postój 10,5h , kropek nie odpalił po czekaniu 1 min na zapłonie , za 2 razem po męczarniach załapał .... nie wiem co jest tego przyczyna , licze na ta centralke ...

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

więc było wszystko ok , dzisiaj chłodniej i wilgotno

i błąd się pojawił ....

nie mam już sił , ostatnio moduł świeć żarowych wymieniałem na nowy za kilka stówek , świece sprawne , więc co nie gra ?

Napisano

> kazaa dostaje po dupie za niedbanie poprzednika... albo za wałek przy

> sprzedaży

> ew za jedno i drugie

I dodatkowo za kupienie diesla na dojazdy 5 km dziennie grinser006.gif.

Napisano
  • Autor

> I dodatkowo za kupienie diesla na dojazdy 5 km dziennie .

no ok , mogę nawet jechac 1km dieslem do kiosku po gazetę , stać mnie na naprawę , jednak co mam wymienić żeby to chodziło ...

Napisano

> no ok , mogę nawet jechac 1km dieslem do kiosku po gazetę , stać mnie na naprawę , jednak co mam

> wymienić żeby to chodziło ...

Sluchaj sie oczytanych w tej materii - mowia "olej sprawe" to olej ok.gif.

Napisano
  • Autor

> Sluchaj sie oczytanych w tej materii - mowia "olej sprawe" to olej .

czyli podpiąć to pod fanaberia grande ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.