Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki gaz do Astry F wielopunkt ?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałem się zapytać jaką instalacje najlepiej założyć do Astry F z silnikiem C16SE ? Silnik ma wtrysk wielopunktowy.

Napisano

Astra z tym silnikiem chodzi na wszystkim co założysz. Najlepiej sekwencja np.Stag 4, na II generacji też bedzie śmigać, oczywiście układ zapłonowy musi być perfekt inaczej będzie strzelał. Rożnica miedzy II gen. a sekwencją jest niewielka teraz około 1700-1800 II gen. sekwencja 2200 (mówie o cenach u mnie, nie wiem jak u kogoś innego).. Sekwencja to jednak lepsza praca, dynamika itp. itd. Także decyzja należy do Ciebie

Napisano
  • Autor

A wtryski sterowane jednym sygnałem nie będą problemem w sekwencji ? Z tego co wiem na jeden cykl ssania w tym silniku wypadają 4 wtryski paliwa bo wszystkie wtryskiwacze działają razem...

Edit:

I jeszcze pytanie. Jak są montowane wtryskiwacze w sekwencji ? Zamiast tych od benzyny czy może są robione nowe otwory ?

Napisano

> A wtryski sterowane jednym sygnałem nie będą problemem w sekwencji ?

potrzebujesz wydajniejsze wtryskiwacze, wszyscy polecają matrixy do tego silnika

Napisano

> A wtryski sterowane jednym sygnałem nie będą problemem w sekwencji ?

> Z tego co wiem na jeden cykl ssania w tym silniku wypadają 4

> wtryski paliwa bo wszystkie wtryskiwacze działają razem...

> Edit:

> I jeszcze pytanie. Jak są montowane wtryskiwacze w sekwencji ?

> Zamiast tych od benzyny czy może są robione nowe otwory ?

Nie wiedziałem że tam jest fullgrupa. W tej sytuacji wymagane są szybkie wtryskiwacze. Można coś zakombinować w Stagu4 z emulacją pełnej sekwencji ale tego osobiście nie przerabiałem.

Napisano

Wtryskiwacze idą odzielne.

Napisano
  • Autor

A jak wygląda montaż/mocowanie wtrysków ? Tak prawdę mówiąc nie zależy mi na tym żeby instalacja była tania tylko dobra i bezawaryjna. Zależy mi też na trwałości silnika, właśnie robie remont (pierścienie, panewki, szlif wału, głowica, zawory etc) i chciałbym żeby to trochę pochodziło...

Napisano

> A jak wygląda montaż/mocowanie wtrysków ? Tak prawdę mówiąc nie zależy mi na tym żeby instalacja

> była tania tylko dobra i bezawaryjna. Zależy mi też na trwałości silnika, właśnie robie remont

> (pierścienie, panewki, szlif wału, głowica, zawory etc) i chciałbym żeby to trochę

> pochodziło...

też wyszedłem z założenia, że ma być dobrze i załozyłem BRC Sequent24 i jestem w pełni usatysfakcjonowany.

Napisano

> Nie wiedziałem że tam jest fullgrupa.

Taka Astra z C16SE ma wedle mojej wiedzy (popartej z resztą Autodatą) nie full-group, tylko półsekwencję.

Jeśli więc Lanos na IVgen. ma szansę bezproblemowo pracować, to i tak Astra też się wyrobi.

Napisano
  • Autor

> Taka Astra z C16SE ma wedle mojej wiedzy (popartej z resztą Autodatą) nie full-group, tylko

> półsekwencję.

> Jeśli więc Lanos na IVgen. ma szansę bezproblemowo pracować, to i tak Astra też się wyrobi.

Astra C16SE ma 2 wyjścia z komputera na wtryski i wszystko jest 2 kablami puszczone ale piny w ECU są zmostkowane więc wtryski chodzą razem... Mam rozłożony ECU na biurku i na pinach od wtrysków mam zworę...

Napisano

Hmm, to ciekawostka.

A w takim razie, jakie są czasy wtrysku na biegu luzem?

Jak rzędu 1.8-2.0 ms, to IV gen na czymś nieco szybszym jak czerwony Waldek powinna dać radę.

Napisano
  • Autor

> Hmm, to ciekawostka.

> A w takim razie, jakie są czasy wtrysku na biegu luzem?

> Jak rzędu 1.8-2.0 ms, to IV gen na czymś nieco szybszym jak czerwony Waldek powinna dać radę.

Jak złożę silnik do kupy to dam znać jakie są czasy 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.