Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stłuczka parkingowa - krótkie pytanie

Featured Replies

Napisano

Taka sytuacja: przychodzę na parking, okazuje się, że auto jest uszkodzone. Sprawcy nie ma, uciekł. Samochód posiada podstawowe ubezpieczenie bez AC. Rozumiem, że nie ma szans ruszyć tematu w ubezpieczalni i domagać się jakiekolwiek rekompensaty?

Przemek

Napisano

> Samochód posiada podstawowe ubezpieczenie bez AC. Rozumiem, że nie ma szans ruszyć tematu w

> ubezpieczalni i domagać się jakiekolwiek rekompensaty?

Nie ma szans

Napisano

> Taka sytuacja: przychodzę na parking, okazuje się, że auto jest uszkodzone. Sprawcy nie ma, uciekł.

> Samochód posiada podstawowe ubezpieczenie bez AC. Rozumiem, że nie ma szans ruszyć tematu w

> ubezpieczalni i domagać się jakiekolwiek rekompensaty?

> Przemek

Pozostaje Ci szukać świadków, popytaj w okolicy czy ktoś czegoś nie widział nie słyszał.

Ciotka miała taką sytuację i dzięki świadkowi ściągnęła z OC sprawcy. ok.gif

Napisano

a wykupienie AC w dniu stłuczki i zgłoszenei jej kilka dni później ??

nigdy AC nie miałem, czy to przejdzie? czy przy wykupie AC oglądają dokłanie samochód na około ? niewiem.gif

Bo że to troche nagiecie prawa to wiem i mówić mi nie trzeba icon_rolleyes.gif

Napisano

> a wykupienie AC w dniu stłuczki i zgłoszenei jej kilka dni później ??

> nigdy AC nie miałem, czy to przejdzie? czy przy wykupie AC oglądają dokłanie samochód na około ?

> Bo że to troche nagiecie prawa to wiem i mówić mi nie trzeba

Nie jest to nagiecie prawa, to jest przestepstwo.

Jak robisz AC, to agent ma obowiazek przeprowadzic lustracje - zrobic zdjecia samochodu.

Napisano

> Taka sytuacja:

dowiedz się bo może jakieś kamery obserwują teren, na którym stałeś.

Napisano

To co zaproponowałeś wyczerpuje znamiona podżegania do popełnienia przestępstwa...

Napisano

> nigdy AC nie miałem, czy to przejdzie? czy przy wykupie AC oglądają dokłanie samochód na około ?

Nie dość, że to głupie to agent musi zrobić fotki fury

Napisano

Jak by tak dało się robić (pomijam kwestię zgodności z prawem) to mało kto by wykupywał AC bo często w ogóle się z niego nie korzysta a płacić trzeba. A tak jest szkoda bez sprawcy to wykupujemy AC i zgłaszamy szkode i płacimy tylko w tedy kiedy możemy na tym zyskać. Ale tak se neda bo agent robi fotki przed podpisaniem polisy, wyjątkiem jest nowy samochód prosto z salonu .

Napisano

mam już drugi rok ac przez mbank kupione. Nigdy nikt nie sprawdzał auta. Wcześniej w pzu owszem, foteczki pan robił.

Napisano

> mam już drugi rok ac przez mbank kupione. Nigdy nikt nie sprawdzał auta.

Nawet nie wiesz kiedy był agent by auto sprawdzić po podaniu danych do m- banku.

Napisano

> mam już drugi rok ac przez mbank kupione. Nigdy nikt nie sprawdzał auta. Wcześniej w pzu owszem,

> foteczki pan robił.

Generali - 3 lata auto ubezpieczone w pakiecie (OC, AC, NNW), w lutym kolejne u nich - też pakiet - zero zdjęć, zero agenta. mBank - od 3 lat - pakiet - zero zdjęć, zero agenta. Agent z PZU pojawiał się na podpisanie umowy, zainkasowanie składki. Raz na 3 lata robił zdjęcia.

Napisano

> Nawet nie wiesz kiedy był agent by auto sprawdzić po podaniu danych do m- banku.

Tak? Skąd niby mają wiedzieć, gdzie auto jeździ, parkuje? GPS'a mi założyli w papierku potwierdzającym zawarcie polisy?

Napisano

To oświeć mnie i może ciekawskich kolegów jak to agent sprawdza takie auto - bo nie powiesz _ napiszesz_ ze po adresie zamieszkania lub zameldowania rotfl.gif

Napisano

> Tak? Skąd niby mają wiedzieć, gdzie auto jeździ, parkuje? GPS'a mi założyli w papierku

> potwierdzającym zawarcie polisy?

Załóż firmę ubezpieczeniową i rób tak jak m - bank !?

Napisano

No agenci i rzeczoznawcy M Banku przeczesują Bytomską dzielnice Miechowice w celu obfotografowania samochodu który stoi 100km dalej w Gminie Szczekociny

Napisano

Te kamery to tylko atrapy a jak już coś nadają to w telefonach komórkowych jest lepsza rozdzielczość

Przerabiane rok temu ciężko określić czasem co to za marka samochodu

Napisano

Ciężko...

Możesz pojeździć i sie rozejrzeć za jakimś uszkodzownym autem... uszkodzenia są charakterystyczne? zostawił Ci swój kolor na lakierze? zlosnik.gif

Napisano

> Nawet nie wiesz kiedy był agent by auto sprawdzić po podaniu danych do m- banku.

boje_sie.gif znaczy mi włam do garażu zrobił i nawet nie wiedziałem? To nicpoń no.

Napisano

> Ponieważ gdyż była kontynuacja / ciągłość umowy

Za drugim razem owszem. Nie ma sensu sprawdzać przy kontynuacji, ale jak rozpocząłem ubezpieczać w mbanku to co?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.