Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai i30-KIA ceed ...kombi...

Featured Replies

Napisano

na tych samych czesciach,a roznica w wyposazeniu i cena duzo bardziej na korzysc KIA,o co tu chodzi ? mowa o nowych z salonu...

Napisano

> na tych samych czesciach,a roznica w wyposazeniu i cena duzo bardziej na korzysc KIA,o co tu chodzi

> ? mowa o nowych z salonu...

Hultaj jest bardziej znaną marką i to on wchłonął Kijankę. Czyli KIA robi za gorszą markę w grupie, stąd różnica w cenie.

Napisano

> Hultaj jest bardziej znaną marką i to on wchłonął Kijankę. Czyli KIA robi za gorszą markę w grupie,

> stąd różnica w cenie.

A w sumie ja na Kię zacząłem patrzeć inaczej od modelu Ceed. Kiedyś praktycznie nie istniała dla mnie ta marka, była ignorowana. Podobnie z Hyundaiem, tylko że tę markę niejako dalej pomijam mniej lub bardziej świadomie, a na Kię zacząłem pozytywnie reagować. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

najwyzsza wersja KIA w kombi ma lepsze wyposazenie i jest tansza od i30 cw o 10 tysi ??? to duzo...acha 1.6 115 kucy diesel

Napisano

Mnie się Ceed duzo bardzij podoba od Hultaja który jest stylistycznie bardziej dla poważnych Panów a Ceed stytlistycznie bardziej dynamiczny i mnie się własnie podoba...a pro ceed to juz wogóle jest piękny love.gif

Napisano

> Mnie się Ceed duzo bardzij podoba od Hultaja który jest stylistycznie bardziej dla poważnych Panów

> a Ceed stytlistycznie bardziej dynamiczny i mnie się własnie podoba...a pro ceed to juz wogóle

> jest piękny

po ostatnim lifcie to tak, ale poczekajmy jak Hyundai zrobi nową wersje to się zobaczy czy dalej będzie dla starszych panów zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> po ostatnim lifcie to tak, ale poczekajmy jak Hyundai zrobi nową wersje to się zobaczy czy dalej

> będzie dla starszych panów

57501975.jpg

73343307.jpg

78278280.jpg

to kilka fotek jak ma ponoc wygladac...

Napisano

> A w sumie ja na Kię zacząłem patrzeć inaczej od modelu Ceed. Kiedyś praktycznie nie istniała dla

> mnie ta marka, była ignorowana. Podobnie z Hyundaiem, tylko że tę markę niejako dalej pomijam

> mniej lub bardziej świadomie, a na Kię zacząłem pozytywnie reagować.

ja od czasu jak na Eurosporcie jakieś reklamy z Agassim zaczely leciec. Wczesniej kojarzylem z brzydkim i podobno wielce awaryjnym Carnivalem

Napisano

> to kilka fotek jak ma ponoc wygladac...

to całkiem nie źle, w innym stylu niż kijanka ale wcale nie gorzej ok.gif

Napisano

Miałem okazję się przejechać Ceedem z 2,0l w dieslu. Pomijam silnik (choć daje frajde z jazdy) ale wewnątrz odniosłem bardzo pozytywne wrażenie, całkiem przyjemny samochodzik no i przyjemnie się prowadzi ok.gif(tu przepraszam właścicieli BMW wink.gif )

Napisano

A czy coś wiadomo o lifcie zewnętrznym kia pro ceed? Ostatnio zmienili w nim wnętrze, ale nowych reflektorów jak w 5d i kombi nie dostał confused.gif Soczewki i reflektory led z tyłu by się przydały food.gif

PS: Ktoś wie co zmienili w silniku ceed 1,6 benzyna, że ze 122KM się zrobiło 126KM? Jakoś w internecie nie znalazłem szczegółów. Te 122KM chyba też było VVT niewiem.gif

Napisano

> na tych samych czesciach,a roznica w wyposazeniu i cena duzo bardziej na korzysc KIA,o co tu chodzi

Ja wybrałem i30 z dwóch powodów. Po pierwsze bardziej mi się podoba, zwłaszcza wnętrze (może jestem starszym panem zlosnik.gif) a po drugie w momencie zakupu i30 było tańsze od ceed'a (październik zeszłego roku).

Napisano

> A czy coś wiadomo o lifcie zewnętrznym kia pro ceed? Ostatnio zmienili w nim wnętrze, ale nowych

> reflektorów jak w 5d i kombi nie dostał Soczewki i reflektory led z tyłu by się przydały

> PS: Ktoś wie co zmienili w silniku ceed 1,6 benzyna, że ze 122KM się zrobiło 126KM? Jakoś w

> internecie nie znalazłem szczegółów. Te 122KM chyba też było VVT

Na motodyskusjach takie teskty byly dopuszczalne, czy tu to nie wiem? Ale: jeny, podniecasz sie koreanskim pseudo-sportowym padlem jakby to mclaren byl co najmniej wink.gif - przeciez proceed jest tak samo sportowy jak seicento sporting zeby.GIF

Napisano

> Na motodyskusjach takie teskty byly dopuszczalne, czy tu to nie wiem? Ale: jeny, podniecasz sie

> koreanskim pseudo-sportowym padlem jakby to mclaren byl co najmniej - przeciez proceed jest

> tak samo sportowy jak seicento sporting

A to jest jakiś zakaz podniecania się koreańskimi autami ?

Napisano

> A to jest jakiś zakaz podniecania się koreańskimi autami ?

zapewne jest - natomiast na AK mozna się podniecać sportowymi odmianami Fiatów zlosnik.gif

Napisano

grande abarth i 500 abarta tyz pseudo ?

Napisano

Jest bo to nie od dziadka z Niemiec. Bylem na jazdach golfem VI 1.4 T. Silnik super wnetrze bardzo spokojne ale wyglad do mnie nie przemawia.

Napisano

> grande abarth i 500 abarta tyz pseudo ?

pewnie dla kogoś kto jeździ imprezą sti lub evo -tak

tylko piszę że takie pstryczki w nos są bez sensu - mi się pro ceed bardzo podoba - 500 abarth także a to że dla innego sportowe jest seicento sporting a dla drugiego co najmniej samochód z mocą 300 KM -> to już zupełnie inna para kaloszy clown.gif

Napisano

Jako czlowiek, ktory wiekszosc "samochodowego zycia" spedzil w koreancach wiem, ze nie ma czym zeby.GIF

Napisano

Myślę, że jedna z lepszych propozycji na rynku w kategorii jakiej szukam, czyli: cena ok. 50kzł, auto ma być krótkie, bo mam małe miejsce na parkingu, ma mieć min. 120KM i musi mi się podobać. Z wyposażenia potrzebuję: klimę, komputer pokładowy, alufelgi. Brałem pod uwagę jeszcze nową fiestę, nową ibizę, polo, punto i najlepiej wypadł pro ceed. (Dodatkowo KIA zaoferowała najtańszy kredyt) ok.gif

Napisano

> Jako czlowiek, ktory wiekszosc "samochodowego zycia" spedzil w koreancach wiem, ze nie ma czym

Ale przyznasz, że emocjonowac się można. Zwłaszcza jeżeli mówimy o autach relatywnie "dla ludzi" a nie wybrańców narodu. O ile jeszcze zakup np Imprezy STI można przełknąć o tyle jej utrzymanie już dla znakomitej większości będzie ponad siły. A dla takich (między innymi dla mnie) pozostają emocje związane z takimi właśnie koreańcami. Zresztą, każda myszka swój ogonek chwali.

A gdyby ograniczać się li tylko do aut naprawdę emocjonujących to pozostają tylko strzelić sobie w łeb z załamania że nie stać na auto za 300, 400, czy 600 tyś zł.

Reasumując, można się podniecać Kiłą, Hultajem, Fiatem czy Oplem bo niby czemu nie zlosnik.gif

Napisano

ale w hyundaiu nizsze ceny aut z 2009. Wiec moze wina dealera

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.