Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa C jaki silnik

Featured Replies

Napisano

znajomy mysli nad Corsa C..

poczatkowo myslal o 1.2 i gazie sekwencji do niego...

ale teraz tez zastanawia sie na d 1.8 i gazie... ale jak z czesciami do GSI duza roznica jak w 1.2.. nie chodzi mi tylko o czesci do silnika..

i jak duza roznica w spalaniu.. bo przebieg roczny cos kolo 15-20k km...

wiem ze dwa wogole rozne silniki...ale rozwaza te dwa smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> znajomy mysli nad Corsa C..

> poczatkowo myslal o 1.2 i gazie sekwencji do niego...

> ale teraz tez zastanawia sie na d 1.8 i gazie... ale jak z czesciami do GSI duza roznica jak w

> 1.2.. nie chodzi mi tylko o czesci do silnika..

> i jak duza roznica w spalaniu.. bo przebieg roczny cos kolo 15-20k km...

> wiem ze dwa wogole rozne silniki...ale rozwaza te dwa

> Pozdrawiam

niech lepiej kupi Astre

Napisano

> GSI i gaz przecież to profanacja

chyba nie wiesz co mowisz, co to za problem dac sekwencje. ja dalem do swojego burbo i nie czuje najmniejszej roznicy w mocy wiec dziwie sie takiemu mysleniu. gaz to zlo ale tanie zlo

Napisano
  • Autor

mowi ze woli Corse smile.gif

Napisano
  • Autor

jak dla mnie w miare predke autko i w miare oszczedne z gazem cool.gif

ale pany jak z czesciami do 1.8 duza roznica cenowa??

warty polecenia ten silnik??

Napisano

> chyba nie wiesz co mowisz, co to za problem dac sekwencje. ja dalem do swojego burbo i nie czuje

> najmniejszej roznicy w mocy wiec dziwie sie takiemu mysleniu. gaz to zlo ale tanie zlo

Podejrzewam, że nie zrozumiałeś co kolega Darek_mat miał na myśli.

Napisano
  • Autor

rozumiem dokladnie o co chodzi... ale jak dla mnie dobra sekwencja to nie takie zlo zlosnik.gif

ale kazdy ma na ten temat inne zdanie

Napisano

> Podejrzewam, że nie zrozumiałeś co kolega Darek_mat miał na myśli.

zrozumialem uwaza ze nie mozna jezdzic szybko i tanio screwy.gif

Napisano

> zrozumialem uwaza ze nie mozna jezdzic szybko i tanio

A jednak nie zrozumiałeś.......... profanacja

Swojego czasu mieliśmy w firmie wszystkie samochody z gazem ktoś mądry wymyślił że będzie taniej. Po pięciu latach eksploatacji zaczęto wymieniać wszystkie na diesle.......tak było taniej na paliwie ale koszty napraw i regulacji tych instalacji gazowych przekroczyły te oszczędności dwukrotnie hehe.gif

Po drugie nie znam osobiście człowieka jeżdzącego na gazie który był by w pełni zadowolony. Każdy powtarza to samo zdanie: "Nigdy więcej gazu".

Napisano

mialem fabryczne clio z gazem i powiem szczerze ze zero roznicy w eksploatacji i zero problemow z serwisem, teraz tez mam gaz zalozony pelna sekwencja i tez nie mam problemow zadnych

Napisano

> mialem fabryczne clio z gazem i powiem szczerze ze zero roznicy w eksploatacji i zero problemow z

> serwisem, teraz tez mam gaz zalozony pelna sekwencja i tez nie mam problemow zadnych

offtopic panowie totalny uprawiacie

gaz jest specyficzny. Ci co mają, chwalą bo na stacji benzynowej tanio leją, a ci co nie mają też chwalą, bo na przeglądach i regulacjach czasu i pieniędzy nie tracą. Każda sójka swój ogonek chwali, a zawsze wychodzi co i jak podczas eksploatacji konkretnego auta.

Co do Corsy, 1.2/75-80KM. O ile nie po "L", bo takich peeeełno

Napisano

> A jednak nie zrozumiałeś.......... profanacja

> Swojego czasu mieliśmy w firmie wszystkie samochody z gazem ktoś mądry wymyślił że będzie taniej.

> Po pięciu latach eksploatacji zaczęto wymieniać wszystkie na diesle.......tak było taniej na

> paliwie ale koszty napraw i regulacji tych instalacji gazowych przekroczyły te oszczędności

> dwukrotnie

> Po drugie nie znam osobiście człowieka jeżdzącego na gazie który był by w pełni zadowolony. Każdy

> powtarza to samo zdanie: "Nigdy więcej gazu".

wybacz samochody dla firmy to inna kategoria smirk.gifkażdy tam katuje samochody i żadko dba o nie sciana.gifa co do samochodu na prywatne potrzeby, to zawsze każdemu polecam niedużego benzyniaka ewentualnie zagazować jak ktoś dużo jeździ palacz.gifnowoczesne dizle są drogie w naprawach jak na prywatny urzytek..

Napisano

> nowoczesne dizle są drogie w naprawach jak na prywatny

> urzytek..

Jak widzę nadal nikt nie rozumie mojej wypowiedzi nie chodzi mi o wyższość gazu nad benzyna czy dieslem. Dla mnie osobiście niech każdy robi ze swoim samochodem co chce jest to indywidualna sprawa. Po prostu uważam że montowanie gazu do pewnych modeli aut to po prostu profanacja.To jest tak jak ludzie kupują TV HD bo sąsiad czy ktoś z rodziny ma to ja też muszę mieć i podłącza go pod zwykłą kablówkę.

Napisano

ale wytlumacz czemu nie mozna polaczyc dobrych osiagow z oszczednoscia? ostatnio nawet merca s (w220) widzialem w gazowni

Napisano

> ale wytlumacz czemu nie mozna polaczyc dobrych osiagow z oszczednoscia? ostatnio nawet merca s

> (w220) widzialem w gazowni

to że ludzie kupują auto z super silnikiem i potem wkładają gaz do niego ta tak jak zakup super garnitur i koszuli oraz wkładanie dziurawych skarpet.

czyli chce mieć silnik który przyprawia o zawrót głowy ale zakładam LPG bo nie stać mnie na żywienie tego silnika.

Można powiedzieć inaczej mam super brykę patrzcie wszyscy ale jestem gołodupcem i nie stać mnie na to auto.

Moje auta jakie miałem były zasilane LPG ale uważam że są granice których nie wolno przekroczyć.

Pokaż sie a zastaw sie.

A co do osiągów to jak sie kupuje silnik dla osiągów to masz w D ile pali.

Oczywiście można nawet kupić Maseraka i zmontować butle lpg albo lambo przecież jest miejsce. Ale gdzie tu logika.

Napisano

> Jak widzę nadal nikt nie rozumie mojej wypowiedzi nie chodzi mi o wyższość gazu nad benzyna czy

> dieslem. Dla mnie osobiście niech każdy robi ze swoim samochodem co chce jest to indywidualna

> sprawa. Po prostu uważam że montowanie gazu do pewnych modeli aut to po prostu profanacja.To

> jest tak jak ludzie kupują TV HD bo sąsiad czy ktoś z rodziny ma to ja też muszę mieć i

> podłącza go pod zwykłą kablówkę.

to racja albo zabawa albo oszczedność biglaugh.gif pewnych samochodów nie powinno sie przerabiać bo to profanacja waytogo.gif

Napisano

> ale wytlumacz czemu nie mozna polaczyc dobrych osiagow z oszczednoscia? ostatnio nawet merca s

a to mało widziałes ja takich S widziałęm pare smirk.gifale szytem było do CL założenie gazu pad.gif

Napisano

przepraszam ale slepy jestes i tyle. tylko biedny nie oszczedza bo go nie stac na oszczedzanie. stac mnie bylo na paliwo a mimo to zalozylem gaz z gruba kase, spokojnie 2-3 lata bym za to przejezdzil, ale wolalem zalozyc zeby po czasie sie zwrocilo, poza tym to inwestycja podnoszaca wartosc auta. sam jezdzisz dizlem bo co bo nie stac cie na normalne paliwo? jestes poprostu hipokryta hehe.gif

Napisano

Chłopie zacznij czytać ze zrozumieniem, bo jak na razie dyskusja z Tobą to jak rozmowa z dzieckiem na poziomie przedszkola. Ja o jednym a Ty uparcie o drugim.

Jeszcze raz powtarzam nie chodzi mi o oszczędności.

Napisano

> to racja albo zabawa albo oszczedność pewnych samochodów nie powinno sie przerabiać bo to

> profanacja

No własnie o to mi chodzi waytogo.gif

Napisano

> przepraszam ale slepy jestes i tyle. tylko biedny nie oszczedza bo go nie stac na oszczedzanie.

> stac mnie bylo na paliwo a mimo to zalozylem gaz z gruba kase, spokojnie 2-3 lata bym za to

> przejezdzil, ale wolalem zalozyc zeby po czasie sie zwrocilo, poza tym to inwestycja

> podnoszaca wartosc auta. sam jezdzisz dizlem bo co bo nie stac cie na normalne paliwo? jestes

> poprostu hipokryta

czemu mnie wyzywasz od ślepych i hipokrytów.

to chyba jakiś punkt w regulaminie może być w użyciu.

moim zdaniem to jest śmieszne mieć wielki motor i patrzeć jak tu na nim zaoszczędzić.

Napisano

> Po drugie nie znam osobiście człowieka jeżdzącego na gazie który był by w pełni zadowolony. Każdy

Poczułem się wywołany do tablicy. Chcesz o tym pogadać?

Widziałeś na tym (albo innym) forum moje posty o problemach z gazem w autach?

Ja z kolei usłyszałem wczoraj od szwagra, że jego Laguna II dci jest już zajeżdżona, bo ma... 180 tys. km. rotfl.gif

Dodam, że szwagier ma auto od nowości i nie ma zapędów demona prędkości.

Moja gazownia ma 260 tys. i w życiu nie zamieniłbym jej na żaden traktor.

Napisano

> Poczułem się wywołany do tablicy. Chcesz o tym pogadać?

Nie nie chcem

> Widziałeś na tym (albo innym) forum moje posty o problemach z gazem w autach?

Napisałem: " nie znam żadnej osoby osobiście"

> Ja z kolei usłyszałem wczoraj od szwagra, że jego Laguna II dci jest już zajeżdżona, bo ma... 180

> tys. km.

Sam nie wie co mówi.

> Dodam, że szwagier ma auto od nowości i nie ma zapędów demona prędkości.

> Moja gazownia ma 260 tys. i w życiu nie zamieniłbym jej na żaden traktor.

A jeździłeś traktorem?????

Napisano

> Nie nie chcem

To nie prowokuj uzbroj_zlo.gif

> Napisałem: " nie znam żadnej osoby osobiście"

To mało osób znasz, albo obracasz się w zaklętym kręgu ropofilów albo osoby, które znasz i mają gaz nie wiedzą jak się dba o taki samochód.

> Sam nie wie co mówi.

Sprawa ambiwalentna. Jego Laguna zawodzi co jakiś czas w trasie, więc i tak i nie.

> A jeździłeś traktorem?????

Oczywiście. Sorry, ale dzięki.

Napisano

> To nie prowokuj

Nie prowokuje stwierdzam fakty i ostrzegam że dalsza dyskusja na temat wyższości gazu nad benzyna lub gnojoowka skończy się banned.gif

Kolejny raz a za razem ostatni powtarzam nie o to mi chodziło kto ma problemy z zrozumieniem dostanie 30 dni na naukę czytania ze zrozumieniem.

Napisano

> Nie prowokuje stwierdzam fakty i ostrzegam że dalsza dyskusja na temat wyższości gazu nad benzyna

> lub gnojoowka skończy się

> Kolejny raz a za razem ostatni powtarzam nie o to mi chodziło kto ma problemy z zrozumieniem

> dostanie 30 dni na naukę czytania ze zrozumieniem.

jako że poszło już na sztachety to może zakończę to krótko i na temat

Jeżeli ktoś ma lub miał LPG i sobie chwali to ok i cieszmy się czyimś szczęściem bo Podtlenek LPG daje możliwości oszczędności a zarazem właściciel takiego auta jest osobą proEko brawo.gif

jeżeli są osoby co by nigdy nie założyli sobie LPG bo sie boją lub uważają że to zarżnie silnik to sie mylą bo nowe silniki są przystosowane to takiego źródła zasilania.

a jeżeli są osoby które dbają o eko oraz o portfel przy chęci posiadania możliwości pod prawym butem kupują samochody z silnikami CDti czy cokolwiek innego z rodziny JTD.

Ja nie potępiam LPG gdyż sam miałem 2 auta z podtlenkiem LPG tylko proszę nie bądźmy śmieszni i nie zakładajmy LPG to v6 i v8

Napisano

> Nie prowokuje stwierdzam fakty i ostrzegam że dalsza dyskusja na temat wyższości gazu nad benzyna

> lub gnojoowka skończy się

> Kolejny raz a za razem ostatni powtarzam nie o to mi chodziło kto ma problemy z zrozumieniem

> dostanie 30 dni na naukę czytania ze zrozumieniem.

Nie napinaj się tak. To są Twoje słowa czy nie Twoje?

Odpowiedziałem tylko na to zdanie. Chyba, że głębia jego znaczenia była tak ogromna, że mój móżdżek nie pojął jego ukrytego przesłania. Z mojej strony EOT. 20.GIF

Napisano

> nie bądźmy śmieszni i nie

> zakładajmy LPG to v6 i v8

A co w tym śmiesznego? niewiem.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Piękny tekst, pozostaje powiedziec tylko sakramentalne AMEN!

> A jednak nie zrozumiałeś.......... profanacja

> Swojego czasu mieliśmy w firmie wszystkie samochody z gazem ktoś mądry wymyślił że będzie taniej.

> Po pięciu latach eksploatacji zaczęto wymieniać wszystkie na diesle.......tak było taniej na

> paliwie ale koszty napraw i regulacji tych instalacji gazowych przekroczyły te oszczędności

> dwukrotnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.