Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki to alarm?

Featured Replies

Napisano

Rozpozna ktoś po pilocie? Mała podpowiedź:

- w środku bateria MN21 12V

- prawdopodobnie montowany w ASO Renault przy zakupie auta (lat temu 10 zlosnik.gif)

283623449-pilot.JPG

post-6413-14352507444956_thumb.jpg

Napisano

Mam podobnego pilota do alarmu Prestige, tylko u mnie mały przycisk zdaje się jest zielony.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Prestige czy jakoś tak - taki miałem w Astrze.

Napisano

Mam identycznego pilota do SEO. Kolor tylko nieco inny.

Krawiec

Napisano

> Rozpozna ktoś po pilocie? Mała podpowiedź:

> - w środku bateria MN21 12V

> - prawdopodobnie montowany w ASO Renault przy zakupie auta (lat temu 10 )

w uno miałem alarm Prestige i identycznego pilota ok.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

> Mam podobnego pilota do alarmu Prestige, tylko u mnie mały przycisk zdaje się jest zielony.

> Pozdrawiam BAS

Zerknąłem na Allegro na obudowy pilotów. Faktycznie - bardzo podobna, jak nie taka sama jest od alarmu Prestige. U mnie uzbrojenie alarmu odbywa się dużym przyciskiem, rozbrojenie małym. W Prestige też tak jest?? Możesz podać na prv model tego alarmu? Potrzebowałbym wygooglać instrukcję obsługi do niego, bo podejrzewam, że ma sporo ciekawych funkcji, a ja na razie umiem go uzbroić i rozbroić zlosnik.gif. Auto mam tydzień, od poprzedniego właściciela nie dostałem takich informacji frown.gif

Napisano

> U mnie uzbrojenie alarmu odbywa się dużym przyciskiem, rozbrojenie małym. W

> Prestige też tak jest??

Uzbrojenie dużym, rozbrojenie dużym, jak po uzbrojeniu wcisnę duży+mały to odłącza się czujnik ruchu(przydatne jak zostawiasz latem samochód na podjeździe z otwartymi szybami albo Ci jakiś owad szaleje we wnętrzu).

> Możesz podać na prv model tego alarmu?

Chętnie, ale małe szanse, że uda mi się takie info odnaleźć, autko mam od 2000roku, więc...

Jakie to auto? Wydłub centralkę od alarmu to będziesz wiedział coś więcej.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Zerknąłem na Allegro na obudowy pilotów. Faktycznie - bardzo podobna, jak nie taka sama jest od

> alarmu Prestige. U mnie uzbrojenie alarmu odbywa się dużym przyciskiem, rozbrojenie małym. W

> Prestige też tak jest??

u mnie otwieranie i zamykanie następowało tylko po przyciśnięciu dużego guzika...mały z tego co pamiętam odpowiadał za drugi kanał i można było w bogatszych wersjach alarmu sterować np. otwieraniem bagażnika ok.gif

Napisano
  • Autor

> Uzbrojenie dużym, rozbrojenie dużym, jak po uzbrojeniu wcisnę duży+mały to odłącza się czujnik

> ruchu(przydatne jak zostawiasz latem samochód na podjeździe z otwartymi szybami albo Ci jakiś

> owad szaleje we wnętrzu).

trochę inaczej niż u mnie hmm.gif

> Chętnie, ale małe szanse, że uda mi się takie info odnaleźć, autko mam od 2000roku, więc...

> Jakie to auto?

Renault Megane, rok prod. 2000

>Wydłub centralkę od alarmu to będziesz wiedział coś więcej.

tiaa....najpierw muszę ją zlokalizować, choć miejsc montażu nie ma za wiele zlosnik.gif

> Pozdrawiam BAS

ja też wink.gif

Napisano

> tiaa....najpierw muszę ją zlokalizować, choć miejsc montażu nie ma za wiele

Stawiam, że tam gdzie 90% samochodów => okolice bezpieczników w kabinie.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> u mnie otwieranie i zamykanie następowało tylko po przyciśnięciu dużego guzika...mały z tego co

> pamiętam odpowiadał za drugi kanał i można było w bogatszych wersjach alarmu sterować np.

> otwieraniem bagażnika

czyli wiem już, że alarm Prestige ma takiego samego pilota , ale inaczej się go uzbraja....muszę jeszcze posprawdzać kombinacje przycisków u siebie i zobaczę co będzie.... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Stawiam, że tam gdzie 90% samochodów =

> Pozdrawiam BAS

ok.gif jasne - nie trudno będzie to znaleźć, tylko potrzebuję na to trochę czasu wink.gif

Napisano

Mam taki sam od alarmu Prestige. Uzbrajanie/rozbrajanie dużym, mały albo mały + duży jednocześnie włącza tryb "panic".

Napisano

> czyli wiem już, że alarm Prestige ma takiego samego pilota , ale inaczej się go uzbraja....muszę

> jeszcze posprawdzać kombinacje przycisków u siebie i zobaczę co będzie....

gdzieś kiedyś miałem skserowaną instrukcję do wszystkich alarmów z serii Prestige hmm.gif...musiałbym poszukać jeśli była by taka potrzeba ok.gif

Napisano
  • Autor

> Mam taki sam od alarmu Prestige. Uzbrajanie/rozbrajanie dużym, mały albo mały + duży jednocześnie

> włącza tryb "panic".

No właśnie - wszyscy macie tak samo, a ja, mimo, że mam takiego samego pilota - uzbrajam dużym, rozbrajam małym. Będę jeszcze wyjeżdżał dzisiaj, to przejadę się meganem żony i posprawdzam różne kombinacje hmm.gif

A do napisania pytania skłoniło mnie to, że jak zamykam auto z pilota w kluczyku (fabryczny c.z. renault) to światło w kabinie gaśnie z efektem kinowym. Jak otwieram z pilota w kluczyku c.z. - to światło się zapala. A pilot od alarmu gasi światło, ale go nie zapala po rozbrojeniu.....i zerknął bym w instrukcję alarmu, bo być może można to programować...

Napisano
  • Autor

> gdzieś kiedyś miałem skserowaną instrukcję do wszystkich alarmów z serii Prestige ...musiałbym

> poszukać jeśli była by taka potrzeba

Na razie nie szukaj, jak moje googlanie nie przyniesie rezultatu, to może Cię pofatyguję zlosnik.gif. Na razie coś tam mam, ale to takie szukanie, jak nie znam modelu cfaniaczek.gif

Napisano

ja mam takie piloty od SEO Dolphin

Napisano
  • Autor

> ja mam takie piloty od SEO Dolphin

O! to już druga osoba wymienia tę nazwę...a jak uzbrajasz i rozbrajasz alarm? odpowiednio dużym=uzbrojenie, a małym=rozbrojenie?

Napisano
  • Autor

> też mam taki w UNo! tylko guziczek innego koloru

cieszę się smile.gif a wiesz, jak to cudo się nazywa? zlosnik.gif

Napisano

> O! to już druga osoba wymienia tę nazwę...a jak uzbrajasz i rozbrajasz alarm? odpowiednio

> dużym=uzbrojenie, a małym=rozbrojenie?

dokładnie, a jak wciśniesz oba na raz to przełączasz w tryb 'cichy/głośny', czyli bez/z "dzit, dzit" przy zazbrajaniu

Napisano

> czyli wiem już, że alarm Prestige ma takiego samego pilota , ale inaczej się go uzbraja....muszę

> jeszcze posprawdzać kombinacje przycisków u siebie i zobaczę co będzie....

IMO to nie Prestige tylko jakaś podróba lub zamiennik, Prestige robił o ile dobrze pamiętam dwa rodzaje pilotów (kształt) i fabrycznie przyciski były zielone.

owszem można było sobie dokupić inne kolory pilotów ale mało kto to robił bo mało kto wiedział że takowe istnieją.

A jak rozkręcisz pilota to napisów nie ma na płytce ??

Napisano

Identyczny mialem do alarmu SEO Dolphin w Uniaku... ok.gif

Napisano

Gdzieś widziałem, że się od tego ulotka walała... Jak znajdę ją to zeskanuję...

I nie wiem, czy mam się cieszyć bo odcinał mi gupek jeden samoczynnie zapłon podczas zapłon... Już z mechaniorem chcialiśmy cały układ elektyczny ten wymianiać...

Napisano

Ja ma taki z Prestige 2000 bodaj w nubirze, z możliwych kombinacji to mam tak że duży - wł/wył, mały przed dużym załączenie wyłączenie po cichu, a jezeli też SEO to tam miałem duży wł, mały wył, tak że najpierw centralka potem będzie z górki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> dokładnie, a jak wciśniesz oba na raz to przełączasz w tryb 'cichy/głośny', czyli bez/z "dzit,

> dzit" przy zazbrajaniu

claps.gifzassałem instrukcję do tego SEO, sprawdziłem kombinację dwóch przycisków jednocześnie - jest jak piszesz. Wszystko wskazuje na to, że to jest alarm SEO ok.gif

Dzięki wszystkim za pomoc ok.gif

Napisano
  • Autor

> Gdzieś widziałem, że się od tego ulotka walała... Jak znajdę ją to zeskanuję...

już zassałem instrukcję ok.gif

> I nie wiem, czy mam się cieszyć bo odcinał mi gupek jeden samoczynnie zapłon podczas zapłon... Już

> z mechaniorem chcialiśmy cały układ elektyczny ten wymianiać...

eee...popsuty był pewnie zlosnik.gif. U mnie działa bardzo fajnie wink.gif

Napisano
  • Autor

> IMO to nie Prestige tylko jakaś podróba lub zamiennik, Prestige robił o ile dobrze pamiętam dwa

> rodzaje pilotów (kształt) i fabrycznie przyciski były zielone.

> owszem można było sobie dokupić inne kolory pilotów ale mało kto to robił bo mało kto wiedział że

> takowe istnieją.

> A jak rozkręcisz pilota to napisów nie ma na płytce ??

ni ma zlosnik.gif, przecież bym nie pytał zlosnik.gif

ale już namierzony - masz rację, że to nie prestige, to SEO zlosnik.gif, chociaż prestige fajniej brzmi hehe.gif

Napisano

> zassałem instrukcję do tego SEO, sprawdziłem kombinację dwóch przycisków jednocześnie - jest jak

> piszesz. Wszystko wskazuje na to, że to jest alarm SEO

> Dzięki wszystkim za pomoc

ok.gif

Napisano

W 2002 kupiłem alarm forteca z takim pilotem. Nazwa pilota "nerka", poszukaj sobie do jakich alarmów występowały

Napisano

w takim razie nie wiem jak te stare wersje ale te nowe SEO to zacne alarmy są, sam posiadam takowy ok.gifzlosnik.gif i jest honorowany przy ubezpieczaniu auta

Niestety z tym światełkiem to raczej nic nie zdziałasz bo to kwestia podłączenia a nie programowania, niestety u mnie też źle podłączyli, tzn. jest efekt kinowy ale jeżeli otworzę pilotem auto a nie otworzę drzwi to sam powinien się uzbroić a nie robi, tłumaczyli to tym że to światełko tak robi, choć ja wiem że to kwestia podłączenia bo znalazłem takie info

Napisano
  • Autor

> w takim razie nie wiem jak te stare wersje ale te nowe SEO to zacne alarmy są, sam posiadam takowy

> i jest honorowany przy ubezpieczaniu auta

> Niestety z tym światełkiem to raczej nic nie zdziałasz bo to kwestia podłączenia a nie

> programowania, niestety u mnie też źle podłączyli, tzn. jest efekt kinowy ale jeżeli otworzę

> pilotem auto a nie otworzę drzwi to sam powinien się uzbroić a nie robi, tłumaczyli to tym że

> to światełko tak robi, choć ja wiem że to kwestia podłączenia bo znalazłem takie info

No to u mnie po rozbrojeniu alarmu i zwłoce w otwarciu drzwi sam się ponownie uzbroi (przypadkowe rozbrojenie, mija jakiś tam czas i sam się uzbroi i zarygluje drzwi) ok.gif, ale lubię jak po otwarciu rygli zapala się światło w kabinie i tak się dzieje, jeżeli używam fabrycznego pilota w kluczyku do c.z. Niestety, alarm wygasza oświetlenie, ale już skubany nie potrafi go włączyć zlosnik.gif....trudno, ale i tak lepiej wiedzieć co się ma i w przypadku awarii mieć możliwość zajrzeć do instrukcji. A w tejże wyczytałem, że jest tez jakiś ukryty guzik serwisowy.....no to sobie poszukam zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> No właśnie - wszyscy macie tak samo, a ja, mimo, że mam takiego samego pilota - uzbrajam dużym,

> rozbrajam małym.

Mialem tak w dokladanym w 2004r. SEO, modelu nie podam bo auta juz nie mam.

Napisano
  • Autor

Podbiję wątek, by nie zakładać drugiego. Dzięki Wam wiem już jaki mam alarm. Z autem dostałem 2 kluczyki i 2 piloty do alarmu. Jeden pilot działa, drugi po wciśnięciu guzika wyraźnie słabiej zapala diodę w nim zamontowaną i auto nie reaguje - sądziłem, że problem leży w baterii. Wczoraj baterię wymieniłem na nową (po sprawdzeniu miernikiem 12,8V). Niestety - w dalszym ciągu dioda w tym felernym pilocie ledwo się żarzy, w drugim zapala się intensywnym światłem. Oczywiście pilot dalej nie otwiera auta.

Czy jest możliwość dokupienia pilota do alarmu SEO?? Co z programowaniem takiego pilota - w ściągniętej z sieci instrukcji od mojego alarmu nie ma słowa o programowaniu...

Jeżeli można dokupić pilota, to gdzie i ....za ile? zlosnik.gif

Napisano

ja maiałem taki w uniaku tez

PREDATOR2

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.