Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Przyspiesza lewy kierunkowskaz

Featured Replies

Napisano

Witam po małej przerwie.

Mam pewien problem z kierunkowskazami.. raz na jakiś czas lewy kierunkowskaz zaczyna przyspieszać. Wygląda to tak jakby przepaliła się jakaś żarówka ale wyprzedzam Wasze pytanie i odpowiadam, że wszystkie żarówki sprawne. Generalnie jak odpalę samochód i pojeżdżę trochę to zaczyna mrugać "na przemian" szybko/wolno, z czasem zaczyna coraz częściej mrugać szybko, aż w końcu przy każdym włączeniu lewego kierunkowskazu mruga szybko. Po wyłączeniu i włączeniu zapłonu(i silnika też) mruga znów dobrze. Ale po pewnym czasie zaczyna migać szybko.. Już nie wiem co to może być... Jakieś sugestie?

Wydaje mi się ale nie mam pewności, że teraz jak się ociepliło szybciej zaczyna migać z większą prędkością..

POZDRAWIAM

Napisano
  • Autor

> Wypedałuj błędy. Jak masz 1614XX to pada CIM

No właśnie chciałem ale mi nawet ECN się nie wyświetla..

Napisano

> Wypedałuj błędy. Jak masz 1614XX to pada CIM

nie ma jak to pocieszające wieści w pierwszej odpowiedzi hehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> nie ma jak to pocieszające wieści w pierwszej odpowiedzi

Ja się na razie pocieszam tym, że reszta elektroniki jakoś daje radę wink.gif Jak padnie sterowanie radia z kierownicy czy coś w okolicy to na poważnie się załamię.

Napisano

> Ja się na razie pocieszam tym, że reszta elektroniki jakoś daje radę Jak padnie sterowanie radia

> z kierownicy czy coś w okolicy to na poważnie się załamię.

Na awarię CIMa to każdy posiadacz Astry H czy Vectry C powinien być przygotowany i wcześniej z 500 zł odłożyć na naprawę lub 1000 zł na wymianę 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Na awarię CIMa to każdy posiadacz Astry H czy Vectry C powinien być przygotowany i wcześniej z 500

> zł odłożyć na naprawę lub 1000 zł na wymianę

No chłopaki dajcie choć trochę nadziei frown.gif

A żarówka może mieć na to jakiś wpływ?? To znaczy o to szybsze mruganie mi chodzi.. Chyba zaszaleję i zmienię wszystkie po lewej stronie.. Na pewno taniej będzie..

_____

A czemu mi kodów błędów nie pokazuje?? Jakiś pomysł chociaż na to??

Napisano

> No chłopaki dajcie choć trochę nadziei

> A żarówka może mieć na to jakiś wpływ?? To znaczy o to szybsze mruganie mi chodzi.. Chyba zaszaleję

> i zmienię wszystkie po lewej stronie.. Na pewno taniej będzie..

Zobacz gniazda żarówek, może któreś lekko zaśniedziało lub sama żarówka i dlatego takie jaja się dzieją.

Napisano

> Na awarię CIMa to każdy posiadacz Astry H czy Vectry C powinien być przygotowany i wcześniej z 500

> zł odłożyć na naprawę lub 1000 zł na wymianę

O co chodzi z tym CIMem? Jasność poproszę.

Napisano

> nie ma jak to pocieszające wieści w pierwszej odpowiedzi

Parafrazując Hitchcocka - odpowiedź powinnna się zaczynać trzęsieniem ziemi, a potem napięcie powinno rosnąć grinser006.gif

btw

1. Brak ECN oznacza że nie ma błędów

2. Na CIMa może pomóc upgrade softu. Na razie u mnie działa od 2 miesiecy choć wcześniej były sygnały że trza odkładać kasiorke

3.Takie dziwne miganie lub problemy z przyciskami na kierownicy czy z odpaleniem auta często pochodzą od CIMa dlatego pytałem o błedy. Ale widze że auto jest z 2008 roku wiec już po poprawie CIMa wiec pewnie to coś innego. Profilaktycznie zmniejsz podświetlenie deski.

Napisano

> O co chodzi z tym CIMem? Jasność poproszę.

GM wsadził takie coś pod kierownicę do Astry H aby ładnie później kroić klientów na serwisie po gwarancjiold.gif

brat

Napisano

> GM wsadził takie coś pod kierownicę do Astry H aby ładnie później kroić klientów na serwisie po

> gwarancji

> brat

A tam zaraz kroić biglaugh.gif Na szczęście działa prawo produkcji seryjnej tzn jak czegoś sie dużo robi to cena spada. Dzieki temu CIM nie kosztuje już 2 tysie tylko całe 570 złociszy. I to nowy. Oryginalny smile.gif

Napisano

> A tam zaraz kroić Na szczęście działa prawo produkcji seryjnej tzn jak czegoś sie dużo robi to

> cena spada. Dzieki temu CIM nie kosztuje już 2 tysie tylko całe 570 złociszy. I to nowy.

> Oryginalny

Ale nadal nie wiem co to i do czego.

Napisano

To takie coś co łączy wszystko co jest przy kolumnie kierowniczej.

Stacyjka, manetki, klakson, sterowanie radia, ESP itd itp.

Napisano

> Ale nadal nie wiem co to i do czego.

To taki moduł pod kierownicą Do niego dołączone są np :manetki kierownicy, może mieć czujnik kąta kierownicy z którego korzysta ESp czy ksenony AFL.

Dość awaryjna część. Awarie mogą objawiać się niemożnością odpalenia auta - tak właśnie miałem - dziwnym miganiem kierunków, awarią przycisków na kierownicy

Napisano
  • Autor

> (...)Ale widze że auto jest z 2008 roku wiec już po

> poprawie CIMa wiec pewnie to coś innego.

Oby.. Na razie powymieniam żarówki/spryskam styki kontaktami.

>Profilaktycznie zmniejsz podświetlenie deski.

Mam +- na 75% podświetlenie ustawione. Ale dla sprawdzenia zmniejszę.

Napisano

> Mam +- na 75% podświetlenie ustawione. Ale dla sprawdzenia zmniejszę.

A ja nie wiem gdzie to ściemnić. Może ktoś podpowiedzieć?

Napisano

> A ja nie wiem gdzie to ściemnić. Może ktoś podpowiedzieć?

Po lewej stronie kierownicy obok regulacji położenia reflektorów jest gałka do tej regulacji.

Napisano
  • Autor

> A ja nie wiem gdzie to ściemnić. Może ktoś podpowiedzieć?

Proszę bardzo:

283640449-sciemniacz.jpg

Po wciśnięciu wysunie się ta gałka. Po przekręceniu (w zasadzie po przechyleniu bo ta gałeczka się obraca tylko o mały kąt) i przytrzymaniu w lewo - podświetlenie zacznie się ściemniać, w prawo - podświetlenie będzie się zwiększać.

PS Wyciągnąłem lewą przednią i tylną żarówkę, przetarłem styki, włożyłem na miejsce i wydaje mi się, że przednia oprawka nie była dokładnie "wkręcona" Jak ją zakładałem z powrotem to poczułem, że "załapał" zatrzask i teraz siedzi sztywno. Na razie nie miga szybko, a już trochę pojeździłem. Liczę, że to była przyczyna i że CIM jeszcze trochę pożyje smile.gif

post-69494-14352507536465_thumb.jpg

Napisano

> Proszę bardzo:

> Po wciśnięciu wysunie się ta gałka. Po przekręceniu (w zasadzie po przechyleniu bo ta gałeczka się

> obraca tylko o mały kąt) i przytrzymaniu w lewo - podświetlenie zacznie się ściemniać, w prawo

> - podświetlenie będzie się zwiększać.

> PS Wyciągnąłem lewą przednią i tylną żarówkę, przetarłem styki, włożyłem na miejsce i wydaje mi

> się, że przednia oprawka nie była dokładnie "wkręcona" Jak ją zakładałem z powrotem to

> poczułem, że "załapał" zatrzask i teraz siedzi sztywno. Na razie nie miga szybko, a już trochę

> pojeździłem. Liczę, że to była przyczyna i że CIM jeszcze trochę pożyje

Dzięki bardzo. A ja myślałem, że to coś od tempomatu, bo symbol podobny.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No i niestety ten lewy kierunkowskaz nadal przyspiesza frown.gif

Już nie wiem gdzie szukać, może to faktycznie CIM pada...

Nie mogę wypedałować błędów. Czy w każdej AH można??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.