Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żarówki H4

Featured Replies

Napisano

> Witam !

> Piszę z zapytaniem o takie żarówki :

> http://www.allegro.pl/item992969520_zarowki_xenonowe_fiata_punto_uno_seicento_ducato.html

> Czy podejda do uniacza bez żadnych przekombinowań w elekryce (po prostu wsiadzić i sie cieszyć ;P)

Zależy jaką masz oprawę. Możesz mieć zarówno R2 jak i H4. Jeśli obecna żarówka to H4 - podejdą.

Tylko zastanów się czy na pewno chcesz takie "tuninkowe" żarówki. Było w tym temacie wieeeele wątków na MD. Ja bym raczej polecił coś zwykłego (nie a la xenon) ale premium. Philipsa na przykład podobnego . Jest to drogie, ale rzeczywiście świeci genialnie.

Napisano
  • Autor

> Zależy jaką masz oprawę. Możesz mieć zarówno R2 jak i H4. Jeśli obecna żarówka to H4 - podejdą.

> Tylko zastanów się czy na pewno chcesz takie "tuninkowe" żarówki. Było w tym temacie wieeeele

> wątków na MD. Ja bym raczej polecił coś zwykłego (nie a la xenon) ale premium. Philipsa na

> przykład podobnego . Jest to drogie, ale rzeczywiście świeci genialnie.

Ano drogie zazwyczaj znaczy dobre , chce po prostu widzieć więcej na drodze bo jak narazie to dla mnie jest maskra. Jak byś mógł podać link albo po protu dokładną nazne takich żaróweczek to bym był baaardzo wdzięczny zlosnik.gif

Napisano

> Ano drogie zazwyczaj znaczy dobre , chce po prostu widzieć więcej na drodze bo jak narazie to dla

> mnie jest maskra. Jak byś mógł podać link albo po protu dokładną nazne takich żaróweczek to

> bym był baaardzo wdzięczny

Kolego w cytowanym poście masz link do Philipsów, które polecam - bo testowałem. NightGuide.

Nie mam żadnego zwązku z firmą Philips poza użytkowaniem kilku jej wyrobów, wiem też że inni producenci proponują równie dobre żarówki typu premium, ale ja akurat mogę opowiedzieć ci o Philipkach.

Ogólnie szukaj czegoś markowego klasy premium - będziesz zadowolony.

Z tym, że oprócz wyższej ceny żarówki +XX% zazwyczaj maja nieco niższą trwałość - z chemią Pan nie wygrasz, technologii nie przeskoczysz 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ano drogie zazwyczaj znaczy dobre , chce po prostu widzieć więcej na drodze bo jak narazie to dla

> mnie jest maskra.

Zatem mozesz przyjac za pewnik, ze na takich pomalowanych niebieskim markerem zarowkach nie bedziesz widzial lepiej. Wina lezy zapewne w wypalonych odblysnikach reflektorow. Kup na poczatek cos takiego i zobacz czy pomaga. Jesli nie, to juz nic nie pomoze poza wymiana reflektorow na nowe markowe (Fiat, Carello, Magneti Marelli, Hella, Valeo, Bosch).

Napisano

uzywam zarowek super withe i nie powiem ze wiecej widze, jedynie co to bielsze swiatlo i lepiej znaki odbijaja

Napisano

> uzywam zarowek super withe i nie powiem ze wiecej widze, jedynie co to bielsze swiatlo i lepiej

> znaki odbijaja

Ja bym Ci kolego zaproponował Tungsram +xx% ZTCW są zarówno zwykłe, jak i takie niebieskawe, a do tego mają przystępną cenę smile.gif

Napisano

> Witam !

> http://www.allegro.pl/item992969520_zarowki_xenonowe_fiata_punto_uno_seicento_ducato.html

> Czy podejda do uniacza bez żadnych przekombinowań w elekryce (po prostu wsiadzić i sie cieszyć ;P)

Chłopie zejdź na ziemię.

Idź do najbliższego sklepu motoryzacyjnego i poproś o najzwyklejsze, normalne żarówki H4 ze starym kołnierzem lub z nowym - gdy masz lampy przystosowane do H4 z nowym kołnierzem.

I to wszystko.

Aha. I nie bądź aż tak łatwowierny.

Napisano

> Witam !

Wszelkie te tuninki inne "xenony" to o kant d... potłuc. Ja u siebie 3-4 lata temu wymieniłem reflektory na H4. Co prawda nic markowego, ale zawsze lepsze niż 20-letnie ori R2 czy jakoś tak ok.gif Do tego mam dołożone przekaźniki i żarówki Tungsram Mega czy tam Sportlight +50% i ma lepsze światła niż tata w swojej Astrze 270635636-JUMP2.gif Tyle, że Astra nie ma przekaźników zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Idź do najbliższego sklepu motoryzacyjnego i poproś o najzwyklejsze, normalne żarówki H4 ze starym

> kołnierzem lub z nowym - gdy masz lampy przystosowane do H4 z nowym kołnierzem.

Pierwsze slysze jakoby byla jakas zmiana kolnierza przy zachowaniu tego samego oznaczenia zarowki hmm.gif.

Napisano

> Pierwsze slysze jakoby byla jakas zmiana kolnierza przy zachowaniu tego samego oznaczenia zarowki .

Ja w swoim na starych reflektorach miałem bańke H4 z kołnierzem R2 ok.gif tylko nie pamiętam jakie to miało oznaczenie hmm.gif

Napisano

Świecić będą normalnie, w sumie lekko niebiesko pewnie, ale nie wierz w ich ksenonowość... bzdura na resorach...

Napisano

> Zatem mozesz przyjac za pewnik, ze na takich pomalowanych niebieskim markerem zarowkach nie

> bedziesz widzial lepiej. Wina lezy zapewne w wypalonych odblysnikach reflektorow. Kup na

> poczatek cos takiego i zobacz czy pomaga. Jesli nie, to juz nic nie pomoze poza wymiana

> reflektorow na nowe markowe (Fiat, Carello, Magneti Marelli, Hella, Valeo, Bosch).

również podłanczam sie do podpowiedzi kolegi Spavatch .Te thusgarmy + xx % to rewelacja sama w sobie . Za tą cene nic lepszego nie znajdziesz , a i trwałość jest ich bardzo dobra. ja miałem w uno +60% i zmieniłem samochód i teraz drógi lata na tym samym komplecie( w sumie to ponad dwa lata).w uno były przekażniki.ponad dwa lata osiągnąć na filipsach za prawie stówke to już chyba max(z tego co czytałem). jasność jest ich naprawdę nieporównywalna ze zwykłymi żarówkami. polecam

Napisano

przy moim stylu jazdy nie wymieniam, chyba ze sie spali ktoras smile.gif poza tym ciezko dostac dobre zarowki na kolnierzu R2

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.