Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

miał ktoś szkode w MTU?

Featured Replies

Napisano

tzn: mam ubezpieczenie oc w MTU.Za cały rok zapłaciłem 320 zł.Miałem szkodę z mojej winy . Teraz mi przyszedł kwitek na wykup oc na następny rok z kwotą 550zł. Czy nie za dużo mi dołożyli?Wg. mojego liczenia to chyba mi 40 % zniżek zabrali...Co myślicie o tym?

Napisano

> tzn: mam ubezpieczenie oc w MTU.Za cały rok zapłaciłem 320 zł.Miałem szkodę z mojej winy . Teraz mi

> przyszedł kwitek na wykup oc na następny rok z kwotą 550zł. Czy nie za dużo mi dołożyli?Wg.

> mojego liczenia to chyba mi 40 % zniżek zabrali...Co myślicie o tym?

nie prościej zajrzeć do OWU i zobaczyć ile znizek tracisz?

Napisano

>Czy nie za dużo mi dołożyli?

weź pod uwagę, że przez ten rok mogło ubezpieczenie OC podrożeć

Napisano
  • Autor

> nie prościej zajrzeć do OWU i zobaczyć ile znizek tracisz?

szukałem ale nie moge znaleźć

Napisano

> szukałem ale nie moge znaleźć

Sprobuj zrobic kalkulacje bez szkody, skladki OC czasami sie zmieniaja wink.gif

Ogolnie to co roku przeliczam sobie i znajomym w kilku ubezpieczalniach i wybieram najtansza wink.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Sprobuj zrobic kalkulacje bez szkody, skladki OC czasami sie zmieniaja

> Ogolnie to co roku przeliczam sobie i znajomym w kilku ubezpieczalniach i wybieram najtansza

> Pozdrawiam

zrobiłem i wyszło około 430 zł-chyba faktycznie podrożeli

Napisano

> Co myślicie o tym?

Wiesz, na jaką kwotę była ta szkoda?

Zawsze z OC możesz iść do innej firmy, np PTU hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz, na jaką kwotę była ta szkoda?

> Zawsze z OC możesz iść do innej firmy, np PTU

z tego co pamiętam faktura była na 3600zł

Napisano

Mialem szkode w MTU (znaczy OC sprawcy bylo w MTU). Porownujac likwidacje, kontakt i wysokosc wyplaconego odszkodowania z PZU to niestety MTU to porazka.Zaznaczam, ze mowie tylko o dochodzeniu roszczen z OC sprawcy. Dwa razy wjechali mi w d..e. Raz gosc mial OC w MTU. Drugi w PZU. Z MTU prawie zero kontaktu (cale szczescie szkoda niewielka). W PZU pelna profeska. Decyzja w tydzien. Wyplata pelna (bezgotowkowo - wycenili na 3 kpln, a zaplacili warsztatowi 10 kpln).

Napisano
  • Autor

> Mialem szkode w MTU (znaczy OC sprawcy bylo w MTU). Porownujac likwidacje, kontakt i wysokosc

> wyplaconego odszkodowania z PZU to niestety MTU to porazka.Zaznaczam, ze mowie tylko o

> dochodzeniu roszczen z OC sprawcy. Dwa razy wjechali mi w d..e. Raz gosc mial OC w MTU. Drugi

> w PZU. Z MTU prawie zero kontaktu (cale szczescie szkoda niewielka). W PZU pelna profeska.

> Decyzja w tydzien. Wyplata pelna (bezgotowkowo - wycenili na 3 kpln, a zaplacili warsztatowi

> 10 kpln).

dokładnie,ale nigdy nie wiadomo na kogo trafisz ,ja np kiedyś miałęm szkode w pzu z nie mojej winy i naprawde sprawa ciagła sie chyba 6 miesiecy

Napisano

Mialem kilka ubezpieczen OC w MTU.

Oni maja straszny balagan w centrali.

Dopuki przedluzasz ubezpieczenie bez szkod to przysylaja papiery ze stawkami z poprzednich lat nie przeliczajac znizek (przynajmniej mi tak robili).

Mozliwe, ze tez tak miales.

Napisano

> Z MTU prawie zero kontaktu (cale szczescie szkoda niewielka).

Z OC ojca w MTU 2x wyplacali odszkodowanie poszkodowanemu i ludzie nie narzekali (byli w kontakcie z ojcem po szkodzie).

Napisano

W MTU masz tak, że za każdą szkodę zabierają Ci 20% zniżek.

W PZU za pierwszą szkodę jest 10%, a za druga 20%. (jakoś to wynika z tabeli klas).

Pozdrawiam

Napisano

> nie prościej zajrzeć do OWU i zobaczyć ile znizek tracisz?

Ubezpieczenie OC jest uregulowane ustawą a nie OWU (więc OWU nie ma). Kalkulacja stawek zależy tylko od widzimisię TU. Oczywiście jakieś tam kalkulatory mają, ale to jest tylko narzędzie...

Jak nie odpowiada składka ubezpieczenia poszukaj innego TU.

Napisano

> W MTU masz tak, że za każdą szkodę zabierają Ci 20% zniżek.

> W PZU za pierwszą szkodę jest 10%, a za druga 20%. (jakoś to wynika z tabeli klas).

> Pozdrawiam

Ojcu MTU zabralo za kazdym razem 10% znizek (przy kazdej z 2 stluczek), wiec ciezko z ta regula hmm.gif

Napisano

> tzn: mam ubezpieczenie oc w MTU.Za cały rok zapłaciłem 320 zł.Miałem szkodę z mojej winy . Teraz mi

> przyszedł kwitek na wykup oc na następny rok z kwotą 550zł. Czy nie za dużo mi dołożyli?Wg.

> mojego liczenia to chyba mi 40 % zniżek zabrali...Co myślicie o tym?

Jak ja miałem stłuczkę z mojej winy to nie dostałem żadnych karnych zwyżek w MTU.

Nie wiem czemu. Może zapomnieli czy jak?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.