Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dławienie sie silnika

Featured Replies

Napisano

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z astrą. Chodzi o to, że podczas jazdy gdy dodaje się gazu autem szarpie coś w stylu jak by się dławił. Co to może być?

Napisano

> Witam, od jakiegoś czasu mam problem z astrą. Chodzi o to, że podczas jazdy gdy dodaje się gazu

> autem szarpie coś w stylu jak by się dławił. Co to może być?

Kolego na początek proszę uzupełnij profil, jaki motor, jaki rok zlosnik.gif

Wtedy będziemy rozmyślać biglaugh.gif

Napisano

Kiedy ostatnio był przegląd układu zapłonowego?

Napisano
  • Autor

> Kiedy ostatnio był przegląd układu zapłonowego?

chyba nigdy. jedyne co do tej pory robione było w astrze a mam ją od ponad 4lat to wymiana oleju i filtrów. szczerze mówiąc to miałem dwie sprawy na uwadze, filtr paliwa lub powietrza. sam tego nie mogę teraz sprawdzić bo mnie nie ma, a autem jeździ żona i mi się skarży.

Napisano

.."a autem jeździ żona i mi się skarży..."

Uuuu.. A może "zupa za słona"..? oslabiony.gif

Jak jestes daleko od domu, to może sąsiad by pomógł.? tongue.gif

Napisano
  • Autor

> .."a autem jeździ żona i mi się skarży..."

> Uuuu.. A może "zupa za słona"..?

> Jak jestes daleko od domu, to może sąsiad by pomógł.?

No to właśnie poprosiłem kolegę aby sprawdził jutro filtr powietrza. Czy taki zwykły człowiek może coś jeszcze sprawdzić swoim nie fachowym okiem? Jak tak to co i w jaki sposób to mu ewentualnie podpowiem telefonicznie. Pytam bo zanim odda go żona do mechanika to chcę aby sprawdzić podstawę bo to może być naprawdę pierdułka, a mechanik widząc kobietę to może jej kitu na wciskać i skasować za tę "pierdułkę" trochę kasy. jak nic nie da rady to żona będzie musiała zaryzykować i zdać się na mechanika "naciągacza"

Napisano

Zaczynam od podstaw w silniku benzynowym, czyszczenie kopułki aparatu zapłonowego, świece, przewody WN, filtry. Przewody najlepiej sprawdzić w nocy jak ciemno podnosząc maską na odpalonym silniku i popatrzeć gdzie się świeci, świece trzeba wykręcić i sprawdzić przerwę, powinna być ok, 0,7mm taką odległość idealnie osiąga się przez włożenie brzeszczota i doklepanie. Jak świece są mocno zużyte do wymiany, ale zapewne i tak już się nadają do wymiany.

A może wystarczy wsiąść w auto i go przegonić i wtedy wszystko minie.

Napisano

> Witam, od jakiegoś czasu mam problem z astrą. Chodzi o to, że podczas jazdy gdy dodaje się gazu

> autem szarpie coś w stylu jak by się dławił. Co to może być?

jak juz sprawdzisz układ zapłonowy i nie pomoze to proponuje sprawdzic wydajnosc pompki paliwa. na wolnych bedzie chodził, ale podczas przyspieszania i obciazenia bedzie szarpac. pzdr

Napisano

0,7mm? bez przesady, nie ma LPG-a. 1.1mm jest ok.

diablo82, jak wspomnieli przedmówcy; na początek świece i przewody WN.

Napisano
  • Autor

kolega sprawdził i tak, filtr powietrza zasyfiony jak diabli poza tym była pęknięta gumowa rura co idzie od filtra powietrza do silnika. Jutro jeszcze świece się wymieni i myślę, że to powinno pomóc. Wydaje mi się, że przez to pęknięcie brało lewe powietrze i dlatego mógł się silnik dławić. teraz kobitka musi pojeździć i sprawdzić czy problem zniknął.

Napisano

> Wydaje mi się, że przez to pęknięcie brało lewe powietrze

To powietrze jeszcze nie jest "lewe".

Pozdroofka

Napisano

> To powietrze jeszcze nie jest "lewe".

Za to brudne wink.gif

Napisano
  • Autor

Tak jak wcześniej pisałem nie ma mnie i nie mam jak sprawdzić osobiście astry. Dziś zostały wymienione świece i okazało się, że przewód W/N jest uszkodzony i wymaga wymiany.

Napisano
  • Autor

No i się udało. Wymiana filtra powietrza, świec, przewodów W/N, pękniętej rury która szła od filtra powietrza. Teraz asterka jedzie i już się nie dławi. Jeszcze tylko filterek paliwa wymienie tak profilaktycznie i będzie OK.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.