Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

modyfikacje a strata gwarancji

Featured Replies

Napisano

witam

jak sadzicie czy jak jest auto na gwarancji to jest mozliwosc np zalozenia elektrycznych szyb poza ASO,

czy odrazu w takim wypadku traci sie gwarancje

sadze ze sie traci ale wole sie upewnic

Napisano

> witam

> jak sadzicie czy jak jest auto na gwarancji to jest mozliwosc np zalozenia elektrycznych szyb poza

> ASO,

> czy odrazu w takim wypadku traci sie gwarancje

> sadze ze sie traci ale wole sie upewnic

moga sie przyczepic i wypiąć, jak Ci siadzie cos z elektryka - i zwala na monterów szyb...

ale np zawieszenia i awarii silnika nie zakwestionuja smile.gif

Napisano

> witam

> jak sadzicie czy jak jest auto na gwarancji to jest mozliwosc np zalozenia elektrycznych szyb poza

> ASO,

> czy odrazu w takim wypadku traci sie gwarancje

> sadze ze sie traci ale wole sie upewnic

Pewnie tylko na instalację. niewiem.gif

Napisano

> moga sie przyczepic i wypiąć, jak Ci siadzie cos z elektryka - i zwala na monterów szyb...

> ale np zawieszenia i awarii silnika nie zakwestionuja

Nie można być co do tego pewnym, zawsze mogą to wykorzystać jako pretekst.

Napisano

> Nie można być co do tego pewnym, zawsze mogą to wykorzystać jako pretekst.

i na pewno wykorzystaja smile.gif ale sąd ich wyśle do jeśli nie będzie to mialo zwiazku smile.gif

Napisano

> i na pewno wykorzystaja ale sąd ich wyśle do jeśli nie będzie to mialo zwiazku

Nie musi mieć żadnego związku - głównie zależy to od tego, co napisano w warunkach gwarancji (a to jest akurat dość duża swoboda) i od tej lektury autor pytania powinien zacząć.

Napisano

Zazwyczaj wszelakie modyfikacje, a nawet ingerencje w układ elektryczny powodują utratę gwarancji (przynajmniej w VAG). Znam człowieka, który stracił gwarancję na cały pojazd (poza lakierem i blachą) dlatego, iż zamontował sam sobie radio w Golfie skromny.gif Jeżeli przywieziesz do ASO swoje radio i zamontują go oni za symboliczne 100zł, to gwarancji nie stracisz, a jak zrobi to pan Mietek 50 metrów dalej - to 30.GIF

I nie ma się do czego przyczepić, bo to jak byk jest napisane w warunkach gwarancji.

Napisano

> Nie musi mieć żadnego związku - głównie zależy to od tego, co napisano w warunkach gwarancji (a to

> jest akurat dość duża swoboda) i od tej lektury autor pytania powinien zacząć.

true

Napisano

> I nie ma się do czego przyczepić, bo to jak byk jest napisane w warunkach gwarancji.

Osobie prywatnej pozostaje chyba jeszcze ustawa o sprzedaży konsumenckiej (czy jakoś tak). hmm.gif

Napisano

> Zazwyczaj wszelakie modyfikacje, a nawet ingerencje w układ elektryczny powodują utratę gwarancji

Niby tak ale..

Miałem w jednym aucie wydech z kolektorem i wkładkę K&N i nikt na serwisie nie robił problemów z naprawami.

W obecnym aucie mam LPG zakładane poza ASO i też nie było fochów ok.gif

Fakt faktem jak do Puga 107 przywiozłem własny olej {Mobil1 ok.gif} to powiedzieli, że stracę gwarancję na silnik hehe.gif

Napisano

> Fakt faktem jak do Puga 107 przywiozłem własny olej {Mobil1 } to powiedzieli, że stracę gwarancję

> na silnik

z takim zachowaniem też spotkałem się osobiście - tylko że to było w 1995, dawno, dawno temu na obowiązkowym przeglądzie wówczas po 1500km w "serwisie" fiata... myślałem, że te czasy dawno minęły... icon_eek.gif

Napisano

> Zazwyczaj wszelakie modyfikacje, a nawet ingerencje w układ elektryczny powodują utratę gwarancji

> (przynajmniej w VAG). Znam człowieka, który stracił gwarancję na cały pojazd (poza lakierem i

> blachą) dlatego, iż zamontował sam sobie radio w Golfie Jeżeli przywieziesz do ASO swoje

> radio i zamontują go oni za symboliczne 100zł, to gwarancji nie stracisz, a jak zrobi to pan

> Mietek 50 metrów dalej - to

> I nie ma się do czego przyczepić, bo to jak byk jest napisane w warunkach gwarancji.

A co to za problem radio wyciągnąć jak się coś będzie działo z elektryką zlosnik.gif

Napisano

> A co to za problem radio wyciągnąć jak się coś będzie działo z elektryką

Gorzej, jeśli udowodnią Ci, że to przez radio.

Jakiś czas temu kolega miał problemy z C3 bo zamontował sobie radio (co to za filozofia, panie, przeca przejściówkę w medjamarkcie kupię) no i ryfa, bo przejściówka jednak MUSI być specjalna i uszkodzeniu uległ bodycomputer.

Ot, suprajs.

Napisano

> Niby tak ale..

> Miałem w jednym aucie wydech z kolektorem i wkładkę K&N i nikt na serwisie nie robił problemów

> z naprawami.

> W obecnym aucie mam LPG zakładane poza ASO i też nie było fochów

wszystko zalezy od ASO i mechanikow

jak klient jest ok.gif to nie robi mu sie problemow z modami

jak klient jest no.gif to traci gwarancje

ale jesli sa jakies wieksze badz nietypowe problemy to wtedy modow sie czepiaja

Napisano

> Gorzej, jeśli udowodnią Ci, że to przez radio.

> Jakiś czas temu kolega miał problemy z C3 bo zamontował sobie radio (co to za filozofia, panie,

> przeca przejściówkę w medjamarkcie kupię) no i ryfa, bo przejściówka jednak MUSI być specjalna

> i uszkodzeniu uległ bodycomputer.

> Ot, suprajs.

Dlatego nie kupuję aut francuskich zlosnik.gif

Ja jakoś nie miałem żadnych problemów: radio + car audio, grzebanie w alarmie, instalacja elektryczna dodatkowa brak pojawienia się na przeglądzie po roku czasu itd...

a po roku i 4 miesiącach miałem problemy z wentylatorem chłodnicy i naprawili mi na gwarancji hmm.gif a to TYLKO FIAT palacz.gif

Napisano

> Dlatego nie kupuję aut francuskich

> Ja jakoś nie miałem żadnych problemów: radio + car audio, grzebanie w alarmie, instalacja

> elektryczna dodatkowa brak pojawienia się na przeglądzie po roku czasu itd...

> a po roku i 4 miesiącach miałem problemy z wentylatorem chłodnicy i naprawili mi na gwarancji a

> to TYLKO FIAT

Tak, tak, wiemy, że fiacik najlepszy jest.

Ale co to ma za znaczenie, skoro jeżeli jest to np fiacik na canie i wywalisz bodycompa swoimi manipulacjami ?

Czasy, gdzie kabelek to był kabelek i można było grzebać, a jedyną konsekwencją było wywalenie bezpieczników bezpowrotnie mineły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.