Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

opinie o felgach Enzo

Featured Replies

Napisano

znalazlem takie fele ENZO 101 w cenie wg mnie bardzo fajnej bo 244 zl/szt (za fele 16" plus nakretki plus pierscien centrujacy)

co mozecie o jakosci enzo rzec?

czy ta cena niska nie odzwierciedla przypadkiem jakosci felg?

Napisano

powiem Ci tak jako osoba pracująca w ALCARZE czyli u producenta tych felg, 101 , 101 dark i 103 dark miały byc tanie, dlatego nie robiliśmy na to certyfikatów TUEV a tylko nasze Polskie PIMOTY, dlatego jest tanio. Jakośc na takim samych poziomie jak inne ENZO , DEZENTY, DOTZE czy AEZ

Napisano

> co mozecie o jakosci enzo rzec?

> czy ta cena niska nie odzwierciedla przypadkiem jakosci felg?

Nie jest to najlepszej jakości felga. Raczej miekka, sporo trafia tego na prostowanie.

Mimo tego, ojciec jeździ już trzeci sezon na enzo h z oponami 185/65/15 i w sumie felgi wyglądają póki co ok. Jednak jest to raczej spokojna jazda, a nie napierdzielanie po dziurach.

Napisano

> Nie jest to najlepszej jakości felga. Raczej miekka, sporo trafia tego na prostowanie.

> Mimo tego, ojciec jeździ już trzeci sezon na enzo h z oponami 185/65/15 i w sumie felgi wyglądają

> póki co ok. Jednak jest to raczej spokojna jazda, a nie napierdzielanie po dziurach.

Mam już 4 sezon Enzo X i nie mam z nimi problemów.

Auto zrobiło tylko 60kkm.

Napisano

> powiem Ci tak jako osoba pracująca w ALCARZE czyli u producenta tych felg, 101 , 101 dark i 103

> dark miały byc tanie, dlatego nie robiliśmy na to certyfikatów TUEV a tylko nasze Polskie

> PIMOTY, dlatego jest tanio. Jakośc na takim samych poziomie jak inne ENZO , DEZENTY, DOTZE czy

> AEZ

a jak z jakoscia tych innych na tle rynku ?

bo tez slyszalem, ze dosyc miekkie

ale znowu jest teoria, ze lepiej miekka felge to sie ja rozwali a zawiecha cala

Napisano
  • Autor

> Nie jest to najlepszej jakości felga. Raczej miekka, sporo trafia tego na prostowanie.

> Mimo tego, ojciec jeździ już trzeci sezon na enzo h z oponami 185/65/15 i w sumie felgi wyglądają

> póki co ok. Jednak jest to raczej spokojna jazda, a nie napierdzielanie po dziurach.

u mnie bedzie na to naciagniete 235/70 wiec gumy sporo

a na zime i tak mam stalowe

Napisano
  • Autor

> powiem Ci tak jako osoba pracująca w ALCARZE czyli u producenta tych felg, 101 , 101 dark i 103

> dark miały byc tanie, dlatego nie robiliśmy na to certyfikatów TUEV a tylko nasze Polskie

> PIMOTY, dlatego jest tanio. Jakośc na takim samych poziomie jak inne ENZO , DEZENTY, DOTZE czy

> AEZ

ooo cenna opinia

a tak btw

jak jest z ewentualnymi sprawami gwarancyjnymi?

Napisano

> a jak z jakoscia tych innych na tle rynku ?

Po przejechaniu na Dezentach całej ostatniej zimy nie mam nic do zarzucenia ich jakości. Po umyciu wyglądają jak nowe. Oprócz kapselków z logiem, z których złuszczyło się nieco farby (nie wiem czy to z powodu środków myjących czy z powodu środków do odśnieżania).

mar00ha

Napisano

> znalazlem takie fele ENZO 101 w cenie wg mnie bardzo fajnej bo 244 zl/szt (za fele 16" plus

> nakretki plus pierscien centrujacy)

> co mozecie o jakosci enzo rzec?

> czy ta cena niska nie odzwierciedla przypadkiem jakosci felg?

rarytas to to nie jest ale przynajmniej jakaś firma a nie chińszczyzna z allegro

mimo to mega wytrzymałości to się nie ma co po nich spodziewać, do wysokich profili opon napewno się sprawdzą ok.gif

Napisano

jeździłem w bmw na DOTZACH MUGELLO na gumie 215/3517 2 sezony na betonowym zawieszeniu i felgi prościutkie, w s6 całą zime jeździłem na DOTZU DAYTONIE w 17 prościytkie, teraz ma założone vegasy darki z dotza w 18 i też dają radę.

my dawaliśmy Daytone na puchar ceeda i wytrzymywały

Napisano
  • Autor

> rarytas to to nie jest ale przynajmniej jakaś firma a nie chińszczyzna z allegro

> mimo to mega wytrzymałości to się nie ma co po nich spodziewać, do wysokich profili opon napewno

> się sprawdzą

wlasnie do wysokiego profilu (235/70) wiec wszystko wskazuje na to ze niedlugo zagoszcza na autku

Napisano

mam w tej chwili 3 letnie Enzo H (= jakies 30 kkm przebiegu) i te jeszcze prostowania nie wymagaly, a ja z tego co obserwuje mam szczescie byc czestym klientem zakladu prostujacego fele zlosnik.gif

Napisano

> Po przejechaniu na Dezentach całej ostatniej zimy nie mam nic do zarzucenia ich jakości. Po umyciu

> wyglądają jak nowe. Oprócz kapselków z logiem, z których złuszczyło się nieco farby (nie wiem

> czy to z powodu środków myjących czy z powodu środków do odśnieżania).

> mar00ha

Po 1,5 sezonu zimowego potwierdzam, z tym że u mnie nawet kapselki bez uszkodzeń.

Napisano

Ja mam od niedawna 103 dark i poki co bez problemu.

Napisano

nie powinno byc problemów, pamiętaj tylko żeby nie myc ich mocno agresywnymi środkami jak sa mocno zagrzane

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.