Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wahacze - problem z odkręceniem

Featured Replies

Napisano

Witam,

odkręcam właśnie wahacze i mam problem z tylną obejmą. Znajdują się tam dwie śruby 16 oraz jedna nakrętka na gwincie. Mam problem z tą nakrętką, ponieważ kręci mi się cały gwint. Gdzie go złapać żeby się nie kręcił? W środku auta?

Napisano

> Witam,

> odkręcam właśnie wahacze i mam problem z tylną obejmą. Znajdują się tam dwie śruby 16 oraz jedna

> nakrętka na gwincie. Mam problem z tą nakrętką, ponieważ kręci mi się cały gwint. Gdzie go

> złapać żeby się nie kręcił? W środku auta?

musisz ją zblokować pomiędzy podłogą a sankami. Ta mała śrubka jest po to by wkurzyć człowieka, nigdy jej spowrotem nie zakładałem i żyje cool.gif

Napisano

Ciekawe, mam dwa uniaki i w żadnym nie mam tam nakrętki, a oba miały oryginalne wahacze... jeden to nawet nie ma śrubki z jednej strony... po co to w ogóle dawali ?

Napisano

> Ciekawe, mam dwa uniaki i w żadnym nie mam tam nakrętki, a oba miały oryginalne wahacze... jeden to

> nawet nie ma śrubki z jednej strony... po co to w ogóle dawali ?

niewiem.gif

Napisano

nakrętkę M6 klucz 10 odkrecasz w pierwszej kolejności, a potem te dwie duże, przykręcasz w odwrotnej kolejności

ta mała śrubka zaklinuje się o podłogę, a przynajmniej u mnie tak było

Napisano

> Ciekawe, mam dwa uniaki i w żadnym nie mam tam nakrętki, a oba miały oryginalne wahacze... jeden to

w fabryce zawieszenie z belką kompletowane jest zanim przykręcone zostanie do nadwozia.

Te śrubki trzymają to w całości .

A co do sposobu odkręcenia - zwykle popuszczam wszystkie 4 śruby od tylnych wahaczy, nieco odginam belkę w dół i wsadzam tam płaską, lub oczkową 10tkę.

pozdr

Napisano

ta jasne nie ma nakrętki

a ta śruba to sobie wisi tak sobie?

Glaca-odkrecony_wahacz.jpg

Napisano

> ta jasne nie ma nakrętki

> a ta śruba to sobie wisi tak sobie?

ano nie ma i się tak właśnie zastanawiałem czemu ta śruba wisi tak sobie... chociaż u mnie to raczej już same kołki są... albo raczej jeden

Napisano

> ta jasne nie ma nakrętki

> a ta śruba to sobie wisi tak sobie?

Od razu ta fotka wydała mi się znajoma rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> musisz ją zblokować pomiędzy podłogą a sankami. Ta mała śrubka jest po to by wkurzyć człowieka,

> nigdy jej spowrotem nie zakładałem i żyje

Kątówka załatwiła sprawe zlosnik.gif

Napisano

> Kątówka załatwiła sprawe

waytogo.gif i jak wrażenia po zamontowaniu staba?

Napisano
  • Autor

> i jak wrażenia po zamontowaniu staba?

Stabilizator jeszcze czeka, bo nie dostałem wszystkich gum do montażu. Ale zamontowałem nowe obejmy bo wymieniałem wahacze, a przy montażu stabilizatora wystarczy mi odkręcić jedną śrubę przy obejmie.

Napisano
  • Autor

> i jak wrażenia po zamontowaniu staba?

W końcu się ustabilizowałem. Wrażenia jak najbardziej pozytywne! Świetnie się jeździ, można powiedzieć że mam nowe auto. Polecam stabilizator wszystkim użytkownikom Uno z małymi silnikami.

Napisano

> W końcu się ustabilizowałem. Wrażenia jak najbardziej pozytywne! Świetnie się jeździ, można

> powiedzieć że mam nowe auto. Polecam stabilizator wszystkim użytkownikom Uno z małymi

> silnikami.

To zamontuj sobie jeszcze rozpórkę na kielichy, dopiero poczujesz różnicę biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> To zamontuj sobie jeszcze rozpórkę na kielichy, dopiero poczujesz różnicę

Na to już się chyba nie skusze. Chociaż kto wie? Ale narazie nie mam kasy, ostatnio dużo wpakowałem do Uno.

P.S. Ważne! To nie jest zwykły stabilizator tyko od Uno Turbo! zlosnik.gif

Napisano

> Na to już się chyba nie skusze. Chociaż kto wie? Ale narazie nie mam kasy, ostatnio dużo wpakowałem

> do Uno.

> P.S. Ważne! To nie jest zwykły stabilizator tyko od Uno Turbo!

szkoda że one były takie same jak w pozostałych wolnossących ale to taka drobnostka hehe.gif

Napisano

> szkoda że one były takie same jak w pozostałych wolnossących ale to taka drobnostka

Wiesz, ale to sama świadomość, że to jednak stabilizator od Turbo, a nie jakiegoś tam n/a skromny.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz, ale to sama świadomość, że to jednak stabilizator od Turbo, a nie jakiegoś tam n/a

Dokładnie o to chodzi waytogo.gif Choćby namiastka Turbo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.