Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nieodpowiednia zbieżność

Featured Replies

Napisano

> może być powodem ściągania przy hamowaniu?

Moim zdaniem tak... Chyba w takim samym stopniu jak spory luz na drążku kierowniczym, źle odpowietrzonym układzie...

U mnie zazwyczaj pada samoregulator z tyłu i przy blokadzie kół z przodu zawsze tył jedzie w taką stronę jak chce...

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem tak... Chyba w takim samym stopniu jak spory luz na drążku kierowniczym, źle

> odpowietrzonym układzie...

> U mnie zazwyczaj pada samoregulator z tyłu i przy blokadzie kół z przodu zawsze tył jedzie w taką

> stronę jak chce...

na pewno mam rozjechaną zbieżność ponieważ lewą opone mi ścina od wewnątrz hmm.gif

Napisano

Jak najbardziej. waytogo.gif

A przy przyspieszaniu nie ściąga?

Napisano

raczej nie - stawiałbym raczej na przednią tulejką lub jakiś inny element w zawieszeniu.

zakładając że hamulce są ok.

pozdr

Napisano

> zakładając że hamulce są ok.

> pozdr

może maras nie do końca ma sprawne hamulce. Mnie raz bardzo mocno sciągało przy hamowaniu. Wyczyściłem i nasmarowałem tłoczki jak tylko umiałem i dużo pomogło tak z 95%. Ale dalej czuje lekkie ściąganie przy hamowaniu, tylko że nie zagraża już ono bezpieczeństwu

Napisano
  • Autor

> raczej nie - stawiałbym raczej na przednią tulejką lub jakiś inny element w zawieszeniu.

> zakładając że hamulce są ok.

> pozdr

jeśli kąt pochylenia koła jest nieodpowiedni to może być z winy gumy i tulejki w wahaczu? hmm.gif

Napisano

> jeśli kąt pochylenia koła jest nieodpowiedni to może być z winy gumy i tulejki w wahaczu?

może być, ale nie musi.

pozdr

Napisano
  • Autor

> może być, ale nie musi.

> pozdr

a jeśli nie to, to co? zlosnik.gif

Napisano

> na pewno mam rozjechaną zbieżność ponieważ lewą opone mi ścina od wewnątrz

no ale jak - jedną? czy układ, jakim jest zawieszenie kół, nie dąży do równowagi, czyli gdy poregulujesz jeden drążek, to i tak ma to wpływ na oba koła i podczas jazdy oba koła zmienią parametry? hmm.gif

jakoś trudno mi sobie wyobrazić np. prawe koło ustawione idealnie, podczas, gdy lewe będzie rozbieżne o np 30mm (celowo przesadziłem z parametrem biglaugh.gif)... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> amorek , zwrotnica, sanki, buda....

> pozdr

co najlepsze, dopiero po czyszczeniu hampli - tłoczków zaczęło tak ściągać spineyes.gif

Napisano

> co najlepsze, dopiero po czyszczeniu hampli - tłoczków zaczęło tak ściągać

no to sam sobie odpowiedziałeś: albo coś jednak się klinuje, zacina, przyciera (mimo czyszczenia hehe.gif), może zatłuściłeś przypadkiem okładzinę klocka... niewiem.gif ale skoro są yaya po przeglądzie hamulców, to raczej w nich tkwi przyczyna

Napisano
  • Autor

> no to sam sobie odpowiedziałeś: albo coś jednak się klinuje, zacina, przyciera (mimo czyszczenia

> ), może zatłuściłeś przypadkiem okładzinę klocka... ale skoro są yaya po przeglądzie

> hamulców, to raczej w nich tkwi przyczyna

poprzednio to mi prawe koło hamowało i wyczyściłem wsio i od tego momentu zaczęło czuć ściąganie hmm.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> co najlepsze, dopiero po czyszczeniu hampli - tłoczków zaczęło tak ściągać

znalazłem przyczynę kilka dni temu spineyes.gif

od jakiegoś czasu zaczęła mi migać kontrolka płynu hamulcowego

ze zbiorniczka ubyło znaczna ilość płynu

no to podniosłem parcha, odkręciłem koło patrze a tam na feldze sam hydrol biglaugh.gif

zacisk mokry, więc mówie z tłoczka leci icon_rolleyes.gif

łapie przewód a on kufa niedokręcony ooniee.gif

no to dokręciłem, koło założone i test zlosnik.gif

przy maksymalnym hamowaniu jednak jeszcze ściągało w lewo angryfire.gif

no to buch auto do góry, zacisk rozebrany, klocki stare wek i włożyłem inne, jeden stary mi coś się nie podobał hmm.gif

poskładałem i na test

teraz gitara, hample zadziwiająco dobre jak na serie grinser006.gif

Napisano

Lub ew miałem tak samo najszybsze sprawdzenie jeśli czujesz że tył słabo hamuje zobacz czy któryś tłoczek nie ma zapieczony w tyle, ja miałem prawy i na prawo mi budę ściągało przy hamowaniu. Gdy prawy tył wogóle nie hamowal.

Tak jak piszesz zle założone spreżynki na klocki lub znaczne zużycie nawet 1 klocka może tak się robić.

Opisuje przypadek bo może komuś pomoże wink.gif .

Napisano
  • Autor

> Tak jak piszesz zle założone spreżynki na klocki lub znaczne zużycie nawet 1 klocka może tak się

> robić.

u mnie zeszklony klocek był i .uja hamował zlosnik.gif

nie wytrzymał wysokich temperatur zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.