Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawodowe kobiety..

Featured Replies

Napisano

..Spotkaliście, a może znacie jakieś niewiasty za kierownicą dużych pojazdów..?Będzie ich może z kilka na naszych drogach...? hmm.gif

Ja wiem o jednej pani za kierownicą czteroośki z firmy Jubex.. ok.gif

Napisano

Mam 3 znajome, jedna powoziła Roburem, druga Roburem i Starem, a trzecia ma 2 Jelcze i Mana + jeździ z przyczepami i sobie dobrze radzi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ..Spotkaliście, a może znacie jakieś niewiasty za kierownicą dużych pojazdów..?Będzie ich może z

> kilka na naszych drogach...?

> Ja wiem o jednej pani za kierownicą czteroośki z firmy Jubex..

W mojej byłej firmie jeździła jedna (w międzynarodówce) ale zawróciła na raz, pościągała kilka oponek z naczepy i się z firmą rozstała.

Napisano

> ..Spotkaliście, a może znacie jakieś niewiasty za kierownicą dużych pojazdów..?Będzie ich może z

Mysza w firmie Stanwex. Spotkałem ją parę razy na BY i jedną panią widywałem w FHczu u DIREXowych. A niemr to nie zliczę ile widziałem hehe.gifok.gif

Napisano

kilka lat temu jedna pani kierująca tirusa z asfaltem przytarła moje auto. jak zgłaszałem to dyżurny na Policji kilka razy dopytywał czy dobrze usłyszał że KIERUJĄCA tirusa......

Napisano
  • Autor

No kierowac takimi sprzętami, to trza miec troche krzepy... palacz.gifbiglaugh.gif

Tak więc jest kobiet jednak troche za kółkiem zawodowym.. hmm.gifJestem ciekaw jaki to typ kobiety na co dzień..?Bo mojej żonki to nie wyobrażam sobie w takim zawodzie... hmm.gif

Napisano

W PKS-ie w Żywcu jeździ 80% kobiet

Napisano

We Wroclawskim mpk jest okolo dziesiec babek na okolo tysiac kierowcow.

Napisano

W lubelskim mpk czesto widuje kobiety za kierownica. Zarowno autobusow, jak i trolejbusow. Co do procentow to nie wiem, ale uwazam, ze 10-20% kierowcow mpk to kobiety ok.gif

Napisano

> No kierowac takimi sprzętami, to trza miec troche krzepy...

Nie mają wspomagania czy jak? niewiem.gif

Napisano

> Nie mają wspomagania czy jak?

praca kierowcy to nie tylko siedzenie za kolkiem - zabezpiecznie ladunku , pasy mocujace , sprzeganie zestawu tez czasami wymaga sily gdy zaczep cos niedomaga itd

Napisano

za kółkiem składów widziałem już ze 3 i to fajne mulher.gif były a na mieście za kółkiem autobusu to już prawie std

Napisano

> praca kierowcy to nie tylko siedzenie za kolkiem - zabezpiecznie ladunku , pasy mocujace ,

> sprzeganie zestawu tez czasami wymaga sily gdy zaczep cos niedomaga itd

dokładnie. niektórzy wychodzą z założenia ze kierowca to tylko siedzi w kabinie i drivuje. a tu czasem trzeba auto załadowac/rozładować (chocby np. paleciakiem pod górke poustawiac palety), zabezpieczyc bo potem ładunek ma dziwną tendencje do zmiany miejsca na pace (nie polecam zlosnik.gif), czasem trzeba cięzkie węże rozwinąć... u mnie to niekiedy na 9h pracy wychodzi 1/3 jazdy, reszta zał/wył wink.gif

Napisano

> dokładnie. niektórzy wychodzą z założenia ze kierowca to tylko siedzi w kabinie i drivuje. a tu

> czasem trzeba auto załadowac/rozładować (chocby np. paleciakiem pod górke poustawiac palety),

> zabezpieczyc bo potem ładunek ma dziwną tendencje do zmiany miejsca na pace (nie polecam ),

> czasem trzeba cięzkie węże rozwinąć... u mnie to niekiedy na 9h pracy wychodzi 1/3 jazdy,

> reszta zał/wył

Ale jak fajna pani driver to i silne ręce do rozładunku bądź załadunku się znajdą zlosnik.gif

Napisano

> dokładnie. niektórzy wychodzą z założenia ze kierowca to tylko siedzi w kabinie i drivuje. a tu

> czasem trzeba auto załadowac/rozładować (chocby np. paleciakiem pod górke poustawiac palety),

> zabezpieczyc bo potem ładunek ma dziwną tendencje do zmiany miejsca na pace (nie polecam ),

> czasem trzeba cięzkie węże rozwinąć... u mnie to niekiedy na 9h pracy wychodzi 1/3 jazdy,

> reszta zał/wył

o to to pracowalem ostatnio w jednej firmie(nie jako kierowca, tylko jako pomocnik magazyniera) i juz wiem ze to nie jest wcale tak jak sie ludziom wydaje ze tylko wsiada i jedzie

Napisano

w oddziale w którym pracuję zatrudnionych jest 17 kierownic biglaugh.gif

a w całej firmie pracuje około 30-40 kierownic biglaugh.gif

większość powozi Solarisami Urbino 18

Napisano

> w oddziale w którym pracuję zatrudnionych jest 17 kierownic

> a w całej firmie pracuje około 30-40 kierownic

> większość powozi Solarisami Urbino 18

I właśnie jeśli chodzi o kierowniczki Solarisów to większych pip wśród kierowców autobusów nie widziałem. Podchodzę do takiej jednej by kupić bilet a ona, że nie ma sick.gif No dobra, może nie ma. Na następnym przystanku podchodzi do niej jakaś dziewczyna i odchodzi z biletem w łapce icon_eek.gif Idę do kierowniczki jeszcze raz i mówię, że chcę kupić bilet a ona, że nie ma. angryfire.gif No jak kufa Pani nie ma jak pani przed chwilą na moich oczach sprzedała? -To był ostatni sciana.gif

Następny przypadek: Siedzimy z mulher.gif na przystanku na pętli. Podjeżdża nasz autobus no to idziemy. Kierowniczka drze gębę przez drzwi, że ona ma teraz przerwę i nikogo nie wpuszcza. Ok, poczekamy. Nie minęło 5 minut jak babka odpaliła silnik i od razu odjechała angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

Kolejny przypadek z wczoraj. Jedziemy. Przystanek. Starszy człowiek chce wysiąść drzwiami z przodu, tymi przy kierowcy. Kierowniczka z ryjem na niego, że tędy się nie wysiada i ona mu drzwi nie otworzy. Osoba, która chciała wysiąść na oko miała jakieś 70 lat więc raczej niełatwo mu było się prze;pychać przez tłum ludzi do następnych drzwi ale poszedł. Gdy tylko doszedł do następnych drzwi kierowniczka zamknęła drzwi i ruszyła icon_eek.gif Teraz nie wytrzymałem. Tak babę opierdzielilem na cały autobus, aż się zaczerwieniła. Jak wróci moja mulher.gif to napiszemy na szanowną panią kierowcę skargę do kierownictwa MZA.

Dodam, że nidgy takich perypetii nie miałem z kierowcami, którymi byli mężczyźni. Jak widać, nie każdy zawód jest dla każdego.

Napisano

> I właśnie jeśli chodzi o kierowniczki (ciach)

urzekła mnie Twoja historia biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

takie sprawy załatwia się na gorąco, daty, numery linii, numery taborowe admin.gif

jak nie masz danych to 30.GIF

Napisano

> urzekła mnie Twoja historia

Ty się ciesz, że Ci się nie przytrafiła.

> takie sprawy załatwia się na gorąco, daty, numery linii, numery taborowe

W ciężkim szoku byłem, bo jeszcze się z takim czymś do tej pory nie spotkałem.

> jak nie masz danych to

Następnym razem się przygotuję na wszelki wypadek. Mam też dziwne przeczucie, że zostanę często udzielającym się "kapusiem" jeśli chodzi o zachowanie się kierowców autobusów. Chamstwo i buractwo trzeba tępić. admin.gif

Napisano

KZK GOP , zajezdnia w Gliwicach - znam kierowniczkę osobiście zlosnik.gif

Napisano

> Ty się ciesz, że Ci się nie przytrafiła.

> W ciężkim szoku byłem, bo jeszcze się z takim czymś do tej pory nie spotkałem.

> Następnym razem się przygotuję na wszelki wypadek. Mam też dziwne przeczucie, że zostanę często

> udzielającym się "kapusiem" jeśli chodzi o zachowanie się kierowców autobusów. Chamstwo i

> buractwo trzeba tępić.

to wal w pysk bokser.gif

albo data, numer taborowy i po sprawie admin.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mają wspomagania czy jak?

No w Starach i Jelczach to raczej ciężko ze wspomaganiem... biglaugh.gif

Toście sie rozpisali... 20.GIF Czyli kobitek jest masa ok.gif I właśnie przeważnie w pojazdach jak autobus czy tramwaj, mniej na pewno jest "tirówek".. biglaugh.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> reszta zał/wył

Albo kapcia wymienic w "blizniaku" w nocy, w śniegu... beksa.gif

Napisano

> Albo kapcia wymienic w "blizniaku" w nocy, w śniegu...

w porządnych firmach w takich sytuacjach dzwoni się po serwis...

Napisano
  • Autor

> w porządnych firmach w takich sytuacjach dzwoni się po serwis...

Takich "porządnych" firm to ze swieca.gif szukac..

Napisano

> No w Starach i Jelczach to raczej ciężko ze wspomaganiem...

> Toście sie rozpisali... Czyli kobitek jest masa I właśnie przeważnie w pojazdach jak autobus czy

> tramwaj, mniej na pewno jest "tirówek"..

Ostatnio na światłach stałem koło takiej sympatycznej blondyneczki , powoziła żółciutkiego Stralisa firmy Fil-Car.

Napisano

w Tychach duzo kobiet prowadzi trolejbusy zeby.GIF dziwnie sie jedzie

ostatnio czesto widze panie prowadzace autobus zeby.GIF

ciezarowke prowadzona przez pania widzialem moze ze 2 razy w zyciu zeby.GIF

Napisano

Kiedyś siedziałem na spedycji w Czechach i podjechało nowiutkie Fh12, znalazło sobie lukę między zaparkowanymi w linii tirami, szybko i pewnie wycofało i wcisnęlo się tak, że niemal haczyło o lusterka sąsiadów, po czym z szoferki wyskoczyła młoda i świetnie zbudowana brunetka oink.gif i poleciała z papierami do celników. Szczena mi opadła na dłuższą chwilę zlosnik.gif

Napisano

> Takich "porządnych" firm to ze szukac..

ale są takie już nie raz widziałem serwis na trasie przy dużych mobilach

Napisano
  • Autor

> ale są takie już nie raz widziałem serwis na trasie przy dużych mobilach

Nie, no zgadza sie.. ok.gifKumpel robi w Jagrze, to ich serwis obsługuje, a w Biedronce to kierowcy mają wręcz zakazane samemu coś grzebac. biglaugh.gif

Napisano

> Nie, no zgadza sie.. Kumpel robi w Jagrze, to ich serwis obsługuje, a w Biedronce to kierowcy mają

> wręcz zakazane samemu coś grzebac.

no i tak powinno być ok.gif kierowca jest od jazdy i zabezpieczenia ładunku a nie od serwisu czasy się zmieniły...

Napisano

> no i tak powinno być kierowca jest od jazdy i zabezpieczenia ładunku a nie od serwisu czasy się

> zmieniły...

Niestety nie wszędzie. Ja ze swoją Scanią walczyłem niejednokrotnie frown.gif Raz awaria rurki paliwowej (powrotu) nie mogłem znaleźć przy świetle dziennym miejsca uszkodzenia, wróciłem z Gubinka na bazę i się nasłuchałem, że jestem debil, firmę na koszta narażam bo na bazę wróciłem z awarią.

A drugi raz padł siłownik hamulca górskiego. Z tym sobie akurat poradziłem.

A i jeszcze kiedyś wyyebała poducha w naczepie to też się kładłem i zaślepiałem wężyk.

Nawet pochwałki nie było buu.gif

Napisano

> no i tak powinno być kierowca jest od jazdy i zabezpieczenia ładunku a nie od serwisu czasy się

> zmieniły...

Moim skromnym zdaniem prawdziwą klasę kierowcy ( kobiet w to nie wliczmy ) widać po tym czy chce i potrafi poradzić sobie z awarią gdzieś na trasie, czy lepiej zadzwonić po serwis i łapy do kieszeni.

Oczywiście bez obrazy

Napisano

> Moim skromnym zdaniem prawdziwą klasę kierowcy ( kobiet w to nie wliczmy ) widać po tym czy chce i

> potrafi poradzić sobie z awarią gdzieś na trasie, czy lepiej zadzwonić po serwis i łapy do

> kieszeni.

> Oczywiście bez obrazy

wszystko zależy od awarii... a z drugiej strony to czemu za takie psie pieniądze mam robić za mechanika czy serwis no.gif

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.