Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gdzie auto assistance ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

w związku z planowanym wyjazdem wakacyjnym za granicę chciałem wykupić auto assistance, żeby żyć troszkę spokojniej smile.gif

-aktualnie nie mam wykupionego AC (tylko OC/NW) i nie planuję do tego auta

-auto assistance ma mi dać gwarancję, że w razie kolizji/awarii auta ubezpieczyciel przynajmniej w części pokryje moje wydatki.

-okres ważności na ok. 14 dni.

Jest coś takiego? jeśli tak to u kogo wykupię?

Napisano

W PZMocie sprobuj sie dowiedziec.

Swego czasu oferowali taki Assistance.

Maciej

Napisano

> Jest coś takiego? jeśli tak to u kogo wykupię?

Sam nie miałem okazji korzystać, inni pewnie Ci doradzą. Ale dam Ci dobrą radę - jak już dostaniesz jakąś propozycję przeczytaj od deski do deski OWU żeby mieć pojęcie co tak naprawdę dostaniesz.

Napisano

PZU, dodatkowe ubezpieczenie na wypadek awarii auta za granicą. Nie tylko holowanie w cenie i nocleg, ale również naprawa pojazdu.

Napisano
  • Autor

ok.gif

dzięki panowie - jak zwykle niezawodni smile.gif

edyta mówi PZU:

możliwe wykupienie tylko na cały rok - działa w całej Europie za wyjatkiem Rosji, Ukrainy i Mołdawii (chyba)

dla meganki z 2002 roku naliczyli 268zł opłaty.... chyba warto

Napisano

> Witam,

> w związku z planowanym wyjazdem wakacyjnym za granicę chciałem wykupić auto assistance, żeby żyć

> troszkę spokojniej

> -aktualnie nie mam wykupionego AC (tylko OC/NW) i nie planuję do tego auta

> -auto assistance ma mi dać gwarancję, że w razie kolizji/awarii auta ubezpieczyciel przynajmniej w

> części pokryje moje wydatki.

> -okres ważności na ok. 14 dni.

> Jest coś takiego? jeśli tak to u kogo wykupię?

Wiatm,

samo assistance: PZMOT, chyba STARTER i niemieckie towarzystwo samochodowe ADAC. W tym ostatnim dostajesz assistance na osobe a nie na auto. Chyba maja przedstawicielstwa w Polsce.

Napisano

> dzięki panowie - jak zwykle niezawodni

> edyta mówi PZU:

> możliwe wykupienie tylko na cały rok - działa w całej Europie za wyjatkiem Rosji, Ukrainy i

> Mołdawii (chyba)

> dla meganki z 2002 roku naliczyli 268zł opłaty.... chyba warto

Możesz wykupić nawet na 1 dzień. Stawka w PZU jest za dzień w Euro przeliczana na PLN. To nie jest normalne Assistance, nazwy nie pamiętam. Ubezpieczenie na tydzień to koszt ok. 10 Euro

Napisano
  • Autor

No właśnie że nie mogę na 1 dzień.

Tylko na rok - być może dlatego, że mam auto gdzie indziej ubezpieczone (OC).

Sprawdzam jeszcze PZMOT - 35 zł za 15 dni...ale jeszcze nie dokopałem sie do szczegółów...

Napisano

w Polsce jest to pzm sos, naleza do tych wszystkich organizacji i dziala to na zasadzie adac.. jest wiele opcji i mozna skonfigurowac wlasna skladke...

Napisano
  • Autor

ja nie wiem dlaczego, ale z PZMOTem nie potrafię się nijak dogadać. Odsyłąją mnie tylko coraz dalej, a każda kolejna napotkana osoba mówi coś innego.

Po ostatnim telefonie do PZMTU (bo niby oni takie coś oferują) dowiedziałem się, że nie dla mnie usługa assistance.

Przynajmniej w PZU trzymali się jednej wersji...a w PZMcie zależy kto odbierze telefon to gada coś innego icon_eek.gif

Napisano

nie pamiętam czy auto świat czy motor zrobił porównanie, w piątek przeglądałem te gazety i na bank było. Może nie są to najlepsze źródła wiedzy ale zawsze coś.

Napisano

> nie pamiętam czy auto świat czy motor zrobił porównanie, w piątek przeglądałem te gazety i na bank

> było. Może nie są to najlepsze źródła wiedzy ale zawsze coś.

Interesowalem sie tematem koncem zeszlego roku, i z tego co mi wiadomo, wiekszosc tych ubezpieczen pokrywa jedynie koszt holowania do najblizszego warsztatu (w promieniu ilus tam kilometrow od miejsca zdarzenia). Mozna wykupic dodatkowe opcje: nocleg, auto zastepcze, ale nigdy nie pokrywaja ceny czesci+robocizny.

Napisano
  • Autor

ok...wiem i doczytałem

jest tu jakiś członek stowarzyszenia Klub SOS PZMOT?

korzystał ktoś z pomocy za granicą (ewentualnie w kraju) - jeśli tak, to z jakim skutkiem? nie robili problemów?

Generalnie czy warto skorzystać z programu pomocy drogowej oferowanej przez PZMOT, czy może jednak kierować się w stronę PZU?

Napisano

Dowiedz sie w warcie. Od 1 maja jest nowy assistance. I mozna kupic pakiet podroznik 15 lub 30 (albo na rok zeby.GIF). Wg mnie calkiem niezla oferta - ale skontaktuj sie z warta. Najlepiej osobiscie w przedstawicielstwie, bo produkt jest nowy i agenci jeszcze nie bardzo wiedza co i jak - w przedstawicielstwie bedzie czas pogadac i dostaniesz OWU do reki.

Napisano

Zwróć uwagę na wyłączenia pewnych krajów. Często jest tylko Unia Europejska. Np Link4 ma UE+Słowenia i Chorwacja co jest dla mnie niewystarczające.

Wybrałem w tym roku Wartę bo obejmuje chyba najwięcej krajów.

W PZU też jest OK (miałem w zeszłym roku)

Napisano
  • Autor

To co proponuje Warta wygląda ciekawie.

Nie mogę się doszukać cennika "podróżnika 15 i 30", ale całoroczne oferty znalazłem tutaj. Pakiet "platynowy" może jest i drogi...ale taki "złoty+" jest całkiem sensowny. 200zł to niewiele jak za gwarancję względnego spokoju podczas urlopu.

Napisano

Mi miła pani policzyła 55zł za 15 dni na czerwiec. Pytała tylko o rocznik auta.

Napisano

Polecam: http://www.starter24.pl/PL/

Mam od kilku lat opcję Starter Plus i kilkukrotnie korzystałem z pomocy, nawet poza granicą kraju i byłem bardzo zadowolony za każdym razem.

Napisano

> dzięki panowie - jak zwykle niezawodni

> edyta mówi PZU:

> możliwe wykupienie tylko na cały rok - działa w całej Europie za wyjatkiem Rosji, Ukrainy i

> Mołdawii (chyba)

> dla meganki z 2002 roku naliczyli 268zł opłaty.... chyba warto

Aż tak się u nich pozmieniało ?

W zeszłym roku płaciłem chyba 160zł w pakiecie obejmującym też miejsce zamieszkania.

Napisano
  • Autor

czy dobrze widzę, że kosztuje to 150zł?

Napisano
  • Autor

być może się i zmieniło...pamiętać trzeba że jestem dla nich klientem z zewnątrz - nie mam u nich auta ubezpieczonego i może dlatego taka cena...

Napisano

> Przynajmniej w PZU trzymali się jednej wersji...a w PZMcie zależy kto odbierze telefon to gada coś

> innego

Dokładnie zlosnik.gif

Mam ubezpieczenie OC w PZM + dodatkowo wykupione u nich AT na całą Europę (koszt chyba 120PLN za rok)

ale - jak dzwoniłem do multiubezpieczyciela to mało zorientowana pani mówiła zupełnie co innego jak się dowiedziałem w biurze PZMOT. Wg tej pani, nie można wziąć AT na mniej niż rok. W biurze PZMOT mogłem wykupić AT na dowolny okres (oczywiście płacąc , w przeliczeniu, więcej jakbym wykupił je na cały rok).

Co do jakości AT - jeszcze, na szczęście nie miałem okazji korzystać.

Żona ma AT w Warcie i w przeliczeniu płaci więcej za Polskę niż ja za AT na Europę.

Napisano

> jest tu jakiś członek stowarzyszenia Klub SOS PZMOT?

Ja jestem. zapisalem sie w listopadzie 2009.

> korzystał ktoś z pomocy za granicą (ewentualnie w kraju) - jeśli tak, to z jakim skutkiem?

Z pomocy nie korzystalem wiec nie wiem.

> nie

> robili problemów?

> Generalnie czy warto skorzystać z programu pomocy drogowej oferowanej przez PZMOT, czy może jednak

> kierować się w stronę PZU?

Ja u nich wykupilem, bo to bylo jedyne ubezpieczenie oferowane w Polsce, gdzie nie robili problemow z tym ze mieszkam za granica i posiadam auto zarejestrowane za granica.

Wykupilem ubezpieczenie na miesiac w pelnej opcji i kosztowalo mnie to cos miedzy 30 a 40 zl. Oczywiscie do tego dochodzi roczna skladka czlonkowska w wysokosci tez chyba kolo 30zl.

Ubezpieczenie ktore wybralem jest na kierowce a nie na samochod, wiec jakbym samochodem nie jechal to moglem skorzystac.

Napisano

> czy dobrze widzę, że kosztuje to 150zł?

Tak, 150 zł na cały rok, można też wybrać pakiet mniej obszerny za 75 zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.