Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotoradar a helikopter

Featured Replies

Napisano

Czy to prawda że policja może mierzyć prędkość pojazdów z helikoptera??

Dziś sobie pyrkałem spokojnie z Poznania do Wawy A2 - nad jednym ze zwężeń (ograniczenie do 80km/h) unosił się na niewielkiej wysokości helikopter idelanie nad moim pasem ruchu. Akurat rozmawiałem wtedy przez telefon z kolegą - mówię mu pościg jakiś czy coś a on na to że na ograniczeniu śmigłowiec mierzy prędkość i za kilka km będzie punkt wydawania fotek.

Powiedziałem koledzę, że dziś nie 1 kwietnia i na tym dyskusja się skończyła.

Jadać dalej na następnym zwężeniu stali policial.gif i jakoś radru u nich nie widziałem a trzymali ze 3 samochody.

Zbieg okoliczności czy prawda. Z punktu ekonomii takie szopki wydają mi się bezsensem zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Bajki jakies. Niedlugo beda ploty ze za pomocy satelity namierzaja auta i kazdy kto przekroczy predkosc dostranie mandat.

Napisano

y.

> Zbieg okoliczności czy prawda. Z punktu ekonomii takie szopki wydają mi się bezsensem

Nie wiem czy to prawda, ale Policja kasy nie ma za mandaty, więc się o ekonomię troszczyć nie musi. Policja nie jest zarabiania pieniędzy, lecz od pilnowania ładu i przestrzegania przepisów. Taki heli to imho sensowniejsze rozwiązanie niż cichociemne radiowozy.

Napisano

> Z punktu ekonomii takie szopki wydają mi się bezsensem

czy ja wiem? zależnie od źródła (dziennikarze operowali różnymi kwotami, nie pamiętam tylko, przy jakiej katastrofie/zdarzeniu/okazji to było) godzina lotu śmigłowca to 2~8kzł. raptem kilka - kilkanaście pięciusetzłotowych mandatów, więc na paliwo zarobią hehe.gif a jaki efekt psychologiczny icon_eek.gifbiglaugh.gif czy to polega na fakcie? nie wiem, ale czym różnił by się pomiar z auta a ze śmigłowca zawieszonego nieruchomo? niewiem.gif

Napisano

> czy ja wiem? zależnie od źródła (dziennikarze operowali różnymi kwotami, nie pamiętam tylko, przy

> jakiej katastrofie/zdarzeniu/okazji to było) godzina lotu śmigłowca to 2~8kzł. raptem kilka -

> kilkanaście pięciusetzłotowych mandatów, więc na paliwo zarobią a jaki efekt psychologiczny

> czy to polega na fakcie? nie wiem, ale czym różnił by się pomiar z auta a ze śmigłowca

> zawieszonego nieruchomo?

Przecież kasa z mandatów nie idzie na Policje..

Napisano

> Czy to prawda że policja może mierzyć prędkość pojazdów z helikoptera??

> Dziś sobie pyrkałem spokojnie z Poznania do Wawy A2 - nad jednym ze zwężeń (ograniczenie do 80km/h)

A nie było jakiś poprzecznych lini namalowanych na jezdni?

> Zbieg okoliczności czy prawda. Z punktu ekonomii takie szopki wydają mi się bezsensem

Podobnie jak jazda na światłach w dzień jest ekonomicznym bezsensem...

Napisano

> Z punktu ekonomii takie szopki wydają mi się bezsensem

U nas? cfaniaczek.gif Stawiam że w jeden dzień zarobili by na dobry śmigłowiec hehe.gif (helikopter - nie lubie tego słowa). zlosnik.gif

Napisano

śmigłowiec i patrol - to mi wygląda na jakąś kryminalną akcję

Napisano

> Przecież kasa z mandatów nie idzie na Policje..

gdyby tak było, to nie byli by aż tak gorliwi w wykonywaniu swoich zadań... hmm.gif

Napisano

> gdyby tak było, to nie byli by aż tak gorliwi w wykonywaniu swoich zadań...

słowo klucz jeśli chodzi o pracę Policji - STATYSTYKA biglaugh.gif Kasa z mandatów idzie do budżetów (urzędy miasta/wojewódzkie/gminne itd. , itp.)

Napisano

> Czy to prawda że policja może mierzyć prędkość pojazdów z helikoptera??

W pewnym sensie może - daje namiary na "wychylających się" patrolowi naziemnemu - ot, cała filozofia.

Napisano

> A może jakieś działania związane ze stanem wody po prostu?

Lub obserwowali / rejestrowali zachowanie kierowców, wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu, "na trzeciego", skręty z pasów nieprzewidzianych itp. a patrol dostawał cynk od heli i zatrzymywali "pirata".

Napisano
  • Autor

> A nie było jakiś poprzecznych lini namalowanych na jezdni?

Nie zwróciłem na to uwagi grinser006.gif

> Podobnie jak jazda na światłach w dzień jest ekonomicznym bezsensem...

Też prawda hehe.gifhehe.gifok.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.