Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lejecie czasami

Featured Replies

Napisano

jakies ulepszacze/dodatki do paliwa np z firmy STP jest dosc szeroki wybor dodatkow. Ciekawe czy poza dzialaniem na psychike czlowieka ma jeszcze jakies zalety/wady hmm.gif

a moze lejecie dodatki innych firm, jesli tak to jakich i jakie te preparaty stosujecie? smile.gif

pozdrawiam

Napisano

> jakies ulepszacze/dodatki do paliwa np z firmy STP jest dosc szeroki wybor dodatkow. Ciekawe czy

> poza dzialaniem na psychike czlowieka ma jeszcze jakies zalety/wady

> a moze lejecie dodatki innych firm, jesli tak to jakich i jakie te preparaty stosujecie?

> pozdrawiam

zasadA, którą wyznaję jest bardzo prosta - jeśli wszystko jest z samochodem OK, nie szukam sposobu na spieprzenie czegoś. W związku z tym nie używałem i nie będę używał.

A jeżeli coś się posypie - do warsztatu, od tego są.

Napisano

> jakies ulepszacze/dodatki do paliwa np z firmy STP jest dosc szeroki wybor dodatkow. Ciekawe czy

> a moze lejecie dodatki innych firm, jesli tak to jakich i jakie te preparaty stosujecie?

> pozdrawiam

zalalem kiedys STP do czyszczenia wtryskiwaczy. Zadnych zmian nie poczulem, ani na + ani na -

Napisano
  • Autor

> zasadA, którą wyznaję jest bardzo prosta - jeśli wszystko jest z samochodem OK, nie szukam sposobu

> na spieprzenie czegoś. W związku z tym nie używałem i nie będę używał.

> A jeżeli coś się posypie - do warsztatu, od tego są.

wiesz spieprzyc sie nie spieprzy (moze)

a prawie dzieki takim specyfikom autko dluzej pozyje kto wie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> zalalem kiedys STP do czyszczenia wtryskiwaczy. Zadnych zmian nie poczulem, ani na + ani na -

ok.gif ja to lałem jak mialem LPG

Napisano

> wiesz spieprzyc sie nie spieprzy (moze)

> a prawie dzieki takim specyfikom autko dluzej pozyje kto wie

Pożyje jeszcze dłużej, jak nie będziesz gazował na zimnym zlosnik.gif

Po co chcesz to lać ? Marketingowcy dobrze wykonali swoją pracę ?hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Pożyje jeszcze dłużej, jak nie będziesz gazował na zimnym

> Po co chcesz to lać ? Marketingowcy dobrze wykonali swoją pracę ?

mysle nad jakims kozackim przyrostem mocy malym kosztem hmm.gif

zart zlosnik.gif

tak serio zawsze sie zbiera troche mułu w baku, nie chce zeby ten muł pozapychal to i owo 270751858-jezyk.gif

edit: chcialem cos do auta kupic jakos tak mnie naszlo zeby.GIF

Napisano

> tak serio zawsze sie zbiera troche mułu w baku, nie chce zeby ten muł pozapychal to i owo

Tak na serio nigdy żadnego mułu w baku nie znalazłem skromny.gif

No chyba, że było to auto popowodziowe z dziurawym bakiem hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tak na serio nigdy żadnego mułu w baku nie znalazłem

> No chyba, że było to auto popowodziowe z dziurawym bakiem

moj powodzi nie przezyl chyba, ze o czyms niewiem hehe.gifzeby.GIF

Napisano

Ja nic nie leje, leje ropę eko diesla, średnio raz w tygodniu zrobiłem już ok 100tyś bez problemów. Wychodzę z założenia, że o auto trzeba dbać ale nie koniecznie wlewać jakieś wynalazki których producent nie przewiduje. To naciąganie ludzi na kasę moim zdaniem. Ja wolę wymieniać częściej niż zaleca producent filtr paliwa, koszt niewielki i sumienie czyste grinser006.gif

Napisano

W obecnym aucie wtryskiwacze pracowały jak należy, kilka miesięcy później jak sprawdzałem pod komputerem czasy otwarcia to jeden był na granicy prawidłowej pracy. Zalałem wtedy specyfik MOTULa do czyszczenia wtryskiwaczy i po sprawdzeniu po miesiącu niewiele sie poprawiło. pojeżdziłem jeszcze z miesiac czy dwa i zalałem czarnego STP, po kontroli po kolejnym miesiącu wtryskiwacz się poprawił ale nie był jeszcze idealny. Potem już nic nie robiłem i jak sprawdzałem wtryskiwacze to wszystkie pracowały jak należy.

Nie wiem czy w/w specyfiki się do tego przyczyniły ale myśle, ze w bardzo duzej mierze zależy to od paliwa.

Tak jak koledzy pisza, jeśli nic sie nie dzieje to nic nie kombinuj. Co jakis czas możesz zalać paliwo premium ale nie wiem czy ma to jakiś wpływ.

Napisano

Ja jak kupiłem swojego diesela, to jak szybko ruszałem, lub gdy dodawałem mocno gazu aby podbić prędkość przy wyprzedzaniu, zostawiał czarną chmurkę za mną. Postanowiłem wtedy kupić taki STP i kupuje go do dziś raz na 10 - 15 tys km. Po pierwszym zalaniu po przejechaniu ok 400 - 500 km było widać że chmurka robi się coraz to mniejsza. Dziś zostawię trochę (może 5% tego co było) gdy chcę bardzo szybko ruszyć z pod świateł.

Nie wiem czy to przypadek i jakieś rządzenie losu, ale butelka za 20 zł raz na pół roku mnie nie zbawi, więc kupuję.

Napisano

> pozdrawiam

Ja tylko zimą żeby ropka nie zamarzała.

Napisano

Takie specyfiki są produkowane tylko w celu wyciągnięcia kasy z kieszeni konsumentów. Psychologicznie rzecz ujmując z czasem człowiekowi wydaje się, że są niezbędne do prawidłowej eksploatacji samochodu, a w rzeczywistości albo niewiele pomagają, albo nie pomagają w ogóle.

Napisano

Tak.

W samochodzie to pewnie bym raczej kłamał ze czuje różnice. Ale... Ale raz na jakiś czas wlewam to do kosiarki i różnica jest niesamowita. Trzy koszenia ogródka na baku zamiast dwóch. No i chodzi rowniej i ma większa moc.

Napisano

Braciak leje w zimę żeby usunąć wodę z układu paliwowego ok.gif

Napisano

W zimie raz na jakiś czas STP z antyżelem w lecie nie używam dodatków zlosnik.gif

Napisano

lejemy. jak STP wlane, to autko jakoś takie bardziej żwawe - jakby V power racing do baku dostało smile.gif

Do diesla czasami leję STP do wtrysków. W zimie raz dostał STP przeciw wytrącaniu parafiny, jak mrozy były silne.

Napisano

lejecie...

na cały bak czarny xeramex (coś ala czarny stp) auto lata na lpg więc dodatek wskazany wink.gif

Napisano

kup naftę i to samo będzie co STP i inne wynalazki, a jest o wiele tańsza

Napisano

Przy lpg auto nie potrzebuje dodatków, a każdrorazową rozgrzewkę silnika na benzynie oraz co kilkaset km jazdę na Pb

Napisano

Zastosowałem ostatnio Xeramic do czysczenia wtryskiwaczy benzyny, bo miałem objawy przyduszania i mułowatości jak pojeździłem po mieście. Po zaaplikowaniu dawki na zbiornik po ok. 50 km silnik zaczął mi świrować na wolnych obrotach, raz zgasl i nie chciał odpalic przez pare sek. Po przepaleniu zbiornika wszystkie objawy zanikły o silnik pracuje zdecydowanie lepiej. Dodam że jestem sceptyczny jeśli chodzi o takie dodatki. Pojeżdżę i zobacze jak przez parę tys km to bedzie wygladac. Na razie pozytywne odczucia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.