Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy quady tez tu soom

Featured Replies

Napisano

> bo nie wiem czy sie kfalić czy nie

co tam zanabyłeś grinser006.gif?

Napisano

aa widzę yamaszka dobry wybór będziesz zadowolony. Jak będziesz coś potrzebował do swojego atv pisz smile.gif

Napisano
  • Autor

> aa widzę yamaszka dobry wybór będziesz zadowolony.

nówke raptora 700r całkowicie seryjna grinser006.gif

Napisano

> nówke raptora 700r całkowicie seryjna

w takim razie czas, na porządne dozbrojenie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> w takim razie czas, na porządne dozbrojenie

najpierw dozbroje siebie czyli kpl strój grinser006.gif

Napisano

> najpierw dozbroje siebie czyli kpl strój

dobrze gadasz to podstawa, zbroja, kask potem reszta.

Napisano

jezeli nowka to chwal i pisz ile dales zlosnik.gif

czy quady tu sa to ja tez nimam pojecia ale mam pytanko do Ciebie jak i do innych quadowcow, poszukuje wyciagu homologacji z quada, jakby ktos mial to bylbym wdzieczny 20.GIF

Napisano

> poszukuje wyciagu homologacji z quada, jakby ktos mial to bylbym wdzieczny

powinieneś taki dostać wraz z pojazdem w sklepie lub od importera, chyba, że to szemrany import grinser006.gif to wtedy są jazdy.

Napisano

> powinieneś taki dostać wraz z pojazdem w sklepie lub od importera, chyba, że to szemrany import

> to wtedy są jazdy.

to nawet nie szemrany zlosnik.gif

musze taki wyciag rzeczoznawcy pokazac co i jak jest w nim opisane

Napisano

> jezeli nowka to chwal i pisz ile dales

> czy quady tu sa to ja tez nimam pojecia ale mam pytanko do Ciebie jak i do innych quadowcow,

Witam. Sam wyciąg homologacji ci nic nie da. Żeby taki pojazd zarejestrować bez homologacji to raczej będziesz mial mega kłopot, po prostu sie nie da. Do zarejestrowania takiego pojazdu przy sprzedazy otrzymujesz wyciąg świadectwa homologacji , fakture zakupu i karte pojazdu, i to jest do wglądu przy rejestracji w urzędzie bez tego zapomnij ze ci się uda zarejestrować, no chyba że przeszczepa walniesz na inne papiery ale tego nie radzę, Policja nie jest głupia na jaką wygląda.

Pozdrawiam MuleZ

Napisano

> to nawet nie szemrany

> musze taki wyciag rzeczoznawcy pokazac co i jak jest w nim opisane

jeśli nie lewy import to zgłoś się do importera udostępnią Ci takie coś bez problemu.

Napisano

> Witam. Sam wyciąg homologacji ci nic nie da. Żeby taki pojazd zarejestrować bez homologacji to

> raczej będziesz mial mega kłopot, po prostu sie nie da.

da się ale to jest upierdliwe, nie zajmowałem się tym, popytaj na forach atv może ktoś Ci pomoże.

Napisano

ale ja niezamierzam sie bawic w jakies przeszczepy itp

poprostu potrzebuje taki wyciag aby pokazac rzeczoznawcy przy rejestrowaniu buggy, rzeczoznawca ma mi go rejestrowac jako sam ale chce sie podpierac na quadzie, co ma, czego nie ma itp

bylem w sklepie co sprzedaje quady chcialem ksero takiego wyciagu ale oni a co to, po co Ci to itp

az takie jest to top secret?

Napisano
  • Autor

jezeli kupisz w pl bez homologacji to sie nie da zarejestrowac

ja mam z usa bez homologacji i zarejestruje grinser006.gif

dziwne to prawo tongue.gifhi grinser006.gif

Napisano

koledzy, a nie czytacie co pisze kolega... chce zobaczyć co taka homologacja ma zawierać, aby rzeczoznawca na pojazd własnej konstrukcji dał homologację i chce się opierać na homologacji quada, eh....

Napisano

nic dodac nic ujac

dokladnie rzeczoznawca chce sie opierac na takim wyciagu homologacji, jakby ktos mial to poprosilbym o jakis skan na meila 20.GIF

Napisano
  • Autor

> jezeli nowka to chwal i pisz ile dales

> czy quady tu sa to ja tez nimam pojecia ale mam pytanko do Ciebie jak i do innych quadowcow,

ogolnie szukalem uzywki ale jak mam dac 18-20kzł za igle używke to lepej za 21kzł nówke blaszke kupic grinser006.gif

jak na nówke myśle ze to okazja była

rocznik koniec 2008

http://www.allegro.pl/item1038820467_yamaha_raptor_700r_nowy.html

Napisano

> ogolnie szukalem uzywki ale jak mam dac 18-20kzł za igle używke to lepej za 21kzł nówke blaszke

> kupic

> jak na nówke myśle ze to okazja była

> rocznik koniec 2008

> http://www.allegro.pl/item1038820467_yamaha_raptor_700r_nowy.html

nice, Ty tam popatrz czy jakiejs 16fal tam by niewsadzil zlosnik.gif

Napisano

> ogolnie szukalem uzywki ale jak mam dac 18-20kzł za igle używke to lepej za 21kzł nówke blaszke

> kupic

> jak na nówke myśle ze to okazja była

> rocznik koniec 2008

> http://www.allegro.pl/item1038820467_yamaha_raptor_700r_nowy.html

nie kupił ktm z_lol1.gif

Napisano

> jezeli kupisz w pl bez homologacji to sie nie da zarejestrowac

Da się zarejestrować jako import jednostkowy z UE.

Trzeba go sprzedać i odkupić np. w od firmy z niemczech.

Większość dealerów stosuje tą metodę więc jeśli masz jakiegoś znajomego to popytaj.

To rozwiązanie jest bzdurne ale niestety całe nasze prawo odnośnie gadów takie jest.

Napisano

> Da się zarejestrować jako import jednostkowy z UE.

> Trzeba go sprzedać i odkupić np. w od firmy z niemczech.

> Większość dealerów stosuje tą metodę więc jeśli masz jakiegoś znajomego to popytaj.

> To rozwiązanie jest bzdurne ale niestety całe nasze prawo odnośnie gadów takie jest.

Powiem tak , byc moze da rade tak zrobic , ale przelicz sobie koszty z tym związane, Na pewno masz 2 takiego kwada.

Żeby zrobic taki zabieg quad musi byc tam na miejscu, żeby go odkupic musi przejść szereg badań jak w polsce i musi zostac zarejestrowany tam na miesjcu czy to na firme czy na Prywatnego wlasciciela, nco za tym idzie KOSZTY i jeszcze raz KOSZTY.

Napisano

> Powiem tak , byc moze da rade tak zrobic , ale przelicz sobie koszty z tym związane, Na pewno masz

> 2 takiego kwada.

> Żeby zrobic taki zabieg quad musi byc tam na miejscu, żeby go odkupic musi przejść szereg badań jak

> w polsce i musi zostac zarejestrowany tam na miesjcu czy to na firme czy na Prywatnego

> wlasciciela, nco za tym idzie KOSZTY i jeszcze raz KOSZTY.

Jakbym tego nie robił to może bym Ci przyznał rację smile.gif

Koszty są na poziomie ok 1k PLN (tak naprawdę są niższe ale zakładam że ktoś, kto Ci będzie pomagał będzie chciał coś za to dostać).

Przy imporcie jednostkowym z UE zarejestrowałem quada bez lusterek, kierunkowskazów i bez ograniczania mocy do 15 kM.

Faktem jest, że zainstalowałem później lusterka i kierunki ale zrobiłem to dla wygody swojej a nie dlatego że mi to było do czegoś potrzebne.

Anyway... fajnie jakby kolega na przyszłość pisał o tym, o czym ma pojęcie a nie zajmował sie "teoretyzowaniem".

Napisano
  • Autor

ja mam z dokumentów

- certyfikat z yamaha

- opłate celna ksero (na handlarza/pośrednika jest)

- umowa kupna sprzedazy pomiedzy sprzedajacym(handlarz/pośrednik) a mna sporzadzona w pl

sprowadzony z usa

siak myslicie bawic sie w rejestracje? czy uzywac jako pojazd wolnobieżny?

Napisano

> Jakbym tego nie robił to może bym Ci przyznał rację

> Koszty są na poziomie ok 1k PLN (tak naprawdę są niższe ale zakładam że ktoś, kto Ci będzie pomagał

> będzie chciał coś za to dostać).

> Przy imporcie jednostkowym z UE zarejestrowałem quada bez lusterek, kierunkowskazów i bez

> ograniczania mocy do 15 kM.

> Faktem jest, że zainstalowałem później lusterka i kierunki ale zrobiłem to dla wygody swojej a nie

> dlatego że mi to było do czegoś potrzebne.

> Anyway... fajnie jakby kolega na przyszłość pisał o tym, o czym ma pojęcie a nie zajmował sie

> "teoretyzowaniem".

Nie powiedziałem ze jest to nie mozliwe !!!

Tak się składa że lubie sobie poteoryzować. Więc chcesz mi powiedziec że jest możliwe jak wcześniej napisałes " sprzedać quada do niemiec, a potem go odkupić już zarejestrowanego na niemieckie papiery tak??? I koszt wszystkiego wyjdzie tylko 1 tyś. ???

Więc koszty które podałeś to razem z transportem tego quada tam na miejsce ???? Bo nie chce mi sie wierzyć że zarejestrujesz tam co kolwiek jak urzędas niemiecki czy tez nawet koles co stawia pieczęć przy TUV, wystawi co kolwiek bez zobaczenia sprzętu.

Napisano

Piękny waytogo.gif

Co prawda od prawie roku wchłonął mnie całkowicie temat uturbiaia i innego tuningowania mojej blaszanki ale quady to był zawsze mój konik tylko jak zwykle - są ważniejsze wydatki sciana.gif ale nie poddaję się i któregoś dnia nie ma bata - zanabędę w końcu jakiegoś wygryzacza gleby zlosnik.gif

Napisano

Pamiętaj o "zasadzie pierwszego miesiąca". Jak sobie krzywdy nie zrobisz w tym czasie to jest szansa, że pojeździsz dłużej oink.gif

.

Napisano

> Nie powiedziałem ze jest to nie mozliwe !!!

> Tak się składa że lubie sobie poteoryzować. Więc chcesz mi powiedziec że jest możliwe jak

> wcześniej napisałes " sprzedać quada do niemiec, a potem go odkupić już zarejestrowanego na

> niemieckie papiery tak??? I koszt wszystkiego wyjdzie tylko 1 tyś. ???

> Więc koszty które podałeś to razem z transportem tego quada tam na miejsce ???? Bo nie chce mi sie

> wierzyć że zarejestrujesz tam co kolwiek jak urzędas niemiecki czy tez nawet koles co stawia

> pieczęć przy TUV, wystawi co kolwiek bez zobaczenia sprzętu.

On nie jest rejestrowany poza granicami kraju - to jest mniej więcej tak, jakbyś wszedł tam do sklepu, kupił maszynę i wyszedł z papierem zakupu - rejestrujesz go dopiero u nas jako towar z importu jednostkowego.

A za pojazd samochodowy inny nie płaci się VAT'u w skarbówce, nie ma akcyzy bo to UE i nie trzeba miec homologacji żeby go zarejestować wg. przepisu:

"pojazd rejestrowany już na terytorium RP oraz jedna sztuka pojazdu wyprodukowanego lub importowanego rocznie NIE MUSI posiadać wyciągu ze świadectwa homologacji LUB DECYZJI ZWALNIAJĄCEJ pojazd z homologacji".

Co do transportu na miejsce i potem do kraju... nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale w UE nie ma żadnych granic więc taki ruch nie jest rejestrowany.

Ja w każdym razie swojego nigdzie nie woziłem.

Tak więc poteoretyzowac sobie można ale praktyka wygląda dokładnie tak jak to opisałem.

Napisano

> On nie jest rejestrowany poza granicami kraju - to jest mniej więcej tak, jakbyś wszedł tam do

> sklepu, kupił maszynę i wyszedł z papierem zakupu - rejestrujesz go dopiero u nas jako towar z

> importu jednostkowego.

> A za pojazd samochodowy inny nie płaci się VAT'u w skarbówce, nie ma akcyzy bo to UE i nie trzeba

> miec homologacji żeby go zarejestować wg. przepisu:

> "pojazd rejestrowany już na terytorium RP oraz jedna sztuka pojazdu wyprodukowanego lub

> importowanego rocznie NIE MUSI posiadać wyciągu ze świadectwa homologacji LUB DECYZJI

> ZWALNIAJĄCEJ pojazd z homologacji".

> Co do transportu na miejsce i potem do kraju... nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale w UE nie ma

> żadnych granic więc taki ruch nie jest rejestrowany.

> Ja w każdym razie swojego nigdzie nie woziłem.

> Tak więc poteoretyzowac sobie można ale praktyka wygląda dokładnie tak jak to opisałem.

No chyba że sprawa wygląda jak to przedstawiłeś, to w takim razie możliwe ok.gif sie więc nie spieram i zwracam honora zlosnik.gif

Napisano

> nówke raptora 700r całkowicie seryjna

arturo oprócz ciuszków to mus jeszcze zakupic podłogi ( nerf bary ) i zrywke ( kill swich ) no i jak serwyjny to przydały by sie dystanse bo bez nich lipa sie jezdzi grinser006.gif

Kiedy tez miałem 700 - fajny sprzet i fajnie na gumie sie nim lata grinser006.gif

Napisano

> arturo oprócz ciuszków to mus jeszcze zakupic podłogi ( nerf bary ) i zrywke ( kill swich ) no i

> jak serwyjny to przydały by sie dystanse bo bez nich lipa sie jezdzi

> Kiedy tez miałem 700 - fajny sprzet i fajnie na gumie sie nim lata

a wszystko do kupienia tu

Napisano

> Pamiętaj o "zasadzie pierwszego miesiąca". Jak sobie krzywdy nie zrobisz w tym czasie to jest

> szansa, że pojeździsz dłużej

> .

Ja zaczynałem od 125ccm więc nawet gleba nie była bolesna a można było wyciągnąć wnioski zeby.GIF

Potem i 700 nie stanowiło "zagrożenia" grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.