Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z Peugotem 206 HDI

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z Peugotem 206 HDI silnik 2.0 disel rok 2000 r. Wracałem z pracy normalnie jak co dzień i silnik zgasł-koniec "kaplica" komputer odciął mi pompę. Auto zaholowałem do domu i stoi. Pomożecie jakoś ? confused.gif Nie mam pojęcia dlaczego odcięło mi pompę.

Napisano

moze cos związane z odcięciem paliwa przy wypadku, czyli jakiś guzik chyba co wyskakuje podczas wypadku i odcina paliwo cool.gif

Napisano

> Witam. Mam problem z Peugotem 206 HDI silnik 2.0 disel rok 2000 r. Wracałem z pracy normalnie jak

> co dzień i silnik zgasł-koniec "kaplica" komputer odciął mi pompę. Auto zaholowałem do domu i

> stoi. Pomożecie jakoś ? Nie mam pojęcia dlaczego odcięło mi pompę.

Wpadles w dziure akurat ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Równiuteńki jak stół mało spotykany w naszym kraju asfalt zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Zatankowany jest. A słyszałem o czymś takim że komputer rejestruje wymianę oleju i chyba nawet rozrządu ale nie wiem czy to prawda. Może to jest właśnie przyczyną chociaż rozrząd wymieniony był w listopadzie.

Napisano

A może immo coś nie teges?

Kumplowi kiedyś Opel Corsa przestał palić na jednym z kluczyków. Na drugim bez problemu. Później okazało się że pierwszy kluczyk rozleciał się i "coś" z niego wypadło zlosnik.gif Rozumie że u Ciebie taka sytuacja nie miała miejsca...ale warto spróbować bo przecież nie kosztuje

Napisano
  • Autor

muszę spróbować. grinser006.gif a jest coś takiego że rejestruje ile km przejechałem bez wymiany oleju ? ktoś coś mi o tym kiedyś wspomniał i to mnie teraz zastanawia.

Napisano

> Zatankowany jest. A słyszałem o czymś takim że komputer rejestruje wymianę oleju i chyba nawet

> rozrządu ale nie wiem czy to prawda. Może to jest właśnie przyczyną chociaż rozrząd wymieniony

> był w listopadzie.

Kolega miał chyba na mysli ze sie pompa skonczyla zlosnik.gif

Napisano

> Kolega miał chyba na mysli ze sie pompa skonczyla

Ano! ok.gif

Starałem się nie jeździć do końca, ale ze względu na pomyłkę (nie wiedziałem, że golf ma jednak bak 5 ltr mniejszy 8), raz udało mi się stanąć z powodu braku ON. Podejrzewam, że wstedy zaciągnął siuwaksu i efekt j.w. hmm.gif

Napisano

> muszę spróbować. a jest coś takiego że rejestruje ile km przejechałem bez wymiany oleju ? ktoś coś

> mi o tym kiedyś wspomniał i to mnie teraz zastanawia.

Służbowy 206 sobie liczył ale tylko wyświetlał na komputerku że chciałby mieć przegląd.

Napisano

Należało by odczytać błędy, być może coś się zapisało i będzie to jakąś wskazówką w naprawie.

Napisano
  • Autor

Dzięki grinser006.gif Jutro "206" idzie do lekarza zeby.GIF

Napisano

Spróbuj odpiąć na chwilę akumulator. Mi tak czasami w berlingo się pompa zawiesza i to pomaga. Z tym że nigdy mi nie zgasł podczas jazdy, problem jest tylko po wyłączeniu silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.