Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapieczone prowadnice w jarzmie

Featured Replies

Napisano

nie wiem czy dobrze nazywam ale sie wzielo i zapieklo grinser006.gif WD-40 jak narazie nic nie wskoralo....

ma ktoś jakiś patent zeby wyciagnac bolec metoda chalupnicza wink.gif

Napisano

> nie wiem czy dobrze nazywam ale sie wzielo i zapieklo WD-40 jak narazie nic nie wskoralo....

> ma ktoś jakiś patent zeby wyciagnac bolec metoda chalupnicza

Odkręciłeś całość i masz na warsztacie, czy się na aucie męczysz?

Napisano

> nie wiem czy dobrze nazywam ale sie wzielo i zapieklo WD-40 jak narazie nic nie wskoralo....

jaki system hamulcowy? - albo fotę daj.

pozdr

Napisano
  • Autor

> Odkręciłeś całość i masz na warsztacie, czy się na aucie męczysz?

nie, mam część w ręku zlosnik.gif

Napisano

> chyba lukas

> http://www.allegro.pl/item1045496281_nissan_primera_p11_gt_zacisk_hamulcowy.html

no to taki pseudolucas...

jarzmo w imadło(sworzniami w górę), zdjąć gumkę oink.gif dokladnie dookoła bolca wyczyścić szczotką drucianą, podlać odrdzewiaczem i dać temu nasiąknąć.

Podlewanie co jakiś czas powtórzyć . W międzyczasie delikatnie opukiwać jarzmo (mała siła - duża częstotliwość) w okolicach bolca małym młotkiem.

Po godzince można spróbować założyć klucz i kręcić bolcem w lewo i prawo naprzemiennie (bardzo delikatnie).

Jeśli masz szczęście będzie na sześciokąt (będzie się dało nasadką chwycić) , jeśli pecha tylko kluczem płaskim.

Ogólnie daje Ci 50% szans na to że to się ruszy - jeśli rdza wysypuje się spod gumek to praktycznie nie ma szans.

jeśli się urwie to można rozwiercić ale trza mieć dobre oko i rękę (by prosto szło wiertło) no i bardzo dobre wiertło (ja używam takich do stali nierdzewnej)

pozdr

Napisano

palnikiem grzejesz jarzmo, w imadlo łapiesz bolec i krecisz zaciskiem

Napisano

Do miski z naftą na 48 godzin.

Napisano

jak to lanosowe to masz przekichane rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

a na poważnie rób jak Tobie radzili dobry penetrator, często i obficie ok.gif krótkie ruchy w prawo i lewo. Jest duża szansa, że sie dziadostwo urwie i trzeba będzie rozwiercać, dlatego z wyczuciem.

Jak wyciągniesz bolce to zdejmij gumki, wypłucz jakiś rozpuszczalnikiem stary smar, potem w środku jarzma dobrze oczyść jakimiś wałkami szlifierskimi tą rdzę, załóż gumke i daj nowy smar.

Tak z własnego doświadczenie to czyszczenie tych bolców to kija na pupę, mi po kilku miechcach znów skorodowało, a nowy smar był dany. W tym wyżłobieniu prowadnicy pod gumke ruda mi wlazła i po czyszczeniu gumeczka juz tak elegancko nie siedziała i pewno dlatego korodowało.

Tym razem kupiłem zestaw naprawczy tj. nowe bolce + gumki i od tego czasu spokój.

Napisano
  • Autor

> palnikiem grzejesz jarzmo, w imadlo łapiesz bolec i krecisz zaciskiem

tak zostalo zrobione i puscilo waytogo.gif

Napisano

> Tak z własnego doświadczenie to czyszczenie tych bolców to kija na pupę, mi po kilku miechcach znów

> skorodowało, a nowy smar był dany. W tym wyżłobieniu prowadnicy pod gumke ruda mi wlazła i po

> czyszczeniu gumeczka juz tak elegancko nie siedziała i pewno dlatego korodowało.

w lanosie ci koroduje ??? przeciez te prowadnice tam maja taki luz że szok .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.