Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC z 2001 roku - kontrolki.

Featured Replies

Napisano

Niedawno podczas mycia SC Van od Taty słońce przyświeciło na cyferblat wskaźników.

Dało się zauważyć różne niewykorzystane kontroli, m.in. zauważyłem kontrolkę, która jest w pliku w załączniku.

Wygląda na kontrolkę kierunkowskazów przyczepy.

Nie wiecie może jak tą kontrolkę podłączyć?

Pytam, bo w samochodzie jest hak i Tato często z przyczepą jeździ więc dobrze by było gdyby ta kontrolka działała.

283822127-Kontrolka.doc

Napisano

Musiałbyś sprawdzić ścieżkę, która jest w liczniku - czy kontrolka w ogóle by działała.

Potem sprawdzić na schematach elektrycznych, jak wygląda wiązka kabli w aucie i jak to podłączyć. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Musiałbyś sprawdzić ścieżkę, która jest w liczniku - czy kontrolka w ogóle by działała.

> Potem sprawdzić na schematach elektrycznych, jak wygląda wiązka kabli w aucie i jak to podłączyć.

A jak zdemontować licznik?

Napisano

> A jak zdemontować licznik?

Musisz odkręcić u góry i od dołu, następnie zejdzie obudowa pod kierownicą i tam powinny byc chyba jeszcze 2 sruby,odpinasz taśmy i licznik luźny. Za pierwszym razem moze to troche zająć.

Napisano

> Niedawno podczas mycia SC Van od Taty słońce przyświeciło na cyferblat wskaźników.

> Dało się zauważyć różne niewykorzystane kontroli, m.in. zauważyłem kontrolkę, która jest w pliku w

> załączniku.

> Wygląda na kontrolkę kierunkowskazów przyczepy.

> Nie wiecie może jak tą kontrolkę podłączyć?

> Pytam, bo w samochodzie jest hak i Tato często z przyczepą jeździ więc dobrze by było gdyby ta

> kontrolka działała.

U mnie w pierwszej mojej cromie ( co prawda inne auto niż SC ale też fiat ) wystarczyło włożyć inny przekaźnik kierunkowskazów (4 pinowy zamiast 3 pinowego).

Ten dodatkowy pin był właśnie od tej kontrolki.

Całość instalacji była pod to przygotowana.

pozdr

Napisano

Sąsiad ma takiego samego seja jak mój i śmiga często z przyczepką , zapytam w tym tygodniu czy śmigają mu kierunki ok.gif

Napisano

> A jak zdemontować licznik?

ja mam jeden licznik rozebrany - jak nie zapomne lub jka sie wieczorem przypomnisz to Ci sprawdzę scieżki od tej kontrolki

Napisano

> Niedawno podczas mycia SC Van od Taty słońce przyświeciło na cyferblat wskaźników.

> Dało się zauważyć różne niewykorzystane kontroli, m.in. zauważyłem kontrolkę, która jest w pliku w

> załączniku.

> Wygląda na kontrolkę kierunkowskazów przyczepy.

> Nie wiecie może jak tą kontrolkę podłączyć?

> Pytam, bo w samochodzie jest hak i Tato często z przyczepą jeździ więc dobrze by było gdyby ta

> kontrolka działała.

aha i pytanie pomocnicze - SPI czy MPI?

Napisano

> aha i pytanie pomocnicze - SPI czy MPI?

2001 to chyba tylko MPi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.