Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szerokość wnętrza aut.

Featured Replies

Napisano

Sądzę że ciekawe byłoby porównać szerokość wnętrza różnych aut. Nie znalazłem niestety takiego zestawienia. Dodatkowo porównuję szerokość bez podłokietników w tapicerce drzwiowej i z nią.

Dotychczas zebrane dane - wartość pierwsza to szerokość pomiędzy podłokietnikami w boczkach drzwi, natomiast wartość druga jest mierzona bez nich.

Opel Astra II: 126cm i 135cm

Honda Civic 5D VI gen: 123cm i 137cm

Fiat Croma I gen: 138cm i 150cm

Wyniki te, są zapewne wartościami przybliżonymi.

Napisano

> Dodatkowo porównuję szerokość bez podłokietników w tapicerce drzwiowej i z nią.

Różne ukształtowanie tych tapicerek i brak ścisłego miejsca pomiaru może powodować złe wyniki. Poza tym wpływ ma też ułożenie i kształt foteli, konsoli środkowej, miejsce na nogi itp. Tam gdzie jest szerzej może być pozornie ciaśniej.

Napisano
  • Autor

> Różne ukształtowanie tych tapicerek i brak ścisłego miejsca pomiaru może powodować złe wyniki. Poza

> tym wpływ ma też ułożenie i kształt foteli, konsoli środkowej, miejsce na nogi itp. Tam gdzie

> jest szerzej może być pozornie ciaśniej.

Od tego jest to pole do wstawienia tekstu, żeby opisać dany przykład, z jego słabościami i atutami. Wiem że trolować jest łatwiej, niż zmierzyć swoje własne auto i napisać np: takie kwestie jakie sam zauważyłeś.

Napisano

> Wiem że trolować jest łatwiej, niż zmierzyć swoje własne auto i napisać np: takie kwestie

> jakie sam zauważyłeś.

Chciałem tylko zauważyć, że takie pomiary sa bez sensu i kompletnie niczego nie wnoszą. Ten temat też mnie interesuje, ale mierzenie odległości od różnych przypadkowych miejsc w różnych samochodach nie da miarodajnych wyników. Dam dobry przykład i zaraz jadąc na grilla zlosnik.gif zmierzę te wartości i podam wieczorem. Jak mi się uda, dostaniesz Lanosa, Pandę, Thalię i może Tico biglaugh.gif. Pomiar zrobie między najdalszymi i najbliższymi punktami bocznej tapicerki.

Napisano

> Od tego jest to pole do wstawienia tekstu, żeby opisać dany przykład, z jego słabościami i atutami.

> Wiem że trolować jest łatwiej, niż zmierzyć swoje własne auto i napisać np: takie kwestie

> jakie sam zauważyłeś.

Sęk w tym, że Amazaque ma rację. zlosnik.gif

Sugerowanie się cyferkami przy zakupie auta do niczego nie prowadzi. Co z tego, że będziesz miał szerokie wnętrze jeśli tragiczne fotele nie pozwolą się nim cieszyć. Co daje duża pojemność bagażnika jeśli otwór załadunkowy jest wąski?

Pisałem już tu o znajomym, który został omnibusem w kwestii wymiarów chyba wszystkich dostępnych na rynku aut, swojego szukał przez kilka lat a w końcu kupił to, które dawało szanse w miarę niskiego spalania przy przyzwoitej mocy (astrę H w sadzomiotaczu 1,7 zlosnik.gif). I te wszystkie pomiary, obliczenia, rysunki i prospekty na nic się zdały.

Do dziś pamiętam jak przez godzinę biegał wokół mojej almery z miarką i notował wyniki. hahaha.gif

Zresztą już Cię kiedyś do niego porównywałem. hehe.gif Bo jak rozumiem nadal szukasz? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Sęk w tym, że Amazaque ma rację.

Nie do końca - uzasadniłem to w swoim poście. Sądzę że prawda polega na tym, że szerokość wnętrza jest ważna ale nikomu się nie chce podjąć tego tematu, ze względu na wiele aspektów mających na to wpływ, od ukształtowania wnętrza po, jak wspomniałeś, fotele. Znając klimaty na AK, nikomu się nie chciało ruszyć tego tematu, bojąc się właśnie troli, filozofów wiejskich itp. Ale przecież od tego jest to miejsce, żeby podyskutować o tym, więc z premedytacją bardzo delikatnie opisałem sposób pomiaru ... wink.gif Niech się dalej wątek toczy ale w przyjaznej atmosferze smile.gif

> Sugerowanie się cyferkami przy zakupie auta do niczego nie prowadzi.

Gdzie napisałem w tym wątku, że chodzi mi sugerowanie się do zakupu auta ? Bardziej jestem ciekaw wartości w różnych klasach aut i różnic między nimi.

> Zresztą już Cię kiedyś do niego porównywałem. Bo jak rozumiem nadal szukasz?

Szukanie nie ma sensu na przymus. Na rynku jest bardzo ale to bardzo wiele aut, których stan jest kiepski, z jakąś przeszłością powypadkową itp. W wolnej chwili zerkam na fora miłośników aut, które biorę pod uwagę, przeglądam ogłoszenia itp.

Jak się coś trafi zadbanego, to się zdecyduję. Na to trzeba mieć czas a ja ostatnio go za wiele nie mam.

Jakiś czas temu oglądałem dwie lybry ... obydwie okazały się szrotami - dosłownie. Zresztą z kilkunastu tyś, cena spadła przy jednej z nich do ... 6 tyś. Dobrze że to było blisko i nie lutnąłem gościowi, bo byś miał zlecenie jako obrońca w sądzie hehe.gif

Napisano

Fiat Panda - 118/131cm

Daewoo Lanos - 127/140cm

Pomiar przy zamkniętych drzwiach, miarą Stanley FatMax między skrajnymi punktami i kontrolnie do osi samochodu x2 zlosnik.gif

Napisano

W ostatnim AUTOMOTO jest porównanie

Alfa Romeo 159

BMW 3

Citroen C5

Mazda 6

Mercedes C

Opel Insignia

Skoda Octavia

i są między innymi podane pomiary wnetrza na tylnej kanapie

Napisano
  • Autor

> W ostatnim AUTOMOTO jest porównanie

> Alfa Romeo 159

> BMW 3

> Citroen C5

> Mazda 6

> Mercedes C

> Opel Insignia

> Skoda Octavia

> i są między innymi podane pomiary wnetrza na tylnej kanapie

Możesz podać wyniki pomiarów ?

Napisano
  • Autor

> Fiat Panda - 118/131cm

> Daewoo Lanos - 127/140cm

> Pomiar przy zamkniętych drzwiach, miarą Stanley FatMax między skrajnymi punktami i kontrolnie do

> osi samochodu x2

Dziękuję smile.gifok.gif

Napisano

> Sądzę że ciekawe byłoby porównać szerokość wnętrza różnych aut. Nie znalazłem niestety takiego

> zestawienia. Dodatkowo porównuję szerokość bez podłokietników w tapicerce drzwiowej i z nią.

Można by jeszcze zmierzyć odległość pomiędzy środkami foteli.

Napisano
  • Autor

> Opel Astra II: 126cm i 135cm

> Honda Civic 5D VI gen: 123cm i 137cm

> Fiat Croma I gen: 138cm i 150cm

> Wyniki te, są zapewne wartościami przybliżonymi.

Tipo: 135cm i 147cm icon_eek.gif

Napisano

> Możesz podać wyniki pomiarów ?

Alfa Romeo 159: 145cm

BMW3: 146cm

Citroen C5: 150cm

Mazda 6: 148cm

Mercedes C: 145cm

Opel Insignia: 146cm

Skoda Octavia 142cm

Napisano

Renault Fluence-142/148 9 (przód)

139,2/147,5 (tył)

Napisano

Żeby Ci zrobić przyjemność to zmierzyłem w GS'ie:

- bez wyszło mi 158 cm

- z wyszło mi 139 cm

Napisano

zmierzę w weekend dokładnie ale Wołga GAZ 24 ma ponad 160cm bo moja koleżanka oink.gif co ma 161cm mieści się spokojnie na tylnej kanapie zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Zresztą już Cię kiedyś do niego porównywałem. Bo jak rozumiem nadal szukasz?

jako czwarte auto ?

... Golf & Astra & Honda Civic biglaugh.gif ...

Napisano

> zmierzę w weekend dokładnie ale Wołga GAZ 24 ma ponad 160cm bo moja koleżanka co ma 161cm mieści

> się spokojnie na tylnej kanapie

z nogami w górze czy wyprostowanymi biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> jako czwarte auto ?

> ... Golf & Astra & Honda Civic ...

Golf juz nieaktualny - dzieki zaraz wywalę. Hondą byłem w pracy a astrą zaraz się przejadę na zakupy wink.gif

Napisano

golf IV - 130 / 142

Napisano

126/115 seicento biglaugh.gif

pierwszą wartość do płaskiej powierzchni boczka, można by naciągnąć mierząc w kieszeniach

Napisano

Nuova Bravo:

przód 149 cm

tył 148 cm

zmierzone pomiędzy boczkami drzwi w miejscu wgłębienia na łokieć

Napisano
  • Autor

> Nuova Bravo:

> przód 149 cm

> tył 148 cm

> zmierzone pomiędzy boczkami drzwi w miejscu wgłębienia na łokieć

Zmierz jeszcze w najwęższym miejscu.

Napisano

> Zmierz jeszcze w najwęższym miejscu.

to od tego wyniku odejmij sobie z 10 cm

Napisano

> z nogami w górze czy wyprostowanymi

wyprostowanymi oink.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.