Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Laguna II

Featured Replies

Napisano

> Tak czytam o usterkowości tych diesli i patrząc na ilość samochodów, w których montowane są te

> motorki to sobie tak myślę czy te setki tysięcy właścicieli tych samochodów nie jeżdżą po

> drogach tylko stoją w kolejce do serwisu? a później jak się już sparzą to sprzedają następnym

> a ci znowu do serwisu i tak w kółko? Przecież te samochody jeżdżą po drogach tak jak inne i

> nie widać żeby gdzieś stały na poboczu drogi czy na placach przed warsztatami i serwisami a

> właściciele jakoś nie wyrywają sobie włosów z głowy że kupili taki usterkowy samochód.

Nie każda L2 to 1,9 dCi

Nie każda L2 to ph 1

W PL nie ma "setek tysięcy" tych aut.

I już masz prostą odpowiedź (zwłaszcza w 2 pierwszych pktach) na pytanie "dlaczego to w ogóle jeździ".

Ten samochód, patrząc nań przez pryzmat walorów praktycznych jest wart dużo więcej, niż jego cena.

A ta z czegoś wynika.

Parafrazując -> "jak coś ma taką niską cenę, to skądś ją ma".

A że te samochody zeszły już cenowo w zakupie zupełnie pod strzechy (poniżej 20 kpln) to i wymagania użytkowników są zupełnie inne, bo w tej grupie zazwyczaj ktoś przesiada się z jednej dorżniętej padlinki na drugą, teoretycznie mniej dorżniętą...

A potem płacz, bo kucło i trza grubo pierdzieć...

Napisano

> właścicieli tych samochodów nie jeżdżą po

> Jednak cos w tym jest. Kolega wlasnie tanio sprzedał diesla peugeota 307 (pojemności nie znam ale

> miał 90 KM) bo chociaz auto w dobrym stanie to zaczęła szwankowac pompa paliwa i naprawa jest

> nieopłacalna. Przebieg miał 230 kkm.

Jeżeli 2,0 HDi, to dochodzi jeszcze co 40 kkm obowiązkowa wymiana dwumasowego koła pasowego (nie mylić z DKZ) - kole 600 zeta kiedyś + robota.

Zaniedbanie tego = urwany pasek rozrządu (koło się rozwulkanizowuje, rozpada i ZTCP pozostałości wpadają pod napęd rozrządu.

Napisano
  • Autor

> Nie każda L2 to 1,9 dCi

> Nie każda L2 to ph 1

Przykład jakiś food.gif

Która to ta najlepsza z tych najgorszych?

Napisano

> Przykład jakiś

> Która to ta najlepsza z tych najgorszych?

o matko, toż Ci podali.

Kup benzynę ph 2 ale nie IDE.

Ale tojota to to nie będzie :-)

Napisano

> Nie każda L2 to ph 1

> W PL nie ma "setek tysięcy" tych aut.

Pisząc o setkach tysięcy miałem na myśli również inne kraje (zachodnie). Jeżeli faktycznie była by tak awaryjna to model stał by się niszowy i kupowany (nowy) tylko przez zagorzałych miłośników a tak przecież nie jest.

Napisano

> Pisząc o setkach tysięcy miałem na myśli również inne kraje (zachodnie). Jeżeli faktycznie była by

> tak awaryjna to model stał by się niszowy i kupowany (nowy) tylko przez zagorzałych miłośników

> a tak przecież nie jest.

Ale zauważyłeś, że mówimy o L2ph1 ?

I to w określonej wersji silnikowej ?

Bo zaraz odnoszę wrażenie, że padnie koronny argument nr 1, albo że "a u was murzynów biją"...

Napisano

> Nie każda L2 to ph 1

> W PL nie ma "setek tysięcy" tych aut.

> I już masz prostą odpowiedź (zwłaszcza w 2 pierwszych pktach) na pytanie "dlaczego to w ogóle

> jeździ".

> Ten samochód, patrząc nań przez pryzmat walorów praktycznych jest wart dużo więcej, niż jego cena.

> A ta z czegoś wynika.

> Parafrazując -

> A że te samochody zeszły już cenowo w zakupie zupełnie pod strzechy (poniżej 20 kpln) to i

> wymagania użytkowników są zupełnie inne, bo w tej grupie zazwyczaj ktoś przesiada się z jednej

> dorżniętej padlinki na drugą, teoretycznie mniej dorżniętą...

> A potem płacz, bo kucło i trza grubo pierdzieć...

Idąc tym tropem to w serwisach więcej kochają 2,2

bo to o niej się mówi że : "puk, puk to ja twoja panewka"

Kupując Lagunę przeczytałem "deczko w temacie" ale co ja mogę wiedzieć przejeżdżając tylko 40000 km moją padlinką która się napewno musi ......ć.

No musi bo ma za sobą ćwierć miliona km.

Napisano

> codziennie widzę takie laguny w pracy tzn. w serwisie renault,

Chciałbyś w serwisie renault zobaczyć VW czy może coś innego ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.