Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen C4 czyli KzAK

Featured Replies

Napisano

Z racji tego, że nie znaleźliśmy z ojcem dla matuli sensownego auta, do tego teraz przewidywany jest wysyp topielców zastanawiamy się nad zakupem nowki C4 w podstawowej wersji grinser006.gif Ze strony internetowej cytryny wynika ze 18k to jest 40% wartości tego toczydła czyli całość wychodzi jakieś 46k, zakładając oczywiście, że nie kłamią (tutaj mam zamiar umówić się na jazdę próbną celem weryfikacji owej promocji jak i poziomu wyposażenia tej bieda wersji)

Co do C4, ma ktoś? jak toto się sprawuje, co jest bolączkami tego auta? Ew. jeżeli ktoś prowadzi statystyki to ile pali w mieście (auto będzie robiło 5-8k rocznie 100% miasto zlosnik.gif)

pozdr.

Napisano

> Co do C4, ma ktoś? jak toto się sprawuje, co jest bolączkami tego auta? Ew. jeżeli ktoś prowadzi

> statystyki to ile pali w mieście (auto będzie robiło 5-8k rocznie 100% miasto )

> pozdr.

Mam C4 ale na razie za mało przejechałem, żeby powiedzieć coś o awaryjności... na razie zauważyłem, ze auto lubi skrzypnąć tu i tam, poza tym jeździ się dość wygodnie (wysoka pozycja za kierownicą, bardzo łatwe parkowanie - dzięki krótkiemu przodowi). Spalanie silnika 1.6, benzyna 110 km wychodzi mi średnio 7,6 l/100 km. W mieście dokładnie nie mierzyłem, ale będzie trochę ponad 8,5 l.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

jak jestes z wawy to podjedz do citroen polska na al. krakowska. maja dosyc duzy salon. co do bieda wersji to moze warto przemyslec, bo swego czasu do firmy kupowalismy tam berlingo i kolega sie stargowal ze wyszlo chyba nawet taniej niz jakas bida wesja.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> Z racji tego, że nie znaleźliśmy z ojcem dla matuli sensownego auta, do tego teraz przewidywany

> jest wysyp topielców zastanawiamy się nad zakupem nowki C4 w podstawowej wersji Ze strony

> internetowej cytryny wynika ze 18k to jest 40% wartości tego toczydła czyli całość wychodzi

> jakieś 46k, zakładając oczywiście, że nie kłamią (tutaj mam zamiar umówić się na jazdę próbną

> celem weryfikacji owej promocji jak i poziomu wyposażenia tej bieda wersji)

> Co do C4, ma ktoś? jak toto się sprawuje, co jest bolączkami tego auta? Ew. jeżeli ktoś prowadzi

> statystyki to ile pali w mieście (auto będzie robiło 5-8k rocznie 100% miasto )

> pozdr.

bieda wersja tzn. jaka? co ma? napisz no, bo mi się nie chce za bardzo siedzieć godzinę w konfiguratorze. Ja ostatnio kupiłem używke, ale jest jak nówka sztuka. przejechałem dopiero 1000 km. nie mogepowiedziec złego słowa. z tym silnikiem wychodzi mi spalanie 7,2-7,3.

Napisano
  • Autor

> bieda wersja tzn. jaka? co ma? napisz no, bo mi się nie chce za bardzo siedzieć godzinę w

> konfiguratorze. Ja ostatnio kupiłem używke, ale jest jak nówka sztuka. przejechałem dopiero

> 1000 km. nie mogepowiedziec złego słowa.

można zapytać ile kosztowała?

> z tym silnikiem wychodzi mi spalanie 7,2-7,3.

średnie? czy tylko miasto? Niestety tutaj warunki dość ciężkie bo jazda na odcinkach 5-10km i 100% miasto, więc nie wiem jak z paliwożernością ww.

Dokładną specyfikację pokażę jak dostanę maila od przedstawiciela handlowego.

wink.gif

Napisano

> Z racji tego, że nie znaleźliśmy z ojcem dla matuli sensownego auta, do tego teraz przewidywany

> jest wysyp topielców zastanawiamy się nad zakupem nowki C4 w podstawowej wersji Ze strony

> internetowej cytryny wynika ze 18k to jest 40% wartości tego toczydła czyli całość wychodzi

> jakieś 46k, zakładając oczywiście, że nie kłamią (tutaj mam zamiar umówić się na jazdę próbną

> celem weryfikacji owej promocji jak i poziomu wyposażenia tej bieda wersji)

> pozdr.

ja bym poczekal na nowego C4... coby nie kupowac modelu u schyłku produkcji.

potem bedzie trudniej sprzedac

Napisano
  • Autor

> ja bym poczekal na nowego C4... coby nie kupowac modelu u schyłku produkcji.

> potem bedzie trudniej sprzedac

zakładając, że nie będzie się sypać to auto na 10 lat zlosnik.gif

Napisano

> zakładając, że nie będzie się sypać to auto na 10 lat

no to jesli faktycznie sprzedaja w super promocji to nie mam uwag smile.gif

Napisano
  • Autor

> no to jesli faktycznie sprzedaja w super promocji to nie mam uwag

trzeba kupic cos co jest good value for money.... jezeli mozna tak okreslic kupno nowego auta ktore tylko straci na wartosci hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> trzeba kupic cos co jest good value for money.... jezeli mozna tak okreslic kupno nowego auta ktore

> tylko straci na wartosci

46 k PLN za ten segment - w przyzwoitym silniku - brać smile.gif kiedys bylem bardzo anty nowym samochodom... ale mi sie odmienilo po przejsciach z uzywkami...

nowe auto ma swoje zalety (obok jedynej wady: cena)

Napisano

Ale jak ma jeździć 100% w mieście to nie lepiej za C3 się rozglądnąć? Mniejsze, lepiej będzie zaparkować.

Napisano

> średnie? czy tylko miasto? Niestety tutaj warunki dość ciężkie bo jazda na odcinkach 5-10km i 100%

> miasto, więc nie wiem jak z paliwożernością ww.

> Dokładną specyfikację pokażę jak dostanę maila od przedstawiciela handlowego.

moje spalanie to 60% traa i 40% miasto, niemalże dokładnie.

w miescie pewnie bedzie z litr wiecej, ale co do zasady silnik 1.6 110 km jak na swoja pojemnośc i moc ma dobra opinię co do ilości spalanego paliwa. pamietaj tylko, że obecnie tego silnika w c4 juz nie sprzedają w salonach. teraz jest 1.6 l po jakiś modach albo w ogóle całkiem nowej konstrukcji o mocy 122 km. ja nie wiem ile on pali.

Napisano

> ja bym poczekal na nowego C4... coby nie kupowac modelu u schyłku produkcji.

> potem bedzie trudniej sprzedac

przy obenym tempie zmian w autach, liftingu itp. to czekanie nie ma sensu. zwłaszcza, ze nowa c4 to nowe auta z mozliwymi chorobami wieku dzieciecego... stara to auto juz mocno sprawdzone i poprawione. poza ty, nie każdemu nowe podoba sie tak jak stare c4. prawda jest taka, ze moim zdaniem nową c4 dość trudno odróznic od masy innych kompatków klasy średniej. srodek ok. jeszcze ujdzie. ale na zewnątrz... gdzie ten styl citroena? ja mam c4 3-drz. i tego auta nie pomyliśz z żadnym innym. na pewno.

Napisano

Ostatnio w jakims temacie pisali że ponoc u Citroena mozna wynegocjowac jedne z największych rabatów na nowe auto więc...gnębić sprzedawce gnębić smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ale jak ma jeździć 100% w mieście to nie lepiej za C3 się rozglądnąć? Mniejsze, lepiej będzie

> zaparkować.

akurat łomża problemów z parkowaniem nie ma zlosnik.gif a tata woli kupic mamie cos co bedzie mialo troche ochrony naokolo grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ostatnio w jakims temacie pisali że ponoc u Citroena mozna wynegocjowac jedne z największych

> rabatów na nowe auto więc...gnębić sprzedawce gnębić

taki mamy zamiar biglaugh.gif

Napisano

> pozdr.

kolega z pracy ma C4 1.6 już ze 2 lata. Problemów nie ma, jedynie strasznie narzeka na spalanie. Mówi, że pali mu 12l/100 km. Ale on jeździ głównie w krakowskich korkach. W trasie do Chorwacji spalił mu około 7l, więc raczej norma. Całkiem fajne autko.

Napisano

silnik 1.4 pali średnio 6,3 w cyklu mieszanym.

Napisano

> kolega z pracy ma C4 1.6 już ze 2 lata. Problemów nie ma, jedynie strasznie narzeka na spalanie.

> Mówi, że pali mu 12l/100 km. Ale on jeździ głównie w krakowskich korkach. W trasie do

> Chorwacji spalił mu około 7l, więc raczej norma. Całkiem fajne autko.

w korkach i to krakowskich to nie ma się co dziwic, że wsysa dwunastaka... ja na jego miescu już bym gaz założył:)

Napisano

Za 46 tys. wziąłbym jakiegoś Cee'da albo Bravo. C4 to już staruszek. Plastyki w środku straszą na mile.

Napisano

> Za 46 tys. wziąłbym jakiegoś Cee'da albo Bravo. C4 to już staruszek. Plastyki w środku straszą na

> mile.

powstaje jednak pytanie co ten samochód za te 46 kafli ma w sobie i jaki konkretnie ma silnik? Citroeny z reguły są dośc dobrze wyposażone, niemniej cena 46 tysi za nowe auto nie wróży, że będzie tam mnóstwo wodotryskó.

Poza tym: to nie ja kupuję - ja już kupiłem.

Napisano
  • Autor

> Za 46 tys. wziąłbym jakiegoś Cee'da albo Bravo. C4 to już staruszek. Plastyki w środku straszą na

> mile.

znajdziesz ceeda z klima za 46kpln? bo wg. cennika wersja z 1.4 i klima wychodzi 51400 270751858-jezyk.gif

Napisano

> przy obenym tempie zmian w autach, liftingu itp. to czekanie nie ma sensu.

nie zgodze sie. zywot modelu to lok. 5 lat. po 2,5 roku lifting. czyli czekanie na nowego c4 w tej chwili jak najbardziej ma sens - bo lada moment wejdzie - ja bym czekal tak jak napisalem.

trudniej sie potem sprzedaje auta z konca produkcji modelu, bo "2 miesiace mlodszy to juz nowszy model i jest za podobna kase".

no ale nie kazdy to bierze pod uwage. kwestia priorytetów konkretnego kupujacego

> zwłaszcza, ze nowa c4 to

> nowe auta z mozliwymi chorobami wieku dzieciecego... stara to auto juz mocno sprawdzone i

> poprawione. poza ty, nie każdemu nowe podoba sie tak jak stare c4. prawda jest taka, ze moim

> zdaniem nową c4 dość trudno odróznic od masy innych kompatków klasy średniej. srodek ok.

> jeszcze ujdzie. ale na zewnątrz... gdzie ten styl citroena?

to juz czysta dyskusja nt gustu. golfa nigdy nie dalo sie odroznic w masie innych, a zobacz jak sie sprzedaje smile.gif

mi sie C4 bardzo podobal jak wyszedl. byla fajna wersja 180 konna za ok 80 tysi. wtedy to bylem studentem, to sobie moglem marzyć. ale teraz po kilku latach - nie kupilbym C4 w zadnym wypadku - opatrzyl sie, wnetrze sie zestarzalo itp itd. poza tym ten uklad kierowniczy :/ moze w nowym to poprawili - i chocby na to warto poczekac?

> ja mam c4 3-drz. i tego auta nie pomyliśz z żadnym innym. na pewno.

tak jak i multiple. ale czy to pozytyw? smile.gif

a czy jak ktos kupuje auto w promocji, w skromnej wersji, dla kobiety, z założeniami autora wątku - czy glownym priorytetem jest żeby sie rzucal w oczy?

Napisano

> znajdziesz ceeda z klima za 46kpln? bo wg. cennika wersja z 1.4 i klima wychodzi 51400

kto by patrzył na cenni... smile.gif Znajdziesz. Może rocznik 2009 ale są jeszcze.

A tu masz Bravo

Napisano

> znajdziesz ceeda z klima za 46kpln? bo wg. cennika wersja z 1.4 i klima wychodzi 51400

Zadzwoń do salonu Kia w Siedlcach, bo jakiś miesiąc temu mój tata słyszał że była możliwość kupienia cee'da za 45k 1.4 z klimą a za 48k 1.6 też z klimą

Napisano

> Ostatnio w jakims temacie pisali że ponoc u Citroena mozna wynegocjowac jedne z największych

> rabatów na nowe auto więc...gnębić sprzedawce gnębić

Bo nie jest ważne, ile klient końcowo zapłaci za samochód, ważne jak duży dostanie rabat...

Napisano

Dostałem ostatnio C4 na szybki test (tak ok 60 km po odcinku testowym, cykl mieszany).

2,0 90 KM, oczywiście dieselek.

Bardzo sympatycznie mi się tym jeździło.

Niestety, wnętrze, zwłaszcza jakość wykonania/spasowanie plastików/jakość plastiku słabiutka.

Plus za welurową tapicerkę - bardzo lubię. I zadek się nie poci...

Samochód poprawny, aczkolwiek nie kupiłbym :-)

Napisano
  • Autor

> Dostałem ostatnio C4 na szybki test (tak ok 60 km po odcinku testowym, cykl mieszany).

> 2,0 90 KM, oczywiście dieselek.

chyba 1.6 niewiem.gif

> Bardzo sympatycznie mi się tym jeździło.

> Niestety, wnętrze, zwłaszcza jakość wykonania/spasowanie plastików/jakość plastiku słabiutka.

muszę się wybrać i dokładnie toto obmacać smirk.gif

> Samochód poprawny, aczkolwiek nie kupiłbym :-)

nie szukamy super hiper wypasu, kijanka tez jest brana pod uwagę smirk.gifsmirk.gif

Napisano

> chyba 1.6

No właśnie 2,0.

Też byłem zdziwiony.

> muszę się wybrać i dokładnie toto obmacać

Słuszna koncepcja.

Nie należy wyrabiać sobie opinii na podstawie cudzych recenzji.

Chyba, że kto jest fanem mototabloidów ;-)

> nie szukamy super hiper wypasu, kijanka tez jest brana pod uwagę

No powiedzmy, że jest to zbliżony poziom.

Napisano

> chyba 1.6

2.0 90KM były kiedyś w Berlingo, ale żeby w C4 to mnie zdziwiło.

Napisano

> nie zgodze sie. zywot modelu to lok. 5 lat. po 2,5 roku lifting. czyli czekanie na nowego c4 w tej

> chwili jak najbardziej ma sens - bo lada moment wejdzie - ja bym czekal tak jak napisalem.

> trudniej sie potem sprzedaje auta z konca produkcji modelu, bo "2 miesiace mlodszy to juz nowszy

> model i jest za podobna kase".

> no ale nie kazdy to bierze pod uwage. kwestia priorytetów konkretnego kupujacego

otóż to. własnie dlatego, że nowy c4 jest golfopodobny to w życiu bym go nie kupił, ale stara 3-drzwiową c4 właśnie dlatego kupiłem, bo mi się podoba i całiem chyba niexle prezentuje.

> to juz czysta dyskusja nt gustu. golfa nigdy nie dalo sie odroznic w masie innych, a zobacz jak sie

> sprzedaje

> tak jak i multiple. ale czy to pozytyw?

własnie wyrózniac się można na plus i na minus. to jak sie jakie auto wyróżnia to też kwestia gustu. ja np. multiplę nie za bardzo trawię. i nie kupiłbym jej nawet w okazyjnej cenie, choć to podobno całkiem funkcjonalne auto.

> a czy jak ktos kupuje auto w promocji, w skromnej wersji, dla kobiety, z założeniami autora wątku -

> czy glownym priorytetem jest żeby sie rzucal w oczy?

no właśnie. do tej pory jeździłem p II Fl, czyli fiatem podobnym zupełnie do niczego (czytaj do Volkswagenów), ale zechciałem zakupic autko, które jednak większości młodych ludzi się podoba. padło na C4 w trzech drzwiach. Auto ma dość niepospolity wygląd, dynamiczny, nietypowa tylna, łamana szyba, trudno znaleźć auto o podobnym wnętrzu, poza tym tych aut jest mniej niz 5-drzwiowych posiadających zupełnie inne nadwozie. Wnętrze też mi siępodoba. Zupełnie nie rażą mnie np. same cyfrowe wskaźniki, o których kiedys powiedziałem, że nigdy nie kupię takiego auta, zwłaszcza ze wskaźnikami na środku hehe. gusta tez się zmieniają.

Napisano
  • Autor

dostalem oferte z citorena

1.4 90km SX plus lakier metalik i radio 47k

1.6 122km jw. 49k

zlosnik.gif

Napisano

> dostalem oferte z citorena

> 1.4 90km SX plus lakier metalik i radio 47k

> 1.6 122km jw. 49k

To się nie popisali zlosnik.gif Są inne tańsze auta na rynku. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To się nie popisali Są inne tańsze auta na rynku.

np KIA? zlosnik2.gifhmm.gif

Napisano

> np KIA?

No tak zlosnik.gif Dają teraz na cee'dy 5,5k zł upustu. Więc taniej wychodzi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No tak Dają teraz na cee'dy 5,5k zł upustu. Więc taniej wychodzi

a daja kredyt 40% + reszta na 24 raty 0% zlosnik.gif?

Napisano

> a daja kredyt 40% + reszta na 24 raty 0% ?

Tego nie wiem. Więcej w salonie powiedzą, bo na stronie nic nie jest napisane. Ale jeszcze dają w gratisie czujniki cofania i pakiet ubezpieczenia OC/AC/NW Allianz lub PZU.

Napisano
  • Autor

> Tego nie wiem. Więcej w salonie powiedzą, bo na stronie nic nie jest napisane. Ale jeszcze dają w

> gratisie czujniki cofania i pakiet ubezpieczenia OC/AC/NW Allianz lub PZU.

Quote:

Dla samochodów z roku produkcji 2010 obowiązują następujące promocje:

cee'd, cee'd_sw i pro_cee'd

(rok modelowy '10) Pakiet ubezpieczenia OC/AC/NW Allianz lub PZU gratis.

Quote:

Dla samochodów z
roku produkcji 2009
obowiązują następujące promocje:

cee'd, cee'd SW i pro_cee'd

(rok modelowy '10) Rabat 5.500 PLN.

Dodatkowo: pakiet ubezpieczenia OC/AC/NW Allianz lub PZU gratis.

Dodatkowo: czujniki cofania.

Napisano

> Tego nie wiem. Więcej w salonie powiedzą, bo na stronie nic nie jest napisane. Ale jeszcze dają w

> gratisie czujniki cofania i pakiet ubezpieczenia OC/AC/NW Allianz lub PZU.

W KIA dają standardowy kredyt samochodowy w santanderconsumerbanku, aczkolwiek po przykrych doświadczeniach z tym pseudobankiem nie polecam.

Napisano
  • Autor

> W KIA dają standardowy kredyt samochodowy w santanderconsumerbanku, aczkolwiek po przykrych

> doświadczeniach z tym pseudobankiem nie polecam.

generalnie kredyt nie jest priorytetem, chociaz wiadomo ze zamrazanie kasy na raz srednio sie oplaca grinser006.gif

Napisano

> Quote:

> Dla samochodów z roku produkcji 2010 obowiązują następujące promocje:

(...)

Może 5kpln na RP 09 jest "tak dla wszystkich", a rzeczone 5 kpln na RP 10 jest "ale tak SPECJALNIE DLA PANA".

Pamiętaj - nie ważne, za ile klient kupi, ważne jaki sobie rabat wynegocjuje...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.