Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

155/65/13 - Najlepsze trzymanie

Featured Replies

Napisano

Witam!

Temat prosty i krótki: co polecacie w tym rozmiarze co najlepiej trzyma, szczególnie na mokrym, ale suche też ważne. Zastosowanie: szybka jazda po mieście.

Opony mają być nowe, żadne nalewki nie wchodzą w grę. Cena generalnie nie gra roli, ale myślę ze te maksymalnie drogie będę musiał mocno rozważyć.

dzieki

Napisano

> Witam!

> Temat prosty i krótki: co polecacie w tym rozmiarze co najlepiej trzyma, szczególnie na mokrym, ale

> suche też ważne. Zastosowanie: szybka jazda po mieście.

> Opony mają być nowe, żadne nalewki nie wchodzą w grę. Cena generalnie nie gra roli, ale myślę ze te

> maksymalnie drogie będę musiał mocno rozważyć.

> dzieki

Uniroyal Rallye 680

Napisano
  • Autor

> Uniroyal Rallye 680

Dzięki, takie już mam - dlatego chce utrzymać ten rozmiar.

Niestety jest jeden problem, 680 jest już nieprodukowana, nowej nie kupie.

pozdr.

Napisano

yoko a.drive

może nie mistrzostwo świata, ale bardzo przyzwoita opona, szczególnie do jazdy w różnych warunkach i na codzień...

Napisano

Wbrew pozorom fulda ecocontrol nie jest zła ok.gif

Czasami lubiła przyblokować na mokrym ale za chwilę nie było problemu z przyczepnością... nawet po śniegu nie było tragedii cfaniaczek.gif

Na suchym - super.

Jeździłem na 4 nówkach przez rok w tym rozmiarze. Złego słowa na nią nie powiem, a i kosztuje przystępnie ok.gif

Ale podobno fuldy nie teges... nie wiem.

Napisano

Miałem te Yoko. Dopóki był bieżnik to trzymały super wink.gif Tak serio fajnie kleiła na suchym, na mokrym też dawała rady. Nie miałem porównania z innymy oponami w tym rozmiarze ale troszkę ludzi na tym jeździ i też sobie chwalą

Napisano

> Dzięki, takie już mam - dlatego chce utrzymać ten rozmiar.

> Niestety jest jeden problem, 680 jest już nieprodukowana, nowej nie kupie.

> pozdr.

http://www.opony.com/opony/59666_uniroyal_rainexpert.html

To może coś innego od tego producenta - w końcu specjalizują się w oponach na mokre.

Napisano

Kiedyś użytkowałem yoko s306 i byłem zadowolony teraz a539 też mnie odpowiada to w takim rozmiarze jaki szukasz to pewnie zdecydowałbym się na a.drive ok.gif

Napisano

> Ale podobno fuldy nie teges... nie wiem.

Moim zdaniem bardzo nie teges. Zarówno w moim sportingu jak i w saxo mojego taty tragedia. Oponki strasznie nieprzewidywalne, na mokrym trzymania zero. Hamowanie - bloki, ruszanie - koła w miejscu sie kręcą, zakręt to wogóle jakby opona skręcać nie chciała. Tata spokojnie jeździ, a mimo to podziela moje zdanie, mówi że 10letnie Michelinki lepiej trzymały od nowej Fuldy.

Napisano

> yoko a.drive

> może nie mistrzostwo świata, ale bardzo przyzwoita opona, szczególnie do jazdy w różnych warunkach

> i na codzień...

mam i polecam wink.gif do jazdy na co dzień sie sprawdza, a też dość prędko po mieście jeżdżę smile.gif

Napisano

> Jeździłem na 4 nówkach przez rok w tym rozmiarze. Złego słowa na nią nie powiem

No właśnie. Przez rok. Ja mam Fuldy Ecocontrol już 3 sezon i... nic nie zużyły się przez ten czas, a intensywnie je użytkuję. grinser006.gif Jeżeli ktoś chce "drewnianą" oponę, która wystarczy do końca życia - to polecam Fuldę. hehe.gif Jest tak twarda (zaledwie po 3 latach), że nic się nie zużywa i przez to też nie trzyma na mokrym w ogóle. Szczerze odradzam te opony.

Napisano

> Szczerze odradzam te opony.

Dziwne...

W Puncie mam 185/60 Fuldy, na których klepnąłem w granicach 35kkm.

Zuzycie zapewne jakies jest, ale niezauwazalne jak dla mnie. Trzymanie na suchym bardzo dobre, na mokrym takze.

W Matizku zas mam 155/70, rowniez Fuldy. Przyczepnosc bardzo dobra, tak na mokrym jak i suchym.

Ja jestem zadowolony z tych opon.

Napisano

> Dziwne...

> W Puncie mam 185/60 Fuldy, na których klepnąłem w granicach 35kkm.

> Zuzycie zapewne jakies jest, ale niezauwazalne jak dla mnie. Trzymanie na suchym bardzo dobre, na

> mokrym takze.

> W Matizku zas mam 155/70, rowniez Fuldy. Przyczepnosc bardzo dobra, tak na mokrym jak i suchym.

> Ja jestem zadowolony z tych opon.

Rzeczywiście przez pierwszy rok użytkowania były dobre. Ale z roku na rok jest coraz większa tragedia, bo opona coraz bardziej twardnieje.

Napisano
  • Autor

Dzięki. Obecnie skłaniam się najbardziej ku Yoko, chyba ze pojawi się jeszcze jakaś inna ciekawa propozycja wink.gif

Napisano

> Rzeczywiście przez pierwszy rok użytkowania były dobre. Ale z roku na rok jest coraz większa

> tragedia, bo opona coraz bardziej twardnieje.

Ja też przez pierwsze kilka miesięcy byłem zadowolony, ale wtedy ledwo co prawko zdałem i auto kupiłem, więc tak naprawde uczyłem sie dopiero jeździć. Co do ich nikłego zużycia to sie nie zgadzam akurat, po półtorej roku jazdy zostało w moim aucie ledwo 3mm, chociaż u taty są już chyba 4 rok i zużycie faktycznie bardzo nie duże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.