Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest sens naprawy takiego auta

Featured Replies

Napisano

Znajomy chce sie brac za cos takiego

http://patola.otomoto.pl/audi-a3-2-0-tfsi-s-tronic-nowy-model-C13153145.html

jest ktos w stanie ocenic z grubsza czy jest w ogole sens bo dopiero jutro bedzie wiedzial co jest nie tak co tak , na mniejsce jedizmey oczywiscie z vagiem by dokonac spowiedzi zeby.GIF

Napisano

> jest ktos w stanie ocenic z grubsza czy jest w ogole sens

Nie.

1. To auto ma wepchniętą lewą podłużnicę(drzwi kierowcy odstają) = rama+wstawianie ćwiartki.

2. Wydaje mi się, że dostała ściana grodziowa i deska poszła do góry.

3. Pewnie poszła się kochać skrzynia biegów.

4. Diabli wiedzą co jeszcze ponad to co widać.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Nie.

> 1. To auto ma wepchniętą lewą podłużnicę(drzwi kierowcy odstają) = rama+wstawianie ćwiartki.

> 2. Wydaje mi się, że dostała ściana grodziowa i deska poszła do góry.

> 3. Pewnie poszła się kochać skrzynia biegów.

> 4. Diabli wiedzą co jeszcze ponad to co widać.

> Pozdrawiam BAS

no i potwierdzilo sie moje zdanie zeby.GIF ale jemu mozna gadac i gadac a on upary chce jechac i zobaczyc co do dechy to tez mi sie wydaje ze cosik jest nie tak bo kolo lewara wszystk owisi w powietrzy i ogolnie nieciekawie ze to automat i wlasnie skrzynia moze byc uszkodzona

Napisano

> no i potwierdzilo sie moje zdanie ale jemu mozna gadac i gadac a on upary chce jechac i zobaczyc

Albo to auto jest porządniej rozwalone niż to widać albo handlarz nie potrafi robić zdjęć.

Kiedyś pojechałem po auto z Łodzi lawetą do Bydgoszczy, zdjęcia były tak zrobione, że nie dało się zauważyć poważnych wad, np. mimo że było widać drzwi kierowcy to nie dało się zauważyć, że dało się spokojnie włożyć między tymi drzwiami a dachem rękę do wnętrza, o reszcie to szkoda gadać.

> co do dechy to tez mi sie wydaje ze cosik jest nie tak bo kolo lewara wszystk owisi w

> powietrzy

Niom.

> i ogolnie nieciekawie ze to automat i wlasnie skrzynia moze byc uszkodzona

Jak złożyła się podłużnica, do której jest mocowana skrzynia biegów to na 99% skrzynia ma wyrwaną łapę z kawałkiem obudowy i nie wiadomo co jeszcze.

Oczywiście mam świadomość, że wszystko da się wyklepać, ale nie kupiłbym auta z uszkodzoną podłużnicą.

Wytłumacz chłopakowi, że jak chce żyć to niech szuka auta, w którym cały szkielet jest nie uszkodzony(a czasami nawet będąc na miejscu można to przeoczyć, znam mercedesa CLK gdzie dopiero po podniesieniu auta okazało się, że podłużnica złożyła się pod ścianą grodziową, z zewnątrz wyglądało, że podłużnice są całe).

Niech szuka auta gdzie do wymiany są np.: maska, błotniki, lampy, zderzaki, drzwi, wzmocnienie czołowe(pod warunkiem, że podłużnice całe).

Na 1000% niech nie kupuje auta, które ma przełamaną podłogę w skutek np spotkania podłogą z drzewem podczas sunięcia na boku albo auta uderzonego w podstawę słupka A. W obu przypadkach nie da się później ustawić geometrii, takie auto zawsze będzie krzywe.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Gdyby naprawa tego auta była opłacalna...to już dawno wisiało by na allegro jako "bezwypadkowe"

Wg. mnie nie ma sensu robić tego auta bo przód jest ostro przestawiony - podłużnicy nie ma prawie, przesunęło się wszystko na tyle ze drzwi kierowcy się pewnie nie otwieraja i odstają, Koło lewarka biegów wszystko w powietrzu co prawdopodobnie jest skutkiem przesuniecia się sciany grodziowej / podłogi.

Koszt zrobienia tego auta wyniesie tyle co koszt zakupu...tylko pytanie po co, chyba że chce jezdzic autem spawanym z dwóch icon_rolleyes.gif

Napisano

> 2. Wydaje mi się, że dostała ściana grodziowa i deska poszła do góry.

> 3. Pewnie poszła się kochać skrzynia biegów.

Ściana grodziowa to może nie ale wygląda faktycznie jakby to auto wjwczało na coś od góry

Przód nie wygląda jakoś tragicznie ale za to od dołu może być ciekawie

Np po wjechaniu na barierki autorstradowe

Napisano

> Znajomy chce sie brac za cos takiego

To auto co najwyżej sie nadaje na przekładke z Anglikiem.

Napisano

nawet pięknie widać z jaką prędkością się zderzył. Patrz na licznik.

Poza tym, zobacz po lewej stronie od deski przy łączeniu deski i słupka A - tam jest szpara, że możnaby rękę włożyć. Z auta zrobił się banan banana-wave.gif

Ja osobiście w życiu bym takiego nie kupił.

Kasy na to pójdzie multum, czasu do zrobienie też, a nie wiadomo jak skrzynia (tak jak pisali inni. Poza tymi pierdołkami, komp nowy, napinacze, poduchy i wchodzimy tu już w grube tysiące no.gif

EDIT: dalej: siedzenie pasażera względem do siedzenia kiedowcy pod kątem. Schowek w desce pod kątem icon_eek.gif

Napisano

Ja rozumiem, ze Audi to szacun i w ogole, ale nie lepiej zasugerowac koledze ze za 30tys kupic auto,

ktore sie nadaje do jazdy, a nie jakas kupe gruzu, ktora bedzie robic za pomnik??? zlosnik.gif

Tak jak koledzy juz napisali, gdyby dalo sie tanio zrobic to juz pewnie by sie ktos nim cieszyl jako funkiel-nowka od dziadka z Niemiec hehe.gif

Napisano

> Ja rozumiem, ze Audi to szacun i w ogole, ale nie lepiej zasugerowac koledze ze za 30tys kupic

> auto,

> ktore sie nadaje do jazdy, a nie jakas kupe gruzu, ktora bedzie robic za pomnik???

> Tak jak koledzy juz napisali, gdyby dalo sie tanio zrobic to juz pewnie by sie ktos nim cieszyl

> jako funkiel-nowka od dziadka z Niemiec

Za 30tys zł to ten obywatel chcial kupić tego rozbitka doliczając koszta naprawy to można powiedzieć że obywatel celuje w auto o wartości ok 50tys zł a za taką kwote można nawet kupić nówke z segmentu C, więc tym bardziej nie rozumię takiego postępowania.

Napisano

Pomijając stat techniczny tego auta, czy ktoś zechce mi wyjaśnić te zawiłości prawne:

Quote:

Wersja: (2003-), Rok produkcji: 2009, Data rejestracji: 08/2008

hmm.gif

i to:

Quote:

MODELOWO 2009 PIERWSZA REJESTRACJA PAŹDZIERNIK 2008

niewiem.gif

Z góry dziękuję za pomoc zeby.GIF

Pozdrawiam 30.GIF

Piotrunio

Napisano

> Pomijając stat techniczny tego auta, czy ktoś zechce mi wyjaśnić te zawiłości prawne:

> Quote:

> Wersja: (2003-), Rok produkcji: 2009, Data rejestracji: 08/2008

> i to:

> Quote:

> MODELOWO 2009 PIERWSZA REJESTRACJA PAŹDZIERNIK 2008

> Z góry dziękuję za pomoc

> Pozdrawiam

> Piotrunio

Od jakiegos czasu na otomoto pojawilo sie oznacznie konkretnych generacji danego modelu i dlatego masz Wersja: (2003-).

Troche to mylace faktycznie ok.gif

Producenci czesto oznaczaja kolejny rok modelowy juz na jesieni, wiec dlatego rejestracja X 2008 a rok modelowy 2009.

To jest powszechna praktyka.

Pozdrawiam

Napisano

> Od jakiegos czasu na otomoto pojawilo sie oznacznie konkretnych generacji danego modelu i dlatego

> masz Wersja: (2003-).

> Troche to mylace faktycznie

W porządku, a to jak mam rozumieć:

Quote:

Rok produkcji: 2009, Data rejestracji: 08/2008

niewiem.gif

i to:

Quote:

Data rejestracji: 08/2008

Quote:

PIERWSZA REJESTRACJA PAŹDZIERNIK 2008

Pozdrawiam 30.GIF

Piotrunio

Napisano

Nie trzeba być mechanikiem, aby po tym co widać na zdjęciu środka, zrezygnować z zakupu.

Napisano

> W porządku, a to jak mam rozumieć:

> Quote:

> Rok produkcji: 2009, Data rejestracji: 08/2008

> Pozdrawiam

> Piotrunio

Wyedytowalem wyzej.

Rok modelowy jest podany jako rok produkcji po prostu.

Nic dziwnego.

Napisano

> Wyedytowalem wyzej.

> Rok modelowy jest podany jako rok produkcji po prostu.

> Nic dziwnego.

Jestem w stanie to pojąć, ale daty rejestracji raz październik, a raz sierpień 2008 nadal nie rozumiem frown.gif

Pozdrawiam 30.GIF

Piotrunio

Napisano

> Pomijając stat techniczny tego auta, czy ktoś zechce mi wyjaśnić te zawiłości prawne:

Proste - rok modelowy "przeskakuje" zwykle w okolicach wakacji - auta robione po przerwie technologicznej są już modelem następnego roku.

Czyli "model 2008" robiony jest ok. 07.2007 - 06.2008.

07.2008-06.2009 to już "model 2009".

Napisano

> Proste - rok modelowy "przeskakuje" zwykle w okolicach wakacji - auta robione po przerwie

> technologicznej są już modelem następnego roku.

> Czyli "model 2008" robiony jest ok. 07.2007 - 06.2008.

> 07.2008-06.2009 to już "model 2009".

OK, tylko, że to połowa problemu. Auto według opisu, raz jest zarejestrowane w sierpniu, a drugi raz w październiku 2008 r. Niby nic dziwnego ale rzecz w tym, że ogólnie zarejestrowano je tylko raz we Włoszech. W Polsce dopiero jest przygotowane do rejestracj. Jeden właściciel hmm.gif

Pozdrawiam 30.GIF

Piotrunio

Napisano

Mysle, ze w przypadku tej padliny to akurat temat kiedy byl rejestrowany jest najmniej istotny wink.gif

Napisano

> Mysle, ze w przypadku tej padliny to akurat temat kiedy byl rejestrowany jest najmniej istotny

Masz świętą rację waytogo.gif ale wkurza mnie takie lekceważenie ewentualnego klienta i wypisywanie bzdur w ogłoszeniach no.gif

Pozdrawiam 30.GIF

Piotrunio

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.