Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co sądzicie o tym aucie?

Featured Replies

Napisano

To jest KOOOOOOOOOMBI a reszta jest niewazna

Kupuj cool.gif

Mnie sie widzi, nie widuje zjedzonych 2-jek

Napisano

>Czy Asterka II ma blachę ocynkowaną?teraz mam Astrę F i

> cała mi zgniła i czy to samo nie zrobi się z AsTrąII?

Nie ma co sie tym ocynkiem podniecać bo to w wykonaniu Opla jest wielka kupa

Mam Astre podobną do tej z ogłoszenia z tym że produkcja 99. Też polska salonówka kupiona w 2000 u mnie od 8 lat, nie bita, garażowana i co z tego. Czasami mam wrażenie że słysze jak ja ruda opier..... Pod korkiem paliwa to już ze 3 lata temu lakier odpad z kawałem rdzy. Oba tylne błotniki spuchły ze 2 lata temu a ten lewy uż tak zjadło że jak dotkne to będzie dziura.

Dla porównania uzytkuję czasami Audi A4 mojego ojca. Auto z 96r, obite z każdej strony, chyba ze 400 tyś nalatane, zaślepki zamiast poduch, w bagażniku rośnie jakieś zielsko, ogólnie trup. Ma jedną zaletę. Nie rdzewieje.

Co do Astry z ogłoszenia, to IMHO za kiepskie zdjęcia żeby coś powiedzieć

Napisano

Astry II też gniją, szczególnie na tylnych rantach błotników.

Ten egzemplarz przeszedł swoje, kierownica wytarta, przyciski klaksonu również, znaczki na tylnej klapie nie są idealnie naklejone jak instrukcja każe.

Poza tym brak klimy, która dziś jest już standardem. Może być potem problem z odsprzedażą, gdyż większość ma klimę.

Napisano

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13528584

> co sądzicie o tym samochodzie czy warto?Czy Asterka II ma blachę ocynkowaną?teraz mam Astrę F i

> cała mi zgniła i czy to samo nie zrobi się z AsTrąII?

> dzięki za odpowiedi

zdjęcia są beznadziejne i nic z nich nie można wyczytać, jeżeli dobrze mi się wydaje to widać tam dziurę lub dziury? w miejscu lewego i prawego przycisku klaksonu na kierownicy? to sugeruje przebieg _minimum_ 100kkm większy niż napisany w ogłoszeniu, poza tym oczywiście wystawiający nie wie ile silnik X16XEL ma mocy, brakuje również bata anteny,

poza tym Astry G rdzewieją, nadkola tylne, łączenia progów, okolice wlewu paliwa, poszukaj w archiwum, było pisane na ten temat,

brat

Napisano

Z tym rdzewieniem to przesadzacie. Rdzewieją tylko powypadkowe.

Pod korkiem wlewu sprawdz, jeśli poprzedni wlaściciel mył od dołu nadkole i czasem przeglądał pod gumą nic nie powinoo być.

Ten egzemplarz ma kierownice z innego auta. Przebieg ma powyżej 250kkm.

Do tego ten silnik najbardziej chla olej ze wszystkich, jeszcze lpg. Bedziesz miał problemy z tym autkiem, znaczy z silnikiem smile.gif

Bardziej poluj na 2.0 DTI czyli y20dth.

Pozdrawiam

TO auto nie ma włącznika halogentów, chyba były dokładane, pewnie zderzak kupili z halogenami i tak zamontowali.

Napisano

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13528584

Zdjęcie z 30 kwietnia, skoro tyle stoi to trup. Ładne egzemplarze znikają natychmiast. Poluje od jakiegoś czasu. zeby.GIF

Co do efki i gnicia, gnije tam gdzie brak ocynku, ja mam cynkowane przednie blotniki, przedni pas, poobijane ale ruda nawet na to nie popatrzy. Za to cala reszta znika w oczach. Wiec przynajmniej tyle lepiej powinno byc z G.

Napisano

> Bardziej poluj na 2.0 DTI czyli y20dth.

To te z padającymi pompami? zeby.GIF

Napisano
  • Autor

wiesz nie jestem zabardzo przekonany do disla ja mało jeżdze około 12000 rocznie i większośc mówi mi że to za mało jak na ropniaka że przy ropniaku to jak kupisz to odpalasz a gasisz jak go sprzedajesz?Nie miałem jeszcze w posiadaniu disla i może przez to moje wątpliwości co do niego

Napisano

> To te z padającymi pompami?

Pompa padanie to nie da sie ukryć. Zrobi i bedzie dalej jeździł. Ale czy tymi x16xel + lpg pojeździ wg jedna i druga z tych kombi co pokazał nie bedzie zadowolony,chyba ze juz je ktos ponaprawiał.

Bedzie sie wkurzał i dolewał litr oleju na 1tyskm.

Po za tym nie lubie jeździc benzynowymi.

Ta druga ma uszkodzoną deskę przy poduszcze kierowcy. Kiere i mieszek ponad 250tysi.

W tej F masz o niebo lepszy silnik niż w tych g których pokazałes. Rzeczywiście jesli nie miałes diesla to mozesz kupic padake.

Napisano

> Pompa padanie to nie da sie ukryć. Zrobi i bedzie dalej jeździł. Ale

Zmienisz zdanie jak po kilkudziesieciu tysiacach bedziesz musial robic kolejny raz... jak mój śwagier, a ostrzegałem, nie słuchał. zeby.GIF

> czy tymi x16xel + lpg pojeździ

Fakt, jest to najgorsza benzyna z tego okresu, do tego juz z LPG, ja szukam każdej innej benzyny bez gazu, sam sobie założę. zeby.GIF

Napisano

> Zmienisz zdanie jak po kilkudziesieciu tysiacach bedziesz musial robic kolejny raz... jak mój

> śwagier, a ostrzegałem, nie słuchał.

U mnie jeszcze nie padła, napewno nie była naprawiana. Nie ma żadnych śladów, napraw, malowań srób itp

Wracając do tematu wybiera autko fajne w dobrej cenie tylko nie z tym silnikiem i nie zagazowane.

Jakby było takie super po tylu tysiącach przejechanyh km to ktos by nie zmieniał tym bardziej ze gaz taki tani no i klime ma co chcieć wiecej.

Prawdopodobnie rodizna sie zmieniszyła potrzebuje minejsze grinser006.gif

Napisano
  • Autor

to doradxcie jak benzyna to jaki silnik i ile KM już bym kupił bez gazu(ale sambym wpóżniejszym czasie zagazował)

A jak disla to też jaki silnik ten 2.0 z 100KM czy 85KM?

Napisano

> Z tym rdzewieniem to przesadzacie. Rdzewieją tylko powypadkowe.

niestety się mylisz,

mój jest bezwypadkowy (lakierowana była tylna klapa jedynie - grubość powłoki na niej jest od 200-550um) a rdzewieje, inni koledzy z kącika również potwierdzają że nie robione blacharsko a rdzewieją,

nawet poprawiali ten wlew w G Classic Gliwickich więc nawet GM o tym wie,

niedawno był też wątek o niespecjalnych rokowaniach dla A-H bo też już zaczynają pojawiać się kwiatki na nich mimo że auta mają po 5 lat,

brat

Napisano

dokładnie, bratPit ma rację. Ja miałem G z 99 roku i robiły się bąble na tylnych błotnikach, mimo iż auto 100% nie bite bo sprawdzone dokładnie miernikiem lakieru.

Napisano

> to doradxcie jak benzyna to jaki silnik i ile KM już bym kupił bez gazu(ale sambym wpóżniejszym

> czasie zagazował)

> A jak disla to też jaki silnik ten 2.0 z 100KM czy 85KM?

101km

ale z dieslem to moze być pompa, turbina, egry, różne rzeczy uwalone które są drogie.

Wybieraj bez rdzy i nie malowaną to szybko Ci sie nie pojawi.

Sprawdź dokładnie motor. A reszta jesli w chwili kupna bedzie sprawna to bedzie sprawna przez dłuuuugooo.

Pozdrawiam

Napisano

> Bardziej poluj na 2.0 DTI czyli y20dth.

to ja juz bym wolal upolowac turbo klekota isuzu 1,7 wink.gif

Napisano

> dokładnie, bratPit ma rację. Ja miałem G z 99 roku i robiły się bąble na tylnych błotnikach, mimo

> iż auto 100% nie bite bo sprawdzone dokładnie miernikiem lakieru.

A wiesz, że miernik lakieru to nie wykładnia bezwypadkowości pomijając to czy one gniją czy nie. wink.gif

Napisano

> A wiesz, że miernik lakieru to nie wykładnia bezwypadkowości pomijając to czy one gniją czy nie.

Jasne, można nakłaść cienko szpachli, cienko pomalować, spolerować i grubość będzie jak fabryka nakazała. Tylko kto się do tego przykłada.

Dla mnie wyznacznikiem bezwypadkowości jest to, że sobie "oblecę" auto miernikiem, dla Ciebie może nim być "słowo" sprzedającego, jak wolisz palacz.gif

Napisano

> A wiesz, że miernik lakieru to nie wykładnia bezwypadkowości pomijając to czy one gniją czy nie.

musiałby ktoś całe elementy na nowe wymieniać i lakierować zgodnie ze sztuką, wierzysz w to?

a jak już by to ktoś zrobił to by było zrobione ...dobrze,

wiadomo że każda naprawa idzie jak najtaniej, szpachla, używka, spax-y itd. to zawsze wykryjesz,

brat

Napisano

> Fakt, jest to najgorsza benzyna z tego okresu, do tego juz z LPG, ja szukam każdej innej benzyny

> bez gazu, sam sobie założę.

święte słowa, ja zawsze kupuje auto na PB i sam dokładam LPG u dobrego gazownika.

Napisano

> Nie ma co sie tym ocynkiem podniecać bo to w wykonaniu Opla jest wielka kupa

> Mam Astre podobną do tej z ogłoszenia z tym że produkcja 99. Też polska salonówka kupiona w 2000 u

> mnie od 8 lat, nie bita, garażowana i co z tego. Czasami mam wrażenie że słysze jak ja ruda

> opier..... Pod korkiem paliwa to już ze 3 lata temu lakier odpad z kawałem rdzy. Oba tylne

> błotniki spuchły ze 2 lata temu a ten lewy uż tak zjadło że jak dotkne to będzie dziura.

> Dla porównania uzytkuję czasami Audi A4 mojego ojca. Auto z 96r, obite z każdej strony, chyba ze

> 400 tyś nalatane, zaślepki zamiast poduch, w bagażniku rośnie jakieś zielsko, ogólnie trup.

> Ma jedną zaletę. Nie rdzewieje.

> Co do Astry z ogłoszenia, to IMHO za kiepskie zdjęcia żeby coś powiedzieć

Prawda ,kumpel ma tez audi w gazie 1,6 96r 240kkm,ale rdzy nie zobaczysz na progach tez. I dlatego zamieniłbym sie na starszego . ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.