Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bezinwazyjne odgrzybianie...

Featured Replies

Napisano

> .. czy jest cokolwiek warte? Np tym preparatem?

a co za problem wstrzyknąć piankę wprost do parownika przez rurkę odprowadzająca wodę ?

Napisano

> a co za problem wstrzyknąć piankę wprost do parownika przez rurkę odprowadzająca wodę ?

większy niż wstawić to do auta i iść na piwo zlosnik.gif

ja nie jestem zwolennikiem tych wszystkich śmiesznych bezinwazyjnych rzeczy - jeśli chcesz porządnie coś odgrzybić to najlepiej wyjąć stary filtr, wszystko zapsikac pianką i po wszyskim włozyc świeży filtr

Napisano

uzuwalismy tego kiedys na warsztacie tzw granat raczej nic nie daje bo smrod z klimy powracal po paru dniach ok.gif duzo lepszy preparat to taki ktory aplikujesz bezposrednio w nawiewy i w miejsce filtra przeciwpylkowego ok.gif

jak jestes zainteresowany na gieldzie sprzedaje taki preparat ok.gif

Napisano

Ja odgrzybiam ozonem i nic się złego nie dzieje. Nie capi, nie drapie w gardle. Tego preparatu nie znam.

Napisano

nie warto tym preparatem, sam go kiedyś użyłem, przez pierwsze 15 sekund ładnie rozpylał, a po tych 15s zaczął rzygać bąbelkami tego środka i cały samochód mi zarzygał i tapicerkę miałem mokrą.

Napisano

to prawdopodobnie zwykłe urządzenie do ozonowania, powiem tak: do konserwowania klimy pewnie wystarczy, do odgrzybienia zaniedbanej przez dłuższy czas klimy nie da rady no.gif

Napisano

Używałem. Nie polecam, zapaćkało i zaplepiło pół tapicerki w aucie, a smród pozostał. Nawet specjalnie zdemontowałem schowek i praktycznie bezpośrednio zasysało ten preparat do nawiewu.

Napisano

> nie warto tym preparatem, sam go kiedyś użyłem, przez pierwsze 15 sekund ładnie rozpylał, a po tych

> 15s zaczął rzygać bąbelkami tego środka i cały samochód mi zarzygał i tapicerkę miałem mokrą.

Używałem podobnego środka innego producenta ale efekt ten sam - mokry cały samochód a smród pozostał tongue.gif

Napisano

> większy niż wstawić to do auta i iść na piwo

> ja nie jestem zwolennikiem tych wszystkich śmiesznych bezinwazyjnych rzeczy - jeśli chcesz

> porządnie coś odgrzybić to najlepiej wyjąć stary filtr, wszystko zapsikac pianką i po wszyskim

> włozyc świeży filtr

nie wszystko tylko parownik, tam w niewyrzuconej wodzie mnożą się grzyby i bakterie. Na suchych ściankach kanałów wentylacyjnych nic nie rośnie.

Napisano

> większy niż wstawić to do auta i iść na piwo

> ja nie jestem zwolennikiem tych wszystkich śmiesznych bezinwazyjnych rzeczy - jeśli chcesz

> porządnie coś odgrzybić to najlepiej wyjąć stary filtr, wszystko zapsikac pianką i po wszyskim

> włozyc świeży filtr

Najlepiej to by było wyjąć parownik i umyć pod ciepła wodą zlosnik.gif Ale fakt twoja propozycja jest bardzo dobra choć zawsze przez osoby psikające w kratki mam wiecej roboty yay.gif

Napisano

> Najlepiej to by było wyjąć parownik i umyć pod ciepła wodą Ale fakt twoja propozycja jest bardzo

> dobra choć zawsze przez osoby psikające w kratki mam wiecej roboty

Ostatnio odgrzybiałem wstrzykując piankę prosto do parownika, operacja trwała 45 min, w tym 15 min czekania po wstrzyknięciu pianki i 20 min pracy klimy na ful

Smród zniknął całkowicie, operację będę powtarzał (wg zaleceń na opakowaniu) za kilka dni. Preparat kosztował coś ok 30zeta

Napisano

> Smród zniknął całkowicie, operację będę powtarzał (wg zaleceń na opakowaniu) za kilka dni. Preparat

> kosztował coś ok 30zeta

Linka jakaś?

Napisano

> Linka jakaś?

nie mam, kumpel kupił dwa w intercarsie, na allegro są w podobniej cenie. Nie chcemi się iść do samochodu, ale zadaje się że to było coś w tym stylu

jakiś tekst

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.