Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Taką polerkę ktoś ma?

Featured Replies

Napisano

mam , i chyba nawet od tego samego sprzedawcy kupowałem

bardzo fajny zakres regulacji obrotów, wygodna , do amatorskiego polerowania daje radę, dokupiłem gąbki do polerowania i pastę G3

Napisano

w realu jest pełno narzędzi tej firmy - wpadnij tam najpierw sprawdzić bo może się okazać że jest taniej.

Napisano

Trochę OT, ale warto dodać, że przed polerką należy użyć glinki do usunięcia mikroskopijnych zanieczyszczeń lakieru. Inaczej zostaną po polerce ok.gif

Napisano

> Trochę OT, ale warto dodać, że przed polerką należy użyć glinki do usunięcia mikroskopijnych

> zanieczyszczeń lakieru. Inaczej zostaną po polerce

Można tez użyc papieru 2500 na mokro

Napisano

ja mam taka za 50-60zl z marketu pracuje juz 3 sezon, sluzy mi do woskowania samochodu i nie widze sensu wydawania wiecej kasy na polerke do amatorskich prac

mialem kiedys pozyczona profesionalna polerke i mam porownanie

poza tym polerke lakieru mozna zrobic max 3 razy, a robi sie to przed sprzedaza samochodu i kosztuje 150 zl

to po co przeplacac

Napisano

> http://allegro.pl/item1073533586_polerka_szlifierka_power_up_1400w_2_lata_gwar_fv.html ??

> Wygląda fajnie... pytanie ile jest warta.

> Majątku nie kosztuje.

> W sklepie usłyszałem kiedyś, że polerki za mniej niż 500 zł nie ma sensu kupować...

Nie wiem czemu praktykuje się polerowanie taką szlifierką. Przecież lakier po takim szlifowaniu patrząc pod słońce ma takie zarysowania w formie zakoli.

Napisano

Przecież lakier po takim szlifowaniu

> patrząc pod słońce ma takie zarysowania w formie zakoli.

Tylko gdy robi to amator za mocną pastą, padem bez wykończeniówki czyms delikatniejszym

Napisano

do najzwyklejszego polerowania wosku może być? czy tylko do jakichś "większych" prac? hmm.gif

bo do polerowania wosku raczej widziałem takie mimośrodowe za 50zł, więc pytam zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Na jednym aucie do nakładana wosku - raz na miesiąc zlosnik.gif

Na drugim - do odświeżenia zmatowiałego lakieru zlosnik.gif

Na trzecim - patrz punkt pierwszy hehe.gif

Napisano

> Przecież lakier po takim szlifowaniu

> Tylko gdy robi to amator za mocną pastą, padem bez wykończeniówki czyms delikatniejszym

Widziałem samochód po profesjonalnym polerowaniu i miał zakola.

Napisano

> Widziałem samochód po profesjonalnym polerowaniu i miał zakola.

Widocznie to nie było profesjonalne polerowanie.

Napisano

> Widziałem samochód po profesjonalnym polerowaniu i miał zakola.

To , że robił je lakiernik uw kto inny . Nie znaczy , że było profesjonalne. Bo skoro było widać hologramy to była fuszerką

Napisano

Robiłem polerkę szlifierką mimośrodową. Pasta G3. Wyszło nieźle ale glinki warto użyć bo zostają ślady. Przy polerowaniu warto mieć wodę w takim psikaczy co by co jakiś czas psiknąć. Ubierz się w robocze ciuchy bo pryska. Cały byłem w kropki. Trochę energi trzeba użyć w polerowanie. Na koniec trzeba umyć samochód i nawoskować jakimś dobrym woskiem.

Napisano

> http://allegro.pl/item1073533586_polerka_szlifierka_power_up_1400w_2_lata_gwar_fv.html ??

> Majątku nie kosztuje.

> W sklepie usłyszałem kiedyś, że polerki za mniej niż 500 zł nie ma sensu kupować...

mam taką samą, kupiłem ją ponad 2 lata temu i jak narazie zadnych problemów,a zdążyła sie juz kilkakrotnie zwrócić zlosnik.gif

Napisano

> Majątku nie kosztuje.

tylko trzeba uwazac jaka sie kupuje. Sa dwa typy, jeden typ ma z boku przycisk do ciaglego dzialania, a drugi przycisk zabezpieczajacy wlaczenie przez przypadek. Lpeszy ten pierwszy

Napisano

> Czym się różni ta od tej z pierwszego postu?

ta jest mimosrodowa i jest najlepsza do polerowania czyli wosk. Ta z pierwszego postu jest do polerowania paska scierna, aby po lakierowaniu i szlifowaniu na mokro uzyskac polysk

Napisano

> Czym się różni ta od tej z pierwszego postu?

W skrócie tym , że to bedzie kasa w błoto. A przykładowe wady, brak regulacji obrotów, mozliwości dokupienia gabek polerskich, niska moc. Odpuść i zastanów się nad ta z pierwszego linka w niskim budżecie. Ja sam sprzedałem niedawno orbitalno rotacyjna Kestrel Das6. I kupuje rotacje ale trochę lepsza niz power up z elektroniczna stabilizacja obrotów

Napisano

Dziękuję za porady. Ja chciałem ułatwić sobie woskowanie(polerowanie), ponieważ ręcznie to trzeba się narobić. Ale jak można wykorzystać też do polerowania elementów papierem ściernym z regulacją obrotów to będzie OK.

Napisano

A takie pytanko jakich wosków używasz. Bo jak wosk jest dobrej jakości to praca ręczna z nim to czysta przyjemność i nie trzeba sie przy tym napracować i uzywac polerki. Co innego środki polerskie tu praca ręczna to nieporozumienie

Napisano

>Bo jak wosk jest dobrej jakości to praca ręczna z nim to

> czysta przyjemność i nie trzeba sie przy tym napracować i uzywac polerki.

Rozprowadzanie wosku OK, polerowanie po wyschnięciu to już co innego. Jak poczytałem że te kątowe można używać z nakładkami do czyszczenia papierem ściernym, to się przyda więcej w pracy jak do auta. Na samo polerowanie góra 2 razy w roku, masz rację że nie opłaca się kupować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.