Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzeszczy!

Featured Replies

Napisano

Witam, bo to mój pierwszy raz na forum.

Mam problem, coś mi trzeszczy w okolicy prawego przedniego słupka, a raczej niżej, gdzieś koło schowka pasażera. Nie jestem w stanie zlokalizować źródła dźwięku. Jest to naprawdę denerwujące, a trzeszczenie występuje głównie na nierównej drodze, ale raczej nie pochodzi ono od zawieszenia, tylko z wewnątrz. Dźwięk jest taki, jakby coś po czymś szorowało albo dźwięk starej kanapy na sprężynach, ale nie są to też fotele. Co to za cholerstwo?

Napisano

> (...) Co to za cholerstwo?

Osłona prawego słupka A. Wiele osób to miało, w tym ja.

Rozwiązanie w ASO jest takie, że podklejają dodatkową gąbkę pod osłoną słupka co powoduje, że jest lepiej dociśnięty.

Są też wersje z papierem wsadzonym na styku osłony słupka i deski rozdzielczej.

Napisano

Co to za cholerstwo?

Mam to samo z tym że objawia mi się to okresowo. Na razie jeszcze z tym nie walczyłem ale raczej winna nie będzie tylko sama osłona słupka.

Napisano
  • Autor

No właśnie ja już wkładałem różne rzeczy między słupek i deskę i nic nie pomogło. Poza tym wydaje mi się, że dźwięk dochodzi spod deski, ale ciężko go namierzyć.

Napisano

> No właśnie ja już wkładałem różne rzeczy między słupek i deskę i nic nie pomogło. Poza tym wydaje

> mi się, że dźwięk dochodzi spod deski, ale ciężko go namierzyć.

a uzależniony jest od niskich obrotów silnika przy większym obciążeniu ? o ile masz diesla bo po profilu nie wiadomo

Napisano
  • Autor

> a uzależniony jest od niskich obrotów silnika przy większym obciążeniu ? o ile masz diesla bo po

> profilu nie wiadomo

Nie, mam silnik benzynowy.

Obroty silnika raczej nie mają wpływu, trzeszczy na nierównej drodze, ale niekoniecznie na dziurach, co sugeruje zawieszenie, ale dźwięk nie pochodzi z zewnątrz.

Napisano

> Nie, mam silnik benzynowy.

> Obroty silnika raczej nie mają wpływu, trzeszczy na nierównej drodze, ale niekoniecznie na

> dziurach, co sugeruje zawieszenie, ale dźwięk nie pochodzi z zewnątrz.

Mam podobnie. Nie jest to dźwięk osłony słupka, u mnie mniej więcej na wysokości nawiewu w desce rozdzielczej. Wydaję mi się, że jest to ten uchwyt, który opuszcza drzwiczki schowka. Trzeba by się pobawić i troszkę rozmontować.

Napisano

> Mam podobnie. Nie jest to dźwięk osłony słupka, u mnie mniej więcej na wysokości nawiewu w desce

> rozdzielczej. Wydaję mi się, że jest to ten uchwyt, który opuszcza drzwiczki schowka. Trzeba

> by się pobawić i troszkę rozmontować.

Można jeszcze sprawdzić osłonę głośnika wysokotonowego w drzwiach. Ona jest na trzech zatrzaskach i też może hałasować na nierównościach...

Napisano
  • Autor

> Można jeszcze sprawdzić osłonę głośnika wysokotonowego w drzwiach. Ona jest na trzech zatrzaskach i

> też może hałasować na nierównościach...

Osłonę już zdejmowałem i jeździłem bez.

Napisano

deska rozdzielcza trzeszczy sprawdzałem znajomy jechał ja meczyłem się prawy tylny róg trzeba docisnać

Napisano

> deska rozdzielcza trzeszczy sprawdzałem znajomy jechał ja meczyłem się prawy tylny róg trzeba

> docisnać

U mnie też trzeszczała deska i jak się okazało to dźwięk ten pochodził z miejsca na którym jest osadzony cały kokpit. Po zdjęciu słupka i tego plastikowego boczku widać taką metalową rurę w której wycięty jest otwór w który wchodzi plastikowy bolec od kokpitu. U mnie w tym właśnie miejscu występowało skrzypienie. Po przesmarowaniu olejem silikonowym problem zniknął.

Napisano

> U mnie też trzeszczała deska i jak się okazało to dźwięk ten pochodził z miejsca na którym jest

> osadzony cały kokpit.

co to jest ten plastikowy boczek?

Napisano

U mnie coś brzęczy właśnie w tych okolicach angryfire.gif , dociśniecie deski na podszybiu po prawej stronie likwiduje upierdliwość , ale chyba skończy się zdjęciem całej deski bo już mnie to strasznie wkurza sciana.gifangryfire.gifangryfire.gif

Napisano

> U mnie coś brzęczy właśnie w tych okolicach , dociśniecie deski na podszybiu po prawej stronie

> likwiduje upierdliwość , ale chyba skończy się zdjęciem całej deski bo już mnie to strasznie

> wkurza

Dzisiaj po dwóch latach i 3 miesiącach w końcu udało się usunać usterkę trzeszczącego prawego słupka. Co ciekawe nawet jak nowy przyszedł to był źle ukształtowany i trzeba było go spasowywać dziwnymi metodami, aler najważniejsze że zrobione. Stan na dzisiaj lekkie trzeszczenie w okolicach lewego nadkola na nierównościach. Tym sposobem wszystkie usterki 2 ASO powoli eliminuje.

Napisano

> co to jest ten plastikowy boczek?

Chodziło mi o bok deski rozdzielczej.

Napisano
  • Autor

> U mnie też trzeszczała deska i jak się okazało to dźwięk ten pochodził z miejsca na którym jest

> osadzony cały kokpit. Po zdjęciu słupka i tego plastikowego boczku widać taką metalową rurę w

> której wycięty jest otwór w który wchodzi plastikowy bolec od kokpitu. U mnie w tym właśnie

> miejscu występowało skrzypienie. Po przesmarowaniu olejem silikonowym problem zniknął.

Czy do zdjęcia słupka wystarczy odkręcić śrubę na górze (tą pod plastikową osłonką) czy są jeszcze jakieś ukryte zatrzaski itp.?

Napisano

> Czy do zdjęcia słupka wystarczy odkręcić śrubę na górze (tą pod plastikową osłonką) czy są jeszcze

> jakieś ukryte zatrzaski itp.?

Jest tylko jedna śruba, właśnie ta pod zaślepką. Reszta jest na zatrzaskach, chyba trzech...

Odkręcasz śrubę i ściągasz delikatnie osłonę słupka zaczynając od góry. Zatrzaski przy odciąganiu słupka będą puszczać. Na dole jest kanał doprowadzający powietrze na szybę boczną, połączony jest na kołnierz z uszczelnieniem z gąbki.

Napisano

> U mnie coś brzęczy właśnie w tych okolicach , dociśniecie deski na podszybiu po prawej stronie

> likwiduje upierdliwość ,

sprawdzic trzeba ta listwe kratki nawiewu na szybe, w miejscu ktore zaznaczylem na focie u mnie po przycisnieciu wystepowalo trzeszczenie, wyjalem prawa strone tej listwy i okazuje sie ze lista ma takie skrzydelka ktore zachodza na element deski, po oklejeniu armafleksem tych zachodzacych skrzydelek i miejsca wcisku listwy tematu juz nie ma ok.gif

283932783-1099355374.JPG

post-52188-14352508790542_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> osadzony cały kokpit. Po zdjęciu słupka i tego plastikowego boczku widać taką metalową rurę w

> której wycięty jest otwór w który wchodzi plastikowy bolec od kokpitu. U mnie w tym właśnie

> miejscu występowało skrzypienie. Po przesmarowaniu olejem silikonowym problem zniknął.

Zrobiłem według twojej rady i dzisiaj już trzeci dzień, jak nie trzeszczy.

Napisano

Opti !!!masz zdjęcie deski od dołu????, jak masz to poprosze na prifa.

Powiem co wiem :

Brzęczy coś pod deską pod szybą w prawo od śruby trzymającej deskę ( listwę wyciągałem ) , dociśnięcie deski paluchem likwiduje problem, wpychanie pianek nic nie daje ,bo deska się podnosi a brzęczy dalej , masz może zdjęcie właśnie deski od dołu ew podszybia bez deski , moja flustracja doprowadzi do zdjęcia deski i tu ewentualnie poproszę o mały manual od Ciebie ,żeby sprawnie poszło i bez nerwów, wiem ,że jest to w e-Lernie ale od kogoś kto zdejmował wiedza będzie bardziej zrozumiała. pad.gif

pozdrawiam

Napisano

> Opti !!!masz zdjęcie deski od dołu????,

nie mam, zobacz na allegro na deskach, moze ktorys sprzedawca zrobil takie fotki

a zdjecie deski.. no to tak musisz wyjac wszystko co w niej jest, bo jako tako deska trzyma sie tylko na paru srubach ale bebeszenia do wyciagniecia jej jest sporo

Napisano

khm... to ten wyczerpujący manual tuk.gif????

Dobra , mam tylko pytanie panel klimy wyciągałeś , czy tylko odkręciłeś śruby ??, a tunel środkowy ?, z prawej jest śruba , wystarczy odchylić a z lewej od stacyjki? (pod radiem też dwie , czy tylko pod zestawem wskażników są ?

Prawa stronę miałem całą rozebraną ,łącznie z radiem , nawet poduszkę wyciągałem , bo myslałem ,że będzie dojscie do podszybia.

AAA... kanały nawiewu są przykręcane do deski czy klejone??

Napisano

> khm... to ten wyczerpujący manual ????

> Dobra , mam tylko pytanie panel klimy wyciągałeś , czy tylko odkręciłeś śruby ??, a tunel środkowy

> ?,

wszystko musisz wyciagnac, kazdy plastik ktory jest mocowany do deski, panel sterowania klimy, tunej wsio

jednak moze zlookaj opis tego smarowania miejsca styku deski ktory tutaj kolega opisywal, moze u Ciebie to rozw. sprawe

>a tunel środkowy

> ?, z prawej jest śruba , wystarczy odchylić a z lewej od stacyjki? (pod radiem też dwie , czy

> tylko pod zestawem wskażników są ?

tunej srodkowy sciagasz od tylu, czyli zaczynas od sciagniecia zaslepki tylnej, pozniej masz mocowania do zdjecia ze srubami, gdy sciagniesz tylna czesc tynelu, dostajesz sie do mocowan przednich i sciagasz przod..

> Prawa stronę miałem całą rozebraną ,łącznie z radiem , nawet poduszkę wyciągałem , bo myslałem ,że

> będzie dojscie do podszybia.

> AAA... kanały nawiewu są przykręcane do deski czy klejone??

mocowane na wcisk, a po co to chcesz wyciagac? boczne nawiewy zostaja w desce, srodkowy wyciagasz razem z calym panelem ale to juz wiesz

Napisano

> Zrobiłem według twojej rady i dzisiaj już trzeci dzień, jak nie trzeszczy.

Cieszę się że pomogłem smile.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

> Cieszę się że pomogłem

Ale teraz zaczęło trzeszczeć koło konsoli centralnej, a nic tam nie ruszałem. mad.gif

Napisano

> Ale teraz zaczęło trzeszczeć koło konsoli centralnej, a nic tam nie ruszałem.

powiem tak: mam wrazenie, ze im cieplej to tym bardziej trzeszczy coś w tych bravach...w zime miałem spokój, a teraz jak się w środku nagrzeje potwornie to zawsze coś zatrzeszczy...dopiero po jakims czasie, kiedy klima schłodzi wnętrze to się stabilizuje...

Napisano

> powiem tak: mam wrazenie, ze im cieplej to tym bardziej trzeszczy coś w tych bravach...w zime

> miałem spokój, a teraz jak się w środku nagrzeje potwornie to zawsze coś zatrzeszczy...dopiero

> po jakims czasie, kiedy klima schłodzi wnętrze to się stabilizuje...

u mnie przy takiej pogodzie zatrzeszczy jedynie jak samochód postoi dłużej na słońcu, a potem wsiadam i włączam klimę. Nic dziwnego: te plastiki i nawiewy rozgrzewają się pewnie do 50-60 stopni C, a potem puszczasz nimi powietrze o temperaturze 4 stopni C i materiał musi pracować.

Napisano
  • Autor

> Cieszę się że pomogłem

Dziś po deszczu znów zaczęło trzeszczeć jeszcze gorzej niż wcześniej.

Powidz mi, gdzie dokładnie smarowałeś. Piszesz o jakimś bolcu, a u mnie takiego nie widać. Myślałem, że chodzi o ten styk metalowej rury z metalową ramą i tam smarowałem, ale nie pomogło.

Możesz pokazać mi na zdjęciach gdzie to jest? Słupka tym razem nie zdejmowałem, ale jak trzeba, to zdejmę.

283949510-DSC01001.jpg

283949510-DSC01002.jpg

post-146611-14352508861383_thumb.jpg

Napisano

Ehhhh... chyba mam , po kolejnych kombinacjach z odchylaniem podszybia w kokpicie confused.gif , siedząc na tarasie zacząłem się zastanawiać co się mieści we wnęce podszybia od strony silnika hmm.gif ... i o 21.00 stwierdziłem ,że muszę iść do samochodu,zona popatrzała na mnie screwy.gifscrewy.gif i wzruszyła ramionami ...

odkręciłem podszybie po stronie pasażera zobaczyłem tam plastikowe zatrzaski , dodałem im trochę maty piankowej dla wyeliminowania ew. luzów i... tfu tfu

OD TRZECH DNI NIE BRZĘCZY!!!!!!!!!!

Yeeeeeee yay.gifbrawo.gif270635636-JUMP2.gif001.gifIThankYou.gif

Napisano

> Ehhhh... chyba mam , po kolejnych kombinacjach z odchylaniem podszybia w kokpicie , siedząc na

> tarasie zacząłem się zastanawiać co się mieści we wnęce podszybia od strony silnika ... i o

> 21.00 stwierdziłem ,że muszę iść do samochodu,zona popatrzała na mnie i wzruszyła ramionami

> ...

> odkręciłem podszybie po stronie pasażera zobaczyłem tam plastikowe zatrzaski , dodałem im trochę

> maty piankowej dla wyeliminowania ew. luzów i... tfu tfu

> OD TRZECH DNI NIE BRZĘCZY!!!!!!!!!!

> Yeeeeeee

Zdjęcia pewnie nie zrobiłeś? oslabiony.gif

Napisano

Shit... yikes.gifsciana.gifnawet o tym nie pomyślałem,ale dodam ,że byłem tak leniwy 275123014-zielony.gif ,że tylko odchyliłem to podszybie od strony pasażera, po odkręceniu dwóch śrub i jednego kołka . Jak popatrzysz przez kratkę podszybia to zobaczysz białe plastikowe zatrzaski .

Takie małe a tak przenosiło do środka brzęczenie hmm.gif

Napisano

> Jak popatrzysz przez

> kratkę podszybia to zobaczysz białe plastikowe zatrzaski .

> Takie małe a tak przenosiło do środka brzęczenie

ok.gif I o to chodziło, dzięki. Czasami cos z boku usłyszę ale nie drążyłem jeszcze tematu....

Napisano

Możesz sprecyzować o jakie podszybie od strony silnika chodzi?

Masz na mysli kratkę nawiewu na szybę, czy słupek boczny? Nie kojarzę co sie rozkręca pod sama szybą w kabinie niewiem.gif

Napisano

> I o to chodziło, dzięki. Czasami cos z boku usłyszę ale nie drążyłem jeszcze tematu....

U mnie osttnio coś popiskuje właśnie z prawej strony. Jadąc, słyszę jakby z okolić deska-słupek-drzwi, gdzieś w tych okolicach.

Oczywiście na nierównościach tylko to słychać.

Wczoraj brat wsiadł za fajerę, a ja nasłuchiwałem i oczywiście cisza facepalm.gif

Napisano

Dokładnie chodzi mi o czarny plastik pod szybą ( zewnątrz pojazdu) ,aby odchylić trzeba :

1. odkręcić śrubę mocująca listwę boczną szyby .-reszta listwy na zatrzaskach.

2.teraz jest dostęp do plastiku podszybia ,śruba i kołek tuż przy zawiasie oczywiście uszczelka .

i już można odchylać .

Jeśli chodzi o wnętrze , to chodziło mi o śruby mocujące deskę na podszybiu, są pod wyciągana kratką nawiewu.

Napisano
  • Autor

Jak wygląda sprawa trzeszczenia w 3 roku gwarancji? Gdzieś czytałem w warunkach gwarancji, że dodatkowy 3 rok nie obejmuje skrzypień itp.

Normalnie wstydziłbym się jechać z taką pierdoła, ale już nerwowo nie wytrzymuję.

Napisano

> Jak wygląda sprawa trzeszczenia w 3 roku gwarancji? Gdzieś czytałem w warunkach gwarancji, że

> dodatkowy 3 rok nie obejmuje skrzypień itp.

> Normalnie wstydziłbym się jechać z taką pierdoła, ale już nerwowo nie wytrzymuję.

Ja ostatnio się dowiedziałem że trzeci rok gwarancji nie obejmuje m.in. skórzanego obszycia kierownicy. W związku z tym niedługo będę jeździł 3-letnim samochodem z pomarszczona i poprzecierana kierownicą lizak.gif

Napisano
  • Autor

> Ja ostatnio się dowiedziałem że trzeci rok gwarancji nie obejmuje m.in. skórzanego obszycia

> kierownicy. W związku z tym niedługo będę jeździł 3-letnim samochodem z pomarszczona i

> poprzecierana kierownicą

A ja mam jeszcze do wymiany popękany mieszek osłaniający dźwignię zmiany biegów. Ciekawe co na to powiedzą. Jakby co postraszę ich, że napiszę do FAP - to działa - sprawdzone smile.gif

A co do kierownicy, to mam warunki gwarancji przed sobą i nic tam nie ma ani o kierownicy, ani o skórze.

Usługi Naprawcze „FIAT dla Ciebie” nie obejmuja:

a) uszkodzen całkowitych lub czesciowych wynikajacych z:

• naprawy lub demontau pojazdu wykonywanych poza „ASO FIAT”

• niewykonywania w „ASO FIAT” okresowych przegladów technicznych zalecanych przez

producenta i podanych w Instrukcji Obsługi Pojazdu, która KLIENT otrzymuje razem z

pojazdem,

• istotnej modyfikacji pojazdu bez wczesniejszej pisemnej autoryzacji Producenta lub

Dealera, wpisanej do Ksiaki Gwarancyjnej pojazdu,

• niedbalstwa, aktów wandalizmu, klesk ywiołowych, zderzen i kolizji, zniszczen,

uytkowania POJAZDU niezgodnie z przeznaczeniem, uczestnictwa w zawodach

sportowych, naprawy pojazdu z zastosowaniem nieoryginalnych czesci zamiennych (tzn.

nie pochodzacych od producenta pojazdu)

b) wymiany elementów zuytych w toku zgodnej z przeznaczeniem eksploatacji pojazdu, gdy zuycie

to nie wynika z wad fizycznych rzeczy. Dotyczy to w szczególnosci takich elementów jak:

amortyzatory, elementy zawieszen, swiece zapłonowe i arowe, paski rozrzadu i paski napedowe

urzadzen pomocniczych, tarcze i klocki hamulcowe, szczeki i bebny hamulcowe, sprzegła,

wtryskiwacze, pióra wycieraczek szyby przedniej i tylnej, układy wydechowe i katalizatory, opony i

obrecze kół, akumulatory, szyby, lampy zespolone i arówki, bezpieczniki, poszycia i tapicerki, listwy

ozdobne, akcesoria i inne wyposaenie nie zamontowane oryginalnie przez Producenta oraz

skrzypien i wibracji,

c) okresowych przegladów oraz usług typu: wymiany filtrów, wymiany i uzupełnienia olejów i innych

płynów eksploatacyjnych, regulacji ustawien, kontroli emisji spalin, wywaania kół i wymiany opon,

d) skutków uszkodzen na warstwie ochronnej/lakierowej takich jak: zadrapania, rysy, otarcia

powstałych w trakcie eksploatacji POJAZDU oraz w wyniku kolizji, zderzen czy działania czynników

chemicznych, złej konserwacji powłoki lakierowej lub z innych przyczyn nie zwiazanych z procesem

produkcyjnym,

e) skutków napraw karoserii POJAZDU wykonanych poza „ASO FIAT”.

Napisano

> Witam, bo to mój pierwszy raz na forum.

> Mam problem, coś mi trzeszczy w okolicy prawego przedniego słupka, a raczej niżej, gdzieś koło

> schowka pasażera. Nie jestem w stanie zlokalizować źródła dźwięku. Jest to naprawdę

> denerwujące, a trzeszczenie występuje głównie na nierównej drodze, ale raczej nie pochodzi ono

> od zawieszenia, tylko z wewnątrz. Dźwięk jest taki, jakby coś po czymś szorowało albo dźwięk

> starej kanapy na sprężynach, ale nie są to też fotele. Co to za cholerstwo?

może połączenie słupka z błotnikiem? ja tak miałem. Wydawało mi się że to w środku.

Napisano

> Nie tylko to może być przyczyną. Przeczytaj ten wątek

ja miałem dokładnie to samo. Ustąpiło samo. ale ASO chciało poprawiać montaż błotnika. zwłaszcza na polnej drodze było to słychać a taki mam właśnie dojazd do domu.

Napisano
  • Autor

> ja miałem dokładnie to samo. Ustąpiło samo. ale ASO chciało poprawiać montaż błotnika. zwłaszcza na

> polnej drodze było to słychać a taki mam właśnie dojazd do domu.

U mnie to słychać jak samochód się rozbuja, zwłaszcza przy dużej prędkości na nierównościach, im jadę wolniej tym mniej. Wtedy czuje się jakbym siedział na starej kanapie na sprężynach. Ale są dni, że jest cicho. Albo rano trzeszczy, a wieczorem już nie.

Sprawdzałem szczelinę pomiędzy słupkiem i błotnikiem bo to mogło być przyczyną, ale chyba jest OK. Zresztą dźwięk jest ewidentnie ze środka.

Napisano

> U mnie to słychać jak samochód się rozbuja, zwłaszcza przy dużej prędkości na nierównościach, im

> jadę wolniej tym mniej. Wtedy czuje się jakbym siedział na starej kanapie na sprężynach. Ale

> są dni, że jest cicho. Albo rano trzeszczy, a wieczorem już nie.

> Sprawdzałem szczelinę pomiędzy słupkiem i błotnikiem bo to mogło być przyczyną, ale chyba jest OK.

> Zresztą dźwięk jest ewidentnie ze środka.

Mam podobnie, pojechałem nawet do ASO i zgłosiłem ten problem przy okazji wymiany oleju. Wynik naturalnie nic nie znaleźliśmy...

Dobrze że chociaż olej udało się wymienić sob.gif

Napisano

> U mnie to słychać jak samochód się rozbuja, zwłaszcza przy dużej prędkości na nierównościach, im

> jadę wolniej tym mniej. Wtedy czuje się jakbym siedział na starej kanapie na sprężynach. Ale

> są dni, że jest cicho. Albo rano trzeszczy, a wieczorem już nie.

> Sprawdzałem szczelinę pomiędzy słupkiem i błotnikiem bo to mogło być przyczyną, ale chyba jest OK.

> Zresztą dźwięk jest ewidentnie ze środka.

ja byłem pewny na 100% że to ze środka. ale coś mnie tknęło. Sprawdź na postoju. Poruszaj połączeniem słupka z błotnikiem. Nic to nie kosztuje.

Napisano
  • Autor

> ja byłem pewny na 100% że to ze środka. ale coś mnie tknęło. Sprawdź na postoju. Poruszaj

> połączeniem słupka z błotnikiem. Nic to nie kosztuje.

Jest OK, jest duża szpara i nic nie trzeszczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.