Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Benzyna chodzi na diesel

Featured Replies

Napisano

Pany pacjent Golf IV 1.8 benzynka bez T. Wczoraj podczas jazdy z relacji kolegi było nagle ''buuuu'' zgasł silnik, po odholowaniu odpalił po czym go zdusiło. Czym prędzej wymienił pompke paliwa jak się okazało błędnie sick.gif

Teraz mu klekocze jak diesel zastanawia się czy mu ropy nie zalać grinser006.gif

Komp wykazuje coś z czujnikiem położenia wału.. klekotanie to objawia się walnięciem tego czujnika czy o co kaman?

Napisano

> A rozrzad sprawdzil?

dokładnie, do tego nie ma wycieków pod autkiem ?

Napisano

na kompa na kompa jeszcze raz na kompa zeby.GIF

nie ma sensu wymieniac nie wiedzac co jest zfajwczone bo tak to pol auta wymieni i nie trafi zeby.GIF podpiac pod kompa i wylezie co go boli smile.gif

Napisano

> na kompa na kompa jeszcze raz na kompa

> nie ma sensu wymieniac nie wiedzac co jest zfajwczone bo tak to pol auta wymieni i nie trafi

> podpiac pod kompa i wylezie co go boli

no przecież wykazało , błąd czujnika położenia wału, wymienić lub podmienić czujnik i sprawdzić

Napisano

> no przecież wykazało , błąd czujnika położenia wału, wymienić lub podmienić czujnik i sprawdzić

no ale przeciez ja nie wiem co to jest "komp cos pokazal" chodzilo mi o dobrze przewagowanie go a nie cos tam smile.gif

a teraz pytanie czy walu czy walka rozrzadu ba sa dwa u mnie ten drugi okazal sie felerny smile.gif

Napisano
  • Autor

> no ale przeciez ja nie wiem co to jest "komp cos pokazal" chodzilo mi o dobrze przewagowanie go a

> nie cos tam

> a teraz pytanie czy walu czy walka rozrzadu ba sa dwa u mnie ten drugi okazal sie felerny

kurde pany kolega zaprowadził Golfika do siakiegoś fachury od VW i tam kwiatki wychodzą mianowicie:

Ponoć rozleciał się filtr oleju a jakimś tam stopniu i nie dawał takiej ilości jaką powinien bo się częściowo zapchał... przez to bardzo duże ciśnienie miał jak mierzyli.

Mechanik chce zdejmować głowice obejrzeć czy nie ma jakiegoś ''smoka'' nie wiem o co chodzi dokładnie sick.gif

Tak czy siak z relacji kolegi ma być drogo i grubo icon_rolleyes.gif

Napisano

> Pany pacjent Golf IV 1.8 benzynka bez T. Wczoraj podczas jazdy z relacji kolegi było nagle

> ''buuuu'' zgasł silnik, po odholowaniu odpalił po czym go zdusiło. Czym prędzej wymienił

> pompke paliwa jak się okazało błędnie

> Teraz mu klekocze jak diesel zastanawia się czy mu ropy nie zalać

> Komp wykazuje coś z czujnikiem położenia wału.. klekotanie to objawia się walnięciem tego czujnika

> czy o co kaman?

Wału, czy wałka rozrządu (hall)? Bo jak hall, to klekot może być wywołany przez napinacz łańcucha (przy niskim ciśnieniu oleju spowodowanym zapchaniem filtra oleju).

Napisano

Smok jest w misce olejowej i aby go zobaczyć trzeba ją ściągnąć (a nie głowicę), na pewno nie jest to drogie.

Aby uszkodzić smoka trzeba przywalić miską (jeżeli tam jest aluminiowa to by się zorientował po plamie oleju pod autem). W przypadku uszkodzenia smoka ciśnienie jest mniejsze niż trzeba bo poprostu smok nie zasysa oleju z miski.

Filtr jest prawdopodobny, ale raczej ciśnienie byłoby wtedy również mniejsze niż książka przewiduje, poza tym wymiana filtra zlikwidowałaby problem.

Niech sprawdzą rozrząd!!! Zapewne przeskoczył.

Jeżeli objaw wystąpił nagle to prawdopodobnie będzie to. I nie odpalajcie już auta przed sprawdzeniem rozrządu.

Dla pocieszenia dodam, że w aucie ojca (z silnikiem kolizyjnym) nie spowodowało to żadnych uszkodzeń.

Napisano
  • Autor

> Smok jest w misce olejowej i aby go zobaczyć trzeba ją ściągnąć (a nie głowicę), na pewno nie jest

> to drogie.

> Aby uszkodzić smoka trzeba przywalić miską (jeżeli tam jest aluminiowa to by się zorientował po

> plamie oleju pod autem). W przypadku uszkodzenia smoka ciśnienie jest mniejsze niż trzeba bo

> poprostu smok nie zasysa oleju z miski.

> Filtr jest prawdopodobny, ale raczej ciśnienie byłoby wtedy również mniejsze niż książka

> przewiduje, poza tym wymiana filtra zlikwidowałaby problem.

> Niech sprawdzą rozrząd!!! Zapewne przeskoczył.

> Jeżeli objaw wystąpił nagle to prawdopodobnie będzie to. I nie odpalajcie już auta przed

> sprawdzeniem rozrządu.

> Dla pocieszenia dodam, że w aucie ojca (z silnikiem kolizyjnym) nie spowodowało to żadnych

> uszkodzeń.

No on chce właśnie ściągać miche olejową potem oglądać silnik czy wszystko wporządku. Auto odpalali oczywiście z siakimś czujnikiem, polecę mu sprawdzić rozrząd. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.