Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rodzynki z allegro

Featured Replies

Napisano

Przegladam sobie alledrogo i trafiłem na takiego rodzynka i tak sie zastanawiam po co ludzie kupuja taki "samochód" skoro nie maja zamiaru nim później jeździć? Nie jest to przecież ani jakaś limitowana seria żeby na nim kokosy później zbić tylko zwykły elegant... icon_rolleyes.gifhmm.gif

Napisano

> Przegladam sobie alledrogo i trafiłem na takiego rodzynka i tak sie zastanawiam po co ludzie

> kupuja taki "samochód" skoro nie maja zamiaru nim później jeździć? Nie jest to przecież ani

> jakaś limitowana seria żeby na nim kokosy później zbić tylko zwykły elegant...

a komora silnika z czego taka upierdzielona hmm.gif

Napisano
  • Autor

> zrobiona na byle jak??

A o to to już pytaj własciciela kto i jak mu ją robił nie mnie.Wnioskuje jedynie że to może być ona po opisie i podobnej barwie konserwacji która jest pod przednia klapa w tej rynience i na boku.

Napisano

heheheh wymieniono olej i...................... FILTR nawet nie wie za co zapłacił pewnie czacha.gif

Napisano

> heheheh wymieniono olej i...................... FILTR nawet nie wie za co zapłacił pewnie

No co, w maluchu wymienia się (a właściwie czyści) flitr oleju.

Podczas kapitalki silnika zlosnik.gif

Napisano

po 68 km przebiegu ??? akurat ... grinser006.gif

chyba,że chodzi o filtr pow lub paliwa bo się rozpadł ze starości smile.gif

Napisano

> Przegladam sobie alledrogo i trafiłem na takiego rodzynka i tak sie zastanawiam po co ludzie

> kupuja taki "samochód" skoro nie maja zamiaru nim później jeździć? Nie jest to przecież ani

> jakaś limitowana seria żeby na nim kokosy później zbić tylko zwykły elegant...

Miałem identycznego i też z tego rocznika. 2 lata temu zezłomowałem bo się zbiodegradował spineyes.gif ale miał szereg przygód więc miał prawo...

Pytanie - czemu ktoś go sprzedaje????

Za xxxxx lat na prawdę będzie rodzynkiem a tak kupi jakiś napaleniec i będzie jeździł...

Napisano

> Za xxxxx lat na prawdę będzie rodzynkiem a tak kupi jakiś napaleniec i będzie jeździł...

no nie sądze skoro zbliża się już do ceny nowego ( 13 tyś. ) w 2000r. a dalej minimalna nieosiagnięta skromny.gif

Napisano

> no nie sądze skoro zbliża się już do ceny nowego ( 13 tyś. ) w 2000r. a dalej minimalna

> nieosiagnięta

No to może wystawił jakieś 50 kafli niewiem.gif

Napisano

te kolanka kolektora to z fabryki juz wyjezdzaly zardzewiale?

Napisano

> a komora silnika z czego taka upierdzielona

z twojego glupiego gadania, jak zwkle

o konserwacji slyszales kiedy?

twojej sienie by sie przydala - bo zalosnie wyglada no.gif

Napisano

> No co, w maluchu wymienia się (a właściwie czyści) flitr oleju.

> Podczas kapitalki silnika

Czyszczenie filtra odśrodkowego było uwzględnione w std programie przeglądów.

Nie jestem pewien czy nawet nie przy KAŻDYM przeglądzie.

Napisano

takie czasy...

mnie zastanawia jak to sie stalo ze tablic nie ma ? niezarejestrowal czy nie zalozyl?

olej wymienil dopiero w 2008 roku??

Napisano

Skoro auto "stoi w garażu na podnośnikach", to jak sprawdzić, że "wszystko w nim działa idealnie" - np. zawieszenie w czasie jazdy po nierównościach?

Napisano

> kupuja taki "samochód" skoro nie maja zamiaru nim później jeździć?

Bardzo prawdopodobny scenariusz - samochód kupiony przez starszego człowieka (dlaczego - o tym zaraz), któren nie pocieszył się nim za długo.

> Nie jest to przecież ani

O tym, że samochód kupiony przez "dziadka" świadczy jego masakrycznie goła konfiguracja - to jest goły standard - nie ma lusterka prawego, nie ma dmuchawy, nie ma rozkładanych siedzeń, szyba tylna nie jest grzana, przednie pasy "sznurki", tapicerka z plastiku - ogólnie "bida z nyndzo".

Rocznik 96 to był ztcp początek produkcji wersji EL (zwanej też nieprawidłowo "elegant" - elegant to była WERSJA WYPOSAŻENIOWA EL-a .

Był standard (to co na fotach), ELEGANT - czyli standard + fotele inter-groclin, dmuchawa, grzana szyba tylna, przednie pasy bezwładnościowe, prawe lusterko, jakieś pierdoły, oraz SX (takiego miałem), czyli ELEGANT ale z fotelami standardowymi, za to w tapicerce materiałowej (przecierała się po 50 kkm) i rozkładane, przerywany bieg wycieraczek, uchylne szyby tylne

Od chyba 98 roku wprowadzono ELX-a, czyli EL-a z katalizatorem jednodrożnym w tłumiku (podobno jedyny maluch, w którym nie rozpadały się błyskawicznie tłumiki - mój poddał się po roku z kawałkiem), a na koniec TOWN'a i happy-enda, które były wersjami wyposażeniowymi ELX-a.

Teraz tak:

To co wystawiacz opisuje jako "oryginalne zabezpieczenie antykor" to w rzeczywistości konserwacja dealerska (bądź wręcz aftermarket) - czasem była to "jazda obowiązkowa" - mój malec z 96 r :-) miał takie coś jako właśnie "opcję dodatkową, ale nie ma bez".

Co ciekawe - ten rocznik zarąbiście żarła ruda - mój po niecałych 2 latach miał dziury na wylot w dachu (!) - na szczęście był to już problem kolejnej właścicielki.

Napisano

> te kolanka kolektora to z fabryki juz wyjezdzaly zardzewiale?

Nie ale to jest żeliwo i będzie rdzewieć zawsze.

Napisano

> Czyszczenie filtra odśrodkowego było uwzględnione w std programie przeglądów.

> Nie jestem pewien czy nawet nie przy KAŻDYM przeglądzie.

No nie, bo ja jeździłem nowym na przeglądy to mi tego nie czyścili.

Napisano

> No nie, bo ja jeździłem nowym na przeglądy to mi tego nie czyścili.

Przeczytaj uważnie - mówię o programie przeglądów.

ZTCP to żeby sie dobrać sensownie do filtra odśrodkowego to trzeba było zwalić belkę tylną - trochę roboty jest...

Napisano

.....

> dachu (!) - na szczęście był to już problem kolejnej właścicielki.

Wszystko prawda (miałem to samo) ale z tym dziadkiem to niekoniecznie, gdyż jak ja kupowałem to musiałem brać co było... stało 6 białych na hali i "wybierz se pan" - akurat miałem farta, że był elegant (o czym nie miałem jeszcze wtedy bladego pojęcia) i miał prawie wszystko (chyba zapalniczki nie było tylko) ale reszta to były golasy...

Tak czy owak, nie do pomyślenia żeby ktoś kupił z myślą o przekiblowaniu go do teraz i sprzedaniu...

Napisano

> No nie, bo ja jeździłem nowym na przeglądy to mi tego nie czyścili.

Dobra, doczytałem -> co 50 kkm, ale w staruszkach - o tutaj źródełko.

Napisano

> Przeczytaj uważnie - mówię o programie przeglądów.

Założyłem, że mi robili wszystko wg programu. Facio miał wydruk i leciał po kolei...

> ZTCP to żeby sie dobrać sensownie do filtra odśrodkowego to trzeba było zwalić belkę tylną - trochę

> roboty jest...

Nie trzeba było zrywać belki. Płaska 10-tka i pitu, pitu i odkręcasz dekielek.

Napisano

> .....

> Wszystko prawda (miałem to samo) ale z tym dziadkiem to niekoniecznie, gdyż jak ja kupowałem to

> musiałem brać co było... stało 6 białych na hali i "wybierz se pan" - akurat miałem farta, że

> był elegant (o czym nie miałem jeszcze wtedy bladego pojęcia) i miał prawie wszystko (chyba

> zapalniczki nie było tylko) ale reszta to były golasy...

Zapalniczki nigdy w wyposażeniu fabrycznym nie było.

Maluchów ci w życiu miałem dostatek, wszystkie były od wersji FL w górę ('86 FL "półlifting" - z szeroką deską ale palony z klamki i na wąskich zderzakach. Za to miał rozkładane fotele :-), '91 "pełny lifting, rozkładane fotele, uchylne szybki, dmuchawka, grzana szybka itd, '93 pierwszy SX jaki istniał, konfiguracja analogiczna jak EL-SX, '96 - to co opisałem)

> Tak czy owak, nie do pomyślenia żeby ktoś kupił z myślą o przekiblowaniu go do teraz i

> sprzedaniu...

Tu pełna zgoda.

Napisano

> Założyłem, że mi robili wszystko wg programu. Facio miał wydruk i leciał po kolei...

Napisałem wyżej - po 50 kkm.

Kolejna errata - w EL-u co 30 kkm ;-)

> Nie trzeba było zrywać belki. Płaska 10-tka i pitu, pitu i odkręcasz dekielek.

Możliwe - jednak już 12 lat minęło, odkąd rozstałem się z ostatnim malexem...

Napisano

> Napisałem wyżej - po 50 kkm.

> Kolejna errata - w EL-u co 30 kkm ;-)

> Możliwe - jednak już 12 lat minęło, odkąd rozstałem się z ostatnim malexem...

Ja jeszcze 8 lat temu śmigałem tym moim białym el ale od 2 tygodni musiałem przeprosić się z maluszkiem (tym razem żółty FL), gdyż moje uno się "robi" a czymś jeździć po części trzeba... spineyes.gif

Napisano

> przednie pasy "sznurki", tapicerka z plastiku - ogólnie "bida z

> nyndzo".

Oj, pasy to ma chyba bezwładnościowe jednak hmm.gif

Napisano

Ja miałem EL-kę z 95 roku. Zielona błyskawica właśnie z szybkami, "sportowymi fotelami" (dzięki nim sie w ogóle mieściłem w tym samochodzie) dmuchawą, uchylnymi szybkami, materiałową tapicerką iitd. Ruda pojawiła sie wpierw na progach i całym podwoziu...na szczeście (po 3 latach) znalazłem kupca na to cacko, gośc nie zajrzał pod samochód choć był z "expertem" zeby.GIF.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.