Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mandat z suszarki

Featured Replies

Napisano

moze to glupie ale od dluzszej chwili zastanawiam sie nad sytuacja gdzie policial.gif stoi sobie w "modnym " miejscu i kasuje tych szybszych.

Jedziemy , wyskakuje niebieski macha lapka. wysiadasz - o ile wladzia zezwoli - pokazuje suszarkie ii... i jaka mamy pewnosc ze to co widzimy to nasza zdobycz a nie jestesmy 30 wozem ktory zaraz zostanie skrojony na pomiar wykonany 2 godziny temu ? hmm.gif

Taka glupia pyskowka :

- [policaj] = witam , czy wie pan ile pan jechal ?

- [kierownik] = 50

-[p] - no chyba troche wiecej bo my tu mamy (np ) 90 ( pokazujac suszarke)

-[k] - a pokaz mnie pan ze toto jest moje a nie tego z wczoraj

te suszarki maja jakies logi ze procz speedu jest to powiazane z data/czasem wykonania pomiaru ?

Moze to i glupie i banalne ale nie widzialem suszarki na oczy od.. dekady zlosnik.gif

Napisano

licznik czasu od ostatniego pomiaru jest w takim urządzeniu...

Napisano

No dobra, ale z innej mańki, chyba każdy wie ile jedzie, więc po co kombinować hmm.gif

Jak już to prosić o dolne widełki i przyjąć mandat na klatę jak facet zlosnik.gif

Napisano

> Widać, że nidgy nie trafiłeś na gościa, który chce kogoś wydymać i wyłudzić łapówkę.

Ja to mam szczęście, znów wychodzi na to że spotkałem kręcących winnych, a nie oszustów policjantów. No ale fakt - o tym nie pomyślałem.

No ale co mandatu można nie przyjmować.

Napisano

> Ja to mam szczęście, znów wychodzi na to że spotkałem kręcących winnych, a nie oszustów

> policjantów.

czyli stoisz po drugiej stronie? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> czyli stoisz po drugiej stronie?

Suszarki hahaha.gif

Wydało się rotfl.gif

Chciałbym hehe.gifok.gif

Napisano

> licznik czasu od ostatniego pomiaru jest w takim urządzeniu...

hmmm marna metoda, wszak niebieski może zmierzyć auto jadące 3s wcześniej spineyes.gif

Napisano

> No dobra, ale z innej mańki, chyba każdy wie ile jedzie, więc po co kombinować

No chyba nie. Poza tym nikt nie lubi płacić mandatów, więc jak jest szansa, aby nie dostać albo dostać jak najmniej, to ludzie kombinują. ok.gif

Napisano

> No dobra, ale z innej mańki, chyba każdy wie ile jedzie, więc po co kombinować

> Jak już to prosić o dolne widełki i przyjąć mandat na klatę jak facet

Sytuacja z życia wzięta.

Mam świadka.

Leciałem sobie lat temu ze 7 Trasą Łazienkowską przy Pekinie, kierunek na Wiatrak.

Przy estakadach stali, wtedy było tam AFAIR 60.

Leciałem BANKOWO ponad paczusię.Bez przesady że 180, ale tak na tyle ponad, że z suszarki tyle właśnie by wyszło.

Oczywiście lizaczek, na boczek i zapraszam.

Miecio machnął mi (dosłownie!) suszarką przed nosem (nawet nie zdążyłem przeczytać ile) i "łosimziesiunt pińć" krzyczy.

Oooo, coś mi waniajet! - myślę.

Poproszę o okazanie czasu od pomiaru! - rzekłem.

Pan wadza poczerwieniał, aż się zapowietrzył i rzekł (a raczej burknął pod nosem) SKASOWAŁEM.

Cóż.

Bydlę jestem.

Ryknąłem mu w twarz śmiechem.

Serio. Nie wytrzymałem. Wypsło mi się.

Pan wadza się zapienił aż się zapluł, zaczął coś wrzeszczeć, że "sie w sądzie spotkamy", oddał kwity i kazał... się oddalić :-)

Do dziś się nie widzieliśmy, a już zwłaszcza w sądzie.

Niestety - pan wadza bankowo był tzw wchoooyograjkiem.

Jak ktoś ma mnie czesać, to bardzo proszę za moje, a nie za cudze....

Napisano

> te suszarki maja jakies logi ze procz speedu jest to powiazane z data/czasem wykonania pomiaru ?

Mają

> Moze to i glupie i banalne ale nie widzialem suszarki na oczy od.. dekady

Wszystkie mają, nawet te stare.

Z ciekawości - ostatnio byłem na prezentacji Iskry - tam są 2 liczniki - można ubić dwóch pacjentów, obydwu zatrzymać i obydwum ;-) bije niezależny tajmer.

Wiesz - świat idzie do przodu, pojawiły się samochody, amfetamina... ;-)

Napisano

> Sytuacja z życia wzięta.

> Mam świadka.

Heh widac nie sa to takie odosobnione przypadki.

Dobre z 8 lat temu, jade sobie moim zoltym CCS na niskim zawieszeniu i z glosnym wydechem przez Tarnow. Jade z mama bo wlasnei ja zawoze do domu. Jakis kilometr przed domem, widze ze stoja misie po drugiej stronie dwupasmowki i lapia na suszare. Jake ze po drugiej stronie to mi nie zagrazaja, zreszta tez nie jechalem szybko.

Mame zostawilem w domu, a sam jechalem spowrtem ta droga, czyli inaczej mowiac prosto w strone wspomnianych misiow.

Ze wzgledu ze wiedzialem przeciez ze stoja, jechalem rowniutenke 60km/h (licznikowe czyli w rzeczywistosci pewnie jeszcze mniej).

Wsumie nie zdziwilem sie jak policjant wyciagnal lizak, bo i tak tym autem zawsze mnie zatrzymywali pod byle pretekstem.

Zdziwilem sie dopiero, jak pan policjant pokazal mi suszarke i mowi ze za szybko panie kierowco. Tutaj mamy ogr do 60, a pan jechal 97.

No myslalem ze padne.

Mowie mu, ze nie jestem idiota, ze przed chwila jechalem w druga strone i widzialem ze stoja i jechalem rowniutenkie 60 jak bozia przykazala. A jesli mu suszarka pokazuje cos innego to znaczy ze moze sie zepsula.

On do mnie, ze w takim razie skoro jestem tego taki pewny, to prosze jechac.

Napisano

"Miałem kiedyś takiego starego golfa. Na przedzie

miałem załoŜone mniejsze opony w związku z tym źle

wskazywał mi

prędkościomierz. Pewnego dnia widzę policjantów z

radarem, którzy wlepiali mandat jakiemuś gościowi za

przekroczenie prędkości. Zatrzymałem się i grzecznie

poprosiłem, Ŝeby złapali mnie na radar to sobie

sprawdzę ile mi licznik oszukuje. Ja grzecznie. A

policjant:

- Nie!

- Dlaczego? - pytam - Co to za problem?

Policjant:

- Nie i juŜ!

- No naprawdę Pan nie moŜe?

Przekonuję ich i przekonuje, oni piszą gościowi mandat.

W końcu jeden wziął mnie na bok i mówi:

- Panie, spier..laj pan stąd. Radar mamy zepsuty."

Napisano

> Widać, że nidgy nie trafiłeś na gościa, który chce kogoś wydymać i wyłudzić łapówkę.

Jeden z moich taksówkarzy na takiego trafił. W końcu pasażerka wkurzona długim oczekiwaniem i przysłuchująca się dyskusji przez okno poprosiła pana władzę, żeby podszedł i okazała mu legitymację Biura Spraw Wewnętrznych zlosnik.gif Bardzo zmienił ton i klęczał przy oknie zlosnik.gif

Napisano

> hmmm marna metoda, wszak niebieski może zmierzyć auto jadące 3s wcześniej

I puści go wolno a Bogu ducha winnego kierownika zatrzyma? hehe.gif

Napisano

> raczej burknął pod nosem) SKASOWAŁEM.

Ciekawostka bo taki sam numer miałem w Daszynie"Radarowej" na trasie Łódź - Gdańsk smile.gif

Napisano
  • Autor

>amfetamina... ;-)

amfa jest dla gowniarzy z gimnazjum. Sa lepsze specyfiki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

narazie odpukac nie mialem okazji od dosc dawna = stad ten temat wogole , bo fotoplastikon to ci date zrobi itd.. a suszarka jest mi obcym urzadzeniem.

Jedyna kombinatoryka ktora uprawiam to odpowiednie hamowanie 20.GIF

Napisano

> No chyba nie. Poza tym nikt nie lubi płacić mandatów, więc jak jest szansa, aby nie dostać albo

> dostać jak najmniej, to ludzie kombinują.

No to jak najmiej z przewidzianych widełek ok.gif

Napisano

No OK, tu się zgadzam. Mnie tylko chodziło o kombinowanie w momencie, gdy wiemy ile jechaliśmy i zgadza się to z odczytem.

Nie twierdzę, że wśród busted.gif nie ma czarnych owiec.

Napisano

podobnie jak u mnie raz było: 75/50 (stali 30 metrów przed tablicą koniec obszaru zabudowanego biglaugh.gif)

jeden mierzył, drugi zatrzymywał.

zatrzymał mnie, podszedłem z papierami, on mówi 75/50 = xxx zł i x punktów (już nie poamiętam ile to było), na to ja kątem oka widzę jak kolega jego mierzy kiolejny samochód, więc mówię: a czy mogę zobaczyć wynik i czas od pomiaru? biglaugh.gif

policjant widząc żę juz po wyniku bo kolejne auto zostało zmierzone ze skaczacym ze wściekłości gulem pyta: jak się ma ta pieczatka do pana sytuacji? (w starym prawku miałem na końcu pieczatkę "pod warunkiem używania szkieł") - no to ja na to, że mam szkła kontaktowe .... trochę facet zbaraniał, ale oddał papiery bo już nie miał sie do czego przyczepić biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.