Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kupowanie-przywiezienie auta z Niemiec

Featured Replies

Napisano

Witam.

jestem zainteresowany wyjazdem i kupieniem auta w Niemczech.

i tu chciałbym zdać się na Wasze doświadczenie :

czy tak można to zorganizować:

1.wyszukuję ofertę w internecie jakiegoś wielkiego placu z używanymi autami w D

2.wyjeżdżam w piatek po południu z Polski

3.w sobote w D wybieram auto,\płacę/załatwiam na miejscu wszelke formalności i wracam kupionym autem do Polski,

czy jest to możliwe,??czy znacie adresy takich wielkich autokomisów w D???`i czy można to w jedną sobotę załatwić??

pozdrawiam

Napisano

> Witam.

> jestem zainteresowany wyjazdem i kupieniem auta w Niemczech.

> i tu chciałbym zdać się na Wasze doświadczenie :

> czy tak można to zorganizować:

> 1.wyszukuję ofertę w internecie jakiegoś wielkiego placu z używanymi autami w D

> 2.wyjeżdżam w piatek po południu z Polski

> 3.w sobote w D wybieram auto,\płacę/załatwiam na miejscu wszelke formalności i wracam kupionym

> autem do Polski,

> czy jest to możliwe,??czy znacie adresy takich wielkich autokomisów w D???`i czy można to w jedną

> sobotę załatwić??

> pozdrawiam

Jesli nie masz wybranego jeszcze auta (w dobrej cenie i z pewnego,potwierdzonego źródła) to

jest duże prawdopodobieństwo, że wrócisz bez samochodu

i kupisz auto w Polsce. Rynek Niemiecki jest już bardzo "przebrany", a i przy obecnym kursie Euro to i ceny nie są

juz takie konkurencyjne. A co do dużych placów to i tak

prowadzą to zazwyczaj obcokrajowcy(turcy itd.) więc jak nie masz

jakiegoś pewniaka to auta tam też już mają kręcone liczniki

i mogą być w różnym stanie technicznym, a jeszcze musisz nim

wrócić do kraju.

Ja w chwili obecnej szukał bym auta na miejscu.

Porónując ceny z mobile.de i naszych stron zobaczysz że nawet ceny w Polsce potrafią być niższe, i nie bawisz się już

z papierami, ponieważ większość auta ma już oplacona akcyzę.

Napisano

> Witam.

> 1.wyszukuję ofertę w internecie jakiegoś wielkiego placu z używanymi autami w D

> 3.w sobote w D wybieram auto,\płacę/załatwiam na miejscu wszelke formalności i wracam kupionym

> autem do Polski,

> czy jest to możliwe,??czy znacie adresy takich wielkich autokomisów w D???`i czy można to w jedną

> sobotę załatwić??

> pozdrawiam

Z tego co kojarzę, to urzędy rejestrujące auta są czynne np. tylko w dni robocze. TUTAJ możesz sprawdzać godziny otwarcia KFZ Zulassungstelle.

Napisano

Ja tak zrobiłem...pojechałem do Berlina, spedziłem tam 2 dni, kilkanascie dużych "komisów" odwiedziłem i wróciłem bez niczego biedniejszy o koszty dojazdu i hotelu rotfl.gif

Wg mnie:

- ciężko kupić tam auto w dobrym stanie (chyba ze masz wczesniej cos ustawione, np. od osoby prywatnej)

- wszystkie te place z samochodami prowadzone przez turków, ktorzy te auta kupują np. z włoch.

- auta poniszczone, zajezdzone - ale do wypicowania się nadają

- osobiscie widzialem jak turki spawaja 2 w jedno w garazu, pozniej idzie to do nich na plac sciana.gif

- jeśli było coś w dobrym stanie to droższe niz u nas

Ogólnie rzecz biorąc drugi raz nie popełnie takiego błędu 270751858-jezyk.gif

Wole kupić w PL, jest naprawde duuuzy wybór, nie stracisz kasy na jezdzenie a przy okazji troche nerwów sobie oszczedzisz.

Napisano

W Polsce też Cię wydymają, nie przejmuj się. Nie takie rzeczy Kazik z Zenkiem robili. Co do tych turków w Berlinie sądzę, że są uczciwsi niż nasi handlarze, nie uogólniając oczywiście. Ja akurat kupiłem auto w Berlinie, miałem wybrany tylko model, markę (kupiłem jednak co innego) od Turka i wcale nie było z Włoch, tylko z Berlina, jak patrzyłem na kilka aut żadne nie było z Włoch. Bardziej już kręcą ruscy. Owszem jak wszędzie. Można się nadziać. Zgadza się, że cena euro nie zachęca do kupowania tamże. Zauważyłem, że u nas w Polsce panuje przekonanie, że auto, które ma prawdziwy przebieg 170k km to złom, ale to samo o 70-80k mniej to cudo z kręconym przebiegiem. Tam się więcej jeździ, po lepszych drogach.

Napisano

1. Nigdy nie jeżdze w ciemno, zawsze po umówione wcześnej auto, auto zarezerwowane dla mnie, cena wstępnie uzgodniona, stan wstępnie sprawdzony, sprzedawca zweryfikowany. Aut szukam sam na mobile.de i autoscout24.de, znajomy niemiec dzwoni aby wybadać sprawe, negocjuje, umawia itd. Kilka razy już dzwonił w rózne ogłoszenia i albo auta były sprzedane albo zarezerwowane albo ogłoszenie było nieaktualne.

2. Zawsze jade po konkiretny model auta z konkretną wersją silnikową, wyposażeniowa itd, nigdy po jakiekolwiek auto typu X czy wielkosci Y.

3. W sobote nie załatwisz czasowej rejestracji i nie wrócisz autem na kołach, tylko laweta.

4. Ogłoszenia z Berlina omijam z zasady, moim zdaniem nie ma po co tam jechać. Od zawsze wiedziałęm co sie tam dzieje ale raz koledzy sie wybrali obejrzeć kilka aut bo w ogłoszeniach wygladały przyzwoicie. W rzeczywistości okazało się, ze większy szrot niż na zdjeciach.

5. Nigdy wyznacznikiem dla mnie nie jest odległość wycieczki do zrobienia ale dobre auto.

Napisano

w sobote nie załatwisz papierów urzędowych

Jeżeli myślisz o jakimś aucie blisko granicy, to z regóły jest tak, ze dzwonisz jednego dnia, rozmówca mówi, że aktualne. Jedziesz drugiego dnia na miejsce auta już nie ma, bo ktoś je sprzątnął. Są wyjątki od tej reguły w postaci paździerzy z wygórowaną ceną. Przygraniczni handlarze i importerzy z PL codziennie robią rundkę po swoich strefach w poszukiwaniu nowych aut, których rachunek ekonomiczny każe ciągnąc do kraju.

Napisano

Jeśli już wiesz wszystko nt samochodu, znasz historię serwisową, stan lakieru, mechaniczny, wiesz, że jest wymeldowany i niekradziony, to zamawiasz sobie w PL tablice zjazdowe (żółty pasek) i masz gdzieś urzędy...

Ostatnio przetestowane 3 razy zlosnik.gif

Napisano

> autem do Polski,

> sobotę załatwić??

Nie da rady bo urząd w którym załątwiasz papiery wyjazdowe nie działa w sobotę

Napisano

> Nie da rady bo urząd w którym załątwiasz papiery wyjazdowe nie działa w sobotę

Jest też ryzyko, że godzinny otwarcia nie są "userfriendly"...

Napisano

> Jeśli już wiesz wszystko nt samochodu, znasz historię serwisową, stan lakieru, mechaniczny, wiesz,

> że jest wymeldowany i niekradziony, to zamawiasz sobie w PL tablice zjazdowe (żółty pasek) i

> masz gdzieś urzędy...

> Ostatnio przetestowane 3 razy

coś wiecej opowiesz o tym?

Napisano

> Witam.

> autem do Polski,

> sobotę załatwić??

> pozdrawiam

Jedź w czwartek, w piątek kup "żółte" tablice i szukaj auta. Jednak najlepiej jechać w tygodniu. Trzy razy tak robiłem(jechałem w ciemno) i kupiłem trzy dobre samochody. Jednym jeżdżę ja, kolejnymi znajomi. Sierpień wrzesień jadę kolejny raz.

Napisano

> coś wiecej opowiesz o tym?

Wracając z udanego rekonesansu w D, wstąpiliśmy do tego przybytku i zamówiliśmy sobie tablice... a że wyjazd po zaklepane furki miał być za tydzień, to Pani zaproponowała, że jak wyjedziemy z domu, to mamy potwierdzić, a tablice będą na 8:00

http://tablicewywozowe.zgorzelec.pl/niemieckie-blachy-czasowe-wywozowe-z-niemiec

Jeśli się nie mylę, to właśnie to. Teren stacji benzynowej obok kantoru i wyszynku.

Napisano

> Wracając z udanego rekonesansu w D, wstąpiliśmy do tego przybytku i zamówiliśmy sobie tablice... a

> że wyjazd po zaklepane furki miał być za tydzień, to Pani zaproponowała, że jak wyjedziemy z

> domu, to mamy potwierdzić, a tablice będą na 8:00

> http://tablicewywozowe.zgorzelec.pl/niemieckie-blachy-czasowe-wywozowe-z-niemiec

> Jeśli się nie mylę, to właśnie to. Teren stacji benzynowej obok kantoru i wyszynku.

A z jaką datą wystawiają te tablice? Z aktualną czy parę dni do przodu tzn, zamawiam 20 sierpnia, a dostaje tablice ważne od 25 sierpnia

Napisano

> Wracając z udanego rekonesansu w D, wstąpiliśmy do tego przybytku i zamówiliśmy sobie tablice... a

> że wyjazd po zaklepane furki miał być za tydzień, to Pani zaproponowała, że jak wyjedziemy z

> domu, to mamy potwierdzić, a tablice będą na 8:00

> http://tablicewywozowe.zgorzelec.pl/niemieckie-blachy-czasowe-wywozowe-z-niemiec

> Jeśli się nie mylę, to właśnie to. Teren stacji benzynowej obok kantoru i wyszynku.

Z ciekawości ile taka "impreza" kosztuje? Chciałbym sobie porównać cenę do niemieckich urzędów...

Napisano

> A z jaką datą wystawiają te tablice? Z aktualną czy parę dni do przodu tzn, zamawiam 20 sierpnia, a

> dostaje tablice ważne od 25 sierpnia

byliśmy w piątek o 8:30 i mieliśmy datę piątkową. Jeśli będziesz w sobotę lub niedzielę, to data będzie piątkowa.

Napisano

> Z ciekawości ile taka "impreza" kosztuje? Chciałbym sobie porównać cenę do niemieckich urzędów...

103 euro

Napisano

> A z jaką datą wystawiają te tablice? Z aktualną czy parę dni do przodu tzn, zamawiam 20 sierpnia, a

> dostaje tablice ważne od 25 sierpnia

nie ma takiej opcji, zeby tablice były wydane z datą z przyszłości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.