Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czujnik pasażera - mata.

Featured Replies

Napisano

Ma ktoś pod ręką ePER? Mam prośbę o sprawdzenie jaki jest koszt maty pasażera, doprowadza mnie już ona do furii i chyba czas na jej wymianę...

1,9JTD 5D, 6x airbag, z góry dzięki...

Wiem, że są emulatory, ale jakoś chyba boję się grzebać przy bezpieczeństwie...

Napisano

> Ma ktoś pod ręką ePER? Mam prośbę o sprawdzenie jaki jest koszt maty pasażera,

Wg ePER z 10.05.2010 1094,71 zł/z VAT/.

Napisano

Polecam emulator maty. Działa naprawdę znakomicie i nie ma obaw, że poduszka w razie draki nie wystrzeli. Mnie akurat na nową matę stać nie było i wybrałem wariant najtańszy, bo mata kosztowała mnie 200zł.

Pozdrawiam

Napisano

Jeśli nie nowa mata i nie emulator to może allegro i fotel z UK - kwestia dogadania sie i sprawdzenia przed kupnem (zawsze inna opcja)

Napisano
  • Autor

> Wg ePER z 10.05.2010 1094,71 zł/z VAT/.

no właśnie, są jakieś dwie wersje, jedna za ponad 1tyś, a druga za 500zł ?!? O co chodzi? Myślałem, że mata jest jedna i ta sama?!?

Napisano

> no właśnie, są jakieś dwie wersje, jedna za ponad 1tyś, a druga za 500zł ?!? O co chodzi? Myślałem,

> że mata jest jedna i ta sama?!?

Mata jest jedna.Prawdopodobnie sprzedają razem z poduszką.A tych jest kilka w zależności od wyposażenia.

Napisano

> Polecam emulator maty. Działa naprawdę znakomicie i nie ma obaw, że poduszka w razie draki nie

> wystrzeli. Mnie akurat na nową matę stać nie było i wybrałem wariant najtańszy, bo mata

> kosztowała mnie 200zł.

> Pozdrawiam

w razie draki z uszkodzoną matą poduszka wywala

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Polecam emulator maty. Działa naprawdę znakomicie i nie ma obaw, że poduszka w razie draki nie

> wystrzeli. Mnie akurat na nową matę stać nie było i wybrałem wariant najtańszy, bo mata

> kosztowała mnie 200zł.

> Pozdrawiam

Mam pytanie... Skad wiesz że emulator zadzaiła właściwie??

Wiem ze taka jest teoria, i że skoro nie będzie alarmów w centralce AIRBAG to powinno to w razie wypadku zadziałać..

Czy jednak ktoś to sprawadził na własnym przykładzie??

hmm.gif

Napisano

Ciągle się zastanawiam czy warto płacić 100 czy 200zł za "emulator" produkcji CHINA, który ma gwarancje ustną sprzedawcy, że zadziała niewiem.gif.

W razie wypadku jeśli pójdzie coś nie tak ... wyrzuty do końca życia (jeśli sami akurat tam nie siedzieliśmy bo prowadził/a syn, córka, żona itp.) dodatkowo prokuratora na głowie.

Dziwnie zaspokojony spokój że kontrolka nie świeci i wszystko "chyba" jest ok. facepalm.gif dla mnie w ogóle nie zrozumiałe i głupie.

Po wypadku już nic nie da się zrobić!

Jeśli oszczędzać na bezpieczeństwie pasażera to już z głową i matą która ma homologacje czyli z samochodów z rozbiórki i angoli koszt podobny do emulatora i czyste sumienie!

Jeśli spotka mnie ten sam problem nawet nie pomyślę o emulatorze.

Napisano

Nowa mata = dobry pomysł,

Używana mata = dobry pomysł,

i jak zwykle pewne ale:

1. Jak ktoś będzie wsiadał na matę z kolana/łokcia to znowu ją zamorduje w 5 minut,

2. Po FL podobno zlikwidowali matę, u mnie podobno nie ma maty, więc pewnie mam inny FW w ECU poduszek, zakładając że reszta układu jest taka sama, więc teoretycznie wystarczy kupić i podmienić ECU poduszek.

U mnie(auto wyjechało z fabryki 21.06.2005, mam 6 poduszek) jest takie ecu.

Pozdrawiam BAS

ps. Może ktoś potwierdzić czy mam matę czy nie(bo nie mam pewności)? Jak nie mam to nie będę się cackał przy szukaniu czegoś przez drzwi pasażera.

Napisano

> Ciągle się zastanawiam czy warto płacić 100 czy 200zł za "emulator" produkcji CHINA, który ma

> gwarancje ustną sprzedawcy, że zadziała .

> W razie wypadku jeśli pójdzie coś nie tak ... wyrzuty do końca życia (jeśli sami akurat tam nie

> siedzieliśmy bo prowadził/a syn, córka, żona itp.) dodatkowo prokuratora na głowie.

> Dziwnie zaspokojony spokój że kontrolka nie świeci i wszystko "chyba" jest ok. dla mnie w ogóle

> nie zrozumiałe i głupie.

> Po wypadku już nic nie da się zrobić!

> Jeśli oszczędzać na bezpieczeństwie pasażera to już z głową i matą która ma homologacje czyli z

> samochodów z rozbiórki i angoli koszt podobny do emulatora i czyste sumienie!

> Jeśli spotka mnie ten sam problem nawet nie pomyślę o emulatorze.

Zgadzam się z Tobą jak najbardziej!

Gdzie jedak mogę kupić używaną ale sprawną matę??

Nie ma takowych na Allegro..

Pozostaje emulator...

W ASO nie chcą dać rabatu...530 zl i wymiana 200 zł...

Samochód jest wart 12 tys.. a a tu jeden z wielu gadzetów kosztuje ponad 700 zł..

W sumie jak będzie emulator.. no to powinno zadziałać.. ja z resztą mam nadzieję ze nie będzie mi poduszak powietrzna potrzebna...

CZy ma ktoś moze sprawną matę do sprzedania???

Jak nie.. pozostje mi emulator

Napisano

Dzwoń po wszystkich którzy handlują częściami do Stilo. Kiedyś wpadłem na fotel pasażera z elektryką z 2002 roku za 150zł. (mata+ poducha w fotelu)

Co do wymiany - nie powinieneś mieć problemu - dużo osób wymieniało to u siebie więc pomogą i masz 200zł w kieszeni.

A może ma ktoś dostęp do tańszych części z ASO?

Napisano

> W ASO nie chcą dać rabatu...530 zl i wymiana 200 zł...

Nie wiem gdzie widziałeś takie ceny, ale w EPERze widnieje 753 z VAT, a to pewnie do wersji ze zwykłymi siedzeniami. Do mojej skóry ekologicznej jest jeszcze droższa.

Napisano

> Dzwoń po wszystkich którzy handlują częściami do Stilo. Kiedyś wpadłem na fotel pasażera z

> elektryką z 2002 roku za 150zł. (mata+ poducha w fotelu)

> Co do wymiany - nie powinieneś mieć problemu - dużo osób wymieniało to u siebie więc pomogą i masz

> 200zł w kieszeni.

> A może ma ktoś dostęp do tańszych części z ASO?

I chyba tak zrobię.. ale jeśli nei znajdę maty. zdecyduję się na emulator...

też przecież nie jest trudno go wymienić... poczytałem tu na forum..

Wiem już jak wymontować fotel, więc pewnie i matę będę mógł wyjąć i obejkrzeć..

Moze wystarczy coś dolutować na macie???

Tak czy inaczej.. dzieki za podpowiedzi.... 20.GIF

Napisano

masz tu : STILO GIEŁDA

pawelczekala ma mate na zbyciu "podobno" sprawna

Napisano

> masz tu : STILO GIEŁDA

> pawelczekala ma mate na zbyciu "podobno" sprawna

Ach.. żeby była jakaś możliwość sprawdzenia...

W tym momencie.. to raczej podejrzane.. i raczej nie jest dobra..

Ktoś pewnie zainstalował sobie emulator.. i oddał matę żeby być czystym jakby doszło do dzwona

Będzie sie wtedy wypierał.. ze mówił o emulatorze.. i że nawet dał matę..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.