Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drgania powyżej 120 km/h

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> ustalo?

niestety, nie miałem gdzie rozwinąć większej prędkości niż 90 km/h, przetestuje pewnie dopiero w sobotę...

Napisano

> niestety, nie miałem gdzie rozwinąć większej prędkości niż 90 km/h, przetestuje pewnie dopiero w

> sobotę...

moze druga felga tez jakas nie teges hmm.gif

Napisano

> Jak jest duże zagięcie (widziane gołym okiem) to jasna sprawa, ja myślałem o takim raczej

> "zwichrowaniu"

> Jeżeli nie masz takiej samej felgi nigdzie w pobliżu to ja bym chyba nie ryzykował tylko oddal

> starą do wyprostowania (forumowicze napewno polecą jakiś dobry zakład).

Zdiagnozowałem. Felga jest wgięta. frown.gif

PZDR

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wracając do tematu, niestety drgania nie ustały, było sprawdzane zawieszenie, koła- nawet zakładane inne.... mechanik doszedł do wniosku, że prawdopodobnym winowajcą jest któryś przegub wewnętrzny, spotkał się ktoś z czymś takim??

Napisano

> Wracając do tematu, niestety drgania nie ustały, było sprawdzane zawieszenie, koła- nawet zakładane

> inne.... mechanik doszedł do wniosku, że prawdopodobnym winowajcą jest któryś przegub

> wewnętrzny, spotkał się ktoś z czymś takim??

a moze tarcze hamulcowe

Napisano
  • Autor

> a moze tarcze hamulcowe

powodowałyby bicie kierownicy... tez przy hamowaniu byłoby coś czuć...

Napisano
  • Autor

> lipa ale felga też była trefna

no lipa, lipa... bo tak naprawde nie wiadomo, za co sie brać... najprawdopodobniejsze są przeguby (te od strony skrzyni) skrzywienie półośki jest ponoć mało prawdopodobne...

Napisano

raczej przeguby bo żeby skrzywic półoś to trzeba ostro narzeźbic

Napisano

> raczej przeguby bo żeby skrzywic półoś to trzeba ostro narzeźbic

szfagierka kupiła nowe GP. Jeździła przez niecałe dwa tygodnie aż pewnego razu zagapiła się i zjechała jakimś cudem do rowu udeżając PP w drzewo. Niby nie wielki uszkodzenia, błotnik podprostować i polakierować, zderzak to samo, i lampa to wymiany bo pająk osiadł na stałe.

samochód ponieważ świerzy oddała do ASO i poprosiła o naprawę z ubezpieczenia - bezgotówkowo

werdykt jest taki ze oprócz tego co było widać gołym okiem, ASO wymieniło skrzynie biegów yikes.gif

i półośkę z przegubami... bo auto oparło się kołem o drzewo i skrzynia dostała poprostu strzała.

całościowo naprawa została wyceniona na prawie 8 tyś złotych! ! !

dodam że mam znajomego w tym ASO i informacja o konieczności wymiany skrzyni była potwierdzona także nie odbyło się to na zasadzie naciągnięcia przez serwis producenta.

cała kraksa była przy prędkości uwaga! 30km/h

także kolego z tym skrzywieniem półośki bywa różnie, pozornie błacha stłuczka niesie za sobą różne konsekwencje.

A przecież mogło by się zdarzyć że nie zauważą tego i tamtego a usterka wychodzi po miesiącu czy pół roku... i co w tedy? ASO się wymiga, a widzimy w Turbo kamerze jak się ludziska urzerają z reklamacjami w ASO.

skromny.gif

Napisano

skrzywiona półoś, kumpel miał tak w Saabie zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> skrzywiona półoś, kumpel miał tak w Saabie

wymienione obydwie półośki razem z przegubami i jest TO SAMO!!! czy ktoś ma może jakiś pomysł, co to może być???? ja to powiem szczerze, ze "głupi" już jestem....

Napisano

> wymienione obydwie półośki razem z przegubami i jest TO SAMO!!! czy ktoś ma może jakiś pomysł, co

> to może być???? ja to powiem szczerze, ze "głupi" już jestem....

No to faktycznie, coż więcej pozostało ? ? można jeszcze sprawdzić doważanie kół na samochodzie ew. posprawdzanie piast...

niewiem.gif

Napisano

a kolega nie wpadł na pomysł żeby ustawić zbierzność /??? palacz.gif

to polecam. waytogo.gif

bo u mnie też wpadał w drgania w przedziale 120-140km/h -zbierzność pomogła

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

sprawa wygląda następująco... wymieniłem półośki razem z przegubami- nic to nie dało (poza uszczupleniem portfela), w akcie desperacji pojechałem na kolejne (chyba 4-te) wyważenie kół, zażyczyłem sobie dodatkowo doważanie na samochodzie (wyważenie pionowe) i o dziwo bicie ustało, testowałem przy 160-170 km/h

Napisano
  • Autor

> moze opony trafione były ?

opony hmmm... nie sądze, podejrzewam, że gdyby były trafione to i wyważenie by nic nie dało...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.