Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczne szyby

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z tymi moimi nieszczesnymi szybami elektrycznymi w sejju. Siłowniki mam ori wiązkę robiłem sam. Po stronie kierowcy mam dwa przyciski w drzwiach i pasażer ma jeden do swojej szyby. Szyba po stronie kierowcy zaczyna coraz gorzej chodzić.. ja nie wiem czy to problem w moich kablach czy w czym, ale naprawdę w porównaniu z szybami w seju kumpla (miał fabryczne) to przepaść. Moje strasznie powoli chodzą. Już momentami myślę, że moja szyba stanie w połowie zamykania. Dodam, że mam domykanie szyb z pilota, choć wątpię, żeby miało to jakieś znaczenie. Może rozebrać silnik i wymienić szczotki w nim czy coś.. sam nie wiem;/

Poradźcie mi cos.. może powinienem dać w instalację jakies przekaźniki?

Napisano

> Witam.

> Mam problem z tymi moimi nieszczesnymi szybami elektrycznymi w sejju. Siłowniki mam ori wiązkę

> robiłem sam. Po stronie kierowcy mam dwa przyciski w drzwiach i pasażer ma jeden do swojej

> szyby. Szyba po stronie kierowcy zaczyna coraz gorzej chodzić.. ja nie wiem czy to problem w

> moich kablach czy w czym, ale naprawdę w porównaniu z szybami w seju kumpla (miał fabryczne)

> to przepaść. Moje strasznie powoli chodzą. Już momentami myślę, że moja szyba stanie w połowie

> zamykania. Dodam, że mam domykanie szyb z pilota, choć wątpię, żeby miało to jakieś znaczenie.

> Może rozebrać silnik i wymienić szczotki w nim czy coś.. sam nie wiem;/

> Poradźcie mi cos.. może powinienem dać w instalację jakies przekaźniki?

sprawdz silniczki podpinajac bezposrednio pod aku jesli bedzie chodzic szybko to masz babola ale stawiam na nie nasmarowane prowadnice

Napisano
  • Autor

> sprawdz silniczki podpinajac bezposrednio pod aku jesli bedzie chodzic szybko to masz babola ale

> stawiam na nie nasmarowane prowadnice

Wiesz nie tak dawno smarowałem towotem prowadnice.. nawet próbowałem silikonem w sprayu te pionowe szczeliny prysnąć. Te w których suwa się szyba. I niewiele to dało.. Wepnę silnik na krótko pod akku i zobaczę, czy zapierdziela. Jak nie to pewnie jakieś felerne te silniczki mam..

Napisano

> Wiesz nie tak dawno smarowałem towotem prowadnice.. nawet próbowałem silikonem w sprayu te pionowe

> szczeliny prysnąć. Te w których suwa się szyba. I niewiele to dało.. Wepnę silnik na krótko

> pod akku i zobaczę, czy zapierdziela. Jak nie to pewnie jakieś felerne te silniczki mam..

jak beda wolno jezdzily to polecam nowe oryginaly z allegro, pojawiaja sie za 70zl/szt grinser006.gif

jeszcze warto sprwadzic prawidlowe mocowanie to po srodku na dwie srubki/nakretki. Po poskladaniu auta jedna szyba duzo wolniej u mnie chodzila tylko dlatego, ze szyba sie blokowala na uszczelkach. Godzine spedzilem na ustawianiu i dokrecaniu dwoch malych nakretek w tych owalnych fasolkach prowadnicy glownej szyby i zdalo egzamin.

Napisano
  • Autor

O co Ty mówisz:P 70 zł za sztukę? Ja używki kupiłem za 200 zł komplet - same siłowniki.. I coś one nie bardzo działają. Może i szyba na tych fasolkach jest źle ustawiona.. zerknę na dniach. Dzięki Taquito.

Napisano

> O co Ty mówisz:P 70 zł za sztukę? Ja używki kupiłem za 200 zł komplet - same siłowniki.. I coś one

> nie bardzo działają. Może i szyba na tych fasolkach jest źle ustawiona.. zerknę na dniach.

> Dzięki Taquito.

byly dlugo oryginaly za 70zsl/szt ori z 10szt mial wystawione ale to bylo 1,5 roku temu. Pewnie trzeba trafic

Napisano

Zanabylem ostatnio z wiazka za 140pln komplet i szyba pasazera strasznie zamula. Po podaniu bezposrednio 12V smiga dobrze. Moja strona dziala ok, nie mam pojecia gdzie jest problem. Ciut dluzszy kabel po lprawej stronie? nie sadze...

Napisano

> Zanabylem ostatnio z wiazka za 140pln komplet i szyba pasazera strasznie zamula. Po podaniu

> bezposrednio 12V smiga dobrze. Moja strona dziala ok, nie mam pojecia gdzie jest problem. Ciut

> dluzszy kabel po lprawej stronie? nie sadze...

A spróbuj zamienić przełączniki.

Napisano
  • Autor

Ja dziś mimo niedzieli pogrzebałem. Nasmarowałem prowadnice te plastikowe w drzwiach co są. Szczególnie te które są po stronie zamka drzwi. Te krótsze prowadnice przy zawiasach co są też maznąłem TOWOTem i powiem Wam, że jest o niebo lepiej. Jak odkręciłem silniczek drzwi lewych to szyba wogóle mi sama swobodnie nie opadła w dół.. strasznie ciężko chodziła. A po nasmarowaniu to sama leciała w dół i nie mogłem tego poskręcać spowrotem zeby.GIF Nie ma może rewelacji i nie śmigają nadal jak montowane w fabryce, ale lepiej jest. Przełączniki podają ok 14V na silnik - sprawdzałem, więc problem nie leży w wiązce napewno.

Napisano

> Ja dziś mimo niedzieli pogrzebałem. Nasmarowałem prowadnice te plastikowe w drzwiach co są.

> Szczególnie te które są po stronie zamka drzwi. Te krótsze prowadnice przy zawiasach co są też

> maznąłem TOWOTem i powiem Wam, że jest o niebo lepiej. Jak odkręciłem silniczek drzwi lewych

> to szyba wogóle mi sama swobodnie nie opadła w dół.. strasznie ciężko chodziła. A po

> nasmarowaniu to sama leciała w dół i nie mogłem tego poskręcać spowrotem Nie ma może

> rewelacji i nie śmigają nadal jak montowane w fabryce, ale lepiej jest. Przełączniki podają ok

> 14V na silnik - sprawdzałem, więc problem nie leży w wiązce napewno.

Napięcie sprawdzałeś oczywiście podczas pracy silniczka?

Napisano

> jak beda wolno jezdzily to polecam nowe oryginaly z allegro, pojawiaja sie za 70zl/szt

> jeszcze warto sprwadzic prawidlowe mocowanie to po srodku na dwie srubki/nakretki. Po poskladaniu

> auta jedna szyba duzo wolniej u mnie chodzila tylko dlatego, ze szyba sie blokowala na

> uszczelkach. Godzine spedzilem na ustawianiu i dokrecaniu dwoch malych nakretek w tych

> owalnych fasolkach prowadnicy glownej szyby i zdalo egzamin.

Mogłbyś wrzucić foto o co chodzi? Bo też mam taki problem, że wolno chodzą i chciałbym to jakoś sensownie ustawić sick.gif

Napisano

> Mogłbyś wrzucić foto o co chodzi? Bo też mam taki problem, że wolno chodzą i chciałbym to jakoś

> sensownie ustawić

to nie ustawic ino prowadnice nasmarowac i linke od silniczka

Napisano
  • Autor

> Napięcie sprawdzałeś oczywiście podczas pracy silniczka?

Napięcie sprawdzałem we wtyce którą wpina się do silniczka 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mogłbyś wrzucić foto o co chodzi? Bo też mam taki problem, że wolno chodzą i chciałbym to jakoś

> sensownie ustawić

CLICK

zdjecie z 4 podpunktu, lewe dolne. pewnie biega o te sruby.

Napisano

> O co Ty mówisz:P 70 zł za sztukę? Ja używki kupiłem za 200 zł komplet - same siłowniki.. I coś one

> nie bardzo działają. Może i szyba na tych fasolkach jest źle ustawiona.. zerknę na dniach.

> Dzięki Taquito.

potwierdzam to co taquito pisze - rowniez kupowalem nowki oryginaly fiatowskie (przynajmniej nr z ePERa sie zgadza) po 70 zł sztuka - odbior osobisty w zabrzu grinser006.gif

chcesz to dam namiary na kolesia ktory tym handluje - powinienem jeszcze je miec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.