Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wbicie gazu do dowodu rejest

Featured Replies

Napisano

Taka sytuacja : auto ma pół roku od nowości, termin następnego przeglądu w 2012.

Zakładam gaz i mam 30 dni na wbicie gazu w dowód i przegłąd techn mam za rok.

Co gdybym pojechał wbić gaz do dowodu przed przegłądem w 2012. Czy ktoś to robił.

pomijam kontrolę drogowa

Napisano

> Taka sytuacja : auto ma pół roku od nowości, termin następnego przeglądu w 2012.

> Zakładam gaz i mam 30 dni na wbicie gazu w dowód i przegłąd techn mam za rok.

> Co gdybym pojechał wbić gaz do dowodu przed przegłądem w 2012. Czy ktoś to robił.

> pomijam kontrolę drogowa

obstawiam że przegląd masz za pół roku.

w razie wypadku będzie problem bo auto nie będzie miało ważnego przeglądu

Napisano

A mi się wydaje że przegląd masz normalnie w 2012. Ale będę pewny jak pojadę ze swoim do wbicia LPG.

Co się dzieje jak przekroczę te 30 dni na wbicie LPG w dowód? ASO montujące mi gaz jeszcze nie wysłało dokumentów do homologacji. Instalka założona 13 lipca, a homologacja będzie dopiero po 20 sierpnia. Obecnie wożę fakturę jak bym trafił na policial.gif.

Napisano

> A mi się wydaje że przegląd masz normalnie w 2012.

więc tylko ci się wydaje.

Napisano

> Taka sytuacja : auto ma pół roku od nowości, termin następnego przeglądu w 2012.

> Co gdybym pojechał wbić gaz do dowodu przed przegłądem w 2012. Czy ktoś to robił.

po zamontowaniu gazu idziesz z papierami do urzędu komunikacji i wpisują Ci w dowód gaz, a przegląd masz normalnie i gaz nie ma tutaj nic wspólnego.

Napisano

> po zamontowaniu gazu idziesz z papierami do urzędu komunikacji i wpisują Ci w dowód gaz, a przegląd

> masz normalnie i gaz nie ma tutaj nic wspólnego.

Nieprawda - w moim przypadku pomimo iż kolejny przegląd wypadał w sierpniu 2010, po zainstalowaniu gazu w 2008 roku, wydział komukacji wpisał date kolejnego przeglądu rok od zainstalowania instalacji

Napisano

> po zamontowaniu gazu idziesz z papierami do urzędu komunikacji i wpisują Ci w dowód gaz, a przegląd

> masz normalnie i gaz nie ma tutaj nic wspólnego.

Instalacja gazowa - przegląd obowiązkowy co rok.

Napisano

własnie byłem w wydziale komunikacji wbic gaz do dowodu montowałem do 12 marca przeglad mam do 30 lipca tak jak miałem, pierwszy raz słysze o terminie 30 dni na wbicie gazu do dowodu, a przeglad jest w terminie jak zawsze zmienia sie tylko koszt angryfire.gif

Napisano

> Instalacja gazowa - przegląd obowiązkowy co rok.

Otoz to - zakladajac gaz on ma krotsze terminy przegladow i on wyznacza datekolejnego przegladu samochodu.

Napisano

> Otoz to - zakladajac gaz on ma krotsze terminy przegladow i on wyznacza datekolejnego przegladu

> samochodu.

mozesz mi to wytłumaczyc bo mam juz kolejne auto z gazem i jeszcze nigdy mi nie zmieniono daty przegladu

jesli mam przeglad 30,07,2009, i załozyłem gaz 12,03,2010, kolejny mam 30,07,2010, wiec jak montaz gazu moze zmienic termin przegladu ??

Napisano

> mozesz mi to wytłumaczyc bo mam juz kolejne auto z gazem i jeszcze nigdy mi nie zmieniono daty

> przegladu

> jesli mam przeglad 30,07,2009, i załozyłem gaz 12,03,2010, kolejny mam 30,07,2010, wiec jak montaz

> gazu moze zmienic termin przegladu ??

Chodzi o nowe\prawie nowe auto gdzie nie musisz robić przeglądów co rok. Do takiego auta zakładając LPG automatycznie wskakuje się do przeglądów COROCZNYCH. Stąd zmienia sie termin i pora przeglądu.

W starszych autach gdzie przeglądy i tak są co rok wbicie LPG nic nie zmienia bo dalej przeglądy są co rok.

TEORETYCZNIE jest 30 dni na wbicie LPG w WK do dowodu, ale to nie jest jakiś przepis dotyczący LPG tylko przepis dotyczący tego że jeśli cokolwiek zmieni sie w danych właściciela czy cos auta to trzeba to zgłosić w wydziale komunikacji i tyle (tak jak np. inny adres zameldowania itp).

PRAKTYCZNIE wydział komunikacji nic nie zrobi jak przyjdzie się po tych 30 dniach. Żadnej kary ani nic. Dzisiaj właśnie kolega wbijał chyba po pół roku od założenia LPG.

Napisano

> mozesz mi to wytłumaczyc bo mam juz kolejne auto z gazem i jeszcze nigdy mi nie zmieniono daty

> przegladu

> jesli mam przeglad 30,07,2009, i załozyłem gaz 12,03,2010, kolejny mam 30,07,2010, wiec jak montaz

> gazu moze zmienic termin przegladu ??

Bo po montazu gazu mozesz jezdzic do nastepnego przegladu, ale nie dluzej niz 1 rok (bo co tyle obowiazkowo przeglad ma przechodzic auto z LPG - nawet gdy jest nowka sztuka).

Napisano

Błąd. Skoro auto ma pół roku to jest z 2010 a więc pierwszy przegląd ma w 2013 a drugi w 2015.

Jeśli posiadasz AC, a skoro samochód jest nowy to pewnie posiadasz to od połowy 2011 r prawdopodobnie byłoby tak jakbyś go nie miał mimo opłacanej składki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.