Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak w Polsce kupic samochód....

Featured Replies

Napisano

> hmmm

> zero?

Nie sądzę. O jednym przypadku wiem na pewno. Ja u Renault kasy nie wydam, bo nie raz już nasłuchałem się o arogancji sprzedawców i serwisu w podejściu do klienta.

I nie mam na myśli właścicieli Twingo, tylko modeli za 100+kpln. Chociaż to akurat nie ma znaczenia. Ja nie chciałbym mieć do czynienia z człowiekiem który kulturę zachowuje tylko na widok $$$.

Napisano

Dodam tylko od siebie co zrobili wujkowi kumpla angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

Pojechał na serwis 2 letnim kangoo, wymienili mu olej, płyny itd...

Jakie było jego zdziwienie jak po 2-3 dniach musiał wejść pod auto i zobaczył, że jego 2 letni tłumik wygląda jakby miał 10lat icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Pojechał do reno zrobił piękną zadymę, że wezwie policje itd.... uzbroj_zlo.gifuzbroj_zlo.gifuzbroj_zlo.gif

oddali mu kasę za ten przegląd co zrobił, dali nowy tłumik i następny przegląd też miał za darmo icon_rolleyes.gif

Ot całe reno rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> No zaaaraz, ale w jukeju albo jueseju jest, bo:

> Quote:

> W USA czy GB nie do pomyslenia ale to PL

Powiem tak w USA nie zdarzyło mi sie, ze nie mialem jakeigos samochodu do jazd probnych. Najwyzej wysylali mnie do innego dilera z zapewnieniem, ze i tak u nich lepsza cene dostane. To samo bylo w Fiacie nie mieli takeigo jak chcialem na jazde probna to zadzwonili do konkurencji idea.gif Jak sie chce to sie da.

Napisano

> Hehehe, brniesz, chłopaku.

niewiem.gif

> Jak rozumiem masz wykupione ryzyko "jazdy testowe" ?

Nie mam. Ale skoro ja nie jestem salon, to nie jest to jazda testowa tylko pożyczenie auta Panu Nowakowi przez Pana Kowalskiego.

> Na podstawie... ?

> Prowadzisz prywatnie DG, żebyś miał podstawę do dochodzenia takiego roszczenia ?

> IYO pracodawca wziąłby na siebie taki kwas ?

> Szczerze pytam, bo ja widzę w takiej sytuacji niezły klops i niezły smród.

Proste. Jeśli sprawcą jest osoba trzecia - OC sprawcy, problemu nie ma.

Jeśli mój klient umyślnie wjechał w drzewo to dalej proste. Pożyczyłem auto panu X, on je zepsuł. Poproszę żeby zapłacił. Dokładnie tak samo, jakbym pożyczył mu np. mikser kuchenny. Nie potrzebuję jakiejś specjalnej podstawy prawnej żeby dochodzić kasy za zniszczenie mienia.

> I już widzę te "łolaboga, łolaboga, ci psychopaci zaoferowali mi wycieczkę na mój koszt za 2 kpln!"

Nie sądzę. 2 kpln to nawet nie 3% wartości rzeczonego auta. Jak potem kupi to mu nawet salon może z ceny tyle zejść bez bólu. Akurat Renault daje większe rabaty.

> Nie pij tego świństwa więcej.

Ja nie piję. niewiem.gif

> OK, ale załóżmy, że znajdziesz naiwniaka - auto po teście wraca obite - co zrobisz

> a) jako salon

> b) jako klient ?

1. Przecież mogę jechać z nim - nie będzie zaskoczenia że obił.

2. Nawet jak obił - wstawiam do tegoż salonu na serwis. Stawiam dolary przeciw orzechom, że jeździłbym sobie w międzyczasie autem zastępczym a moje auto byłoby szybciutko zrobione na błysk za kasę z ubezpieczenia. A potem dostałbym jakiś bonus na "przepraszam".

> Czyli jak rozumiem jeśli zażyczę sobie popierdzieć w Twój fotel to podstawisz w dowolnej chwili ?

> :-)

Nie. Bo w odróżnieniu od tego kto mi sprzedał auto, Ty sprawiasz wrażenie niesympatycznego.

Napisano

> Ogladalem Scenica i ogolnie stwierdziliśmy z żona iż może być...jako iż w naszym przypadku diesel

> sie nie sprawdzi chcemy benzyne...do wyboru 1.4 turbo albo 2.0 z automatem. Chcialem sie

> przejechać 1.4 turbo ale nie mieli...napisalem do Renault Polska gdzie poza Łodzią da sie

> czymś takim pojeźdić i dostałem nastepujaca odpowiedz:

> Quote:

> Szanowny Panie,

> W nawiązaniu do przesłanej przez Pana wiadomości, dotyczącej jazde testowej samochodem Renault

> Scenic z silnikiem 1,4Tce, z przykrościa informujemy, iż żaden z Autoryzowanych Partnerów

> Renault w Polsce nie zdecydował się na sprowadzenie auta (zarówno Renault Scenic jak i Renault

> Megane), z wybranym przez Pana silnikiem, do jazd próbnych. Z przykrością informujemy zatem,

> iż nie jesteśmy w stanie Panu pomóc w tej sprawie.

> Dziękujemy za zainteresowanie marką RENAULT.

> Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej www.renault.pl

> .....

> Czy wg nich wydam 70k patrzac tylko i wylacznie na folder reklamowy? Poprzewracało sie w

> głowach....

mialem to samo... ale to nie tylko renault...

szukalem czegos kompaktowego i w miare szybkiego...

po pierwsze: nie baw sie w pisanie maili - dzwon po salonach...

chcialem przejechac sie Focusem ST - ford nie ma i nie bedzie mial.

chcialem przejechac sie Honda Civic Type R - jest, ale kierownik jezdzi i mozna tylko od pn-pt 9-17... nie paslowaly mi godziny, bo musialbym z pracy sie urwac. wogole kierownik sobie auto testowe przygarnął facepalm.gif

chcialem przejechac sie Golfem GTI z ciekawosci - to mieli, ale jakas limitowana wersje do jazd probnych z poznania. odpuscilem bo doszedlem do wniosko ze VW i tak nie kupie...

chcialem sie przejechac megane TCE 180 - to salon akurat zrobil uklon w moja strone... wzieli jakies prywatne auto, od pracownika firmy siostrzanej i dali sie przejechac... bez tego bym nie kupil... a tak to mnie przekonali (nawet do koloru).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.