Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stara naklejka umweltzone

Featured Replies

Napisano

witajcie

auto przytargane z Niemiec ma naklejkę umweltzone na stare tablice, czy można legalnie ją zdjąć zmienić na prawidłowe i przykleić ponownie, czy będzie potrzebna jeszcze osobno jakiś papier mieć w razie kontroli? Dodam, że auto obecnie jest już zagazowane jeśli to coś zmienia smile.gif

Napisano

> witajcie

> auto przytargane z Niemiec ma naklejkę umweltzone na stare tablice, czy można legalnie ją zdjąć

> zmienić na prawidłowe i przykleić ponownie, czy będzie potrzebna jeszcze osobno jakiś papier

> mieć w razie kontroli? Dodam, że auto obecnie jest już zagazowane jeśli to coś zmienia

Nie. Nalepka jest wydawana do konkretnego numeru rejestracyjnego. Jak zmieniasz numer musisz zdobyć nową nalepkę.

Napisano

> witajcie

> auto przytargane z Niemiec ma naklejkę umweltzone na stare tablice, czy można legalnie ją zdjąć

> zmienić na prawidłowe i przykleić ponownie, czy będzie potrzebna jeszcze osobno jakiś papier

> mieć w razie kontroli? Dodam, że auto obecnie jest już zagazowane jeśli to coś zmienia

w teori trzeba zmieniac umwelt plakete wraz z numerem rejstracyjnym, w praktyce nikt na numer nie patrzy, ja dosc czesto bywam w berlinie, mam zieloną "4" z jeszcze niemieckim numerem rej choc blachy juz mam polskie, nikt mi nigdy nie robil problemow swiety.gif

Napisano

> witajcie

> mieć w razie kontroli?

Zgodnie z prawem niemieckim należy tę naklejkę po raz kolejny wykupić na nowy numer

rejestracyjny.

> Dodam, że auto obecnie jest już zagazowane jeśli to coś zmienia

Nieistotne.

Napisano

> witajcie

A niby w jaki sposób chcesz zmienić ta plakietke? przecież jest ona przyklejona a nr rejestracyjne są napisane mazakiem.

Napisano

> A niby w jaki sposób chcesz zmienić ta plakietke? przecież jest ona przyklejona a nr rejestracyjne

> są napisane mazakiem.

A tych naszych numerków to szybiarze nie przeklejają? Takim to sposobem przeklei...Zmiana numerów na plakietce to już pikuś.

Napisano

> A tych naszych numerków to szybiarze nie przeklejają? Takim to sposobem przeklei...Zmiana numerów

> na plakietce to już pikuś.

Ale po co kombinowac skoro nowa plakietka jest wydawana od reki i kosztuje 6-8 euro? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ale po co kombinowac ...

Jak to po co? My Polacy i bez kombinowania!

Napisano

> Ale po co kombinowac skoro nowa plakietka jest wydawana od reki i kosztuje 6-8 euro?

"boooosz, TYLE SZMALU ?!"

Napisano
  • Autor

> "boooosz, TYLE SZMALU ?!"

Kasa może nie jest jakaś kosmiczna, ale jeśli już jest wlepka i dałoby się zmienić numer to czemu nie.

Napisano

> Kasa może nie jest jakaś kosmiczna, ale jeśli już jest wlepka i dałoby się zmienić numer to czemu

> nie.

Wiesz - temat prosty -> producent nie przewidział podmiany nr rej, więc jakby kto bardzo (!) uparty był, to by powiedział, że to fałszerstwo dokumentów......

Napisano

ja tak w kwestii formalnej.

Czy te naklejki dotycza polskich aut?

jezdzilem tydzien po takich miejscach gdzie byly znaki ze naklejki potrzebne i nikt nic. a zapytany mieszkajacy tam niemiec powiedzial ze tylko niemcow to dotyczy..

co ciekawe inne auta poza niemieckimi nie mialy naklejek i tez jezdzily

mialem szczescie czy Wy niepotrzebnie chcecie je miec?

pozdrawiam

L.

Napisano

> ja tak w kwestii formalnej.

> Czy te naklejki dotycza polskich aut?

tak

> jezdzilem tydzien po takich miejscach gdzie byly znaki ze naklejki potrzebne i nikt nic. a zapytany

> mieszkajacy tam niemiec powiedzial ze tylko niemcow to dotyczy..

To zle powiedzial. Dotyczy to rowniez aut nie zajrejstrowanych w DE.

> co ciekawe inne auta poza niemieckimi nie mialy naklejek i tez jezdzily

> mialem szczescie czy Wy niepotrzebnie chcecie je miec?

Miales szczescie. Koszt naklejki jest minimlny - mozna ja nakleic tk ze pozniej bez problemu sie ja zdejmuje (jak by sie komus nie podobala) a mandat to 40 dychy. nie kalkuluje sie ryzykowac i nie miec.

Napisano

> Ale po co kombinowac skoro nowa plakietka jest wydawana od reki i kosztuje 6-8 euro?

Nalepka z numerami jeszcze mniej, a i tak przeklejają zlosnik.gif

Napisano

> Nalepka z numerami jeszcze mniej, a i tak przeklejają

ale ja o tym samym mowie. Nalepka/plakietka - zwal jak zwal.

Napisano

> Nalepka z numerami jeszcze mniej, a i tak przeklejają

Akurat to łatwiej wytłumaczyć: musisz iść do UK, musisz ściągać tablice z auta.

mar00ha

Napisano

> Akurat to łatwiej wytłumaczyć: musisz iść do UK, musisz ściągać tablice z auta.

> mar00ha

To albo się coś zmieniło, albo zależy od urzędu - jak robiłem nową nalepkę to tablic nie chcieli - znaków legalizacyjnych się przecież nie zmienia...

Napisano

> ale ja o tym samym mowie. Nalepka/plakietka - zwal jak zwal.

Polska, panie...Polak na WSZYSTKIM chce zaoszczędzić zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.