Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno auta a ubezpieczenie.

Featured Replies

Napisano

Kupułem auto, poprzedni właściciel miał pełen pakiet w Hestii, wiem że nie wypowiedział OC więc przechodzi na mnie. Dostałem ten papierek od ubezpieczyciela który potwierdza zawarcie polisy OC. Natomiast zmieniły się tablice rejestracyjne. Więc są pewne niezgodności na papierku. Czy moge tak jeździć do końca polisy i jest ona ważna czy też powinienem poczynić jakieś ruchy? Czy mogą mi naliczyć jakieś dodatkowe opłaty? w związku z tym że auto było ze skoczowa obecnie w Krakowie, jest to moje pierwsze auto ubezpieczone na mnie, plus zwyżka na wiek bo mam 22 lata. Nie wiem co mam robić poradzcie coś cool.gif

Napisano

> Kupułem auto, poprzedni właściciel miał pełen pakiet w Hestii, wiem że nie wypowiedział OC więc

> przechodzi na mnie. Dostałem ten papierek od ubezpieczyciela który potwierdza zawarcie polisy

> OC. Natomiast zmieniły się tablice rejestracyjne. Więc są pewne niezgodności na papierku. Czy

> moge tak jeździć do końca polisy i jest ona ważna czy też powinienem poczynić jakieś ruchy?

> Czy mogą mi naliczyć jakieś dodatkowe opłaty? w związku z tym że auto było ze skoczowa obecnie

> w Krakowie, jest to moje pierwsze auto ubezpieczone na mnie, plus zwyżka na wiek bo mam 22

> lata. Nie wiem co mam robić poradzcie coś

Weź tę polisę i udaj się do Hestii - tam przepiszą na nowe auto, ale może się to wiązać z dopłatą składki.

Napisano

tak jak kolega wyzej napisal idz do Hestii niech przepisza i przekalkuluja skladki na nowego wlasciciela.

Dodam od siebie ze hestia przy ostatnim moim zakupie kazala sobie dpolacici 120zł ale mialem NOWA police na 12 miesiecy. Do dzisiaj niewiem jak im to wyszlo ze tak tanio food.gif

Napisano
  • Autor

> tak jak kolega wyzej napisal idz do Hestii niech przepisza i przekalkuluja skladki na nowego

> wlasciciela.

> Dodam od siebie ze hestia przy ostatnim moim zakupie kazala sobie dpolacici 120zł ale mialem NOWA

> police na 12 miesiecy. Do dzisiaj niewiem jak im to wyszlo ze tak tanio

nowłaśnie tej rekalkulacji się boje, a co gdybym tego nie przepisał? ubezpieczenie jest ważne? jak się sprawa ma gdyby coś się stało?

Napisano
  • Autor

> nowłaśnie tej rekalkulacji się boje, a co gdybym tego nie przepisał? ubezpieczenie jest ważne? jak

> się sprawa ma gdyby coś się stało? Ile mogą mi doliczyć?

Napisano

> nowłaśnie tej rekalkulacji się boje, a co gdybym tego nie przepisał? ubezpieczenie jest ważne? jak

> się sprawa ma gdyby coś się stało?

tak więc...

Ja pracuję w Centrum Ubezpieczeń Komuikacyjnych www.cuk.pl i jeśli chodzi o Hestię to wygląda to tak:

W Hestii jest możliwość przepisania polisy na Ciebie BEZ rekalkulacji. Idziesz do Hestii albo do jakiegoś pośrednika (np. u nas też można to zrobić) i prosisz o przepisanie polisy na Ciebie bez rekalkulacji i po sprawie smile.gif

Napisano

> się sprawa ma gdyby coś się stało?

Jak sie boisz? Kupiles auto a niestac Cie na OC? To za co bedzies ztankowal?

Napisano

> Kupułem auto, poprzedni właściciel miał pełen pakiet w Hestii, wiem że nie wypowiedział OC więc

> przechodzi na mnie.

??? spineyes.gif

Czego nie zrobił?

Napisano

> ???

> Czego nie zrobił?

oj tam, kolega nie zna nowych* przepisów

* mimo, że weszły w życie w 2003 roku zlosnik.gif

Napisano

Ja kupiłem auto z pełnymi zniżkami na OC w Compensie. Po czym zadzwoniłem do wyzej wymienionego ubezpieczyciela co robic. Dostałem dwie propozycje - jeździć z umową k/s do końca ubezpieczenia a przed końcem wypowiedzieć to ubezpieczenie. Druga opcja przyjść do agenta i ubezpieczenie przepisać na siebie co będzie się wiązało w moim przypadku z rekalkulacją.

Zadzwoniłem do centrali i tak mi tam doradzono, więc źródło uznałem za pewne. Nigdzie nic nie zgłaszałem, jedynie przed koncem ubezpieczenia wymówiłem. Kontroli drogowych w tym czasie nie miałem.

Napisano

...najlepiej isc i przepisac bez rekalkulacji, jesli sie centrala doczepi to przysla wyrównanie... ok.gif mozesz tez jezdzić ze starym ubezpieczeniem i nowym DR ubezpieczenie wykupujesz na pojazd i liczy sie jego VIN - jesli masz ten sam VIN w nowym dowodzie i starej polisie nie powinno być problemów...przynajmniej tak mi powiedzili w PZU bo przerabiałem temat ostatnio....ale dla swietego spokoju przepisalem ok.gif

EDIT: sprawdz w centrali czy sprzedajacy zaplacil za caly okres ubezpieczenia jesli placil w ratach ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.