Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto po gradzie?

Featured Replies

Napisano

Czy auto po gradzie jest bardziej narażone na rdzę? Czy może tylko są one poobijane, ale lakier nie jest tak bardzo naruszony?

Napisano

> Czy auto po gradzie jest bardziej narażone na rdzę? Czy może tylko są one poobijane, ale lakier nie

> jest tak bardzo naruszony?

miałem civica po gradzie - kobieta jechała i nie skojarzyła, że warto byłoby się np. pod Łazienkowskim zadekować

w każdym razie dach i maska całe we wgnieceniach, przez 3 lata nic się nie stało - później nie wiem, bo poszedł do ludzi

Napisano

To zalezy po jakim gradzie - bo jesli sa pekniecia lakieru, badz lakier "stracił" kontak z podłożem to na pewno ma to wplyw na korozje pozniej.

Ja mam auto po gradzie i juz drugi rok się z tym nic nie dzieje, mialem to robić ale wolę wgniecenia niż wiadro szpachli na dachu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Czy auto po gradzie jest bardziej narażone na rdzę?

Nie ma to znaczenia z punktu widzenia korozji. Zostaje tylko estetyka.

Napisano

Dzisiaj widziałem auto kolegi z Wejherowa.... całe w dołkach po niedzielnym gradobiciu.... inny kolega 3 auta "stracił".... masakra... icon_eek.gif

Da sie to jakoś bezinwazyjnie wyprostować? Wyciągnąć ?

Napisano
  • Autor

Słyszałem że takie coś wyciągają i śladu po gradzie nie ma, ale to chyba droga zabawa i z pewnością nie każdą dziurę da sie tak wyciągnąć.

Napisano

za 1 wgniotkę min. 150 zł.

Napisano

> Dzisiaj widziałem auto kolegi z Wejherowa.... całe w dołkach po niedzielnym gradobiciu.... inny

> kolega 3 auta "stracił".... masakra...

Mojej żony znajoma dzisiaj podjechała pokazać swój po wczorajszym gradobiciu w Pierwoszynie facepalm.gif

> Da sie to jakoś bezinwazyjnie wyprostować? Wyciągnąć ?

http://www.wgniotek.pl/

u tego gościa robiłem dwa razy, polecam, ale drogi

http://www.abcar.pomorskiefirmy.pl/

a tych nie polecam

http://www.s-plus.pl/news/?nid=14

Napisano

> Słyszałem że takie coś wyciągają i śladu po gradzie nie ma, ale to chyba droga zabawa i z pewnością

> nie każdą dziurę da sie tak wyciągnąć.

po gradzie da się ok.gif

Napisano

> Da sie to jakoś bezinwazyjnie wyprostować? Wyciągnąć ?

Kupiłem sobie za kilka $'rów taki zestaw:

dingkinglarge2.jpg

i w dwa wieczory wyciągnąłem spore wgniecenie. Wcześniej oglądał je "ekspert" i powiedział że się nie da wyciągnąć i trzeba malować cały błotnik.

P.S. Uważajcie parkując pod supermarketami w czasie burzy - wózki potrafią osiągać prędkości naddźwiękowe.

Napisano

> a możesz przybliżyć co spieprzyli?

chwalili się, że są tacy zajebiści w auto detailingu

mieli zregenerować malowanie podłokietnika drzwiowego (listwa) u kumpla w Mazdzie, oraz wypolerować maskę.

Po malowaniu kolor nie ten w dodatku szorstki. Spuścili głowy i nie wzięli kasy facepalm.gif

Maska po polerowaniu bez zmian facepalm.gif

Dlatego do nich nie pojadę robić wgniot, a juz miałem no.gif

Napisano

> Ja mam auto po gradzie i juz drugi rok się z tym nic nie dzieje, mialem to robić ale wolę

> wgniecenia niż wiadro szpachli na dachu

koleżance z pracy w skodzie fabii wycieli dach i wstawili nowy po gradobicu shocked.gif

niestety nie wiem gdzie go wycinali-w którym miejscu...ale nowy dach ma...

Napisano

> koleżance z pracy w skodzie fabii wycieli dach i wstawili nowy po gradobicu

> niestety nie wiem gdzie go wycinali-w którym miejscu...ale nowy dach ma...

Tylko czy przy , odpukać dachowaniu , nie będzie miała kabrio po 1szym obrocie? hmm.gif

Napisano

Jeżeli wszystko jest zrobione zgodnie z sztuką, to nie ma się czego obawiać ok.gif

Napisano

> koleżance z pracy w skodzie fabii wycieli dach i wstawili nowy po gradobicu

> niestety nie wiem gdzie go wycinali-w którym miejscu...ale nowy dach ma...

Bo tak na prawdę, to jest technologia "zalecan" przez producenta. Jeśli się nie da wypchnąć wgniotek (nawet uszkadzając lakier i później lakierując) to tylko wycięcie POSZYCIA dachu zostaje. Bo szpachla na dachu to PORAŻKA (widziałem dwa autka szpachlowane na dachu facepalm.gif)

Napisano

> P.S. Uważajcie parkując pod supermarketami w czasie burzy - wózki potrafią osiągać prędkości

> naddźwiękowe.

W Europie (na ogół) wozki sa na monety i trzeba je SAMEMU zaparkować aby odzyskać pieniążka. Jak widać ma to swoje dobre strony hehe.gif

Pamiętam ten bajzel w TX na parkingu pod Wallmartem kiedy nadchodziło tornado zlosnik.gif

Napisano

> Jeżeli wszystko jest zrobione zgodnie z sztuką, to nie ma się czego obawiać

jeśli robili to w polsce to nie jest to raczej zrobione zgodnie ze sztuka, za takie coś nogi z dupy bym powyrywał.

Napisano

> jeśli robili to w polsce to nie jest to raczej zrobione zgodnie ze sztuka, za takie coś nogi z dupy

> bym powyrywał.

Myślisz że autko było cięte na słupkach a potem spawane (razem ze wzmocnieniami)?

Napisano

> Myślisz że autko było cięte na słupkach a potem spawane (razem ze wzmocnieniami)?

nie wiem ale po ostatnich perypetiach z lakiernikami i blacharzami wszystkiego mogę się spodziewać.

Napisano

Kumplowi spadająca rynna z lodem "stjuningowała" kropka do rangi co najmniej "cabrio". W ASO wymienili dach. Tylko nie wiem, gdzie cieli, kumpla też to nie interesowało. Zaraz po naprawie wymienił w tym samym warsztacie Punto na Bravo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.