Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy po kapieli.

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Kilka dni temu myłem samochód od tego czasu mam problem z autem, nie odpala. Sprawa wygląda następująco, na początek od razu po umyciu silnik nie gasł po przekręceniu kluczyka, następnie gdy już udało mi się go zagasić, wentylator co chwile się włączał oraz coś pstrykało przy silniku i było słychać prace przekaźnika w skrzynce z przekaźnikami koło akumulatora, a że nie mam osłony akumulatora założonej to stwierdziłem że na drugi dzień jeżeli nie poprawi się nic to wyciągnę tą skrzynkę i ja wysuszę, wyczyszczę. Na drugi dzień po przekręceniu kluczyka wyskoczyły kilkanaście błędów i samochód nie chciał odpalić. Więc skrzynkę rozkręciłem, wysuszyłem, przeczyściłem i użyłem środka do styków. Dziś po ponownym montażu skrzynki auto, nie odpala, ale żadne błędy nie wyskakują i jedyne co zauważyłem, że nie słychać pracy pompy.

Koledzy poratujcie jakąś dobrą radą?? bo zastanawiam się nad nową skrzynką z przekaźnikami ale czy warto kupować?? po moim czyszczenie wydaje się być skrzynka ok, żadnych zwarć nie ma prawa być i na pewno wszystko styka, macie jakiś pomysł??

Napisano

Sprawdź bezpiecznik od pompy paliwa oraz przekaźnik od pompy paliwa.

Jak to nie rozwiąże problemu to musisz podłączyć autko pod komputer i dopiero szukać dalej co go boli.

Pozdrawiam BAS

Napisano

A czy sprawdziłeś kości pod skrzynka z bezpiecznikami koło aku?

Zastanawia mnie sens mycia silnika hmm.gif po co? jak coś grzebie to osłony od aku i silnika owszem ale reszta?

Maske otwieram by sprawdzic stan oleju i dolac do spryskiwaczy.

Napisano

> Maske otwieram by sprawdzic stan oleju i dolac do spryskiwaczy.

Oleju boje_sie.gif

Nie każdy robi tylko to co Ty wymieniłeś.

A ja lubię mieć furaka sprawnego i czystego tu i tam zlosnik.gif

Poza tym jest jeszcze płyn hamulcowy , sprawdzenie wizualne pasków itp itd.

Napisano

> Zastanawia mnie sens mycia silnika po co? jak coś grzebie to osłony od aku i silnika owszem ale

> reszta?

> Maske otwieram by sprawdzic stan oleju i dolac do spryskiwaczy.

Jest sens ale nie mysia na zasadzie spryskania karcherem. Po kupnie swojego odkręciłem osłony od silnika i aku wymyłem na trawie, potem poszła w ruch gąbeczka i czyszczenie wszystkich plastików, wężów itd. Efekt naprawdę super a jednocześnie nie musze się martwić o problemy które ma kolega.

Pzd

Napisano

> Jest sens ale nie mysia na zasadzie spryskania karcherem. Po kupnie swojego odkręciłem osłony od

> silnika i aku wymyłem na trawie, potem poszła w ruch gąbeczka i czyszczenie wszystkich

> plastików, wężów itd. Efekt naprawdę super a jednocześnie nie musze się martwić o problemy

> które ma kolega.

> Pzd

Ale Panowie z tego co trzykronie przeczytałem to kolega pp505 chyba nie mył silnika?? umył samochód.....

Napisano

> Poza tym jest jeszcze płyn hamulcowy , sprawdzenie wizualne pasków itp itd.

A ja otwieram jeszcze żeby silnik się przewietrzył zlosnik2.gif

A na poważnie to jeden lubię mieć czysty silnik a drugi brudny. Ja myje silnik raz na rok wiosną.... grinser006.gif

Napisano

Panowie trzymajmy się tematu/ problemu !

To nie jest wątek o sensie mycia silnika czy też jego komory.

Odpowiedzi ikonkowe i nie na temat lecą do hasioka

Kolega zadał konkretne pytanie i pewnie taką odpowiedź by chciał.

Napisano

hasiok - fajnie, nawet w wikipedii tego nie ma ...

do tematu: miałem takie coś kiedys po odbiorze furaka z lakierni,

przyłozyli się tak przed odbiorem i wymyli auto na cacy,

poza tym do tego mycia (zaznaczam, żeby nie było niejsności - zewnętrznego mycia, nie silnika czy komory ) nie założyli własnie pokrywy na akumulator i przekaźniki.

akurat autem przemieszcza sie moj aukochana żona, i ona zgłosiła mi niemozność zagaszenia auta, a nawet możliwość wyjęcia klucza ze stacyjki, zamknięcia auta z pilota i opuszczenia go .. na chodzie !!!!

szczęściem ostatecznie odebrałem i zainstalowałem zapomnianą pokrywę

edit: jednak znalazłen ten hasiok - fajne

Napisano
  • Autor

ja nie myłem komory silnika tylko auto z wierzchu, a że nie posiadam założonej pokrywy na akumulator, z powodu, że wcześniejszy właściciel kupił dosyć wysoki akumulator i ta osłona nie wchodzi. Ale do rzeczy, bo jestem trochę zdesperowany tym faktem, że auto stoi już kilka dni i nie odpala. Zaraz zejdę do samochodu sprawdzić jeszcze raz wszystkie bezpieczniki, nawet te co są w kabinie, bo puki co to sprawdziłem tylko te co są na tej skrzynce z przekaźnikami i wszystkie były sprawne.

Najchętniej to bym na kompa podjechał, no ale jedyna opcja to na lawecie frown.gif

Napisano

Miałem ten sam problem, jak kupiłem nowy akumulator. Chciałem, żeby skrzynka bezpieczników była czysta i powiem, że to był ostatni raz gdzie elektryke wodą potraktowałem. Objawy jak u Ciebie: Silnik nie da sie uruchomić, jak sie uruchomił, to zgasic trzeba było na biegu, na desce rozdzielczej dyskoteka z kontrolek, a wentylator chłodnicy włącza się i wyłącza istny CYRK. Całą skrzynke wyciągnąłem, przedmuchałem sprężarką i wysuszyłem ciepłym a nie gorącym powietrzem z opalarki czy suszarki juz sam nie pamiętam. Kostki z wiązek również przedmuchałem sprężonym powietrzem (dobrze że miałem dostęp do kompresora), poskładałem, odpaliłem, błędy wykasowałem, i mam juz spokój. Nigdy więcej wody na BEZPIECZNIKI smile.gif

Napisano
  • Autor

No i auto już pali, okazało się, że bezpiecznik od pompy wywalił. Na szczęście to tylko to, ale i tak plan na przyszłość to zmiana akumulatora na mniejszy i założenie obudowy, przed zimą cza to zrobić co by nie było nie miłych niespodzianek, a puki co to wsadziłem skrzynkę z przekaźnikami do woreczka, na razie musi wystarczyć.

Dzięki i pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.