Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne wariacje z obrotami 16v

Featured Replies

Napisano

Troche to denerwujace bo po odpaleniu trzyma 1,2-1,8 dosc dlugi czas po przejechaniu kilku km utrzymuja sie w granicach 0,9-1 i to jeszcze by bylo ok ale jak zrobie trase to po pozadnym nagrzaniu sie motoru utrzymuja sie 0,3-0,5 i w tym zakresie faluja. czy to normalne w 16 bo to moja pierwsza cool.gif dodam ze nie gasnie

Napisano

> Troche to denerwujace bo po odpaleniu trzyma 1,2-1,8 dosc dlugi czas po przejechaniu kilku km

> utrzymuja sie w granicach 0,9-1 i to jeszcze by bylo ok ale jak zrobie trase to po pozadnym

> nagrzaniu sie motoru utrzymuja sie 0,3-0,5 i w tym zakresie faluja. czy to normalne w 16 bo to

> moja pierwsza dodam ze nie gasnie

zobacz czy gdzies linka sie nie zaczepia. Zaraz po odpaleniu jak trzyma Ci takie obroty to przyazuj i zobacz czy spadna. Mi po odpaleniu trzyma 1.5, ale jak dodam gazu i odpuszcze to spadna do 900, jak silnik sie nagrzeje to sa w graniach 0.3 - 0,5 i rowno pracuje

Napisano

Ze co prosze?? 300-500 obrotow?? Clio ma z tego co pamietam jalowe na poziomie 680 obrotow i sa za niskie, lekko trzesie silnikiem, ale takie sa fabrycznie.. Wiec prosze nie pisz ze 300-500 obrotow jest ok na wolnych...

Napisano

> Ze co prosze?? 300-500 obrotow?? Clio ma z tego co pamietam jalowe na poziomie 680 obrotow i sa za

> niskie, lekko trzesie silnikiem, ale takie sa fabrycznie.. Wiec prosze nie pisz ze 300-500

> obrotow jest ok na wolnych...

Ja mam na cieplym znaczy mialem kolo 500 ale troche pokrecilem srubka i mam ciut wiecej zlosnik.gif

Napisano

> Byly stabilne?? nie telepalo buda ??

Telepac nie telepalo ale czasem lubia sobie zafalowac ale po podkreceniu srubka znacznie rzadziej zlosnik.gif

Napisano

> Ze co prosze?? 300-500 obrotow?? Clio ma z tego co pamietam jalowe na poziomie 680 obrotow i sa za

> niskie, lekko trzesie silnikiem, ale takie sa fabrycznie.. Wiec prosze nie pisz ze 300-500

a co mnie Twoje Clio. U mnie jest tyle (wg wskaznika) i nic nie telepie.

Napisano

wiec masz popsuty wskaznik.. podepnij do euroscana i powiedz jakie tam sa..

Napisano

> wiec masz popsuty wskaznik.. podepnij do euroscana i powiedz jakie tam sa..

moze, nie twierdze ze nie. Ale odcinke pokazuje dobrze.

Nie mam mozliwosci podpiac sie pod euro...

Napisano
  • Autor

> zobacz czy gdzies linka sie nie zaczepia. Zaraz po odpaleniu jak trzyma Ci takie obroty to przyazuj

> i zobacz czy spadna. Mi po odpaleniu trzyma 1.5, ale jak dodam gazu i odpuszcze to spadna do

> 900, jak silnik sie nagrzeje to sa w graniach 0.3 - 0,5 i rowno pracuje

przegazowanie nic nie daje poprostu przez kilka km tak jest, pozniej zchodzi do 0.9-1 i troszke faluja jak by bylo cos z potencjometrem spadaja na 0,8 i momentalnie komppodbija na ok 1 taki sam objaw jest pomiedzy 0.3-0.5, w jezdzie to ie przeszkadaza ale na swiatlach wqrwia tongue.gif

Napisano

to samo pomyslalem jak to napisali... imho 16v przy 300-500obr/min dawno by zgasło albo się krztusił jak cholera... coś nie tak chyba z obrotkiem zeby.GIF mi jak czasami spadna na 700 jak się zagrzeje to już nim zaczyna telepać jak szlak, ale całe szczęście to tylko na sekunde-dwie i wraca wszystko do normy...

Napisano
  • Autor

> Jałowy na cieplym silniku powinien być 850 +- 50 obr /min.

musze sprawdzic dokladnie podpinajac euroscana ale odcinka na ok 6800, i powaga rozgrzany to ok 300-500 wg obrotka a co moze byc zje.... jezeli tak jest faktycznie??

Napisano

odcinka w serii jest na 7200 obr wiec albo ci obrotek przekłamuje albo coś z programem nie tak

Napisano

> odcinka w serii jest na 7200 obr wiec albo ci obrotek przekłamuje albo coś z programem nie tak

Chyba nie... odcinka w serii zdaje mi się że jest na 6900 Panie.. Ale ręki nie dam 270751858-jezyk.gif Mi tnie na prawie 7000 zeby.GIF

Napisano

jak cos piszesz to miej o tym pojecie 6900 jest w 1,2 8V 16V ma 7200

Pozdrawiam

Napisano

> jak cos piszesz to miej o tym pojecie 6900 jest w 1,2 8V 16V ma 7200

> Pozdrawiam

Kolego pojęcie to ja mam i to większe niż Ci się mogłoby wydawać wink.gif nie musisz od razu tak naskakiwać wink.gif Mój błąd. Spoko. Przyznaję wink.gif

Napisano

> wiec masz popsuty wskaznik.. podepnij do euroscana i powiedz jakie tam sa..

U mnie tez bylo 500 i na eruscanie bylo podobnie zlosnik.gif

Napisano

> odcinka w serii jest na 7200 obr wiec albo ci obrotek przekłamuje albo coś z programem nie tak

G prawda. odcinka jest na 6900

Napisano

> jak cos piszesz to miej o tym pojecie 6900 jest w 1,2 8V 16V ma 7200

> Pozdrawiam

6800 hehe.gif

Napisano

> G prawda. odcinka jest na 6900

No tak właśnie myślałem, bo mi tnie zdaje się na 6900..... Widać to chyba kto inny musi się zastanowić nad tym, co napisze..

Napisano

> G prawda. odcinka jest na 6900

U kumpla na obrocie 7200 i odcina grinser006.gif

Napisano

> U kumpla na obrocie 7200 i odcina

A obrotek dobrze pokazuje?

Napisano

mi seria pokazuje okolo 6800-6900 odciecie

Napisano

Jak zgraj sobie seryjny program potem go odczytaj i zobaczysz- potem bedziesz sie mądrzył.

Napisano

> Jak zgraj sobie seryjny program potem go odczytaj i zobaczysz- potem bedziesz sie mądrzył.

No i właśnie w seryjnym programie jest 6800 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jak zgraj sobie seryjny program potem go odczytaj i zobaczysz- potem bedziesz sie mądrzył.

Ty wiem ile mi seria odcinala a obrotek mam dobry bo w/g euroscana jest niewielka roznica

Napisano

na moich 2+ch jest 7200 i elektronik ktory mi pisze programy rowniez ma 7200 na kompie i to zarowno brawo, punto, stilo wiec juz sam nie wiem kto ma racje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.