Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przednie nadkola

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy przednie nadkola były montowane fabrycznie. Pytam bo chętnie bym je zdemontował bo mnie drażnią a nie wiem czy zderzak nie będzie wtedy jakoś dziwnie odstawał.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Czy przednie nadkola były montowane fabrycznie. Pytam bo chętnie bym je zdemontował bo mnie drażnią

> a nie wiem czy zderzak nie będzie wtedy jakoś dziwnie odstawał.

> Pozdrawiam

Były montowane fabrycznie.

A czym Cię drażnią?

Napisano

były fabrycznie waytogo.gif

BTW jak zdejmiesz, to się nie zdziw jak w rok nie będziesz miał kielicha i nr.VIN zlosnik.gif

Napisano

zderzak nie będzie odstawał ale co będzie po zimie.... yikes.gif

Napisano

Absolutnie nie warto zdejmować z przodu, za to warto dołożyć jeszcze z tyłu ok.gif Jak się ich pozbędziesz to auto w błyskawicznym tempie się zbiodegraduje... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Witam

> Czy przednie nadkola były montowane fabrycznie. Pytam bo chętnie bym je zdemontował bo mnie drażnią

> Pozdrawiam

Po ściągnięciu większość syfu z kół będziesz mieć na uszczelce drzwi przednich.

Pomyśl sobie co będzie w zimę...

pozdr

Napisano

> Po ściągnięciu większość syfu z kół będziesz mieć na uszczelce drzwi przednich.

jeśli błotnik oryginalny to jest wyklejony masą plastyczną i syf nie wyjdzie spod błotnika

Napisano

> za to warto dołożyć jeszcze z tyłu

ty masz?

Napisano

> Witam

> Pozdrawiam

Powiem tak... założyłem jakiś zamiennik nadkola tylnego i nie pokrywal on progu na dole... Przez 9 miesięcy zima tak schrupała próg, że patrzeć na to nie mogę :/

Druga strona zdrowa.

Dobrze, że to po stronie pasażera to rzadko muszę na to patrzeć 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Po ściągnięciu większość syfu z kół będziesz mieć na uszczelce drzwi przednich.

jeździłem jakiś czas bez lewego nadkola - było dokładnie tak jak piszesz - pełno błota, kurzu itp. sick.gif

Napisano

> Witam

> Pozdrawiam

Były montowane fabrycznie, nie, nie będzie odstawał, jak je już zdejmiesz to nie płacz, że Ci przez Twoją głupotę zgniły kielichy i błotniki od środka icon_rolleyes.gif

A teraz łopatologicznie smile.gif Jak Ci nie odpowiadają buty, to chodź na bosaka ale się nie dziw, że jak nadepniesz na szkło, to będziesz miał skórę przeciętą smile.gif Z nadkolami jest tak samo smile.gif KTOŚ wymyślił je po to, by KTOŚ inny bez powodu ich nie zdejmował smile.gifok.gif

Napisano

> chętnie bym je zdemontował bo mnie drażnią

zdemontuj, oceń rozmiar szkód, które wyrządziła korozja mimo obecności nadkoli, powalcz z nią, zakonserwuj co się da. sam założysz nadkola na ich miejsce.

ja mam też tylne i nie żałuję, widząc zdjęcia kielichów i wnęk kół, które wklejają koledzy... rdzawa masakra no.gif

nawet przednie nadkola nie są doskonałym zabezpieczeniem, bowiem "wyskoczyła mi pluskwa" na błotniku: na samym brzegu tuż przy masce, na "długości" pojazdu umiejscowiona tak, jak Mc pherson - tam nadkole nie sięga... angryfire.gif

284120440-KopiaDSC04288.JPG

post-109606-14352509478695_thumb.jpg

Napisano

Nadkole nie ale zawsze możesz zrobić tak: odkręcasz śruby trzymające kolumnę, nieco podnosisz auto tak, by mieć trochę luzu, psikasz farbą antykorozyjną do środka. Ewentualnie pędzel w łapkę i od środka malujesz wpysk.gif Fakt, można się nieco usyfić farbą ale warto się poświęcić, by mieć całe kielichy ok.gif

Napisano

powiedz mi proszę Paweł, które modele UNO wychodziły z nadkolami z tyłu? bo chciałbym wiedzieć gdzie szukać na złomie grinser006.gif

Napisano

> powiedz mi proszę Paweł, które modele UNO wychodziły z nadkolami z tyłu? bo chciałbym wiedzieć

> gdzie szukać na złomie

te w których dealer zamontował takowe . grinser006.gifgrinser006.gif

pozdr

Napisano

> te w których dealer zamontował takowe .

> pozdr

rozumiem, że to nie było regułą hmm.gif więc trzeba szperać po każdym modelu icon_rolleyes.gif

Napisano

> rozumiem, że to nie było regułą więc trzeba szperać po każdym modelu

A nie łatwiej szukać na allegro? Ja swoje nadkola tylne znalazłem na allegro, jeszcze tego samego dnia już je miałem zamontowane icon_rolleyes.gif Na szczęście producent mieszka o 4-ry kilometry ode mnie oink.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Były montowane fabrycznie.

> A czym Cię drażnią?

Witam

W skodzie felicji przez te nadkola korozja wzięła ranty błotników, wygląda to teraz nieciekawie.

Pomiędzy błotnikiem a nadkolem gromadzi się ziemia i cała reszta z ulic więc zachodzą różne tam chemiczne syntezy i rdza zachodzi.

Więc w uno zdemontuje nadkola pomaluje(oczywiście po wyczyszczeniu ze rdzy) bitexem (takie czarne na rdze).

Teraz brat walczy z podłogą, trochę pordzewiała (dziury na wylot). Ubytki zespawuje blachą dosyć konkretną.

Jeszcze planuje w w przyszły weekend jak będzie pogoda zrobić polerkę bo strasznie matowy lakier.

Oczywiście zrobie foty jak przed i jak po.

Pozdrawiam

Napisano

> ja na allegro dałem po 10 zł za sztukę na tył nowe

Ja mam i z przodu i z tyłu ale Rudzielec minimalnie bo minimalnie ale moje autko łapie... Przed zimą bedzie trza troche powalczyc ;p tuk.gif

Napisano

te w których ktoś zamontował, sam posiadam takowe, zresztą auto rówieśnik mojego ojca też ma (mowa o tyle)...

w ASO fiata coś koło 20 zł chcą za nie

Napisano

> Pomiędzy błotnikiem a nadkolem gromadzi się ziemia i cała reszta z ulic więc zachodzą różne tam

> chemiczne syntezy i rdza zachodzi.

po to są kerszery i inne myjki żeby od czasu do czasu umyć autko, zdjąć można bez problemu takie nadklole i można porządnie umyć zlosnik.gif

> Więc w uno zdemontuje nadkola pomaluje(oczywiście po wyczyszczeniu ze rdzy) bitexem (takie czarne

> na rdze).

no niech Ci rUda lekką będzie grinser006.gif

Napisano

> w ASO fiata coś koło 20 zł chcą za nie

boje_sie.gif

wszelki duch.... gdzieś ty bywał czarny.... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.