Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasta Tempo K2

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj przepolerowałem auto żony taką pastą - Tempo K2

3639_0_i256.jpg

Efekt jest bardzo dobry - lakier zyskał bardzo dużo połysku, drobniejsze ryski, np. pod klamkami, zniknęły. Lakier jest śliski w dotyku - położona na masce miękka szmatka zjeżdża sama zlosnik.gif

Wszystko fajnie - tylko jest jeden problem zlosnik.gif. Otóż po operacji polerowania karoseria strasznie się elektryzuje i przyciąga kurz blush.gif. Efekt jest taki, że zbliżając swoją owłosioną łapę do karoserii włosy na ręku stają dęba zlosnik.gif. O co chodzi?? Tak ma być, czy może po użyciu tej pasty należało by jeszcze raz oblecieć karoserię jakimś mleczkiem czy innym woskiem niewiem.gif

Napisano

Po paście należałoby umyć auto i ewentualnie nawoskować.

Naelektryzowałeś lakier przez pocieranie smzatką grinser006.gif

Napisano

zmienić szmatę ??

ja u siebie nie zaobserwowałem tego efektu.

a tak na dobrą sprawę to po tym towarze teoretycznie powinno się umyć auto, wysuszyć i poprawić woskiem ok.gif

Napisano
  • Autor

> Po paście należałoby umyć auto i ewentualnie nawoskować.

> Naelektryzowałeś lakier przez pocieranie smzatką

Umyć? Nie wpadłem na to, bo myłem oczywiście przed operacją. Po pastowaniu auto świeci się jak psu.... i jest czyste zlosnik.gif. Ale może faktycznie podjadę i opłuczę go myjką bezdotykową. Tylko nie mam żadnego wosku i jutro pewnie nic nie kupię. A jakieś mleczko do lakieru się nie nada? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> zmienić szmatę ??

szmatka była idealna zlosnik.gif bawełniane ciuszki najmłodszego syna - delikatne w dotyku i mięciutkie....oczywiście takie, z których już wyrósł zlosnik.gif

> ja u siebie nie zaobserwowałem tego efektu.

> a tak na dobrą sprawę to po tym towarze teoretycznie powinno się umyć auto, wysuszyć i poprawić

> woskiem

nie wiedziałem z tym myciem, bo auto jest idealnie czyste zlosnik.gif, ale może to jest pomysł ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> szmatka była idealna bawełniane ciuszki najmłodszego syna - delikatne w dotyku i

> mięciutkie....oczywiście takie, z których już wyrósł

to że miękkie nie znaczy że idealne, jak widać bawełna się elektryzuje zlosnik.gif

> nie wiedziałem z tym myciem, bo auto jest idealnie czyste , ale może to jest pomysł

tzn. nie musisz myć jak nie będziesz jechał woskiem

Napisano
  • Autor

> to że miękkie nie znaczy że idealne, jak widać bawełna się elektryzuje

> tzn. nie musisz myć jak nie będziesz jechał woskiem

i tutaj kółko się zamyka - skoro przyciąga kurz, to podejrzewam, że jutro będzie się nadawał do myjni hehe.gif

Napisano

> i tutaj kółko się zamyka - skoro przyciąga kurz, to podejrzewam, że jutro będzie się nadawał do

> myjni

Ktoś pisał że K2 to zła pasta.Napewno jest efekt na zwykłym lakierze ,bo u mnie na jasnym metaliku guzik lepiej. I po myciu stosuje Turtle Wax metalic z zółwikiem ,dobrze sie rozprowadza.

Ale chciałbym zakupic lepsze srodki z choćby www.all4auto.pl/ slinka.gif

Napisano
  • Autor

> Ktoś pisał że K2 to zła pasta.napewno jest efekt na zwykłym lakierze ,bo u mni ena jasnym metaliku

> guzik lepiej. i po myciu stosuje Turtle Wax metalic z zółwikiem ,dobrze sie rozprowadza.

> Ale chciałbym zakupic lepsze srodki z chocby www..all4auto.pl/

Nie wiem jak na jasnym, ale na zielonym metaliku (taki butelkowy kolor) efekt mnie zaskoczył ok.gifok.gif. Rozprowadza się ta pasta idealnie, kosztuje tyle co 2 piwa, więc dla mnie git ok.gifzlosnik.gif

Napisano

kosztuje tyle co 2 piwa, więc dla mnie git

Wiem,bo leżą aż 2 tubki zlosnik.gif Stosowałem na zwykłym żółtym metaliku kiedyś efekt tez był dobry .Generalnie chyba ciemne kolory lepiej oddaja połysk .

post-51980-14352509573357_thumb.jpg

Napisano

Nie stosuj za często - to raz zlosnik.gif

Nie poleruj tą pastą maszynowo - już widziałem zniszczony w ten sposób lakier.

Po takiej polerce wypadałoby nałożyć wosk zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie stosuj za często - to raz

za często to mi się nie chce ok.gifzlosnik.gif

> Nie poleruj tą pastą maszynowo - już widziałem zniszczony w ten sposób lakier.

nie mam polerki - jechałem ręcznie....auto małe (megane), to nawet się nie zmęczyłem, ale czeka mnie jeszcze mój van pad.gifzlosnik.gif

> Po takiej polerce wypadałoby nałożyć wosk

no właśnie wszyscy o tym wosku...więc muszę to raczej zrobić ok.gif

EDIT:

a może poleci ktoś jakiś wosk? warunki - tani zlosnik.gif i żeby się dość łatwo nakładał zlosnik.gif

Napisano

> no właśnie wszyscy o tym wosku...więc muszę to raczej zrobić

A tak jeszcze jako "ciekawostkę" powiem Ci, że w zeszłym tygodniu, tak dla jaj nawoskowałem auto mojej serce.gif

Przed woskowaniem wyglądało strasznie - byłem pewny, że tu nawet tempo nic nie pomoże - tylko profesjonalna polerka. A tu... zdziwko icon_eek.gif

Samo nałożenie wosku tak odświeżyło lakier, że aż nie chciało mi się uwierzyć zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Więc jeśli Vana nie musisz jeszcze polerować - pomyśl o samym wosku wink.gifwink.gifwink.gif

Jak w miarę szybko się ruszasz to w godzinkę dasz radę całe auto nawoskować - spokojnie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

łatwo to się prawie każdy nakłada, ważne żeby dobrze się "polerował" a nie maślił zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> łatwo to się prawie każdy nakłada, ważne żeby dobrze się "polerował" a nie maślił

konkrety, konkrety dawaj zlosnik.gif

do tej pory stosowałem tylko jakieś mleczka do polerowania (kiedyś plastmal, ale teraz go już chyba nie ma). Wosku nigdy nie używałem, bo byłem zdania, że nie bedzie mi się chciało tego wcierać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A tak jeszcze jako "ciekawostkę" powiem Ci, że w zeszłym tygodniu, tak dla jaj nawoskowałem auto

> mojej

> Przed woskowaniem wyglądało strasznie - byłem pewny, że tu nawet tempo nic nie pomoże - tylko

> profesjonalna polerka. A tu... zdziwko

> Samo nałożenie wosku tak odświeżyło lakier, że aż nie chciało mi się uwierzyć

> Więc jeśli Vana nie musisz jeszcze polerować - pomyśl o samym wosku

> Jak w miarę szybko się ruszasz to w godzinkę dasz radę całe auto nawoskować - spokojnie

hmm...van niby nie ma drobnych rysek, ale lakier nie jest tak błyszczący.Do tego na dole drzwi mam kropki z jakiejś smoły i podejrzewam, że w lakier jest wgryziony brud, którego nie rusza myjnia. Tempo, jako, że lekkościerna - usunie to. Zresztą - zaszkodzić mu nie zaszkodzę tą pastą, a jak zacznę od wosku, i nie będzie efektu, to będę musiał lecieć w sumie 3 razy zlosnik.gif /wosk, tempo, wosk/ a zaczynając od tempo tylko 2x ok.gifhehe.gif

Napisano

> konkrety, konkrety dawaj

Z takich najtańszych to moim zdaniem wosk BIOLINE jest robry wink.gif

Tylko, że ja do ścierania używam szmatek z mikrofibry - o wiele przyjemniejsza robota niż zabawa ze szmatką bawełnianą wink.gifwink.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> Z takich najtańszych to moim zdaniem wosk BIOLINE jest robry

> Tylko, że ja do ścierania używam szmatek z mikrofibry - o wiele przyjemniejsza robota niż zabawa ze

> szmatką bawełnianą

ok.gif no to i szmatkę sobie kupię, ok ok.gifwink.gif

mam po prostu szukać wosku tej firmy, czy są jakieś odmiany, do rodzaju lakieru, koloru czy wosk, to tylko wosk? zlosnik.gif

Napisano

ja po tempo nakladam sonaxa politure, tudziez potem sama politura jade parcha i jestem zadowolony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja po tempo nakladam sonaxa politure, tudziez potem sama politura jade parcha i jestem zadowolony

ok.gif rozejrzę się i za tym ok.gif

Napisano

> konkrety, konkrety dawaj

nie ma zlosnik.gif

> do tej pory stosowałem tylko jakieś mleczka do polerowania (kiedyś plastmal, ale teraz go już chyba

> nie ma).

jest, jest...

>Wosku nigdy nie używałem, bo byłem zdania, że nie bedzie mi się chciało tego wcierać

i ja mam tak samo dlatego konkretów nie będzie, po polerowaniu Tempo już mi się nie chce jechać woskiem zlosnik.gif

Napisano

> rozejrzę się i za tym

na czerwonym łajnosie jest git, a politura na sezon kosztuje circa 20pln grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> nie ma

> jest, jest...

> i ja mam tak samo dlatego konkretów nie będzie, po polerowaniu Tempo już mi się nie chce jechać

> woskiem

hehe.gifhehe.gif w sumie efekt już mnie zaskoczył....a do tego to auto żony shhh.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> na czerwonym łajnosie jest git, a politura na sezon kosztuje circa 20pln

nooo....już mi się podoba wink.gif

Napisano

> no to i szmatkę sobie kupię, ok

Ja kupiłem w tesco (albo w carrefour? zlosnik.gif ) zestaw - z pięć szmatek z mikrofibry - za chyba 7 zł.

Na astrę potrzebowałem 1 czystej szmatki, na A6 - 1.5 szmatki zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> mam po prostu szukać wosku tej firmy, czy są jakieś odmiany, do rodzaju lakieru, koloru czy wosk,

> to tylko wosk?

Tej firmy zlosnik.gif Nie pamiętam już nawet czy jest na różne rodzaje lakieru - na wszelki wypadek sprawdź zlosnik.gif, w każdym razie - to jest sam wosk - "niekoloryzujący"

Napisano
  • Autor

> Ja kupiłem w tesco (albo w carrefour? ) zestaw - z pięć szmatek z mikrofibry - za chyba 7 zł.

> Na astrę potrzebowałem 1 czystej szmatki, na A6 - 1.5 szmatki

> Tej firmy Nie pamiętam już nawet czy jest na różne rodzaje lakieru - na wszelki wypadek sprawdź

> , w każdym razie - to jest sam wosk - "niekoloryzujący"

ok.gifdzięki za info wink.gif

Napisano

> ja po tempo nakladam sonaxa politure, tudziez potem sama politura jade parcha i jestem zadowolony

Plastmal. ok.gif Lub Amway Silicon Blaze czy jakoś tak. ok.gif

Napisano

woskuj bo zmatowieje za pol roku zlosnik.gif

Napisano

> woskuj bo zmatowieje za pol roku

żeby za pół roku, jeszcze 2-3 miesiące i zaczną sypać sól

Napisano

> Dzisiaj przepolerowałem auto żony taką pastą - Tempo K2

> Efekt jest bardzo dobry - lakier zyskał bardzo dużo połysku, drobniejsze ryski, np. pod klamkami,

> zniknęły. Lakier jest śliski w dotyku - położona na masce miękka szmatka zjeżdża sama

> Wszystko fajnie - tylko jest jeden problem . Otóż po operacji polerowania karoseria strasznie się

> elektryzuje i przyciąga kurz . Efekt jest taki, że zbliżając swoją owłosioną łapę do karoserii

> włosy na ręku stają dęba . O co chodzi?? Tak ma być, czy może po użyciu tej pasty należało by

> jeszcze raz oblecieć karoserię jakimś mleczkiem czy innym woskiem

tempo k2 to shit no.gif

zdecydowanie polecam oryginalną tempo od druchemy ok.gif k2 bardzo się popsuło

Napisano

Poka foto ocenimy.

P.S jezeli chcesz zadbać naprawdę o samochód lakier itp, polecam forum www.kosmetykaaut.pl cool.gif

Napisano
  • Autor

> tempo k2 to shit

> zdecydowanie polecam oryginalną tempo od druchemy k2 bardzo się popsuło

a to ciekawe, co mówisz, bo efekt jest IMO świetny zlosnik.gif, więc jak dla mnie pasta spełniła swoje zadanie - czyli przywróciła lakierowi połysk i usunęła drobne zarysowania wink.gif

Napisano
  • Autor

> Poka foto ocenimy.

> P.S jezeli chcesz zadbać naprawdę o samochód lakier itp, polecam forum www.kosmetykaaut.pl

nie mam foto przed użyciem pasty, po - może jak znajdę czas zrobię jutro w dzień wink.gif

Napisano

> a to ciekawe, co mówisz, bo efekt jest IMO świetny , więc jak dla mnie pasta spełniła swoje zadanie

> - czyli przywróciła lakierowi połysk i usunęła drobne zarysowania

nie kwestionuję efektu tylko jakość samej pasty tj. ilość potrzebną do uzyskania pożądanego efektu oraz ilość pracy włożonej do w/w - tutaj Tempo do Druchemy wypada zdecydowanie lepiej 270751858-jezyk.gif

przechodzę temat dość regularnie (żeby nie było - nie tylko na 1 aucie) i jak byłem przekonany do K2 tak od pewnego momentu nie jestem ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie kwestionuję efektu tylko jakość samej pasty tj. ilość potrzebną do uzyskania pożądanego efektu

> oraz ilość pracy włożonej do w/w - tutaj Tempo do Druchemy wypada zdecydowanie lepiej

> przechodzę temat dość regularnie (żeby nie było - nie tylko na 1 aucie) i jak byłem przekonany do

> K2 tak od pewnego momentu nie jestem

Jak pisałem, mnie pasuje - oczywiście są pewnie lepsze środki, ale ja na Renault Megane zużyłem pół tubki pasty, która kosztowała chyba 7 czy 8 zł zlosnik.gif. Polerowanie całego auta, łącznie ze zderzakami i reflektorami (z tworzywa) zajęło mi jakieś 1-1,5h, więc nie wiem jakim środkiem można wypolerować auto w krótszym czasie i mniejszą ilością pasty? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.