Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa fura- dylematy, propozyje

Featured Replies

Napisano

Witam. Noszę się z zamiarem kupna wozidełka.Cena do 20k i chciałbym się z nim zmiescić:) Wstępnie zdecydowałem się na Mondeo MK3 po faceliftingu(nie wiem czy nie za wysokie progi na mój budżet) ale chciałbym wysłuchać też innych podpowiedzi od Was doświadczonych kierowców:). Wymagań nie mam dużych no ale:

- gabaryty podobne do mondeo (nie mniejsze)

- silnik benzynowy pojemności coś koło 1.8, 2.0 dobrze znoszące instalacje gazową

- oczywiście jak najmniej usterek i niskie koszty utrzymania (dobrze by było:))

- co do wyposażenia to raczej standard (klima, elektryka z przodu, centralny) no a im więcej tym ?lepiej? hmm.gif

Mam nadzieję ze coś fajnego doradzicie:)

Napisano

Jesli chcesz Forda z gazem to zapomnij te silniki bardzo zle znosza gaz. Mialem Mondeo 1.8 125 KM i ten silnik jest ciut przymaly do takiej budy zreszta pogrzeb w archeo bylo o tym mowione.

Propozycja: moze Vectra jesli ma byc takich samych gabarytow.

Napisano

Trochę sobie pojeździłem i takim z silnikiem 1.8 i 2.0 - oba nie miały najmniejszych problemów z gazem (a trochę na nim przejechały zlosnik.gif ).

Można pomyśleć o Vectrze - ale budżet nie wystarczy raczej na C...

Napisano

Passat B5 FL 1.8 Turbo wink.gif

Ewentualnie Vectra C (ale sa nieznacznie drozsze).

Mondeo i Laguny bym sobie odpuscił (niemam do nich przekonania osobiscie).

Napisano
  • Autor

> Passat B5 FL 1.8 Turbo

> Ewentualnie Vectra C (ale sa nieznacznie drozsze).

> Mondeo i Laguny bym sobie odpuscił (niemam do nich przekonania osobiscie).

Zastanawiałem się nad Passatem ale niestety kult VW w Polsce jaki jest każdy wie. Cena taka jak mondka a rocznik 3-4 lata starszy. Octavia mi po głowie chodziła z tym 1.8T

Napisano

> Zastanawiałem się nad Passatem ale niestety kult VW w Polsce jaki jest każdy wie. Cena taka jak

> mondka a rocznik 3-4 lata starszy. Octavia mi po głowie chodziła z tym 1.8T

Octavia jest na płycie podłogowej golfa. Nie będzie za mały dla Ciebie taki samochód ?

Napisano
  • Autor

ale jakoś sprytniej to wszystko poupychali w środku jakby trochę wiecej miejsca no i bagażnik większy.

Napisano

> ale jakoś sprytniej to wszystko poupychali w środku jakby trochę wiecej miejsca no i bagażnik

> większy.

poupychali, ale czy sprytnie - bagażnik duży, ale kosztem miejsca na tylnej kanapie. Coś za coś.

Szczerze mówiąc przy tym budżecie zastanawiałbym się nad sensem rozglądania się za samochodem klasy średniej - będzie to już samochód który ma dobre parę lat na karku (np mondeo za tą kasę będzie miało 8-9 lat), spory przebieg (tym bardziej ze samochodu klasy średniej najczęściej nie kupuje się do jazdy tylko po mieście), a co za tym idzie będzie częściej wymagał napraw. Jeżeli nie potrzebujesz koniecznie tak dużego samochodu, to proponuję żebyś się rozejrzał za jakimś rozsądnym kompaktem - za porównywalną ilość złota będzie on nieco młodszy i tańszy w utrzymaniu.

Napisano

> Passat B5 FL 1.8 Turbo

> Ewentualnie Vectra C (ale sa nieznacznie drozsze).

> Mondeo i Laguny bym sobie odpuscił (niemam do nich przekonania osobiscie).

Nie masz przekonania a polecasz Vectrę,która jest największym syfem w tej klasie... wink.gif

Napisano

> Nie masz przekonania a polecasz Vectrę,która jest największym syfem w tej klasie...

Dla mnie Mondeo jest najwiekszym syfem zeby.GIF

A tak pozatym jestes nie obiektywny biglaugh.gif

Napisano

> Zastanawiałem się nad Passatem ale niestety kult VW w Polsce jaki jest każdy wie. Cena taka jak

> mondka a rocznik 3-4 lata starszy. Octavia mi po głowie chodziła z tym 1.8T

Ale przynajmniej nie traci na wartości wink.gif

Napisano

> Witam.

> Mam nadzieję ze coś fajnego doradzicie:)

Jaka jest jakość tekstów z AŚ każdy wie, ale w ostatnim masz porównanie Mondeo, Primery, Laguny i Mazdy - wygrywa Mazda, co w przypadku AŚ jest ewenementem.

Napisano

A moze Honda? hmm.gif

Silniki benzynowe to raczej jednostki nie do zdarcia. Nie wiem tylko jak z reszta samochodu...

Napisano

> Dla mnie Mondeo jest najwiekszym syfem

> A tak pozatym jestes nie obiektywny

przesiadłem się z vectry C 2005 na mondeo mkIII 2002 i to była jedna z lepszych decyzji w moim "samochodowym" życiu palacz.gif

Napisano

> Propozycja: moze Vectra jesli ma byc takich samych gabarytow.

Ale jaka Vectra? C? Za te pieniądze to będzie z początku produkcji, a te zbyt dobrej opinii niestety nie mają.

Napisano

> Ale jaka Vectra? C? Za te pieniądze to będzie z początku produkcji, a te zbyt dobrej opinii

> niestety nie mają.

Pytanie - dlaczego?

Jakieś konkrety zlosnik.gif

Bo spotkałem się już z dziesiątkami opinii, że Vectra C do liftu (czyli jeszcze z kwadratowymi reflektorami) nie ma dobrej opinii - ale nikt jeszcze nie podał konkretów.

Napisano

> Ale przynajmniej nie traci na wartości

Ceny części też nie tracą wartości :/

Napisano

Szczerze to nie wiem jakie konkretnie są usterki ale znajomy szybko się pozbył jak zaczęło się sypać...

Dodatkowo znajomy z pracy chciał sobie takową sprawić ale brat drugiego typka z pracy mu odradził - jest pracownikiem ASO Opla (Abexim),

więc coś jest nie tak z tymi samochodami, jak odradził mu mechanik z ASO.

Napisano
  • Autor

> przesiadłem się z vectry C 2005 na mondeo mkIII 2002 i to była jedna z lepszych decyzji w moim

> "samochodowym" życiu

rozwiń myśl smile.gif

Napisano

> rozwiń myśl

skończyły się "check enginy" i inne pierdółki, po prostu jeżdżę i o nic się nie martwię

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.