Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodatki do paliwa

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj na stacji paliw widziałem, że gość wlewał 5 buteleczek jakiegoś uszlachetniacza do paliwa. Czy takie dawkowanie może zaszkodzić ? To chyba diesel to auto było hmm.gif

Napisano

> Dzisiaj na stacji paliw widziałem, że gość wlewał 5 buteleczek jakiegoś uszlachetniacza do paliwa.

> Czy takie dawkowanie może zaszkodzić ? To chyba diesel to auto było

Ja niedawno temu odpalilem kosiarke do trawy na 100% dodatku (nie mialem benzyny). Przezyla.

Napisano

> Dzisiaj na stacji paliw widziałem, że gość wlewał 5 buteleczek jakiegoś uszlachetniacza do paliwa.

Może ma jakiś problem z układem paliwowo-wtryskowym i ktoś mu "doradził"

Ogólnie to może bardziej zaszkodzić niż pomóc w takiej ilości na standardowy bak.

Napisano

Z tego co czytałem na opakowaniu jakiegoś magicznego kanadyjskiego dodatku czyszczącego wtryskiwacze wynika, że nie da się go przedawkować.

Pozdrawiam BAS

Napisano

na butelce STP pisze żeby nie stosować częściej jak 10 000 km.

Napisano

Zwykle takie środki polecane są buteleczka okolo 250ml na 50 litrów benzyny ok.gif

Napisano

> A to faktycznie działa czy tylko taka ściema??? Ktoś to próbował? Widac efekty??

uzywalem jak mialem LPG w aucie czy pomagalo to nie wiem ale nie dzialo sie nic zlego zeby.GIF

teraz leje jak dlugo jezdze na rezerwie zeby przeczyscic tez nie wiem czy pomaga ale poki co nei szkodzi zeby.GIF

Napisano

ale konkretnie ten STP czy jakiejś innej firmy. Kurcze kolega mówił, że to zastosował ostatnio i czuje niby poprawę, że troszkę lepiej mu sie fura zbiera i tak właśnie widzę, że temat się piojawił więc pytam bo chcę poznac więcej opinii.

Napisano

> A to faktycznie działa czy tylko taka ściema??? Ktoś to próbował? Widac efekty??

Stosowałem czarny STP do wtryskiwaczy i pomagal ok.gif

Czerwony niewiele dawał, ale może akurat nie był potrzebny.

Napisano

> ale konkretnie ten STP czy jakiejś innej firmy. Kurcze kolega mówił, że to zastosował ostatnio i

> czuje niby poprawę, że troszkę lepiej mu sie fura zbiera i tak właśnie widzę, że temat się

> piojawił więc pytam bo chcę poznac więcej opinii.

ja akurat leje z shella produkty ale czy samochod szybciej jezdzi nie stwierdzilem smile.gif

Napisano

Czyli raczej na zasadzie "nie zaszkodzi ale też nie pomoże" ??

No chyba spróbuję cos takiego. Szczerze mówiąc niegdy na takie rzeczy nie zwracałem uwagi bo wydawało mi się, że to ściema.

Napisano

jak w lanosie zdechły wtryski to zebrałem wszelkiej maści polepszacze co stały po znajomych i u mnie (benzyna, diesel i dowolne inne z wd40 włącznie) w ilości koło 2 litrów na 10 benzyny - pomogło - wszystkie wtryski ruszyły waytogo.gif

Napisano

Uzywalem STP w benzyniaku. Polo 1.3 wielopunktowy wtrysk.

Czerwona buteleczka czyli formuła do benzyny - nie czułem różnicy

Czarna buteleczka czyli formuła do czyszczenia wtryskiwaczy - odczułem różnicę. Nawet czułem jak wtryskiwacze się przeczyszczają, bo autem dosłownie szarpało i silnik przez okolo 2 km miał problemy z mocą i wkrecaniem się na obroty.

Poszarpało, poszarpało i pozniej już żwawo rwał do przodu.

Kolega zalał do diesela Renault Clio II 1.9 ten powolny bez turbo i nie czuł rożnicy na czarnej czy czerwonej buteleczce

Napisano

W samochodzie nigdy mi sie nie udalo zauwazyc mierzalnej/odczuwalnej roznicy. Ale w kosiarce przegonienie jej raz w roku na mieszance 50/50% (benzyna/plyn do czyszczenia) daje zdumiewajaco dobre rezultaty. Podobnie jak wymiana swiecy raz w roku.

Napisano

> Czyli raczej na zasadzie "nie zaszkodzi ale też nie pomoże" ??

> No chyba spróbuję cos takiego. Szczerze mówiąc niegdy na takie rzeczy nie zwracałem uwagi bo

> wydawało mi się, że to ściema.

ja tam leje czasami zeby.GIF

tak jak mowilem raczej sie nie popsuje nic, a pomoc moze wink.gif

Napisano

> ja tam leje czasami

> tak jak mowilem raczej sie nie popsuje nic, a pomoc moze

Ja tez, podobnie jak spluwanie przez lewe ramie i odpukiwanie w niemalowane. Nie szkodzi a pomoc moze smile.gif

Napisano

Co do wszelkich "wzmacniaczy" zdania są podzielone, a korzyści zapewne niewspółmierne do nakładu, aczkolwiek w przypadku "czyścików" działanie raczej udowodnione:

Tyle, że przebiega przez ileśset tam kilometrów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.