Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stacja diagnostyczna - sprawdzenie paru pierdół

Featured Replies

Napisano

Panowie, czy można ot tak podjechać sobie na stację kontroli pojazdów i sprawdzić np. czystość spalin i działanie hamulców w samochodzie? Nie narażając się przy tym na jakieś kłopoty, gdyby okazało się, że coś jest nie tak?

Pytam raczej teoretycznie.

Napisano

> Panowie, czy można ot tak podjechać sobie na stację kontroli pojazdów i sprawdzić np. czystość

> spalin i działanie hamulców w samochodzie? Nie narażając się przy tym na jakieś kłopoty, gdyby

> okazało się, że coś jest nie tak?

> Pytam raczej teoretycznie.

Można.

Napisano

> Panowie, czy można ot tak podjechać sobie na stację kontroli pojazdów i sprawdzić np. czystość

> spalin i działanie hamulców w samochodzie? Nie narażając się przy tym na jakieś kłopoty, gdyby

Mozna we Wrocławiu 30zł od sprawdzenia jednej rzeczy.

Napisano

> Mozna we Wrocławiu 30zł od sprawdzenia jednej rzeczy.

To sprawdzenie kilku wyjdzie drożej niz przegląd. zlosnik.gif

Daje się na flachę i sprawdzają. wink.gif

Napisano

> To sprawdzenie kilku wyjdzie drożej niz przegląd.

> Daje się na flachę i sprawdzają.

Jasne.Jeden kiedys wziął 10zł , przyszedł inny bierze 100zł.Panie.. sprawdze to i to a zachwile pół auta czeb abedzie sprawdzic gdzie jest luz.

Napisano

U mnie sprawdzenie tego samego co na przeglądzie kosztuje od 30 do 50zł (zależy od stacji diagnostycznej).

Napisano

ja przed każdą dłuższą trasą jadę na sprawdzenie ogolnego stanu samochodu i nigdy nic nie płace, a sprawdzaja mi amorki, hamulce, zbiezność, zawieszenie na szarpakach i światla. Robię na tej stacji przeglądy już od około 6 lat i zawsze moge przyjechać i sprawdzić.

Napisano

> ja przed każdą dłuższą trasą jadę na sprawdzenie ogolnego stanu samochodu i nigdy nic nie płace, a

> sprawdzaja mi amorki, hamulce, zbiezność, zawieszenie na szarpakach i światla. Robię na tej

> stacji przeglądy już od około 6 lat i zawsze moge przyjechać i sprawdzić.

Też mam za free smile.gif Widać chłopaki doceniają to, że się człowiek interesuje, czym jeździ.

Napisano

> Widać chłopaki doceniają to, że się człowiek interesuje, czym jeździ.

Jeżeli nie robią to pracownicy bez wiedzy i zgody właściciela, to po prostu go okradają. ok.gif

mar00ha

Napisano

> Jeżeli nie robią to pracownicy bez wiedzy i zgody właściciela, to po prostu go okradają.

a moze to po prostu marketing typu zadowolony klient wroci i przyprowadzi innych?

takie stacje istnieja glownie po to aby robic obowiazkowe badania techniczne

Ruch jest w nich raz wiekszy, raz zupelnie nikogo nie ma.

Co zlego, ze w czasie przestoju zbadaja autko? Zuzycie energii jest minimalne a pracownicy sa tak czy siak.

Napisano

Czasy przeglądów gdzie czekało się pół dnia się skończyły. Powstało wiele nowych stacji i zrobiła się konkurencja. Dzięki temu auta łatwiej też przechodzą. Kiedyś wyszukali każdą pierdółkę za którą trzeba było zapłaciĆ. Teraz często przepuszczają i mówią co trzeba zrobiĆ.

Napisano

> ja przed każdą dłuższą trasą jadę na sprawdzenie ogolnego stanu samochodu

hmm.gif co to dla ciebie dłuższa trasa? ile km?

Napisano

> Jeżeli nie robią to pracownicy bez wiedzy i zgody właściciela, to po prostu go okradają.

> mar00ha

nic podobnego, wszystko na legalu, właściciel sam nie raz byl przy takim sprawdzaniu i mówił jak to dobrze, że niektórzy dbają jednak o swoje auta i w pełni pochwalał takie zachowanie.

Poza tym on wie, że nigdzie indziej już na przegląd nie pojade, a i sporo nowych klientów mu tam ściągnąłem.

Napisano

> co to dla ciebie dłuższa trasa? ile km?

powyżej 300-400 km w jedną stronę.

Napisano

> powyżej 300-400 km w jedną stronę.

to dwa razy w tygodniu bym musiał tam jeździć zolta.gif

ale faktycznie , ile razy podjadę z czymś do sprawdzenie to mam zawsze gratis, i zawsze do nich wracam na przegląd "pieczątkowy"

Napisano

> mar00ha

u mnie robię to pracownicy za zgodą i wiedzą szefa - i nic złego w tym nie widzę

sam też robię klientom rzeczy o których szef nie wie oink.gif i jakoś korona nikomu z tego powodu nie spadła 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> u mnie robię to pracownicy za zgodą i wiedzą szefa - i nic złego w tym nie widzę

W takiej sytuacji nie mam uwag. ok.gif

> sam też robię klientom rzeczy o których szef nie wie i jakoś korona nikomu z tego powodu nie spadła

Spoko, bez nerwów. Nie będę tu oceniał Twojej moralności. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> W takiej sytuacji nie mam uwag.

i klient zadowolony wróci i jeszcze innych przyprowadzi waytogo.gif

> Spoko, bez nerwów. Nie będę tu oceniał Twojej moralności.

IThankYou.gif

Napisano

Mozna bez problemu. Cena zależna od stacji.

Napisano

> u mnie robię to pracownicy za zgodą i wiedzą szefa - i nic złego w tym nie widzę

> sam też robię klientom rzeczy o których szef nie wie i jakoś korona nikomu z tego powodu nie

> spadła

Ale, jak widać, są tacy, dla których takie coś jest dziwne zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.